A négycsillagos Hotel Caramell az ország első holisztikus gyógy- és wellness szállodája. A feng shui elvei alapján energetizált ház felkészült szakembergárdával, különleges belső építészeti megoldásokkal, valamint a legújabb és legmodernebb külső-belső felszereltséggel várja kedves vendégeit.
Régóta vártuk a gyerekekkel ezt a bizonyos hétvégét. Eleinte jó ajánlatnak tűnt a hotel akciója. Megérkezésünkkor kellemes légkör fogadott minket, udvarias kiszolgálás, hangulatos előtér. Miután 14:30 körül elfoglaltuk a szobát, a gyerekek kérésére egyből célba vettük a wellness részleget.
Az első, ami feltűnt, hogy a szobában nem volt fürdőköpeny előkészítve. Itt még nem gondoltunk semmi rosszra, felhívtuk a portaszolgálatot, ahol szívélyesen közölték, hogy a fürdőköpenyeket útban a medencék felé tudjuk átvenni. Rendben. Még szinte le sem tettük a telefont, visszahívtak minket, hogy sajnos ebéd óta nem lehet használni a medencéket, erre legközelebb este 21:00 után lesz csak lehetőségünk. Természetesen a 2 gyerekre tekintettel ezt a megoldást egyből elvetettük, úgyhogy fogtuk a cuccainkat, és kiköltöztünk. Az mindenesetre kérdés maradt, hogy miért nem kaptunk tájékoztatást a bejelentkezés időpontjában egy olyan szolgáltatásról, ami nem is létezik! ? Mikor jeleztük a távozási szándékunkat, udvariasan visszaadták a foglalót, elnézést kértek, és elutaztunk egy másik hotelbe. Keserű szájízt hagytunk Bükön. Ez volt az első, és egyben az utolsó Caramell-es próbálkozásunk. Kár érte. . . A viszonylag jó ár is drága, ha nincs mögötte tartalom, ráadásul arra sem volt garancia, hogy este 9-kor rendelkezésre állnak a medencék. Nem lesz legközelebb . . .
Gyönyörű hotel mesés berendezések kinézet de ennyi a 4csillag csak a külsőre jár ! A személyzet unott és nem túl segîtő kész eluzazásunkkor annyit nem mondtak hogy jó utat vagy visszavárjuk vagy csak egy kérdés hogy èrezték magukat mi éreztük magunkat kellemetlenűl.
egy 4*szállodába nem tudom miért adnak lyukas rongyos fürdőköpenyt miért raknak ki fonnyadt almákat és a welness részlegen a sókabin és a gőzkabin nem mükődik eleve akkora a wellnes rész mint egy nagyobb fürdőszoba :/ a pincérek unott arcal szolgáltak fel egy mosoly nem jelent meg ! x ezer ft-ot kifizettűnk teljes ellátásra és egy pohár csapvizet kértem a vacsoránál és erélyesen közölték velem hogy azt nem hoz :/ szép szép meg minden de hogy az ott dolgozó emberek ennyire kiégettek legyenek vicc Újra nem mennék ide !
Idén áprilisban jártunk itt. Hol is kezdjem? A hotel tiszta, a személyzet udvarias, az ételek finomak és bőséges a választék. A vacsora mellett élő zene is van. A wellness részleg: a belső medence számomra hideg volt, ez nyáron annyira nem szembetűnő de tavasszal még azért nem olyan jó. A külső medence kezdetleges.
A szomszédban építkezés folyik, ezért egész nap zajos, a szobában az ágyon rúgos matrac van, egész éjjel a bordáimat nyomta, téli paplan volt, ezért rettenetesen meleg volt alatta. Jó időben már nem ártott volna egy könnyebbre cserélni. Számomra fontos a kényelmes ágy egy hotelben ezért ez nagy negatívum. Összességében nem volt rossz, jó kiindulópont felfedezni a környék nevezetességeit.
A szálloda eléggé elveszítette a 4*-os besorolását a 10 éve alatt. A személyzetnek abszolúlt nem érdeke, hogy a vendég jól érezze magát. A szoba tiszta, a matrac kifeküdve. Az ételek kritikán aluliak. Legfőképpen az ebéd: "dejós" és mások tészta. A wellness részleg über kicsi, árértékben viszont drága.
Ha a szálloda macskájának Gouranga-nak "tupírozására" jut anyagi rész, akkor biztosan jutna nívósabb ebédre is, ami 4*-nak felel meg, de ezt a szálloda igazgatónak kellene eldöntenie, mit engedne meg az anyagi "keret". Mivel a szálloda környékén a büki fürdőn kívül más programlehetőség nincs, -szerintem- pont ezért kellene marketing szempontból a büki "szállodá-temetőn" belül olyan szolgáltatás biztosítani, hogy a kedves vendégben még csak fel sem merüljön, hogy inkább elutazik pl. Sopronba várost nézni, minthogy a Caramellben maradjon. Ha ajánlanám is bárkinek, nem jó szívvel.
Maga a hotel szép viszont az ételek minősége és a személyzet hozzá állása számomra negatîv fényt vettet. Sorolhatnám a negatîvumokat csak két dolog ami nagyon szembe tűnő egy **** hotelben : a fürdöszobában a vizkő, a reggeli büféasztalt már 10 óra előtt elkezdte lepakolni a szőke haju mogorva nézésű felszolgáló hölgy mitsem törödve, hogy kb 10 ember még javában reggelizett.
Az ebéd választék konkrétan csapni való (mákos ésdiós tészta) kérdezném ez a ****? Hozzà teszem országos szinten jó pár hotelben megfordultam talán enyhe tulzásal értek pár dologhoz már csak a munkámbol kifolyolag is. Azért kivánok sok sikert bizonyára én vagyok elég kritikus de ahogy a véleményeket olvasva nem én látom csak igy ezt a hotelt.
A hotel nagyon szép és a személyzet(takarÍtók, pincérek) nagyon kedves. A recepciós kollégákról ugyanezt nem mondanám: távozáskor jeleztük a problémánkat, de nem kaptunk reakciót. Babával érkeztünk,minden szükséges eszközt biztosÍtottak számunkra, ez mindenképpen nagy- nagy plusz a szálloda javára!
A legnagyobb problémánk a tisztasággal volt: a szobánkhoz tartozó fürdőt ette a feketepenész, a szoba padlóján megtaláltuk az előző vendég(? ) fehérneműjét. A wellnessmedencében található kupola falán is penész volt észlelhető. (Az étteremmel pl. elégedettek voltunk, de nem nagyon tudtuk függetlenÍteni magunkat a tisztasági kérdéskörtől). Az étterem vasárnapi menüválasztásos ebédje a vicc kategóriába esett: töltött paprika vagy zöldbabfőzelék-szigorúan adagolva Esetleg saláta. Ne már, vasárnap egy négy csillagos hotelben? ! (Nekem oké, de érdemes lett volna fotózni a férfiak arcát! ) A legnagyobb gondnak pedig azt találom, hogy a problémát jeleztük a recepción, majd levélben a hotel vezetőségének, de azóta sem érkezett semmiféle reakció a szolgáltatótól. ww
A hotel maga iszonyatosan gyönyörű: feng-shui, melegség, kényelem, szemet gyönyörködtető a berendezés. A recepciós hölgyek, akikkel mi találkoztunk nagyon kedvesek voltak, igaz, elutazáskor nem kérdezett tőlünk semmit (hogy éreztük magunkat, jó volt-e, hogyan tetszett. . bármi) , csak aláírtuk a papírokat, fizettünk, elköszöntünk.
A felszolgáló urak az első napon nagyon készségesek, kedvesek, odafigyelők voltak, a többi napon kevésbé. Úgy éreztük a több italt fogyasztó (és leginkább külföldi) vendégekkel jobban foglalkoztak. A wellness részleg is nagyon szép, a szolgáltatások többfélék, mindenki talál magának módot a pihenésre. A hátránya az szerintünk, hogy a fürdő része nagyon kicsi (nem is tudjuk mi lett volna, ha esetleg többen lettünk volna. . ), és a kinti kis kerti medence szerű valami sem éppen 4 csillagnak felel meg. E téren lehetne még javítani, és a medencék mozaikjainak tisztaságára is jobban oda lehetne figyelni. A szobánk szép volt, tiszta volt, az ágy viszont mindenképpen modernizálásra szorulna. Recsegett, és a két összetolt matrac kényelmetlen volt. Az apróságokat én viszont nagyon díjazom: útravaló üzenetek a recepción, kis szalaggal átkötve, Buddha szobor és imádkozási lehetőség hozzá, almakínálat a recepciónál minden nap, a masszázsrészlegnél pedig szamovárból ihattunk teát, a bárnál minden délután sütemény, ajándékbolt a szállodában.
3nap/2 éjszakás kaland a Hotel Caramell-ben-kiváló 3 gyermekes család vagyunk, a gyermekek között nagy a korkülönbség, de ez a szálloda minden korosztály számára megadja a pihenés, felüdülés lehetőségét. A kinti medence kicsi,de szerintem, aki pihenni vágyik, annak a benti wellnes részleg minden lehetőséget biztosít.
Az étkezések fantasztikus környezetben, hangulatban teltek, minden mi szem szájnak ingere megtalálható a svéd asztalon. Háromszori ellátást kaptunk, az ebéd viszont a bőséges reggeli után már nem is hiányzott volna, ha kimarad. A vacsoránál szintén olyan bőséges a svédasztal, hogy végig sem tudtuk enni mi az öt tagú család. Az biztos, hogy ha nem a Balatonra akarok menni konkrétan, akkor ez lesz az a szálloda, ahova visszatérő lesz családunk.
Nyugodt környezet, szép tágas szobák, 3 étkezés ami sehol nincs a környékbeli szállodákban, a wellness lehetne nagyobb és sajnos kinti medence is hiányzik ha nyáron akarsz itt nyaralni
5 napot töltöttünk el a szállodában,ami nagyon szép belülről, a személyzet nagyon figyelmes és kedves. A szobák gyönyörűek, tágasak, az ágy viszont nem igazán volt kényelmes. A wellnes részleg nagyon kicsi és túlzsúfolt. Az ételek minősége nem volt jó és a választék is kevés volt. Az internet nem mükődött.
A környék nagyon szép és a szálloda is elég jó helyen van. Szerintem kicsit változtatni kellene a szolgáltatás színvonalán és akkor nagyon jó kis hely lehetne. Sajnos nekünk nem érte meg az árát amit kifizettünk.