Diósjenő község Budapesttől mintegy 60 kilométerre Nógrád megye nyugati részén a Börzsöny lábánál fekszik. Diósjenő Jenő (vár) már a kőkor óta lakott hely lehetett, a környéken talált kőkorból származó leletek szerint. Látnivalók: római katolikus templom (a 15.
század gótikus templom átépítései után, 178889-ben klasszicista-barokk stílusban építették újjá), református templom (késői klasszicista stílusú), Sváb kastély, a Kápolna-hegyen az egykori körtemplom alapfalának maradványa is látható. A település a Börzsöny lábánál fekszik, közigazgatási területén emelkedik a csóványosi kilátó.
Tisztelt Étterem, A Foodoran keresztül rendeltem egy bort és egy coca-colát amit engedett is a rendszer, máskor is rendeltem csak ezt a két terméket. Felhívott a tulaj vagy vezető, hogy ez nem italdiszkont rendeljek hozzá ételt is mert nem szállítják az amúgy is irracionálisan drága italt csak...
A Cafe Frei egységekben egy dolog biztos: jó kávét főznek, jó géppel. Kedves volt a kiszolgáló srác, de egy kicsit lassú volt a kiszolgálás, pedig kevés vendég volt. A presszó kávé 490 Ft volt, ami meglepően olcsó ebben a minőségben.