A Bellevue Hotel az Esztergom belvárosától mintegy 5 kilométerre fekvő Búbánatvölgyben, a Duna-Ipoly Nemzeti Park határán található, csodálatos kilátást nyújtva a Dunakanyarra.
Sajnos nagyot csalódtam három napos wellness re indultunk szabadságot vettünk ki készültünk rá, megérkeztünk elfoglaltuk a szobát mi hideg volt! Spóroltak a fűtéssel is! Lesétáltunk a wellness részre a vizek is csak langyos voltak a szaunák azok megfelelőek! Ittam volna egy sört de alkohollal nem tudtak szolgálni nem volt rá engedélyük!
Az ember wellnessre megy azért hogy jol érezze magát! Egy órácskát voltunk lent visszamentünk a szobába utána mentünk vacsorázni hát az a vacsora nem kívánom senkinek vidéken a disznók finomabb moslékot kapnak! Kevés volt a választék ami nem is lett volna gond de legalább ha finom lett volna nagyon szörnyű volt a kaja még aznap este el akartam hagyni a szállodát aztán végül reggel nyolckor el is hagytam reggelizni már nem mentünk kávét meg reggelit az első benzinkúton fogyasztottunk! Nem mi voltunk az első pár aki el is hagyta a hotelt egy napon belül sajnos… Valamikor ez a hotel nagyon szép volt azt lehet látni! De most nagyon el van hanyagolva minden! Van mit fejlődnijük a többi konkurens hotelekhez képest!
Többször jártunk már itt, évről évre csökken a színvonal. Érkezésünket követően óránként, összesen 3-szor jeleztem a recepción, hogy nem kaptunk fürdőszobai törölköző bekészítést és folyékony szappan sem volt. 4 óra elteltével megvártam a recepción a törölköző bekészítést és felvittem én.
Az üres szappanadagolót később sem töltötték fel. A puncs és forraltbor kósotoló időpontjáról nem tájékoztattak, erről lemaradtunk. 15:00-tól lehetett bejelentkezni, 14:00-tól 16:00-ig tartott az esemény. Igazán jelezhették volna a program pontos idejét, ha már az ár tartalmazta ezt a programot is. E-mailben történő megkeresésemre több napja nem válaszolnak. Ellenben a személyzet nagyon kedves, az étteremben különösen aranyosak voltak, a masszázs kiváló volt, a wellness részleg is megfelelő. A szilveszteri gálavacsora nagyon színvonalas volt!
Mozgás korlátozottak vagyunk, az egyetlen lift nem működött! Beszorultunk az első emeletre, még szerencse, hogy az étterem is itt volt - a személyzet igyekezett de ezt nem lehetett kompenzálni. A Mozgás korlátozott szobában egyetlen kapaszkodó sem volt! ! ! A hátsó lépcsőn egy olcsó lépcső lift megoldanà a vèszhelyzeteket
Évente egyszer-kétszer ellátogatunk feleségemmel egy-egy magyarországi wellness hotelbe elsősorban aktív pihenés kapcsán. Az eddigi hotelek közül ez a hotel sajnos nagyon nagy csalódás volt! ! De hogy a pozitívummal kezdjem, a wellnesse kiváló. És ezzel a dicséretet be is fejeztem. A szoba kritikán aluli ( szoba nagysága, festése, karbantartása, ágy minősége, stb, stb ).
A svédasztalos étlap harmat gyenge ( étkezési időszak közepén érkezve, már szinte semmi nem volt a svédasztalon, utántöltése hagyott kívánni valót maga után ). A kiszolgáló személyzet közül egyedül az étteremben egy felszolgáló bizonyult szakembernek, a többiek a vendéglátó szakmát csak hírből ismerték. A hotel honlapja inkorrekt, mert persze csak a pozitív értékelések szerepelnek fent, míg más értékelő felületeken utólag nagyon lehúzó értékelésekkel találkoztunk. Az ott-tartózkodásunkat azzal tudtuk csak széppé, felejthetetlenné tenni, hogy egész napos kerékpár túrát szerveztünk Esztergomba városlátogatásra, ami nagyon szép és tartalmas volt ( addig sem a hotelbe kellett lenni! ! ). Jó szívvel senkinek sem ajánlom.
A berendezés elavult, a svédasztal kinálata minimális, unalmas, egyhangú. A szobánk ablaka a bejárat beton tetejére nézett, ami baromi illúzió romboló volt! Az étkeztetés logisztikája gyenge, ez miatt többször 10-15 percet is várni kellett, de volt, hogy egy óra elteltével elfogyott az adott étel. A wellness részleg nagyon kellemes.
Az étteremben, csak egy 6 személyes asztal volt szabad,amelyen volt 2 tiszta teríték a többi pedig használt evőeszköz halmaza,kedvesen megkértük a felszolgálót,hogy mi 4 -en vagyunk kérjük terítse meg nekünk az asztalt . A válasz így hangzott ott van a kiskocsin terítsenek meg! Megjegyzem körülnéztünk, de a kiskocsit nem is láttuk.
Valahol biztos volt. Akkor szóltam,hogy a használt terítékeket kérjük ő szedje le. Igen ezt szó nélkül megtette. Mi pedig megterítettünk magunknak. Szerintünk egy ilyen kategóriájú szálloda alkalmazottjának így nem lehetne viselkedni. Annál is inkább,hogy a lányom sok fős rendezvényeket is szervez ilyen szemmel is feltérképezte a szállodát úgyhogy rendezvényre nem ajánljuk.
Csalódás volt a szoba. Közölni kellett volna, hogy tetőtéri. . . . akkor nem választottuk volna. /228-229-230 as szobák. Nehézkes volt a tetőablak kinyitása, szakadt szúnyogháló. A wifi és a tv nem működött normálisan, vagy egyáltalán a jel vétele nem megfelelő. Hiányoltunk tálcát a poharak alá, az ágyakra szép takarót.
. . . ami volt az eléggé kopott. Az ágy jó széles volt de a párnák kicsik. Az egész hotelben gyönyörűek a festmények, de a képkeret vagy poros, vagy penészes! ? Egyes szobákban hiányoltuk a cipőkanalat , a hütőajtón a rekeszes üveg- flakon tartó mozog nem stabil. A fürdők vízkövesek, a csapot rendesen nem lehet elforgatni, szappantartót stb. hiányoltuk, nem a wc előtt kellene a polnak lenni és a poharakat oda rakni. A törölközők és fürdőköpenyek agyonmosott nehezek, csúnyák. . . szép puhának kellene lenni. Valamelyik köppenyen övtartó nem volt , helye ki volt szakadva. Az étteremben mindig máshová ültünk, de kétszer is fekete hajszál volt az asztalon. Az ételek finomak voltak. A csillárok az asztali lámpák a festmények szépek, de láttunk szakadt függönyt is , a terítőket is ki lehetne már cserélni. Az egész épületre is ráférne a felújítás, tatarozás, a teraszon, és több helyen is a burkolólapok le vannak esve. A hátsó bejáratnán szemétkupac fogadja a kocsival bejövőket a szállodához. A medencékben a víz, egy- két fokkak melegebb is lehetne, hiányoltunk fogasokat amire a köppenyeket fel lehetne akasztani. A teraszról a kilátás gyönyörű, a környezet csendes. . . . de elég volt egy alkalommal itt lenni.
Megérkezésünkkor egész másra számítottunk, mint ami fogadott minket. A zuhanykabinban vastagon állt a vízkő, és szinte rohadt a tusolótálca. A tusolókabin borzasztó látványára elképedtem, hogyan lehet 4 csillagos szálloda. A szemetest egyáltalán nem ürítették a három nap alatt.
Bogarak mindennap voltak a fürdőben, nagyon kevés hely volt pakolni, előnytelen volt a mosdókagyló kialakítása is. A fürdőszoba ajtaján a kilincs mozgott, utolsó napon kiment a világítás, amit ugyan megoldottak a recepción jelezve, de estére újra kiégett. A személyzet kedves volt, az ételek finomak. A Wellness részleg maga jó volt, de azt undorítónak találtam, hogy a Wellnessben a kiszolgáló kisasszony a hegyes műkörmével lyukasztotta ki a tejszínes dobozt a koktélkeverésnél, miközben előtte más feladatokat végzett, ugyanis egyedül volt minden más feladatra a Wellnessben. Nagyon higiénikus. A szobában az ablakban állt a fekete penész, és a matrac is kényelmetlen volt, első napon az ágy lábát is mi csavartuk vissza, valamint más által otthagyott szemetet is találtunk az érkezés napján.
A szobában csak 1 ajtó volt a szekrényen(az is kiesett egy alkalommal), két kézzel kellett nekifeszülve arrébb tolni; nem volt elég törülköző, pohár, nem volt szappan, tusfürdő. Takarítás csak kérésre, de még a szemetet sem vitték el. A párnák irdatlan foltosak, csomósak, nem lehetett rajta kényelmesen aludni.
2 ágyas szobában 2 kisasztal, 1 szék. Az asztalon lévő lámpa rozoga, alja leesve, az egész mozgott a foglalatban, életveszélyes. A fürdőben nem lehet sehova pakolni, a mosdón nem fér el semmi. A másik szobában leszakadt polcok a szekrényben, amit jelzésre sem javítottak. A tv-k élvezhetetlenek, összefolyik a kép.
Wellness részleg nagyon lepusztult/padlózata töredezett, mind három zuhany használhatatlan( össze-vissza szórják a vizet) ! Szobát ellepték a hangyák, padlószőnyeg szakadozott, rongyos,pecsétet. A szállodai közös helyiségben / WC/ is vannak hangyák. Összességében a Szálloda 2 csillagnál többet nem érdemel!