Az Elizabeth Hotel a Dél-Alföld egyik legszebb történelmi városában, Gyulán, a méltán híres Várfürdőtől 200 méterre helyezkedik el, a középkori téglavár közvetlen szomszédságában, mely egyedülálló módon máig épen maradt gótikus épület.
A szállóvendégek az étteremből, a bárból és a szobák jelentős részéből egyaránt a gyulai vár látványában gyönyörködhetnek, a nagyszerű wellness létesítmények páratlan ellazulást biztosítanak egy hosszú nap után, egy vacsora az étteremben pedig minden igazi ínyencnek felüdülést nyújt.
Régóta készültünk Gyulára, sokat hallottunk gyönyörű parkjairól. Mi szerencsére ki fogtuk a legszebbet, mikor az Elizabeth Hotelt választottuk. A gesztenyék mögött megbúvó, szépen felújított szálloda, csendes helyen, mégis a központhoz, strandhoz közel van. A vár szomszédsága, annak a hatalmas parkja, egyszerűen lenyűgöző.
Csendes a hely is, a szálloda is, a reggeli és az ebéd bőséges, változatos, a személyzet kedves és fiatal. Az ágy viszont a mi szobánkban nem volt elég kényelmes. Ezt leszámítva, szeretnénk ismét ellátogatni, egy hétvége kevés ennyi élmény befogadására.
Kedves személyzet. Jó kiszolgálás, szép panoráma, számomra ízletes ételek. A 11 hónapos kislányommal és a feleségemmel töltöttük el három napot a hotelban, és az egészben csak három negatívumot tudok mondani, ami a számomra túl puha ágy, az uszodád csak délután lehetett használni, a kislányomnak habár már elég sok mindent megeszik, de lehetett volna nagyobb a választék a kisgyerekek részére.
A szálloda elhelyezkedése ideális. Közvetlenül a vár mellett fekszik. A szálloda úgy hirdeti magát, hogy az "év szállása 2014". Véleményünk szerint ezt a szintet nem üti meg. Ami tetszett: Tágas, tiszta szobák, szép fürdőszoba. Figyelmes személyzet. Észrevételek: Az ételek általában ízletesek, vacsoránál háronféle leves és négyféle főétel közül lehetett választani.
A szezonális gyümölcslevesek, és a sütemények kítűnőek volak, a főételek közül volt ami kissé íztelenre sikeredett. Péntek reggelre elfogyott a paradicsom, ami egy ilyen szintű szállodánál enyhén szólva "ciki". A szoba, mint írtam tágas, tiszta, de az ágy katasztrófa. Francia ágyas szobát kértünk, ami két egymás mellé tolt ágyban valósult meg. Ezzel nem lett volna baj, de sajnos a matracok olyan szinten ki voltak feküdve, hogy azóta is fáj a derekam. Az ágyban nem lehetet kényelmesen aludni. További problémát jelentett, hogy klíma szinte semmit sem ért, így ki kellett nyitni az ablakot ami miatt korai ébresztőt tartottak a szemben lévő "Nemzeti doháénybolt" vásárlói. Mi lett volna, ha 30-35 fok van? A bejárati ajtót csak becsapva lehetett becsukni, a fürdő ajtó nyikorgott. . . A Wellness részleg teljes egészében a föld alatt van, kinti medence nincs. Az úszómedencében egyszerre egy ember tud úszni és rettenetesen klóros volt, a pezsgőfütrdő vize gyanúsan habzott. A sószobát csak külön díjért lehetett volna használni. Pozitívum, hogy külön törölközőt és szaunalepedőt is adnak, de érdekes, hogy a köntöst nem a szobába készítették be, hanem el kellett érte zarándokolni a Wellness részlegbe. A köntösökön és a szobai törölközőkön látszik, hogy nem mai daracbok. Kissé foszlásnak indultak. A törölközők annyira kemények voltak, hogy szinte törtek. Összefoglalva: Egy négy csillagos szállodának a részletekre is oda kell figyelnie. Különben az ember kicsit csalódottan távozik.
Nagy várakozással indultunk neki majd 230 km-ről Gyulára 3 éves kisfiunkkal. Soroltuk neki, hogy már első délután és este milyen klassz program vár rá a szállodában. Ebben egy kicsit csalódtunk, ugyanis uzsonna volt írva a Mikulás kedvenceivel és este gyermek discó.
No ez elmaradt, talán azért, mert igen kevesen voltak a szállodában és ezzel a csomaggal, csak mi voltunk de lehet, hogy tévedek. . . Másnap délelőtt kicsiknek, nagyoknak társasjáték stb. volt hirdetve, ez sem volt, valószínűleg ez is azért, mert rajtunk kívül nem volt más e csomaggal befizetve. A szállással és a finom étkekkel no meg a kedves személyzettel viszont nagyon meg voltunk elégedve. Szeretném külön kiemelni a wellnes recepciót és az ott akkor szolgálatot teljesítő hölgyet, aki nagyon kedves volt, mindenben a rendelkezésünkre állt segítőkészen. Továbbá a masszőr is igen szimpatikus, kedves fiatalember volt, a keze isteni, sokat segített relaxálni, azon kívül kellemesen elbeszélgettünk a masszázs ideje alatt. Összefoglalva imádjuk Gyulát, továbbra is ez a kedvenc helyünk. Végül is a 3 éves gyermekünk is feltalálta magát a fürcsizésben, ki sem lehetett szedni a vízből. Köszönjük a vendéglátást, szerintem találkozunk még! Boldog Új Évet kívánunk ! Tokaji Család
Ami tetszett: Tiszta, tágas kellemes szobák. Kedves segítőkész személyzet. A szálloda elhelyezkedése. A reggeli. Ami nem tetszett: 4 éjszakát töltöttünk a szállodában, de a vacsora minősége és változatossága csak 1 este ütötte meg a 4 csillagos színvonalat! A wellness részleget csak délután 3-tól este 9-ig lehet használni, amivel csak a helyszínen szembesültünk.
Az aroma kabin egyáltalán nem működött. A jacuziban habzott a víz, a tisztasága nem volt megfelelő. A törölközők mérete a fürdőszobában nagyon kicsi és személyenként csak 1db volt.
A szálloda nagyon jó helyen van, a szoba tiszta, kényelmes, recepciós munkatársak nagyon kedvesek, de sajnos az étterem nem hozza a 4*-ot, az ételek ugyan ízletesek, de a választék kicsi, hamar elfogynak, azt nem, vagy csak kérésre pótolják, pékáru nem friss, gyümölcs alig-alig. Wellnes jó, de kicsi.
Ez egy négy csillagos hotel, de semmivel nem nyújt többet a három csillagosnál. A reggeli a szokásos, vacsora: látszatra kívánatos. De:Erős állkapocs szükséges a húsok elfogyasztásához. Személyzet kedves, udvarias . A hotel elhelyezkedése kiváló , pont a vár mögött helyezkedik el. Padlásszobát kaptunk légkondival, ami inkáb fűtött mint hűtött
A szállás, a wellness jó, a személyzet segítőkész , udvarias, a szobák tiszták, viszont akinek bármilyen ételallergiája van (laktóz, glutén,stb. ) annak nem ajánlom, a feleségemnek szörnyű éjszakája volt az első vacsorát követően, pedig elvileg oda figyeltek a dologra, bár alapból semmilyen mentes étel nem volt a vacsoránál.
Gyönyörű képek az interneten. Elfogadható ár. Amikor befizettem, már nem igazán tetszett, hogy akkor is hétvégi felárat kell fizetni, ha csütörtökön érkezem, és szombaton reggel már el is megyek. No de ez a szabály, hát jó. Csütörtökön délután érkeztünk. Kérdeztük, gyógyvíz van e a szállodában.
( gyógyfürdő mellett) Nem, de kapunk kétnapi kedvezményre jogosító igazolást a gyógyfürdőbe. De azt csak pénteken tudjuk felhasználni, mert már csütörtökön késő, szombaton meg nem jár. Hogy van ez? Lementünk a wellnessbe. Iszonyú klóros minden. No meg avítt, koszos. Nem tudtuk eldönteni, hogy a csempék fugázása rossz, vagy minden penészes. A tusolókban megáll a víz, a világítás gyér. A szoba szép, nagy tágas volt. A felújított fürdőszoba csodálatos. A személyzet mindenütt segítőkész, kedves. A hibák nem az ő saruk. Összességében a hotel felszerelrtsége tényleg négy csillagos. A minősége három. Kívül szép, belül van mit javítani. Nem a hírdetésben leírtakat kaptam. Én becsapottnak érzem magam. Palimadár lettem. Ennyi pénzért bánom, hogy nem más szállodát választottam.
1. telefonos érdeklődés és a recepciónál várra néző szobát mondtak; valójában a parkolóra nézett; 2. a zuhanyfülke ajtaja nem zárt, elcsavarodott és emiatt a víz a padlóra kifolyt, de padlóösszefolyó nem volt a fürdőszobában;a zuhanyzó keverőcsaptelepe nehezen állítható, folyamatosan vált meleg majd hidegebb vízre és fordítva; 3.
a svédasztalos ételek langyosak vagy hidegek, az ételmelegítők 50%-on működnek; az ételek ízetlenek és felpuffasztanak; mikrózni kellet az ételeket; 4. szilveszterre ellenjavasolt a csirke (kikaparja a szerencsét) és a hal(kicsúszik a szerencse a kezünkből); ehhez képest nagy mértékben voltak ezek az ételek szilveszterkor; egy egységvezetőnek vagy konyhafőnöknek ezeket tudnia kellene; 5. a reggelire január 01-én hűtőben tálalt hidegfelvágottak szélei sötétbarnák voltak; a sajtok kis morzsolt darabokra voltak felvágva; a sült kolbász a legolcsóbb kifőzdei sültkolbász minőségével volt azonos és rövid kis 4÷5 cm-es darabkákra vagy hosszirányba vágva; 6. a wellness jacuzzi 4 db fejtámlából 2 db hiányzik, a víz langyos, majdnem hideg és koszos; 7. a wellness oldalfalairól a vakolat hullik le; a zuhanyfülkék zuhanyzó rózsája mozog, lifeg; 8. a wellness női öltöző belső ajtaján a zár hibás, nem lehet kilincsbe sem becsukni; 9. a szobai és fürdőszobai kukatárolókból hiányzik egy szemetes zsák; 10. a személyzet udvarias és rendes, kedves; 11. belső építészetileg szépen lett kialakítva-felújítva, szép az épület külseje is; 12. elég sok hotelben volt lehetőségem megszállni, sajnos más 4*-os vagy 3*-os szállodáról kellemesebb emlékeim vannak; véleményem szerint nem érdemli a 4* superior címet és nem a személyzet hibája, hanem a vezetőségé.