Felejthetetlen élményben volt részem másodmagammal a Kastélyhotelben, ami egyértelműen a különleges és részletgazdag környezetnek volt köszönhető. Már a kastély földszintjén található gyönyörű festmények, korabeli tárgyak és barokk bútorok látványa is lenyűgözött, de amikor fel látogattunk a "city"-be, amely a legfelső szinten a padlástérben került kialakításra, azt hittem nem jól látok.
Erre a meglepetésre nem számítottam. Eszméletlenül jópofa és ötletes a két miniatűr városrész, amely ráadásul nemcsak díszletként szolgál, hanem tágas és ízlésesen berendezett apartmanok találhatók benne. A wellness részleg nem túl nagy viszont rendkívül magas színvonalú, különösen a három különböző típusú szauna tetszett és a vese alakú beltéri úszómedence. Olyan sok látnivaló van itt, hogy egyáltalán nem igényeltünk volna többet a nyújtott szolgáltatásból. Bőven van látnivaló a kastélyon kívül is, a kedvencem a kilátó, és a tó volt, amelynek közepén egy kis hídon keresztül jutottunk be a stégre. Nagyon romantikus. Éppen ezért ideális helyszíne lehet az esküvők polgári szertartásának. Sajnos mi már lekéstünk róla. . . Nagyon jól éreztük magunkat az itt töltött idő alatt, valószínűleg még egyszer ellátogatunk ide ebben az évben, de az sem kizárt, hogy a Kastélyhotel visszatérő vendégei leszünk. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Július végén jártunk itt, két családommal,5 unokámmal /1, 2, 3, 8, 9 évesek/. City családi szobákban voltunk elhelyezve. Nagyon kényelmes és szép szobák. Egy a probléma, hogy nem igazán bababarát a szállás. A két szint, a lépcsőfeljáró balesetveszélyes pici gyermekeknek, el kellett torlaszoljuk.
A játszószoba csodálatosan van kialakítva, kár hogy nagyon kevés a játék benne. A futóbiciklinek és a 3 kerekű biciklinek viszont nagyon örültünk. A wellness részlegben sajnos nincs babapancsoló, így a babáknak aránylag kellemes, de mély vízben nem igazán érezték jól magukat a picik. Az étterem csodálatos, az ételkínálat változatos és finom, a reggeli és vacsora egyaránt. Itt is a babákkal volt a gondunk, mert nem volt elég etetőszék,rajtunk kívül több kisgyermekes is étkezett. Még az italok árát említeném, nagyon magasak az árak, egy átlagember nem igazán engedheti meg magának a vacsora utáni üdítőt sem. Vizet viszont minden alkalommal kaptunk, hűtve és citrommal. Ennyi volt a hiányosság, viszont kárpótolt bennünket a csodálatos környezet, a táj szépsége, a gyönyörűen kialakított park, a kilátó, az állatsimogató, a cigány panoptikum, a tavacska, a szálloda különleges termei, folyosói, minden szögletben volt valami érdekes és szép. És sok sok bagoly :) Lenyűgöző a kialakítás. A személyzet nagyon kedves, udvarias. Kiemelném a recepciós hölgyet, mindhárom nap ő volt ott. Nagyon segítőkész, kedves, mindenben és mindenkinek tudott segíteni. Köszönet neki ! Becsüljék meg. Aki pihenni vágyik, csak ajánlani tudom a szállodát, különösen pároknak, vagy nagyobb gyermekkel utazóknak.
A szerencsénket,hogy ebben a szállodában tölthettünk el néhány napot annak köszönhetjük,hogy a kiválasztott szálláshely teltházas volt. Már elözöleg is felfigyeltem a Hotel Vécsecityre de arra gondoltam ez a fajta stilusos kastélyszálló nem nekünk való. Tévedtem!
Egyrészt mert a city apartmann kialakitása modern és családbarát másrészt annyi élményben lehetett részünk amelyet fel sem lehetne sorolni. Külön kiemelném a lovaglási lehetöséget. A lovászfiú végtelen türelemmel oktatta a fiamat aki azelött még soha nem ült lovon. Van állatsimogató,csónakázó egy kilátó és még sorolhatnám. A javasolt kirándulások a környéken is rendkivüli élményeket tartogatnak. A wellness részleg szolgáltatásai is nagyon jók. A félpanziós ellátás kitünö! Az ételek izletesek,böségesek és változatosak. Kiemelném az étteremvezetö figyelmességét is aki a legfinomabb érzékkel törödik a vendégek igényeinek teljesitésével. Lehetöségünk volt a kastélytulajdonossal is megismerkedni Dr. T. Tiborral [moderálva - a szerk. ] aki minden vendéget személyesen üdvözölt igy érezhetöen családiassá vált a hangulat. Hálásan köszönjük ezeket a szép napokat és reméljük hamarosan újra visszatérhetünk!
Biztosan más véleményem lenne a helyről, ha nem a tél közepén érkezünk ide. A tavaly meghiúsult karácsonyi utazást most valósítottuk meg, sajnos akkor érkeztünk mikor mint kiderült, előtte nem működött a mi lakrészünkben a fűtés, aznap indult újra.
Úgy vélem, erről tájékoztatni kellett volna a várható vendégeket, vállalják-e így is az utazást, mert mi is erősen gondolkoztunk, hogy már másnap reggel elhagyjuk a helyet annyira ki volt hűlve a helység. Végül kaptunk egy plusz hősugárzót, ami elviselhetővé tette az apartman alsó részét (fent melegebb volt - galériás lakrész), de például a lakrészünk folyosója vagy éppen a gyerek játszószoba jéghideg volt végig. Habár a karácsonyfa-díszítés és főleg a másnapi koncert tényleg nagyon jó volt, nem találtunk semmit, amitől nagyon megszerettük volna a helyet. A kastély valóban nagyon szép, emberfeletti munkával hozták helyre. Az ételek kiválóak voltak, sajnos a magyar nyomulós, "mindent együnk meg és szedjünk rengetegszer" mentalitásról ami a svédasztalnál uralkodott nem tehetnek. A tulajdonosasszony és 1-2 kedves felszolgáló kivételével a személyzet átlagosan végezte a munkáját. Bár járt 20% ajándékkupon a fa alá, nem hiszem, hogy valaha visszatérünk ide.
Személyzet mindenki szuper volt. Tisztaságra 4et adtam, de csak azért mert igazából tiszta volt minden, viszont vmi volt a fürdővel. . . Éjszaka mindig csatorna szag lett. Első éjjel után szóltunk vmit csináltak (gondolom) mert következő este rendben volt, viszont 3 éjjel újra. Nem szóltunk már mert amúgy is jöttünk el. . .
Szogáltatás: hát fele nem volt amit írtak az ajánlásba. Többen is írták jakuzzi---hol volt? én csak alig bugyborékozó medencét találtunk. Örvényáramlatos medencét is írtak foglalás után hát ezt sem találtuk. Egy szimpla medence volt( gondolom az volt vmikor) Elhelyezkedés kerítésen kívűl kocsi nélkül ki nem mozdultunk (nem mertünk) Esti séta faluban? Felejtsd el! Állat simogató: lovak és teheneken kívűl, ja meg két kecskén kívűl más állat nem volt. Mind karámon belül ha kerítéshez jöttek lehetett simogatni. Ami viszont nagyon nem tetszett: ha kértünk inni (üdítő, sőr) akkor mindig fel lett számolva pluszba szervíz díj az amúgy is drága italok mellé. Nem a szervíz díj összege volt a gond (120FT). Én szintén azt mondom egyszer nagyon jó pár napra.
Kíváncsian érkeztünk 4 napos kikapcsolódásunk, pihenésünk helyszínére, mivel ezt hozta nekünk a Jézuska. Ami tetszett: kényelmes szoba, világos fürdő, ízletes ételek, ha fogyott folyamatosan töltötték fel a svédasztalt, kedves, barátságos személyzet, csendes környezet.
A legjobban a színes bútorokkal berendezett, világos reggeliző helyiség nyerte el a tetszésemet, mindkét hosszán hatalmas üveg felülettel. Igazi különlegesség volt számomra " A kastélyba zárt város" szlogen igazán egyedi kivitelezése. Tényleg olyan a 2-ik emeleten, mintha egy-egy utcasoron a különféle házak között sétálnánk, kisebb terek, különféle padok is vannak, a szobaszámok egyben a házszámok. A liftet is igazán jól sikerült álcázniuk. Ami nem tetszett: A stílusok keveredése! A szobában a mahagóni fa bútor mellé átlátszó műanyag szék és zöld/narancssárga műbőr fotel került. Azt végképpen nem értem, hogy miért kellett a kertben a szép nagy fenyő szomszédságába műanyag pálmát "ültetni"? Ez már számomra kimeríti a gics fogalmát. A wellnes nyitáskor még élvezhető volt, de viszonylag kicsi, alacsony, ezért délután már teljesen párás, forró levegőjű, nekünk oxigénhiányos. Itt főleg jellemző a stílusok keveredése: Fortuna szobra mellett az átlátszó barnás műanyag szék, a szép kék-zöld mozaik csempéjű medence mellett bordó zuhanyozót és tükörcsempés falat is láthatunk, ezt fokozza még az 5 és 6 ágú sötétkék csillagokkal dekorált gótikus mennyezet, ez így már sok volt nekünk. Gondolom az ünnep miatt mindennap volt, kastély túra, kézműves és zenés foglalkozás, karácsonyi dalok, majd citera zene. Igazán igyekeztek a vendégek kedvében járni. Összességében jól éreztük magunkat. Tudom, hogy vannak visszatérő vendégek, de számunkra ez a hely megmarad az egyszer látni kell kategóriának. Ez elsősorban a kicsi wellnes miatt van így, mert mi jobban szeretjük a nagy fürdőket, ahol télen is vannak kinti medencék, de ettől függetlenül nem jöttünk el keserű szájízzel, csak a szépre fogunk visszaemlékezni.
Csütörtökön 13 óra körül érkeztünk, és bár már akkor elfoglalhattuk volna a szobánkat, első utunk az étterembe vezetett. Kedves mosolygós lány hozta az étlapot, és amíg választottunk, felvette az italrendelést, amit szinte azonnal ki is hozott. valami vadból készült ételt rendeltem az étlapból. . .
Sajnos nem tudok hozni vadat, volt a válasz. . . akkor kérek egy marhapörköltet. . . sajnos azt sem mondta kényszeredett mosollyal. . . Emiatt a rossz kezdés miatt nem adtam kiváló minősítést. Amit ez után tapasztaltam az nagyon tettszett. A személyzet kedves, messziről köszönnek, a tisztaság hibátlan, az ágyak kényelmesek. Az ételek finomak voltak, az éttermi személyzet hibátlanul teszi a dolgát, gyorsan hozzák az italrendelést, és folyamatosan tüntetik el az asztalról a használt tányérokat és evőeszközöket. A kastély mint egy múzeum, azzal a különbséggel, hogy minden megfogható, kinyitható, kihúzható. . . A belsőépítész nagyon egyedit alkotott a terekkel, formákkal, színekkel. A wellness és a külső medence méretét tekintve szerintem alul méretezett, azaz kicsi. a kastély környezete a kis tóval, és lovardával hangulatos, és szépen gondozott. Mi inkább bejártuk a környéket, mert látnivaló akad bőven. Füzér, Regéc, Boldogkő vára, Vizsoly, Tokaj, Sárospatak. . . Nagyon szép emlékekkel tértünk haza.
Igen szép és jól megkonstruált komplexum. Mindemellett egy kellemes szálláshely. Kár hogy nem a nyugati határszélen van ahol a vendégigény jobban közelítene ehhez a szinvonalhoz. Minden ellenkező híresztelés dacára, a klasszikus (romantikus) részek és a modern megoldások szimbiózisban vannak egymással.
A wellness egy teltházas időszakban valószínüleg zsúfolt, de elegáns, jól tervezett, tiszta. Az ellenáramoltatott úszómedence remek ötlet, ha a vendégek tudnák is, hogy az úszásra való! Nyitvatartás alatt minden üzemel! Kellemes színfolt a Hajdú udvar és a lovaglási lehetőség, a park hatalmas és ápolt. Minden szépen és hiánytalanul táblákkal feliratozva! A szobák (kastély,kastély-city,zöldház, vöröstorony) rendkívül eltérőek, de a maga nemében mindegyik igényes. A kastélyban a nem szállásként szolgáló szobák (bálterem,szalon,könyvtár,"szivarozó",stb) átjárhatók és korhű bútorokkal vannak berendezve. Minden ajtó nyitva! Minden szekrényt, komódot ki lehet nyitni,minden dísztárgyat meg lehet fogni! ! Az étterem szép, elegáns. Ottlétünkkor a kevés vendég dacára jó és változatos ételeket szolgáltak fel. EGY KIVÉTELLEL: az érkezés estéjén egy szinte ehetetlen "vegyes" tálat adtak. (Ilyen hibát, egy ilyen helyen nem volna szabad elkövetni! ) Sajnálom, hogy elsősorban e miatt nem adhatok "100 %"-ot!
Véletlenül találtam rá a szállodára és egyből megfogott a különleges belső kialakítása. Az előre lefoglalt szállást sajnos le kellett mondanunk és időközben a kuponunk érvényessége is lejárt. Félve hívtam a szállodát, hogy tudnak e segíteni at utólagos érvényesítésben természetesen felárat is fizetünk.
Itt jön az első kellemes (nem megszokott) meglepetés nagyon kedvesek, előzékenyek és készségesek voltak mindennemű plussz költség nélkül lejárat után is igénybe vehettük a kupont :o)))) (utólag is köszönjük). A kis faluban alig észrevehető a zárt világú kastélyszálló. A kapun belépve nagyon szép, gondozott park, az épületeknél a jelen és múlt csodálatos ötvözése fogad. A szoba átvétele után az első volt a mindenre kiterjedő, feltérképező körséta. Egyik ámulatból a másikba estem a különleges építészeti megoldásokon, valamint a kastély korabeli bútorain. A szoba berendezése, felszereltsége megfelelő volt. A személyzet kedves előzékely, az ételek minősége, mennyisége megfelelő volt. Összességében ajánlani tudom.
Különös kettősség, ez jellemzi a hotelt. Modern szolgáltatások egy gyönyörű kastélyban. Aki ide jön, tudnia kell, hogy nemcsak a szálloda érdemes a megtekintésre, hanem a környék is. Nem Hernádvécsére gondolok, hanem a tágabb régióra. A szálló maga egy kagylóba zárt kis gyöngyszem. Minden részlete megtervezett, átgondolt, finom elegancia jellemzi.
A személyzet kedves, a tulajdonos és felesége személyesen foglalkozik a vendégekkel. Azt is tudni érdemes, hogy a wellness kicsi, de van más, ami kárpótol ezért. Különösen tavasszal és nyáron. Jó szívvel ajánlom.