Gyémánt 500
Népszerű író még 183 hasznos szavazat kell
2023. október 25.barátokkal járt itt 55 Fura időjárási viszonyok, esik vagy nem esik, tisztázatlan, tehát kiüljünk vagy be. . . aztán kiültünk mégis. Világmegváltó este a srácokkal, hol lehet igazán jót sörözni, ha nem az Aurórában, keményen pusztítottuk a Pilsner Urquellt.
Éppen kiürült egy hordó, hát van az udvaron bőven, ezek a szuper, imádnivaló csajok meg csak járják a lépcsőket és cipelik azokat a böhömnagy fémhordókat le meg fel, mert a vendégek bizony vedelnek, mint állat. Az Aurórában jótékony a sörözés is, mert hisz el kell tartani a házat valamiből. Érdekes volt, egész este szemerkélt valamilyen mértékig az eső, de ez nem zavart senkit, megtelt a ház, az udvar is, volt, hogy minden helyen ültek, a lépcsőn, a plafonon, a fán, meg a csilláron is. Csupa jó arc. Különös varásza van ennek. egyébként semmi köze semmiféle szélsőbalhoz, ha azt a Gólyára mondanánk, jobban megérteném, de liberálisnak elég liberális, az biztos. Éppen cserélték a lányok a bejáratnál a szivárványos zászlót a létráról, és mosolyogva mesélték, hogy állandóan ellopják tényleg szélsőséges neonácik, de ez benne van a napi szokásrendben, hát ilyen az élet, ezzel együtt kell léteznünk tovább. Azokat a meséket a drogról meg hát. . szóval, soha nem találtam, talán valami indiai boltban kapható füstölőt, azt igen, annak az illata tegnap is lengett, de hát ez a hely szelleme is. Csupa mosoly itt minden, meg barátság, nyilván azért járunk ide. És itt szívesen fizetek akármennyit. Romkocsma is, menedék is, meg valami körkörös, gátnélküli bizalom, a hétköznapok nyűge elől való búvóhely.
Érdekes
2023. október 23.egyedül járt itt 45 A napokban már értékeltem, elveszett valahol. Úgy emlékszem, valami ilyeneket írtam, hogy Nagycenken azért kötelességünk megnézni a legnagyobb magyar hagyatékát, emlékeit, a rá utaló nyomokat. És akkor nyilván a Széchenyi szobrot is a Széchenyi téren.
Ez az ember rengeteget tett azért, hogy a középkor, a feudalizmus, a műveletlenség piszkából kicibálja Magyarországot, még ha nem is volt valami hadvezér, aki agyatlanul kaszabol a haza még nagyobb üdvére, hanem olyan valaki, aki forradalmian új gondolatokat hozott a külföldi jó példákból, és a hon üdvre terjesztette azt. És, hogy "Magyarország nem volt, hanem lesz? " Jelenleg éppen nyomulunk vissza valami földesúri századokba, jönnek az ispánok, vármegyék, koronák, meg az urambátyám-magyarkodás. Azt hiszem nem ez volt Széchenyi útja, ő a nyugat felé mutatott, az előttünk járó, fejlettebb országok felé. Bocsánat, gróf úr, ön jót akart. . . mi meg így jártunk.
Érdekes
2023. október 23.egyedül járt itt 45 Töprengtem az ötösön, de aztán lebeszéltem magam. Végül is. . szóval, nem kihagyhatatlan, tudsz tovább élni talán akkor is, ha nem látod. Egyébként tényleg érdekes. Nagyon furcsa, hogy csak egy ember írt róla eddig véleményt, A sümegi várba elég sokan járnak, sokan értékelték, ezt meg alig.
Az érdeklődés hiányának tudjuk be, hogy szép kényelmesen, egyedül jártam végig, egy szál látogatóval nem találkoztam sehol, A kiállítás eléggé interaktív, sok helyen lehet megszólaltatni dolgokat, vannak régi vagy régire hajazó tárgyak, berendezés. A hangulatát megtalálod valahol, az első emeletet körbe lehet járni, és valami látnivaló mindenhol akad. sohasem fogok rájönni, hogy egyes vallási példaképekben a lemondást, önsanyargatást, vezeklést, visszafogottságot tiszteljük, másokban a hedonizmust, a cicomát, az aranyat és a pompát. Ez még sohasem magyarázta senki meg nekem, pedig elég sokszor kérdeztem már. Azt hiszem, megvetem a püspököket. Kis erdei kápolnákat sokkal tudok értékelni, mint egy palotát. Szóval, amit itt láthatsz, az a képeken látszik általában. Most körülbelül ilyen.
2023. október 22.a párjával járt itt 45 Ma kellemes moziélmény az Allee-ban, utána felmerült, hogy ennénk itt valahol valamit, Jó, de akkor már valami rendeset. . . hol voltam én itt régen? Hát például a földszinten a japán étteremben. Na, akkor oda. Két bejárata van, a bevásárlóközpont belsejéből elég raktárszerű a bemenet, de aztán egy lépés az ajtón túl és kiderül, hogy egy tiptop rendes étterem.
Szép a terítés, szép az étlap, kis adag Miso levest kértem, adjuk meg a módját, ha már japán, Nemsokára kaptam is. Aztán két Teriyakit kértünk, tenger gyümölcseivel, kivételesen egyformát ettünk a feleségemmel, de abszolút megfelelt a célnak. Nem túl nagy vacsora, viszont azt gondolom, hogy a tenger gyümölcsei nagyon kis létszámban voltak jelen, ehhez képest viszont aránytalanul drága volt, a két nem túl nagy adag tésztáért 10000 forintot fizettünk, és annyira viszont nem volt jó, szóval ez nem érte meg. Szervizdíj van, ezzel együtt 15. 064 forintot fizettem. Nem arányos.
Érdekes
2023. október 22.egyedül járt itt 45 Korábban már szót virágzottam a két sajátos építményről, a Szent Szív és a Szent Sír kálvária helyről, nos, azok a két külső halom, a középső pedig, ha úgy tetszik, maga a masszív kéttornyú templom, amit nem túl fantáziadúsan mindenszentekről neveztek el. A Széchenyi család kastélya itt állt vele szemben, azaz fordítva, a templom épült velük szemben.
Itt született Széchényi Ferenc is (é betűre ügyelni! ), akit múzeum- és könyvtáralapítóként ismerünk. A templom sokszori átalakításon esett át, most is szép, díszeiben és funkciófában a régi időket idézi. Ezzel a tudattal meglátogatandó hely.
2023. október 21.egyedül járt itt 35Tulajdonképpen nem is az emlékmű maga ragadta meg a figyelmemet, mert az se több, se kevesebb, mint aminek látszik, hanem az alárótt sorok, mármint, hogy ez a dolog a nagybajcsi önkormányzat tervei alapján készült, de ez még nem lenne elég, de az állító személy bizony Oross Tibor, aki ekkor és ekkor született, és az anyukája neve is fel van tüntetve, mint egy igazoltatásnál. . . Egyébként a templom oldalánál található.
2023. október 21.egyedül járt itt 35 Jöttem Budapest felé este a 71-esen, gondoltam evésre, de azért az emberbe benne van, hogy nem nagyon akar ott enni, ahol máskor is szokott, így maradt el mellettem pár étterem jobbra meg balra. . . ha az éhség felülírja, akkor persze eszik az ember bárhol, de a kíváncsiság meg az új keresése néha (sokszor) erősebb.
És akkor befénylett az éjszakába ez a hely Balatonakarattyán, meg is álltam, vissza is fordultam, aztán lássuk. . csak annyi rémlett, hogy "grill". Kiszállva meg már mexikói is. Nem emlékszem rá, hogy itt ettem volna, gyorsan megnéztem az ittjartamon sem volt fent, lehet, hogy új. Nem is keltett rossz benyomást. Szép színes, hangulatos. gyorsan bekérezkedtem a WC-re, mint jó óvodás, aztán kezet is mostam alaposan a hosszú nap után, lássuk, mi az ebéd/vacsora? Ilyenkor az ember mindenféle bizarr kajanevekbe ütközik, sokféle izé van felrajzolva a falra mindenféle változatokkal, meg westernfilmekből ismert kajanevekkel, hát én meg csak enni szeretnék, mondtam, Na, akkor "Bowl" lesz az, mondták megértően, és akkor elkezdesz vándorolni a pult elejétől a végéig, és hatszor-hétszer válaszolsz arra kérdésre, hogy izé vagy mizé legyen bele? És fekete vagy tarka? És csípős, kicsit csípős vagy nagyon csípős? És ez meg az? Na, így aztán összelegóztuk a végére, valamilyen mértékig pont olyan, mint máshol a végeredmény, a langyos komponensek lagyikák, a hideg nedves komponensek hideg maszattá teszik a többi hozzávalót, de a végén azért lesz belőle valami ehető, bizonyos mértékig élvezhető szervesanyag, ami azt az érzetet kelti, hogy milyen egzotikus is vagy. A hozzá kért mangós limonádé nem volt limonádé, és kifejezetten visszafogott ízélménnyel bírt. De a célnak megfelelt. A WC szép tiszta, a környezet szerethető, kidolgozott, a nyár vége hangulat meg a hát a nyár vége, langyos estében elhajtani a tótól, közben könnyet hullatni a napos múltért. Valami 4000 és valamennyit fizettem ezért az élményért.
Érdekes
2023. október 21.egyedül járt itt 45 Ha az Almádiban kiállított Kati gőzmozdonyt szeretjük, akkor ezt miért ne? Almádiban az öreg barátnőjét vagy testvérét külön meg kell keresni, ezt meg Csopakon nem, itt áll régóta, a balatoni országútról is látható. Csak meg kell érte állni, odamenni, megcsodálni.
100 éve ezek a vaslányok, "Katik" járták ezeket a sínpárokat, hozták, vitték a munkába járókat mindenfelé. 5 perc megállót és egy tiszteletteljes szemlélődést megérdemel a csopaki állomáson. Nem hazug, valódi műemlék.
2023. október 21.a párjával járt itt 55 Látom, a MÜPA is fent van. . . na, csak azért, mert tegnap este fergeteges koncerten voltunk, Boban Marković, Parno Graszt, Romafest Gypsy Dance Theatre. . . szóval, el lehet képzelni! Állva tapsolós, ordítva ünneplős. . . nem tudtam kivonni magamat ez alól én sem.
Közben eszembe jutott, hogy talán Boban Markovićot is itt láttam életemben először, Rúzsa Magdi volt éppen, meg az Ederlezi, és akkor láttam szintén először életemben azt a lányt énekelni, akit úgy hívnak, hogy Palya Bea. . . mezítláb volt, és imádtuk. És azóta számtalan alkalommal. Szóval, ilyen ez a MÜPA. Munkám sokszor késő este ért véget, autóztam haza a Rákóczi hídon és ott világított mindig jobbról a kis változó ferde fényecskéivel. De egyébként kintről-bentről világít. Kultúrát sugároz ebbe az igénytelen, fertőzött világba. Mindig ünnep a hatalmas oszlopokkal tartott monumentális térben felmenni az előadás színhelyére, mint egy igazi szentély. Nincs is rossz élményem a MÜPA-val kapcsolatban. Ja, igen. . . és kifelé koncert után mi is meghallgattuk újra és újra Kolodko fejhallgatóját. . ))
Érdekes
2023. október 20.egyedül járt itt 45 Már a zarándokok tanyázóhelyén ki van írva, hogy "csőszkunyhó" arra. . . szóval, egy nyíl, hogy arra keresd! De mit is? Elbarangoltam 100 métert a sűrű ködben, aztán van egy másik iránymutató, akkor meg az után. . . Érdekesen szólnak a hangok a ködben. Nem tudod, honnan jön és milyen messziről.
na, de aztán megtaláltam a semmi szélén, van egy kis kilátó vagy magasles is, meg egy bizarr bizsukereszt is, a csőszkunyhó meg valami téglabunker, de nem is egy, több is van a ködben, benyitsz, hát szépen van berendezve, régiesen meg újan, funkcionálisan meg bemutatószerűen. Leülhetsz, lefekhetsz, érezd otthon magad, érezd magad Laci bácsinak!