Népszerű író még 185 hasznos szavazat kell
2018. november 6.egyedül járt itt 35 Régen az Auchan belső büféje Budaörsön egy elég bánatos evőhely volt, nem tudom, néha mi vonzotta oda az embereket, amikor kint, 50 méterrel arrébb 10 jobb lehetőség közül választhattak volna. Állni lehetett a piszkos asztaloknál és beszáradt, elég ízelten csirkeszárnyakat rágicsálni.
Most, hogy az üzlet sok hónapig "felújult", a belső fogyasztó is érdekesebb helyre került, félig az eladótérben, félig a sétáló folyosón kapott helyet, a dolgozók új, guszta egyenruhát kaptak, a választék is mintha bővült volna. Kipróbáltam, még mindig az van, hogy sétálj inkább tovább 50 vagy 100 métert, de határozottan fejlődött a színvonal és bővült a kínálat a korábbihoz képest. A röszti például egész jó! És egy fél grillcsirke, meg egy tányér röszti, meg egy doboz savanyúság csak 1000 forint, azért az egy kitűnő ár/érték viszony! Ráadásul meg is melegítheted kint az ételt, ha akarod.
2018. október 30.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Kedvelem a vietnami éttermeket, meg erről a helyről jót is olvastam, csak elzarándokoltam ide is. . . nos, annyira nem kellett volna törni magam. A szó pejoratív értelmében kis piaci cucc ez, szerény kínálattal, ami nem baj, mert pont a szerényért jöttem és pont a piacra. De ez most valahogy félre ment.
A háromféle levesből persze a legdrágábbat kértem, a rákost. A kislány, aki kiszolgál egyébként egy tünemény! Ilyen édes mosolyt ritkán látsz! De kártyát nem fogadnak el, mutatja, hogy hol az automata. . rendben, hozok. Nem adom fel. Leves meg megmelegszik vagy mi lesz vele, nem tudom. Nem volt kész? Nagy fazekak állnak a melegítőn. Leves megvan, le is ülök, de amúgy nincs hozzá semmi. Kérdést intézek ezügyben az illetékeshez. Erre kaptam egy nagy, közös üveg fokhagymát, hogy na, akkor abból. . a műanyag kanalak így is a rossz végükkel állnak ki a tartóból. A vendég, gondolom, eszik, aztán a nagy közösbe a kis közös kanalával belekotorász. Hát izé. . . És ráadásul nem is volt finom. Se csíra nem volt benne, csak néhány egyenméretű és formájú, valószínűleg mirelit rák, de hát milyen is lett volna. Na, de már túl vagyok rajta, az a mosoly meg azért tényleg nagyon aranyos volt.
2018. október 26.egyedül járt itt 35 Na, akkor végigmegyek a Népszínház utcán, lássuk, mit rejteget még. . . semmi érdekes nem volt, a szokásos retró pusztulás, és eszembe jutott az utca végén a Teleki téri piac. . . valamikor, amikor nem messze dolgoztam innen, volt, hogy kijártunk a bódék közé valami igazi piaci lacikonyhást enni. Most meg itt is egy nagyvárosiasodott vásárcsarnok.
Kár is, meg nem kár. . . Egy vietnami büfébe botlottam, ami vietnami is nevében, meg magyar is. Ázsia meg Európa. A srácok a pultban ázsiaiak voltak tényleg, kék hajjal, de a kínálat az magyar. Sajnos, vagy nem sajnos. Így aztán megint rántott hús került az asztalra, krumplipürével, némi savanyúsággal. Kifejezetten nagyadag, kevesebb, mint 800 forintért! A tányér, az evőeszköz NEM műanyag ennyiért sem. Egynek ez is jó volt, de semmi olyan nincs itt, amiért érdemes lenne újra eljönni.
2018. október 19.egyedül járt itt 55 Azt hiszem, számtalanszor elmentem már mellette. Tapolca felől a legelső, impozáns épület. Csak nem esett le, hogy ez valami látogatható hely. A kanyarban, amikor beérsz a településre a nagyegyenesről, inkább nagyon figyelsz és fékezel, nem annyira a környezetet bámulod. De most bementem és egyik ámulatból a másikba estem.
Ez egy volt malom, most meg múzeum, galéria, antikvitásbolt, koncertterem, minden egyben. De főleg műemlék, temérdek kinccsel megrakodva! Alig hiszel a szemednek, mi minden van itt! Régi és új, bútor és evőeszköz, festmény, ruha, minden! Az emelet is tele és hátul egy hihetetlen nagy hangár, színültig kinccsel! Csak győzd végignézni! Visszajövök még, az biztos! !
2018. október 19.egyedül járt itt 35 Még csak egy hónap telt el azóta, hogy tömegek hömpölyögtek ezen a helyen. Zene, zaj és dínom meg dánom. Most meg száraz leveleket perget a szellő, és a bágyadt napsütésben keresel egy helyet, hogy ehetnél valamit. Parkolni már lehet ingyen, enni egyre ritkábban. Két hely, ha nyitva van itt a borozó-soron, az egyikben csak folyékonyt osztanak, a másikban szilárdat is.
És ide vetemedtem. Meggusztáltam az afrikai harcsát, ki tudja, honnan jött keszeget, azután maradtam a csirkénél. Macskák mászkálnak az asztalok között, nyilván helyi erők ők is. Pár német utónyaraló osztja meg velem a helyet. Műanyag evőeszközzel eszem, miközben a környéken itt-ott építkezések zaja veri fel liget békéjét.
2018. október 19.egyedül járt itt 35 Már nem is tudom, honnan jöttem. . . talán Káptalantóti felől, Badacsonytomajt érintve, csak úgy keresgéltem délidőben, hiszen szép a táj, és előbb vagy utóbb mindig akad valami. Elmentem ez előtt a hely előtt, aztán rémlett, hogy láttam valamit és visszafordultam. A szűk úton nincs hol parkolni, de be lehet menni egy keskeny átjárón a ház mögé.
. . ott aztán annyi hely van a gazos zugban, amennyit csak akarsz! Bent, olyan helyi kocsma, étterem, vagy ki is tudja, mi ez. . . senki nem eszik, néha átmegy valaki a bolton, talán dolga van itt, de van egy lány, ő nagyon kedves, és rá is áll, hogy megcsinálják nekem, amit szeretnék. Nem is volt rossz. Nem is volt drága. Bent egy kicsit jobban néz ki a hely, mint amilyennek kívülről látszik.
2018. október 18.egyedül járt itt 45 Nem sokszor fordult elő, hogy Budapesttől nem olyan messze megéheztem volna hazafelé. Ha már eljövök idáig, azt a pár kilométert már kibírom nyelés nélkül is. De most semmi nem hajtott, itthon nem tudtam semmiről, hát ide betévedtem. Egyszer régen, emlékszem, hogy megálltam valahol itt és felháborítóan drágának találtam a helyet.
Talán ez volt az, talán nem. Most nagy csendesség fogadott, vendég alig, hétköznap este az M7-en. Láthatóan - az étlap szerint - pizzára vannak kihegyezve. Én meg nem. De azért akad itt más is. Legyen gulyásleves, meg karaj. . . Mit is mondjak. . . egyáltalán nem volt rossz. A leves nem volt sem híg, sem sűrű, pont olyan, amilyennek lennie kellett, nagyon figyelmesen szólt a felszolgáló az erős hozzávalókról, okosan figyelmeztetett, nem bántam meg semmit. A rántott hús is nagyszerű volt, a szósz hozzá remek, a vajban sült petrezselymes meg jó találat! A hely szép, az ősz hidegre fordul, nemsorára itt a zimankó, olyan kis nyár vége vacsora volt ez.
2018. október 18.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Érdekes, hogy miért éppen itt pihenek az autósok. Párszáz métere van Tapolca, számtalan benzinkút, presszó, étterem, minden. Aztán mégis idejönnek. Talán nem véletlenül. A velős-pirítós legendás hírű. Két hatalmas szelet kenyéren vastagon kent finomság, és csak 5-600 forint. Jól is laksz vele. Pultnál kell rendelni és kihozzák szépen.
A hely nagyon kulturált. Gyerekeknek játszótér is van. A külső teraszon ülve a Csobáncot csodálhatod evés közben. A WC elég vicces, mozgásérzékelős, de túl rövidre van beállítva, ha nekilátsz a dolognak a kis szűk boxban, pillanatok alatt kialszik a fény, és nem látod, hová célozz. . . mókás mutatvány derékból hátrafelé kihajolni és vadul csápolni a levegőben, amíg kisdolgodat végzed.
2018. október 14.egyedül járt itt 25 Ahogy ZigZag írja, sima turistacsapda. Ma ott voltam, és mivel sokáig gyülekeztünk, mert onnan indult a Rehab Critical Mass, bebotlottam egy italra. . . egy pohár narancslé 1. 600,- forint. Újra rákérdeztem, hogy jól hallom vagy sem, de annyi, mondták. . . nézegettem a helyet, más meg eszik-iszik. Nyilván nincs más választása.
Vasárnap van, pénzes turisták, vagy csak kiszolgáltatott turisták. Egy lángos némi rátéttel 1. 500 forint. Hmm. . . nem kell ennyire éhesnek vagy szomjasnak lenni. . .
2018. október 12.egyedül járt itt 35 A II. János Pál pápa tér környékén keresgéltem valami helyet, ahol enni tudnék, mielőtt bevetem magam a nyóckerbe, és érdekes, hogy mennyi bolt be volt zárva ebédidőtájt. Volt, ami már elég régen. Egyre furcsább lett, kimentem a Népszínház utcára, ott végig a szokatlanul kihalt járdán, és ezt találtam.
Igazi retró büfé, vagy gyorsétterem, vagy hívhatjuk akárminek. Sok házias, magyaros jellegű finomság, visszafogott kényelmi és higiéniai tényezők, nagyon szívélyes házaspár a pult mögött, de hát ki akarsz ülni a Népszínház utca kavargó kutyakoszába enni? Nem. Bent van egy kis falatnyi ülőhely a kirakat mögött, oda kucorogtam be. A krumpli valami furcsa papírral letakart tálcáról került el, a papír teljesen ráizzadt, rázsírosodott. Csirkecombot kértem, meg egy darab rántott csirkemájat, kaptam hozzá grátisz kéretlenül egy nagy rántott gombát is, és finom volt mindez, tényleg az volt! Egy tál krumpliért, rántott csirkecombért, májért, gombáért fizettem összesen 1. 000 forintot! ! Mondjuk a tálca az piszkos volt eléggé. Az evőeszközt, ami fém, egy többfunkciós ronggyal törölgette el az úr. De ha ezeken túl tudtad magad tenni, akkor jót ettél.