Megkaptuk a megérdemelt helyet, kicsit előzetesen tanulmányoztam is a kérdést, szóval a kártya szerint egy 8 fogásos vagy egy 10 fogásos vacsora közül lehet választani - közben láttam, mások más összetételben is próbálkoztak -, nem akartuk a drágább megoldást, de a kedves hölgy barátságosan közölte, hogy mivel 14. helyen lettek említve egy gasztroértékelésen, most a 10 fogásos menü 14 ezer forinttal olcsóbb, azaz "akciós", hát, ész nélkül lecsaptunk rá. Italpárosítással kértük. Nem csalódtunk, nem túlzok, minden fillérünk megérte. Szép komótosan kb. két és fél órán keresztül vacsorázgattunk. Tokaji pezsgővel kezdtünk. Az előétel egy vajaskenyér, pontosabban egy 15 éve életben tartott kovásszal készült kenyér, olyan vajjal, aminek a közepében egy csillagánizsos sülthagymakrém rejtőzik, kívül pedig porított zöldborsó borítja. . . nem akartam sokat enni előre, de ellenállhatatlanul finom! Hogyan is folytassuk. . . az amuse bouche sülttészta kosárban gombák, csirkeszív, mellé zöldborsóleves-tea. Zseniális. Azután a káposzta-csoda, mogyoróval, íróval, fügeolajjal. . . egyébként bivalytejből van, azért ennyire lágy és krémes, ha jól jegyeztem meg. A sárga céklás-hajdinás-tormás csodálat már a plusz fogások egyike. Olasz és spanyol borokat ittunk közben. A babfőzelék, homoktövis, pisztrángkaviáros fogást nem tudod elképzelni, hogy írjam le, itt van a képe. Azután egres meg gyömbér. . . Hááát. . . a főfogás választható, az kétféle volt, feleségem a bárányos-velős megoldást választotta, és a kakas, hekk, karalábét majszoltam elkötelezetten. Szakét is ittunk közben, az egyetlen dolog, ami a nejemnek túl sok volt, ő azt nem itta meg teljesen. Mit mesélhetnék még? Hogy volt kaporfagylalt, vagy, hogy a végén kókuszos vattacukor, meg ribizliből kakasnyalóka? Elmondva, leírva semmi különös. De végigenni! Királyi ajándék! Nagyon szuper a hely. . . említem még, hogy külön kisszéket hoznak táskatartónak, a kabátokat elviszik az emeletre, hogy a WC-ben a legjobb minőségű, sokrétegű papír van. . . szóval, mindenből a legjobb! És a végén kevesebbet fizettem, mint vártam. 24. 000 forint volt egy személyre a 10 fogásos vacsora, az italpárosítás meg 25. 000 forint. Ennél drágábbakat ettünk már máshol, de nem jelenteném ki, hogy jobbat is. A szervízdíj meg benne van a számlában, 10% és még ez is megéri. Boldog vacsorákat kívánok mindenkinek!