Hotel Kapitány Superior Wellness Sümeg bemutatkozása
A Hotel Kapitány ****Superior Wellness közvetlenül a Sümegi Vár tövében épült, történelmi környezetben. Az épületet körülölelő szép- és nyugodt környezet a kellemes kikapcsolódási lehetőségek mellett segít visszarepülni az időben. Vendégei betekintést nyerhetnek a középkor hangulatába.
Még télen jártunk ott,nagyon tettszett. A szoba szokásos felszereltségű,a wellnes részleg megfelelő volt,nem volt zsúfolt bár a képek alapján nagyobbnak gondoltam. A lovasjátékok télen egy fedett helyen vannak ami csodálatos. Nagyon tetszett és izgalmas volt ahogy a gyönyörű lovak közvetlen mellettünk vágtattak el.
A Hotel Kapitány szép környezetben, kiváló adottságokkal rendelkező, érdekes programokat szervező intézmény. Legjobban a "Történelmi lovasjátékok" és a hozzá kapcsolódó "Fenséges középkori lakoma, a Várkapitány Úr Nagy Lovagtermében" rendezvények tetszettek. A szobák és berendezésük szépek és kényelmesek.
A wellness részleg szolgáltatásai kiválóak. A személyzet nagyon udvarias, segítőkész. Más alkalommal is visszatérünk ide és rokonainknak, barátainknak is ajánlani fogjuk.
A személyzet nagyon kedves, a szoba tágas, tiszta. Az ételek változatosak, nagyon ízletesek. A lovagi torna és az azt követő vacsora nagyon szuper. A wellnes-részleg is nagyon jó, bár a kinti medence és napozó rész kicsi, de ez nem tart vissza attól, hogy ne térek még vissza. Nagyon színvonalas szálloda!
A legjobb szálloda Magyarországon,nagyon sokszor voltunk már itt és még sosem csalódtunk. Tiszta,nagyon kulturált környezet,figyelmes,kedves személyzet,még biztos visszatérünk! ! ! A programok nagyon érdekesek,az ételek kitűnőek. Itt nem lehet unatkozni ! Mind télen,mind nyáron kitűnő kikapcsolódás az egész családnak. Ezt a színvonalat nagyon kevés helyen tapasztaltuk.
A szálloda recepcióján részletes tájékoztatást kaptam már érkezéskor. A szoba tiszta és tágas. A személyzet a vendégek rendelkezésére állt, minden kívánságot teljesített. Az étkezések alkalmával, pillanatok alatt összeszedték a használt tányérokat, hogy az asztalok rendben legyenek. Az ételek sokfélék és bőségesek.
A királyi lakomán való részvételünket nem bántuk meg, mert az ételek és a bemutató is remek volt. A környezet is nagyon tetszett. Örülök, hogy Önöket választottam, nem csalódtam.
Minden szép és jó volt,azt kaptuk,ami meg volt ígérve. Igazából amivel kevésbé voltunk elégedettek,az sem igaz ebben a formában,mert azzal is elégedettek voltunk,csak esetleg egy tanács lehet az esetleges változtatásokhoz.
Ezek az alábbiak : Kisgyerek miatt mentünk elsősorban,és a medencéknél sajnos csak a nagyobbacska gyerekek számára lett minden tervezve,vagyis nem volt olyan medence,ahol egy 2-3 éves gyermek tudna pacsálni,fürödni,sajnos mindenhol nagy a víz,csak a medence széleinél tud mászkálni,de nem lehet egy pillanatra sem magára hagyni. Ez persze nem volt probléma,mert így sem lehetett kirobbantani a vízből őt. Esetleg kisebb játékokat el lehetne helyezni a medencébe,hogy tudjanak a gyerekek mivel játszani(labdák,szivacsok,úszógumik. . . ) de ezt is megoldottuk. Sajnos az emeleti résznél a rengeteg légy és bögöly kicsit lélekromboló,de mi nem foglalkoztunk vele,mert csodaszép a kilátás,de amikor a gyerek elkezdett játszani egy döglött bögöllyel,akkor kicsit zavaró volt. Még egy tanács, az alsó szinten a gyerekmedence és a közvetlen mellette levő úszómedencét nem választja el korlát,gyerkőcök felmásznak és könnyen át tudnak esni a túloldalra. Egyszer kétszer minket is levert a víz,utolsó pillanatban kaptuk el őt,de élmény volt így is minden. A gőzfürdőnél kicsit sajnáltam,hogy szinte alig jött gőz,más helyeken annyi gőz van,hogy alig lehet látni valamit is a helységben,és itt szinte semmi,de én élveztem így is és jónak találtam. Ősszességében nagyon jól éreztük magunkat és remélem,hogy még visszatérünk ide későbbiekben ! ! !
Negatívumként kívánom megemlíteni, hogy a gyermekmedencénél a darazsak és a nagytestű legyek csapatosan "tanyáztak" és röpködtek, a wellnesszemélyzet ezen probléma elhárítására nem tett igazán semmit. Apróság, de szintén bosszantó volt, hogy a bejelentkezéskor nem kaptunk megfelelő tájékoztatást a recepción a csomaghoz tartozó szolgáltatásokról (masszázskupon, ingyenes pónilovaglás a gyerekeknek).
Alapvetően egy jó színvonalú és szolgáltatásokkal rendelkező szállodában voltunk, ahol a személyzet kedves volt. Furcsa volt számunkra kissé, hogy a lovagi torna egyik táncos sztárja jön reggel takarítani a szobánkat, valamint a lovas hegedűművész, lovagok szolgálnak fel a reggelinél.
A várra néző szoba nagyon szép. A régi szárnyat nem ajánlom, ott dohányszag árad a folyosóra. A takarítók nagyon kedvesek. A családi szobában a fürdő nagyon kicsi. A recepciós fogadtatás gyenge, a kaja finom (bár nem változatos), a város gáz de a szállodában maradva jó. Összességében visszamennék.
Régóta terveztünk ide utazni, végül egy sakkverseny adta az okot, amit minden évben megrendeznek itt. Aki megmérte tudását a versenyen, kedvezményesen pihenhetett. A vár közelsége festői. Maga, Sümeg nem kínál sokat, de nem is baj, sétálgatni, csendben lenni megfelelő. A palotajátêkok emlékezetesek, de a várat is meg kell nézni.
A személyzet barátságos, a wellness jó. Mivel tetszett a régió, később Celldömölkre látogattunk és azóta is visszajárunk a környékre. Ide a következő Sümeg vár kupára megyünk.
Az ételek finomak és bőséges a kínálat. A vörösbor sajnos meleg volt és nem igazán ízlett. Szerintem ezen lenne javítani. A pincér két este is akkor jött kérdezni,hogy milyen italt hozhat amikor már a desszertet fogyasztottuk. A fürdőszobában nem igazán jól lehet zuhanyozni,mert a kád és a ráhelyezett védőüveg közt kifolyik a víz a földre.
A fürdőkád mérete elég kicsi. A törölközök nem szépek. A wc. papír tartó ellenkező falra helyezése nem túl jó ötlet mert a két fal elég távoli és így nem túl higiénikus. A szobában este elég meleg van a ventilátor nem igazán hűti le. Az ajtó ha nyitva marad éjszakára akkor bejönnek a szúnyogok. Az összetolt ágyak nem igazán kényelmesek,mert olyan mintha mindig szétcsúsznak és tologatni kellett őket. A szobai takarítást és a kis törölköző cserét amikor kértük azt mondta a hölgy megnézi milyen koszos. A benti medence szélén nagyon sok volt a döglött bögöly és légy. A lovagi torna viszont nagyon szép,érdemes megnézni.