A Fehértói Halászcsárda Szeged hagyományos halételek széles választékát kínálja, köztük a jellegzetes halászlevet és a sülteket. A belső tér rusztikus, tágas, és barátságos hangulatot nyújt, amely a családi és közösségi étkezésekhez ideális. A tányérokon jellemző a bőséges adagok és a gazdag ízvilág, kiemelten a halászlé és a harcsapaprikás esetében. A kenyér különleges figyelmet kap, és a házias jelleg kiemelkedő.
Tovább olvasom >>
A felszolgálás gyors és udvarias, a konyha hatékonyan dolgozik a forgalom ellenére. A hely különleges vonzereje a kilátó, amelyről a Fehér-tó látképe megtekinthető, ez hozzáad a gasztronómiai élményhez. A hangulatot gazdagítja az autentikus szegedi jelleg és a hagyományőrző dekorációk. Az étlap sokféle halétele mellett számos házias köret és a túrós csusza is megtalálható, gazdagítva a kínálatot. Bár az árak magasabbnak érezhetők, a minőség és a részarányos adagok ezt az értéket részben megalapozzák. A visszajelzések alapján a vendégek többsége elégedett a szolgáltatással és az ételek ízével, és gyakran megemlítik a kenyér és a halételek kiemelkedő minőségét. Összességében a Fehértói Halászcsárda Szeged a halászlé-rajongók számára kiemelkedő célpont marad, ahol a hagyományos ízek és a profizmus találkozik, és amely rendszeresen visszatérő látogatókat vonz.
Mi egy szombat délután voltunk az étteremben kollégáimmal. Kb. 2/3-ig volt az étterem. Voltak Párok, kis és nagy családok, nagyobb asztaltársaság is. Ahogy beléptünk az étterembe azonnal arcba vágott egy 3 főből álló Tradicionális Cigány Zenész ÉLŐ muzsikája, ami először kicsit hangos kellemetlen, de kb.
5-10 perc elteltével ahogy hozzászoktunk a helyhez, környezethez már nem frusztrált tovább. Le kell szögezni itt az elején, hogy mi NEM hal ételeket ettünk. Sajnos ebben érdemben információval nem rendelkezek. Az étlapot áthajtogatva nagy választék és nekem egy kicsit erős árak köszöntek vissza. Nem tudom mellé tenni az adagot, mennyiséget mert nem rendeltünk ilyet, de ha az egyszerű főételekből indulunk ki amit ettünk s azok adag/arányáról akkor a Hal ételek árai kicsit erősek. Tulajdonképpen a kiszolgálás a 2/3-s telítettség ellenére is gyors, szervezett s kedves volt. 15-20 perc alatt a helyfoglalás után már kaptuk a Főételeket. Adagok normálisak voltak. Az ételek finomak, olyan átlagosak. Ajánlani tudom mindenkinek. Egy jó élmény.
Párszor voltunk, de többet nem jövünk. Másfél óra várakozás után végre jött a vacsora de az igazi csalódás ekkor ért. Háromféle halászlében a közös, a döbbenetesen sok só. A harcsamájas, lecsós harcsa rendelését 30 perccel követően derült ki nincs harcsamáj, nem baj, kérjük de sajnos vissza kellett küldeni, amikor kiderült itt a lecsó tejszínnel!
Készül. Hoztak helyette roston harcsát sok sóval. Grillezett gombát elkerülte a grill inkább nyersnek mondanám. Ellenben a sült csirke elégett, a sok só sem tett neki jót. A köret rízs jó volt csak sós. A túrógombóc és a kávé OK. Ár érték arány ROSSZ.
A Fehértói halászcsárda egy éppoly biztos pont, mint a Kiskőrössy vagy az Öreg Kőrössy. Az étlap hosszú időn át változatlan, egy kivétellel minőség is. Legtöbben a halászlét dicsérik, pedig ez legváltozékonyabb, ettem már marhapörkölt ízűt, ettem már élvezhetőt, volt már a hal száraz és volt már friss is benne.
Tény, hogy nem a legjobb fogásuk. Ellentétben a haltepertővel, ami viszont garantált fogás, szeretem - a nevét leszámítva a – „Halak Tiszából-Dunából” nevű kompozíciót is, mert szeretem a változatosságot. Nevét azért nem, mert megtévesztő, halászott hal nem kerül a tányérra, csak tenyésztett. Nagyon jó volt a birkapörkölt, korrektek a középvonalas desszertek. A hangulat remek, rusztikus, összességében jól hozzák a klasszikus csárdavonalat. A kiszolgálás változó, mert elég nagy csapat dolgozik itt, de többnyire udvariasak a pincérek és időben érkezik az étel.
Nagyon jó a vendéglátás. Isteni volt a menü választék. Születésnapot ünnepeltünk,ami csodálatosra sikerült. A személyzet figyelmes volt. Halászlét Szegediként sem ettem még finomabbat. A halpaprikásról nem is beszélve. Zenekar halkan a beszélgetést nem zavarva,de figyelembe véve az egyedi kívánságokat,játszott. Amit még fontosnak tartok a bőséges adagok.
Már megszoktuk, hogy az igen közeli Pick disznótelep szaga főként nyáron élesen érződik az ebédhez, de mégis hosszú évekig jártunk, mert noha vastag pénztárcát igényelt a hely minden nagyon színvonalas volt. Eltelt úgy másfél év és újra mentünk, de komoly csalódás volt. Mind az ételek színvonala, mind a kiszolgálás csapnivaló volt.
Hangsúlyozom az igen emelt árakhoz viszonyítva és a megszokott, a környékben és távolabb is igen híres helytől. Azóta más barátaink is ugyanezekről a hibákról számoltak be. Nagyon sajnálom. Szegeden nem sok a jó, érdemes-elmenni hely. Kár, ha tovább csökken a számuk!
Kis társasággal Erdélyből hazatérve - utitársaink javaslatára - tértünk be a Halászcsárdába. Vasárnap kora délután volt, igen sok vendég tartózkodott az étteremben. Ennek ellenére meglepően hamar felvették rendelésünket és nem egészen fél órával az érkezésünk után - udvarias kiszolgálás mellett - elfogyaszthattuk az ízletes, bőséges ebédünket. Máskor is visszatérünk! Másoknak is ajánljuk.
Sok jó halászlevet ettem már, de ehhez foghatót még nem! Mindannyiszor, ha Szegedre, vagy még délebre utazunk, megállunk és megebédelünk ebben a hangulatos csárdában. A halászlén kívül rengeteg finomság szerepel az étlapon. Nehéz a választás, mivel nem sajnálják az ételt a vendégektől, így már alig marad hely a finomabbnál, finomabb fogásoknak. Ebéd után pedig a kilátóból a halas tavak remek látvány.
Amikor Szegeden járunk, szinte mindíg ezt a csárdát választjuk ha hallevet és más finomságot szeretnénk enni. Szerintem a legjobban itt készítik, ráadásul akkora adagot hoznak, hogy a végén mindíg el kell csomagoltatnunk belőle. A pincérek figyelmesek, az étterem nagyon hangulatos, az étlap változatos!
Szeged egyik - ha nem a legjobb halászlevét készítik! Rendszeresen járunk a családommal, ha valakinek finom, csípős hallére vásik a foga! A kiszolgálás átlagos, de az étlap különleges! A szarvastatár kiemelkedő, egyszerűen elvarázsolt! Egyébként minden fogás kiadós, a halászlé mellé pedig nem kell főétel!
Mikor Szegeden egyetemista lettem, a családom megörült, hogy igazi szegedi hallevet ehetünk és már sokat hallottunk erről a helyről, ezért elnéztünk többször is. A terítőn legtöbbször látszott, hogy már ettek előttünk rajta (kenyérmorzsák, különböző pecsétek), erre nagyon odafigyelhetne a személyzet, mert egyszerűen gusztustalan.
A poharak ujjlenyomatosak vagy akár rúzsfoltosak. Nem beszélve a rengeteg légyről, amik miatt nem lehet kellemesen elkölteni az amúgy igazán finom ételt. A pincérek valóban nagyon ráérősek, ezen sürgősen változtatni kellene, és ezt a legjobb szándékkal írom. Ráadásul egyszer előfordult, hogy kakaspörköltet rendeltem és kihoztak egy fazékkal. Nem viccelek, tényleg egy fazéknyi volt. Miért nem tájékoztatott a pincér? Vagy úgy gondolta, hogy 24 éves lány létemre ennyit eszek? Illetve lehetne változatosabb a főételek listája. Az bizonyos, hogy a diplomaosztómon nem itt fogunk ünnepelni, mert már nem bízom ebben a helyben. Remélem javítanak pár dolgon, mert amúgy remek hely lenne!
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.
6728Szeged, Budapesti út 41.
06 62 555 960
Szolgáltatások
ingyenes WIFI kerthelyiség csoportokat szívesen fogad élő zene étel elvitelre kisállat bevihető parkolási lehetőség reggelizési lehetőség rendezvényhelyszín szabadtéri zártkörű rendezvény lehetősége