A szállás nagyon meglepett minket érkezéskor, mivel a szoba sokkal szebb, jobb és kényelmesebb volt, mint azt a képek és a leírás alapján gondoltuk. Nagyon igényesen berendezett, hangulatos és kényelmes szoba, nagy erkéllyel, aminek azért annyi negatívuma van, hogy két másik szobával közös és nincs elválasztva, így a "szomszéd" bármikor besétálhat közvetlenül erkélyajtó elé.
Nekünk szerencsénk volt, mert a két szomszéd szobában nem volt senki. Erre gondolom figyelnek is, ha nincs teltház. A személyzet kivétel nélkül nagyon kedves, segítőkész volt. Az ételek teljesen rendben voltak, finomak, de semmi extra. Reggelinél a külön kéréseket is figyelembe veszik, egyénileg is készítenek reggelit, ami nagy piros pont. Az "á la cart" étlap drágább, mint a környék éttermei és az adagok sem túl nagyok, cserébe viszont nagyon finomak. A tisztasággal maximálisan elégedettek voltunk. A wellness nem túl nagy, de kevés vendég volt, így maximálisan ki tudtuk használni. Ami talán negatív szájízt hagyott, az az, hogy nagyon sok mindennek van plusz díja (parkolás, fürdőköpeny, szállodai vendégként is szervízdíjat kell fizetni még egy kávéra is, amit a pultnál kapok meg stb. ). Parkolásra pedig azért furcsa a plusz díj, mert a helynek nincs saját, elzárt és/vagy megfigyelt parkolója, az utcán táblákkal jelölt parkoló áll rendelkezésre. Összességében egyébként ajánlani tudom a helyet, az apró "hibák" pedig véleményem szerint könnyen korrigálhatók.
"Nemcsak a 20 éveseké a világ" nevű csomaggal 5 hangulatos és romantikus napot töltöttünk a Szalajka Fogadóban. Maga a fogadó nagyon szép, a szobák felújítottak, kényelmesek és nagyon tiszták, de ez az egész fogadóra jellemző. A személyzet udvarias és mindenben a segítségünkre állt.
Megérkezésünk első napján 1-1 pohár finom vörösborral kedveskedtek a vacsora mellé. Ajándékba kaptunk egy üveg "Nagyapa borát", és egy félórás lovaskocsikázás is szerepelt a programban. Nagyon sok szállóvendég és kintről betérő étkező vendég is volt, így a kiszolgálás egy kicsit lassú volt. Néhány akasztó kellene az előtérbe, vagy a fürdőszobába, nem tudtuk kiteríteni a vizes dolgainkat. A welness szuper, kipróbáltam a szaunát és a masszázságyat is. A málnakrém leves valami mennyei, de a gombalevesről is ugyanez elmondható. Hogy megkaptuk a teraszos szobát, annak borzasztóan örültünk.
Nagyon kedves volt a személyzet fogadtatása. Friss, tiszta volt az ágynemű és a fürdőszoba is kifgástalan volt. A szolgáltatások, a felszolgálás kifejezetten magas szinvonalú. Egy este pisztrángot kértünk vacsorára, a pincér több elkészítési javaslatott is felsorolt, hogy mi ízlene a legjobban.
Hát az olyan finomra sikeredett, hogy megkértük a pincért, tolmacsolja a séfnek, hogy ez az étel *5-ös volt. GRATULÁLUNK A TULAJNAK, A KIVÁLLÓ CSAPATÁÉRT. BECSÜLJE MEG ŐKET ! ! ! ! ! A környezett is szép. / Picit hiányzott, még egy kényelmes szék a szobából, mert ketten voltunk. /
A Szalajka Fogadót rusztikusnak írnám le, kényelmes szobákkal, ami kis felújítást már kívánna. A fürdőszobából a hajszárítót hiányoltam. Az étterem kínálata bőséges és finom, bár ha kétszer ugyanazt kérjük, akkor nem mindig ugyanazok az összetevők - pl. a salátában hol van olívabogyó, hol nincs.
A palacsinta késő délután felszolgálva villával már nem elvágható, kicsit száraz, de mint kiderült, nem frissen készül. A felszolgálás hangulatfüggő, erősen látszik, ha fáradtak a pincérek. Nem néztünk utána, de valószínű, hogy kutyabarát a szálloda, ami kissé meglepett minket. Szeretjük a kutyákat, de nem reggeli és vacsora közben, tekintettel az allergiára. Talán el kellene különíteni egy részt, ha nem is a kutyásoknak, de az allergiásoknak mindenképpen. A környezet csodás, jó a levegő, hosszú sétákat lehet tenni.
Családi ajánlás elfogadása után nagy várakozással telve érkeztünk a Fogadóban. A fogadtatás igazán szívélyes volt. Kissé meglepett a szoba puritán, a helyi hagyományokat, jellegzetességet nélkülöző kissé moteles berendezése. Hiányoltam a fogadókra jellemző családias, hangulatos miliőt.
Aki pihenni vágyik az számoljon azzal, hogy a habtapéta ellenére a falak csak optikai térelválasztók. A wellness kialakításánál az intimitásra, a gépészeti akusztikára több figyelmet kellett volna fordítani. Összességében a napi karbantartási feladatok elmaradása erősen rontja a SÉF és a PINCÉR átlagon felüli teljesítményét.
Közvetlen egy falun átvezető forgalmas és zajos út mellett van a szálló. Kihalófélben lévő virágokkal teli cserép éktelenkedik a bejárat előtt. Az ágy rendkívül kényelmes volt, de a szoba berendezése kopott és nem volt semmi otthonossága vagy hangulata. A honlapon lévő képek nagyon félrevezetőek! !
A fürdőszoba zuhanykabinja nem jól záródik. A mosdóból hiányzik a dugó és veszélyes a tátongó nagy lefolyó. Mindenhol alacsony fényű (sötét) világítás. Vékonyak a falak. Minden áthallatszik. A 2. emeletről minden lépés hallatszik. Nincs nyugalom, a hátranező szoba a szeméttől duzzadó konténerre és a gazdasági bejáratra nyílik, ahol reggelente hangoskodnak a munkatarsak. Az emeletről sokáig nem vitték le a lepedőbe göngyölt koszos ágyneműt. Nem volt elég WC papír, kétszer kellett szólni a pótlás miatt. A recepciósok kissé unottan szolgálnak ki. A borsos hétvégi feláras (ha nem hétvégi, akkor szezonfeláras) svéd asztalos reggelibe nem fért bele egy jóízű kávé, csak nescafe. A normál kávéért fizess. Félbe vágott virslit kapsz, ami elég gagyi. A vacsira sokat kellett várni és a pincér nem ismerte a kínálatot. Az ételek nagyon drágák. A terítők pecsétesek. Leharcolt művirágok az asztalon. Mindenhol ételszag terjeng. A beharangozott jade köves masszázs ágyak közül csak az egyik működött, az sem volt jól beállitva. De jó reklámfogásnak. Még jó, hogy csak egyikünk akarta kipróbálni, azóta érzem a derekam. . . Szobabiciklik egymás hegyén-hátán egy rumlis szobában. Nincs gazdája a szállónak. A WiFi nem működik. De ingyen van.
A képek a neten egyáltalán nem tükrözik azt a lepukkantságot amivel találkoztunk. Éves falevél mennyiség a teraszon, szakadt ócska bútorok, nyikorgó ágyak. . . . Az egész épület a gazdátlanságot sugallja! Kedves tulajdonos, ha ezt olvasod, egy kevés ráfordítással igen jó szálláshelyet tudnál kialakítani.
Szó szerint becsapva éreztük magunkat. Az elhelyezkedés nagyon jó minden elérhető innen. A szakács nagyon jó az ételek finomak! Mindennap a kv gépből hangyák másztak elő. . . Nem írok több negatívumot, mert ott helyben bezárathattuk volna az egész putrit, de nem azért mentünk. . .
Jól éreztük magunkat! 4 tagú családunkkal szálltunk meg, a gyerekek részére ingyenes volt. Tágas, 4 ágyas szobát kaptunk:)) A fürdő is hatalmas, tisztaság mindenhol. A szoba szépen, ízlésesen felújítva. A 2. emeletre lift nincs, de minket ez nem zavart. A félpanzió bőséges, finom.
Déltől estig bármikor igénybe lehet venni, ki mikor kéri a főtt ételt:) A játszószobát a gyerekek nagyon élvezték, csakúgy, mint a kertben a szuper mini kalandparkot! A fogadó elhelyezkedése nagyon jó, csendes, de jól megközelíthető. Mellette közért, a kisvasút állomása sincs messze. Nagyon igényes, kellemes hely! Sz. Á.
Talán kezdeném azzal hogy a köszönés az alapnak kéne lennie a recepcióstól előre! A wifi szolgáltatás úgy hirdetik hogy a fogadó egész területén használható, ennek ellenére csak az ebédlőben működik!
A non stop wellness használat csak reggel nyolctól este nyolcig használható abban az esetben ha egyáltalán hajlandóak feltölteni vízzel a medencét ami utána is csak húsz óra múlva használható mert különben jégcsapként törhetőek a darabjaid. A szaunát,az ott töltött 3 nap alatt,szinte egyszer sem tudtuk használni,a személyzet hanyagsága és figyelmetlensége miatt,az egész kellemetlenség megelőzhető lett volna,a vendégekre történő odafigyeléssel és pozitív hozzáállással. Sajnos a recepciósok nem álltak ebben a helyzet magaslatán,sőt úgy éreztem,hogy én vagyok ő értük.
Mindennel megvoltunk elégedve barátainkkal voltunk.A tisztasággal ,a személyzettel,az ellátással,talán a welnes kifogásolható egy kicsit fullasztó volt a levegő,csípte a szemünket a klóros víz.a szauna viszont kárpótolt.összességében,kellemes szép napokat töltöttünk ott.Bármikor vissza mennénk,bárkinek ajánlanám.