A Tihanyi Apátság lábánál található cukrászdában a félsziget legszebb panorámájával várjuk vendégeinket egész évben, immáron több, mint 60 éve. Levendulás specialitásainkat, ikonikus süteményeinket és mentes desszertjeinket a legnagyobb odafigyeléssel, saját látványműhelyünkben készítjük, minőségi alapanyagok felhasználásával.
Mindemellett villás reggelivel, ropogós pizzával, változatos fogásokkal, saját pörkölésű Apátsági kávéval várjuk a hozzánk érkező vendégeket. Az Apátság cukrászdája az évtizedek során valósággal Tihany egyik ékkövévé vált. Nem meglepő, hogy az Apátság királyi páholyaként is szokták emlegetni; ahol a frissen készült reggelit a Balatonon csillogó aranyhíd fényében tölthetik el vendégeink, míg napközben a magyar tenger ezer színben játszó kékjében gyönyörködve válogathatnak helyben készült, könnyed ételeink és süteményeink, fagylaltkelyheink közül. A napnyugta közeledtével pedig kellemes hangulatban fogyaszthatják el nálunk vacsorájukat, ital különlegességeinkkel kísérve. 1961. június 16-án az egykori gazdasági udvar helyén megnyitották a Rege presszót. Harminc év elteltével saját cukrászműhelyt alakítottak ki és így a presszóból cukrászda lett. Sikerünk abban rejlik, hogy Magyarország egyik legjobb vidéki cukrászdájaként a hagyományőrzést folyamatos megújulással és állandó minőséggel ötvözzük, így a térség egyik legnépszerűbb gasztronómiai és turisztikai desztinációjává nőtte ki magát cukrászdánk. Várjuk Önöket az év minden szakában, hogy megtapasztalhassák az egyedülálló Rege-élményt!
Legutóbb a Bálint-napot ünnepeltük a Regében és a télies időjárás miatt a karácsonyi, újévi dekoráció még aktuálisnak hatott kint és bent is. Ízléses, hangulatos terek és remek desszertek, italok mindenki számára! a választék nagy, a minőség fantasztikus és kifogástalan a felszolgálás, udvarias a személyzet.
Januári kirándulás során ugrottunk be a helyre. A hely modern, tiszta, belső térből is szép kilátással. Mosdók tiszták. Teraszon foglaltunk helyet,csodálatos a panoráma a Balatonra. Felszolgálók illedelmesek , kedvesek, gyorsan kihozták a rendelésünket, jó minőségű volt a kávénk is ,a levendulás krémest ajánlom kóstolásra. Finomak voltak a sütemények is, árak átlagosak. Érdemes volt betérnünk.
Első alkalommal voltunk a cukrászdában, a sütemények nagyon finomak és a kiszolgálás is udvarias. A kilátás csodálatos és az asztal díszítése természetesen levendulával gyönyörű. Biztosan betérünk még, ha arra kirándulunk.
A Bencés Apátság tövében található a cukrászda. Nagyon sokan voltam, amikor megérkeztünk, egy kicsit várni kellett az asztalra, amit sikerül is a szélén találni. Pazar a kilátás a Balatonra. Sütit és levendulás limonádét rendeltünk. Nagyon finom volt, de kissé drága, a panorámát is hozzá számolták.
Aki Tihanyban jár, annak egyszer érdemes ide látogatnia. Bár az árak elég borsosak, a látvány ami a kávézó teraszán ülve elénk tárul, egyszerűen gyönyörű. A terasz összes asztala panorámás, így minden vendég zavartalanul élvezheti a kilátást, miközben fogyaszt.
Fontos, hogy ez nem az a hely, ahol egy család olcsón megebédel, így én azt javaslom, egy italt szürcsölve élvezzük a kilátást s a hasunkat máshol tömjük meg. A kiszolgálás, az ételek, italok és maga a hely is rendkívül színvonalas.
csodás a kilátás, jó a hangulat, kedvesek az emberek, finom minden, amit kipróbáltam, nagyon gusztusos, jó a minőség és az árak is.Szép helyen van,elégedett voltam vele másoknak is ajánlom, persze, sokat gondolok erre, majd máskor is szeretnék oda elmenni
Isteni finom sütemények csodás panorámával - máshogy nem is lehet jellemezni a cukrászdát. A gin tonicot és a limonádékat kóstoltuk még meg, szintén nagyon finomak voltak. Mindenkinek ajánlom a helyet, ha a környéken jár. :)
Különleges a hely, a panoráma pazar. Toszkána jellegű, amit én egyébként is imádok. A személyzet kimért, de szerintem ezen a helyen így kell viselkedniük. A pizza, a sütemény, a fagyi, a limonádé mind mind finom volt, lehet, hogy drága egy sima cukrászdához képest, de könyörgöm ez nem egy sima cukrászda:) A családom összes tagját elbűvölte, pedig jártunk már egy pár helyen a nagyvilágban.
Közel 50 éve jártam a tihanyi Rege cukrászdában, csak arra emlékszem, hogy kicsit drága volt egy diáklánynak. . . Most sem olcsó hely, de nagyon különleges. Elhelyezkedése valami fantasztikus az Apátság alatt, balatoni panorámája elbűvölő. Ehhez méltó a minőség, a kiszolgálás. . . szabályosan körülrajongtak a felszolgálók.
A kiválasztott levendulás krémes nagyon finom volt, a kedvesen ajánlott kávékülönlegesség nemkülönben. Tonic alapú ital jéggel és nagyon kellemes kávéaromával. Nagyon elégedetten távoztunk erről a szép helyről!