Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Forró, édes lélekmelegítők télre

Egy forró csoki, egy gőzölgő puncs megmelengetne ebben a hidegben? Vágysz valami téli nyalánkságra? Segítünk! Összegyűjtöttünk néhány hangulatos helyet, ahová érdemes beülni decemberben egy kis adventi hangolódásra.

 

ÉS Bisztró (Budapest)

A Fashion Street forgó kavalkádját nézheted a Hotel Kempinski aljában található ÉS Bisztróból, ahol forró csokit és forralt bort szorongatva kitalálhatjátok, merre vegyétek az utat a nagy adventi bevásárlás során. A karácsonyi terasz elbűvölő hangulata mellett a hőgombák melege is kellemesen esik majd.

ÉS Bisztró (Budapest)ÉS Bisztró (Budapest)


Szamos Gourmet Ház (Budapest)

A szecessziós hangulatú cukrászdában mintha egy időutazáson járnánk, ahol a régmúlt története elevenedik meg, miközben óvatosan kortyolgatjuk a forró csokoládét, amit hagyományos recept alapján készítenek el. A csésze mellé kis tálkában kínálják a tejszínhabot, hogy kedvünkre adagolhassuk a csokoládéhoz. Néhány lépéssel arrébb, a Szamos Cukrászda karácsonyi pavilonjában forró puncsot és forralt bort kínálnak, és természetesen megvásárolhatjuk a cukrászda ikonikus szaloncukrait is.


Gerbeaud Café (Budapest)

Idén is ünnepi fényekbe öltözött a Gerbeaud Ház, félóránkén fényfestés borítja a patinás cukrászda épületét, így különleges élmény decemberben itt forralt borozni, csokoládét kortyolgatni. A 70%-os francia csokoládéból főzött finomság tetejét házi tejszínhabbal koronázzák meg, aminek érdemes alkoholos, Jameson whiskey megbolondított változatát is megkóstolni. Ha pedig egy kis karácsonyi dekorációra vágytok, mindenképpen tekintsétek meg a Gerbeaud különtermében berendezett X-Mass Jungle-t.

Gerbeaud Café (Budapest)Gerbeaud Café (Budapest)

Gerbeaud Café (Budapest)Gerbeaud Café (Budapest)

 


Damniczki cukrászda (Székesfehérvár)

A Damniczki  Székesfehérvár cukrász manufaktúrája igazi Kánaán a forraltcsoki szerelmeseinek, kínálnak karamellás tejcsokit, karamellás fehércsokit, mexikói étcsokis változatot is, amiket kedvünk szerint kérhetünk pisztácia ízesítéssel, rummal is. A laktóz érzékenyekre gondolva, növényi tejjel is elkészítik. Persze forraltborból sincs hiány, a merlotból főzött fűszeres lélekmelegítőt semmiképp ne hagyjátok ki.

 

Erdős és fiai Cukrászda (Budapest)

Az Erdős és fiai Cukrászda igazi hagyományos szemlélettel működő cukrászda, egy kis csavarral. Ezt a kis különlegességet a mostani karácsonyi kirakatból is felismerhetjük, ahol az ünnep minden báját megtaláljuk édességben kifejezve. Egy ilyen mesés helyen a habos kakaó is különösen jól esik, amihez a cukrászda téli finomsásgát, a téli fagyit – csokis-tejszínes és pisztáciás ízben – feltétlen meg kell kóstolni.

 Erdős és fiai CukrászdaErdős és fiai Cukrászda

 Erdős és fiai CukrászdaErdős és fiai Cukrászda

 

Rege Cukrászda (Tihany)

Az Apátság mellett található cukrászda télen is kitűnő választás, akár ha reggelizni, kár ha süteményezni vágyunk, de akkor is érdemes ide betérni, ha meginnánk egy forralt bort, vagy más forró italt. Fahéjas-almás puncs, sütőtökös latte, pille cukros forrócsoki, vagy klasszikus, illetve fehércsokiból készített forrócsoki vár ránk, amit extra ízesítéssel – mogyoró, kókusz, levendula, mézeskalács, banán, karamell – is kérhetünk.

Rege Cukrászda, TihanyRege Cukrászda, Tihany

 

Marthy’ Kitchen Bar (Budapest)

Egészen megkapó beülni a szecessziós hangulatú Marty’s-ba, a Vörösmarty tér sarkán, és az ünnepi fényekben gyönyörködve egy kellemes forró italt kortyolgatni. A klasszikus varáiácók helyett most válasszunk egy gyömbéres forró limonádét, egy Marthy’s grogot, vagy merüljünk el a pisztáciás latte édes gyönyörűségében, amit itt pisztácia likőrrel tesznek még izgalmasabbá. De ha a csoki a gyengénk, akkor forró szívvel ajánljuk a Rum Hot Chocholate variációt!

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Kevés hangulatosabb dolog van annál, mint a téli hidegben relaxálni a kültéri, meleg vizes medencében, miközben esik a hó. Idehaza több olyan hotelt is találunk, ahol ezt az élményt átélhetjük, ezekből gyűjtöttünk össze nektek néhányat!
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!