Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Thury-vár Várpalota

4,5
6
értékelés
A kijelzett darabszámba és átlagba beszámítjuk partneroldalunkon, a Szállásvadász.hu oldalon leadott értékeléseket is. Ott lehetőség van szöveg nélkül is értékelni. Az ilyen (kizárólag pontozásos) értékelések nem kerülnek megjelenítésre.
1. helyezett
városi Vár közül
Kategória
Vár
Thury-vár Várpalota
Thury-vár VárpalotaThury-vár Várpalota
Thury-vár VárpalotaThury-vár Várpalota
44 fotó

Thury-vár Várpalota bemutatkozása

A Thury-vár, más néven a palotai vár a település főterén áll. A 13. században építettek egy kis várat a Bakony erdejében, az elkövetkező századokban Bátorkő néven lett ismert. Mivel a terepviszonyok miatt a vár nem volt alkalmas bővítésre, ezért az Újlaki család egy tágasabb lakóépületet emeltetett magának a 14.
Tovább olvasom >>

6 vendég értékelése alapján

Kihagyhatatlan
67%
Érdekes
17%
Átlagos
17%
Kihagyható
0%
Időpazarlás
0%
Kihagyhatatlan

6 vélemény
A kijelzett darabszámba és átlagba beszámítjuk partneroldalunkon, a Szállásvadász.hu oldalon leadott értékeléseket is. Ott lehetőség van szöveg nélkül is értékelni. Az ilyen (kizárólag pontozásos) értékelések nem kerülnek megjelenítésre.
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Népszerű szállások a környéken
Károlyi Kastély Hotel & Restaurant Fehérvárcsurgó - Kedvezményes szobaár reggelivel - nyugdíjasok részére
Kedvezményes szobaár reggelivel - nyugdíjasok részére
2025.01.02-ig
Károlyi Kastély Hotel & Restaurant Fehérvárcsurgó
63.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel
Holiday Hotel Csopak - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
85.500 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
50.915 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval

Thury-vár Várpalota vélemények

50
119
50
1689
Rubin fokozatú értékelőOrszágjáró - 127 városban járt márFelfedező - 48 helyen első értékelőNépszerű író - 46 hasznos szavazat7 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 1689 feltöltött kép
Kihagyhatatlan 2023. augusztus 26.a párjával járt itt
Várpalotai kirándulás alkalmával néztük meg a Thury Várat. Nagyon látványos, jó állapotban lévő vár. De lehet inkább kastély jelleg. Sok érdekes kiállítás. nem hagyható ki!
Itt fényképeztem:
Thury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - EgyébThury-vár Várpalota - Egyéb
Még több kép (22 db) >>
Milyennek találod ezt az értékelést?
28
93
18
104
Rubin fokozatú értékelőOrszágjáró - 58 városban járt márFelfedező - 20 helyen első értékelőNépszerű író - 39 hasznos szavazat6 évnyi aktív tagságLelkes fotózó - 104 feltöltött kép
Kihagyhatatlan 2021. szeptember 6.barátokkal járt itt
Átutazóban Várpalotán a Thury várat néztük meg. A Vár nagyon szép, sok kiállítóterem és változatos kiállítások vannak benne. Legjobban a népviseleti és egyenruhagyűjtemény tetszett. A környezete épp felújítás alatt van, ezlrt a főbejárat le van zárva, a vár körbekerítve, így a hátsó bejáraton lehet bejutni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
36
1425
2156
44840
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 725 városban járt márFelfedező - 2317 helyen első értékelőNépszerű író - 316 hasznos szavazat10 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 44840 feltöltött kép
Átlagos 2020. szeptember 25.egyedül járt itt
Várpalotán képzeltem el az ebédemet. Ma már nem megy át a 8-as út a városon, szóval, akkor kitérő és irány a belváros! Találtam is egy kis dimbesdombon egy lakótelepet, ami közel volt a várhoz, megkérdeztem, hát, láss csodát, azt mondták, egész Várpalotán nem kell parkolási díjat fizetni, induljak lefelé ezen a lépcsőn, aztán pont ott lesz egy étterem is.
Itt fényképeztem:
Thury-vár Várpalota - Thury-vár Várpalota - Thury-vár Várpalota - Thury-vár Várpalota - Thury-vár Várpalota - Thury-vár Várpalota - Thury-vár Várpalota - Thury-vár Várpalota - Thury-vár Várpalota - Thury-vár Várpalota - Thury-vár Várpalota - Thury-vár Várpalota - Thury-vár Várpalota - Thury-vár Várpalota - Thury-vár Várpalota -
Még több kép (12 db) >>
Milyennek találod ezt az értékelést?
29
9
7
81
Ezüst fokozatú értékelőOrszágjáró - 27 városban járt márNépszerű író - 30 hasznos szavazat1 évnyi aktív tagság
Kihagyhatatlan 2017. november 8.barátokkal járt itt
2017. októberében átutazók voltunk Várpalotán,mikor a főuton láttunk a Thury várt jelző táblát. Rövid kitérővel betértünk a várba, amit nem bántunk meg. Felújitották az épitményt, nem hivalkodó, nem giccs, nagyon visszafogott - de letisztult. Sok kiállitás, Bányászati Múzeum, rendezvény terem teszi szinessé és hasznossá a felújitott vár kihasználtságát és látogatottságát.
Itt fényképeztem:
Thury-vár Várpalota - Thury-vár Várpalota - Thury-vár Várpalota -
Milyennek találod ezt az értékelést?
4
22
18
13
Ezüst fokozatú értékelőOrszágjáró - 31 városban járt márFelfedező - 15 helyen első értékelő2 évnyi aktív tagság
Kihagyhatatlan 2016. augusztus 29.gyerekekkel járt itt
Szép parkkal körülvett, gyönyörűen (nem bántóan modernül) felújított épület, amelyben több különböző témájú, izgalmas, gazdag kiállítás, rendezvényterem és a belső udvarában kávézó is található. Ötletes, hogy nem rejtettek el minden falrészletet, és a felújított falak csak egy egyszerű fehér festést kaptak, nem akarták mindenáron az eredeti állapotot visszaadni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 1 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.