Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Környezetbarát utazás – hasznos tippek tudatos kalandoroknak

Szeretsz belföldön utazni? Szívesen bolyongsz a helyi finomságokat kínáló termelői piacokon? Figyelsz rá, hogy a kiszemelt szállásod környezetbarát legyen? Ha valamelyik igaz rád, akkor gratulálunk, mert máris tettél egy lépést a fenntartható turizmusért! Cikkünkben körbejárjuk, hogyan lehetsz tudatos, zöld utazó!

Töltődj fel élményekkel! 2-3 éjszakás szállásajánlatok>>

 

Szerencsére, napjainkban az élet minden területén, így a turizmusban is egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem, amiért már egy kis odafigyeléssel is sokat tehetünk. Ha a külföldi úti célokat belföldire cseréled, máris csökkented az ökolábnyomod, vagyis a környezetre gyakorolt terhelést, mert az utazás ezáltal rövidebb ideig tart és kevesebb károsanyag-kibocsájtással is jár.

Milyen tippjeink vannak még a környezetbarát utazásra?

1. Részesítsd előnyben a tömegközlekedést az autó helyett, a helyi nevezetességek felkeresését pedig akár kerékpárral is megteheted!

2. Válaszd a termelői piacokat, ahol helyi élelmiszereket és kézműves termékeket vásárolhatsz meg!

3. Próbáld ki az éttermek helyi alapanyagokból készült fogásait, borait, melyek beszerzéséért szintén nem kell nagy utat megtennie az élelmiszereknek!

4. Figyelj oda kirándulás közben is a környezet megóvására! Vigyél magaddal a túrára saját, újratölthető vizes palackot, és lehetőleg minél kevesebb egyszer használatos műanyag csomagolót!

5. A keletkező szemetet helyezd el a megfelelő, szelektív hulladékgyűjtőbe!

 

Hogyan lehetsz a felsoroltakon kívül tudatos, zöld utazó?

Egyszerűen: válassz olyan szálláshelyeket, melyeknek szívügye a környezet megóvása! A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 1993 óta úgynevezett „Zöld szálloda díjat” ítél oda azoknak a szállásoknak, akik tevékenységük közben még a környezetbarát megoldásokat is szem előtt tartják. Csokorba szedtünk pár díjazottat az elmúlt évekből.

Környezetbarát utazás – hasznos tippek tudatos kalandoroknakKörnyezetbarát utazás – hasznos tippek tudatos kalandoroknak

 

 

Arany fokozat: Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa****

Minden igényt kielégítő és közvetlen átjárást biztosít a Zalakarosi Gyógy- és Élményfürdőbe a Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa, ahol az elektromos autóknak töltőállomást is létesítettek. A pihentető, modern szobák mindegyikéhez tartozik erkély, illetve egyénileg szabályozható légkondicionáló. A szezonális alapanyagokkal dolgozó étterem ráadásul nagyban támaszkodik a helyi beszállítókra, biofarmokra és őstermelőkre is, hogy ne terhelje túl a környezetet. Tovább a Park Inn by Radsson Zalakaros szállásajánlataihoz>>

Környezetbarát szállodák - Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa****Környezetbarát szállodák - Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa****

 

 

Arany fokozat: Hunguest Hotel Gyula****

Egybeépült a Várfürdővel a Csónakázó tó partján emelkedő, lenyűgöző Hunguest Hotel Gyula. Add át magad az igazi testi-lelki feltöltődésnek a gyönyörű, kényelmes szobákban, valamint a saját wellnessoázis élménymedencéjében és szaunáiban! A Viharsarok különleges ízeinek világát a kivételes konyhával rendelkező étterem garantálja, ahol reggelitől vacsoráig fenséges ételek kerülnek a tányérokra. A kedves, segítőkész animátorok pedig várják gyermeked a jól felszerelt játszószobában! Tovább a Hunguest Hotel Gyula szállásajánlataihoz>>

Környezettudatos hotelek, környezetbarát utazás - Hunguest Hotel Gyula****Környezettudatos hotelek, környezetbarát utazás - Hunguest Hotel Gyula****

 

 

Arany fokozat: Royal Club Hotel****sup (Visegrád)

A hatékony energia- és vízfelhasználásra is kiemelten figyelnek a Dunakanyar otthonos szállodájában, a Royal Club Hotelben, ahol lakásméretű szobákban és lakosztályokban sziesztázhatsz – tökéletes komfortélmény mellett. Jelentkezz be egy kényeztető masszázsra, és élvezd egész évben a fantasztikus wellnessrészleget, amit este 19-23 óra között kizárólag 16 éven felüliek látogathatnak! Addig azonban gondtalanul élvezhetik a legkisebbek is a frissítő vízi örömöket a gyermekmedencében. Tovább a Royal Club Hotel szállásajánlataihoz>>

Környezettudatos hotelek, környezetbarát utazás - Royal Club Hotel****sup (Visegrád)Környezettudatos hotelek, környezetbarát utazás - Royal Club Hotel****sup (Visegrád)

 

 

Arany fokozat: Hunguest Saliris**** (Egerszalók)

Alaposan feltöltődhetsz energiával a Hunguest Saliris vendégeként, amiben a gyógyvizes Salaris Fürdő bámulatos szolgáltatásai segítenek majd. Az 1900négyzetméteren elhelyezkedő wellnessben exkluzív szaunák és medencék lazítanak el, miközben a közeli sódomb illatát hozza feléd a szél. A teraszos, elegáns szobákban kávét és teát is tudsz készíteni magadnak a nap bármely szakaszában, amit a kényelmes ágyon fekve is elfogyaszthatsz. Tovább a Hunguest Saliris szállásajánlataihoz>>

Környezettudatos hotelek, környezetbarát utazás - Hunguest Saliris**** (Egerszalók)Környezettudatos hotelek, környezetbarát utazás - Hunguest Saliris**** (Egerszalók)

 

 

Ezüst fokozat: Caramell Premium Resort****sup (Bükfürdő)

A teljesség harmóniáját élheted át a Caramell Premium Resortban, mely 2000 négyzetméteres wellness világgal, valamint 100-féle szépészeti-, wellness-, és gyógykezeléssel igyekszik levenni a lábadról. Természetesen, csakis prémium minőségben, a lassú pihenésfilozófiájára építve! Válogass a  szebbnél szebb szobákból, egyél jókat a szédületes konyhával rendelkező étteremben és használd ki, hogy a 90 elemes pálya, a Kristálytorony Kalandpark csak pár lépésre lesz tőled! Tovább a Caramell Premium Resort szállásajánlataihoz>>

Környezettudatos hotelek, környezetbarát utazás - Caramell Premium Resort****sup (Bükfürdő)Környezettudatos hotelek, környezetbarát utazás - Caramell Premium Resort****sup (Bükfürdő)

 

Töltődj fel élményekkel!2-3 éjszakás szállásajánlatok>>

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Az ősz beköszöntével sem kell begubódznunk a négy fal közé, hiszen hazánk számtalan népszerű vagy éppen kevésbé ismert helyszínnel vár mindenkit, aki szabadidejében szívesen fedez fel új látnivalókat. Hogy biztosan legyen miből válogatni elhoztuk a szezon legnagyobb programajánlóját: kirándulástippek, izgalmas kultúrprogramok és városlátogatások minden mennyiségben az ország különböző pontjain!
Egy kis történelemlecke: a minaret a muszlim vallásban szorosan a dzsámikhoz vagy mecsetekhez épített magas, nyúlánk tornyot jelenti, melynek a tetején található körerkélyről naponta öt alkalommal hívja énekével imára híveit a müezzin. Magyarországon a hódoltság idején rengeteg iszlám imahely keletkezett, mára azonban csupán öt, az oszmán korból fennmaradt építmény látogatható, melyeket ebben a cikkben gyűjtöttünk össze nektek.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.