A balatonszemesi Kistücsök a nagy klasszikusok közé tartozik, Csapody Balázs étteremtulajdonos majd 30 éve vette tervbe a balatoni gasztronómiai étterembe öltését. A kiváló ízvilág megalkotásában nagy szerepet játszik Jahni László séf, közös céljuk, hogy a régió hagyományos fogásait a kor kívánalmainak megfelelő köntösbe öltöztetve tálalják vendégeiknek.
Tovább olvasom >>
Ha szeretnénk bepillantást nyerni a „titkokba”, válasszuk a séfszobát, ahol lehetőség adódik, hogy a séfet munka közben lássuk, de akár beszélgetésbe is elegyedhetünk, és kikérhetjük tanácsait a bor választást illetően is.
Nagy hűhó semmiért! Nagyon drága étterem, nagyon kis adag ételekkel! Kíváncsi voltam, elég sok dicséretet olvastam róla, de Nekünk NEM JÖTT BE! A személyzet sem volt a helyzet magaslatán, sem kedvességben , sem sehogyan. Persze mindenkinek lehet rossz napja, de akkor mi nagyon kifogtuk !! Nem szeretnék máskor itt ebédelni !
Hatalmas a felhajtás körülötte, de nekem sajns vegyesek a tapasztalataim. Korszerűnek akarnak látszani, de maradnak a látszatnál, hiszen attól, hogy átnvezem a lecsót, még az marad. Nincs laktóz és glüténmentes étel, desszert pedig pláne. Nagyon túlárazott, és a limonádé ezer forintért abszolút nonszensz.
Figyelmes volt a kiszolgálás, szép az evőeszköz, de a sok hangos gyerek miatt, nem tudtam kikapcsolódni. Mellettünk egy kissrác a rendőrautóit szirénáztatta. Minek engednek be kisgyereket? ? ? Az adagok botrányosan kicsik. Annyira, hogy elmondani sem tudom. . . az átlag balatoni színvonalhoz képest jó, de különben nem.
A nagy hypeolásnak köszönhetően kirándultunk el kifejezetten az étterembe, első alkalommal két évvel ezelőtt. Akkor hárman csaknem harmincezer forintot fizettünk, ami kissé talán túlzás, különösen a tapasztalataink tükrében. A személyzet rendkÍvül kedves volt és egészében véve figyelmes, de nem túl rutinos.
(A negyedik személy nem érkezett meg sajnos,de nem jutott eszükbe levenni a terÍtéket stb. ) Az ételek mindegyike várakozáson és kritikán aluli volt. A desszerteknél már csaknem sÍrtunk. (Kivétel volt ez alól a kávés pohárkrém-szerűség, az kiemelkedő volt. ) A tapasztalatainkat akkor a tulajdonosnak is megÍrtam, több alkalommal váltottunk levelet. (Konfliktuskezelésből ha enm is ötösre, de ötös alára mindenképpen vizsgáztak. ) Végül a legközelebbi alkalomra egy üveg bort Ígértek kárpótlásul. Eszünk ágában nem volt visszamenni, de végül úgy alakult, hogy arra jártunk, gondoltuk, tegyünk egy próbát. A desszertek továbbra is jók voltak. És hogy mi történt az üveg borral? Sajnos nem emlékeztek, Így nem állt módjukban kiadni.
Egy a sok "felfújt", túlértékelt étterem közül! Az étel mennyisége kb.menza szintjén van, minősége nagy jóindulattal átlagos, az ára mindehhez képest horror! Bármelyik " tucat " étterem simán veri ezt a helyet! Óriási csalódás volt, harmadszor voltunk itt: először, utoljára és soha többet!!
Keszthelyről a barátainkkal mentünk ide, akik már többször is voltak, és ódákat zengtek róla, hát nem kellet volna. Nem volt meleg víz decemberben a férfi wc-ben ez nagyon nagyon probléma. A wc rosszabb "minőségű" mint egy Mc vagy Burger King-be. Nem értem, a belső ugyanakkor gyönyörű.
Barátainkkal mentünk ide, akik már többször is voltak, és ódákat zengtek róla. Az étterem szép. Mi a teraszon ültünk, ami szintén nagyon hangulatos volt. Az étlapon szereplő ételek nagyon jól hangzanak, ezért kíváncsian vártuk a fenséges ízeket. Valószínűleg a mi ízlelőbimbóinkkal lehet baj, de konkrétan egyik étel sem nyerte el a tetszésünket.
:( Csalódottak voltunk, mert ahhoz képest, milyen drágák voltak, nem nyújtottak katarktikus élményt. Talán adunk neki még egy esélyt a jövőben, mert egyébként mindenkitől csak jókat hallunk az étteremről.
Júliusban jártunk itt egy csapattal utazás közben. Sokan voltak. A hely sokat változott, de nekem nem jön be, hangulatosabb volt a régi, ez olyan puccos nagyvilági stílus. Egy dolog tetszett, Csapody Vera rajzai a falon. Az össz élményem nem volt jó, sem az étel minősége miatt, sem a kiszolgálás miatt.
A pincér lassú volt, flegma és engem nagyon irritált,hogy a placcon hárman a cégvezetésről beszéltek fennhangon. Közben 20 percet várattak, hogy felvegyék az ételrendelést. A leves semmilyen ízű nem volt már már ipari íze volt, a másodiknak rendelt borjúpaprikás erősen túlfőtt, teljesen máj ízű volt. A galuska kemény volt és szinte hideg, sótlan. Ezek után a desszertet már nem vállaltam. Asztaltársaim is hasonlóképpen csalódtak, a rengeteg vendéggel nem tudja tartani a konyha azt amit korábban szokott, ipari méretek, ipari ízek. Sajnáltam mert tudom milyen volt két éve és pont ezért vittem oda a barátaimat. Kár érte, régen a kedvenc helyem volt.
Kb. 10 éve jártam itt utoljára. Az ételek finomak voltak, az árak megfelelőek, az adagok hatalmasak. Na ez már nincs. "Előkelő" hely lett, ahova azért járnak az emberek, hogy elmesélhessék, ettek itt, aztán továbbmennek és esznek még egyet, mert jól nem laknak. Sajnos leírnom sem kell, az árak az egekben vannak, bár tény, hogy legalább az ételek finomak maradtak.
Kérdésemre a pincér (a kiszolgáló személyzet egyébként nagyon udvarias, le a kalappal előttük) elmesélte, hogy helyi termelőktől szerzik be az alapanyagot. Ennek nagyon örültem, de a fél méteres tányéron a falatnyi ételnek már kevésbé. . . Zseniálisan tudnak filléres alapanyagokból (pl. borsó, kukorica) jó drága ételeket készíteni, de a félelmetes az ingyenesen biztosított előétel. . . Azt hiszem, erre szokták mondani, hogy azt a tányért, amin ennyi étel van, kapásból elmosogatom, ami sajnos majdnem hogy a főételre is igaz, de az előételt akár ki se hozták volna, mert azon kívül, hogy nagyon sikkes, semmire nem volt jó. Ahogy én látom, ha több ilyen étterem marad, ugyanaz lesz, mint pár éve, amikor mindenki inkább Horvátországba ment, mert itthon már drágább volt a nyaralás. Akkor majd nézegethetik, hol vannak a turisták. . . [moderálva - a szerk. ]
Annyi szuperlativuszt hallottunk már Kistücsök-ről, hogy kirándulás gyanánt ellátogattunk ide is. Kár hogy nem olvastam előtte az itteni értékeléseket. A kiszolgálást nem minősíteném, biztosan csak rossz napjuk volt. (mondjuk amikor a zárt térbe mellénk kültettek két derékig érő kutyával érkező párt, azon elgondolkoztunk - kint verőfényes napsütés volt és meleg is, de a teraszon nem szolgáltak fel).
Az ételek pedig. . . nehezen tudtam választani Sültpaprikás padlizsánkrém egy narancssárga ízetlen max 2 dkg-os valami volt 1890,- Rántott pecsenyehús somogyi kifliburgonya-salátával 2990,- a saláta egy félmaroknyi krumplis valami, a ránott pecsenyehús pedig elvághatatlan mócsinghalmaz volt Ropogós csülök hagymákkal és héjas burgonyával 3690,- csak ropogni felejtett el, ahol nem nyomták a platnira (vagy bármire) ott gumis volt a bőre, és sajnos csak 1/4-ét sikerült imígyen ropogóssá tenni A hely tip-top felújított, a bejáratnál a támogatásról szóló tábla hirdeti, hogy nemrégiben kapott nem kevést pénzt erre a tulaj, hogy a színvonal ezért romlott, vagy a hírverés volt túl nagy egyébként is nem tudom, de óriásit csalódtunk
Az agyon dicsért, és különleges fogásairól híres Kistücsök étterembe már régóta szerettünk volna elmenni. Szeptember elején ez sikerült is. Valami különlegeset szerettünk volna megkóstolni a férjemmel, de őszintén szólva nemigen találtunk semmit, ami megfogott volna. Igaz hétköznapon voltunk ott, nem is igen voltak az étteremben.
Rendeltünk egy szász húslevest 1. 490,-Ft, egy kacsamellet nudlival szilvalekvárral 3. 690,-Ft, különlegességként egy rántott malacfület nyári sólettel 1790,-Ft és 1-1-dl folyóbort 550,- 650,- Ft ért, amely összesen 8170,-Ft-ot tett ki. Mindez nem is lenne baj, ha jól laktunk volna és nem azt kaptuk volna, amit kaptunk. A leves jó volt és bőséges is, de a többi. . . A malacfül kb, 4 dkg bőrke panírozva, a kacsamell undorító ízetlen, nyers gumiszerű ruganyos valami. Az étlapon nem volt kiírva, hogy rozé, de az volt és a pincér elmondta, hogy hogyan készül, nem sütik, nem főzik hanem áztatják valami zacskóban 60 fokos vízben. Szóval kínomban ettem belőle undorral pár falatot, ha már 3. 700-at fizetek érte, de nagyon rossz volt. A nudli volt vagy 6-8 kis szem, azt megettem a lekvárral. Megalázva éreztük magunkat! Azóta egyébként lekerült az étlapjukról a kacsamell.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.