Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

7 balatoni pincészet, ahol a fenséges nedű mellé mennyei panoráma dukál

Mi kell még a zamatos, jókedvet varázsoló, balatoni borok mellé? Talán sokan vagyunk úgy vele, hogy semmi más, hiszen önmagukban is hibátlan élményt adnak. Ám, ha ráadásként csodás kilátás mellett élvezhetjük az ízeket, arra szerintünk senki sem mondana nemet. Válogass hát ezúttal 7 pincészet közül, ahol a poharad mellett a szívedet is teli töltheted!

 

Tagyon Birtok

Tagyon egy százfős, tündéri község a Balaton-felvidéken. Az ott nyújtózkodó Tagyon Birtok páratlan borokkal, nyugodt hangulatú szállásokkal és panorámás étteremmel várja vendégeit.

A borászat jelenleg 5 hektáron gazdálkodik – ebből 3 hektárról készítenek bort, méghozzá olyan fajtákból, mint az olaszrizling, a rizlingszilváni, a szürkebarát és a zengő. Nedűik megalkotása náluk igazi szerelemprojekt, amit borkóstolóik során is megtapasztalhatunk.

A birtokon lévő 6 apartman közül kedvünkre válogathatunk, legyen szó például a Royal Apartmanházról, ami azért is különleges, mert egy múlt századi présházból alakították ki. Éttermükbe pedig nemcsak a felejthetetlen kilátás, hanem az ízek miatt is érdemes ellátogatni.

Szállástippek Tagyon környékén>>

7 balatoni pincészet mesés panorámával - Tagyon Birtok7 balatoni pincészet mesés panorámával - Tagyon Birtok

 

 

 

Csendes Dűlő Borterasz, Badacsonyörs

Az Örsi-hegyen található Csendes Dűlő Birtok savakban gazdag, testes, minerális jellegű borokkal örvendezteti a borkedvelőket. Jelenleg 3 hektárt művelnek, és 4 fajtájuk van: olaszrizling, szürkebarát, hárslevelű, és kéknyelű.

A Balaton víztükre nemcsak a helybéli mikroklímára, hanem a lelkünkre is kedvező hatással bír, amikor ellátogatunk a birtokra és kiülünk a borteraszra. A szédítő látvány hosszú maradásra invitál, így érdemes megkóstolni az ott kínált finom ízek sorát.

Sőt, ha az izgalmas kísérőfalatokon túl még hosszabb időre maradnánk, a vendégház 3 szobával vár minket, ahol akár 10 fő is álomra hajthatja a fejét. A boltíves terasz pedig tökéletes helyszín a világmegváltó beszélgetésekhez.

Szállástippek Badacsonyörs környékén>>

7 balatoni pincészet mesés panorámával - Csendes Dűlő Borterasz7 balatoni pincészet mesés panorámával - Csendes Dűlő Borterasz

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Balatoni ingyenes szabadstrandok, ahol mindig jó ötlet a csobbanás
Megmártóznál a Balaton hűsítő vizében, mindezt idilli környezetben, belépőfizetés nélkül? Akkor ezt a listát pont Neked készítettük! Nyáron nemcsak a hőmérők higanyszála, hanem az élményekre fordított összegek is felfelé kúsznak, így érdemes élni azokkal a lehetőségekkel, amelyek térítés nélkül segítenek a gondtalan kikapcsolódásban. Csobbanásra fel!

 

 

Jásdi Pince, Csopak

A Jásdi Pince csapata immár ‘98 óta műveli a szőlőket és készíti a Jásdi borokat valódi együttműködésben az utánozhatatlan tájjal, a végtelen szépségű természettel. Közel 1000 mázsa szőlőt termelnek, 6 fajtából, 17 hektáron.

A számok mellett persze a látvány is beszédes, legyen szó a csaknem 200 éves terméskőből rakott pincéről, a vinotéka hangulatáról, vagy a borteraszon szerzett, szédítően jó élményekről.

Csodáld meg te is a Balatonra néző dűlőket, a Siralomvágót, a Lőczedombot és a Sáfránkertet, aztán hagyd, hogy a tó csillanó víztükre a szemedbe is csillogást varázsoljon! A borkóstolás során 6 tételt mutatnak be, mellé friss kenyeret és olívaolajat kínálnak, szép hidegtáljaikon pedig sonkák, sajtok és idényzöldségek sorakoznak.

Szállástippek Csopakon és környékén>>

7 balatoni pincészet mesés panorámával - Jásdi Pince7 balatoni pincészet mesés panorámával - Jásdi Pince

 

 

 

Figula Pincészet, Balatonfüred

Figula 30 hektáros birtokán – füredi, balatonszőlősi, pécselyi, csopaki és tihanyi szőlőskertjeiben – kitűnően megmutatkozik a borvidék sokszínűsége, a borkészítés iránti igazi szenvedély. Szívvel-lélekkel végzett munkájukat számos hazai és világversenyen elismerték.

A dédszülői szálakig visszanyúló családi borászati jelleg mellett muszáj megemlítenünk a Meleg-hegyről nyíló, lélegzetelállító kilátást is. Kenesétől Tihanyig innen minden szép szegletet szemügyre vehetsz. A fák árnyékában élvezett borkóstolókhoz pedig hideg falatokat, hetente változó meleg ételeket és desszerteket kínálnak. Ha pedig pihenni vágynál, a Figula Vendégház rendelkezésre áll.

7 balatoni pincészet mesés panorámával - Fotó: Figula Pincészet7 balatoni pincészet mesés panorámával - Fotó: Figula Pincészet

7 balatoni pincészet mesés panorámával - Fotó: Figula Pincészet7 balatoni pincészet mesés panorámával - Fotó: Figula Pincészet

 

 

Majthényi Présház, Balatonlelle

Árulkodó, hogy a Majthényi Présház a Panoráma utcában található. Az utcanév előrevetíti ugyanis, hogy a borozó teraszáról a Balaton-part egyik legszebb panorámája tárul elénk.

A présház, a pince és a kishegyi Szent Donát kápolna története 1784-ben gyökerezik, hiszen ekkor építette ezeket a Majthényi család. A régi vincellérház ma kitűnő étteremként üzemel, amelynek kínálatát mindig aszerint aktualizálják, hogy a tradicionális fogások mellett a modern gasztronómia remekeit is megismertessék a vendégekkel. Mindezt minőségi Konyári nedűvel öblíthetjük le.

A Konyári Pincészet jelenleg 38 hektáros területen gazdálkodik. A Balatonlellétől délre nyújtózkodó dombok láncolatának gyönyörű fekvésű dűlőit művelik. A termőhelyek nemcsak kivételes adottságokkal, hanem mennyei kilátással is emelik a hely különlegességét.

7 balatoni pincészet mesés panorámával - Fotó: Majthényi Présház7 balatoni pincészet mesés panorámával - Fotó: Majthényi Présház

7 balatoni pincészet mesés panorámával - Fotó: Majthényi Présház7 balatoni pincészet mesés panorámával - Fotó: Majthényi Présház

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 csodás balatoni szálláshely, aminek nem tudsz majd ellenállni
A legjobb balatoni szálláshelyre vadászol mesés kültéri medencével, panorámás kilátással, pezsgőfürdős wellnesszel vagy kiváló étteremmel? Az sem hátrány, ha egyből a parton van a hotel, a panzió vagy az apartman? Csekkold le, melyik balatoni szállások kerültek fel TOP10-es listánkra!

 

 

Hegyi Borterasz, Balatonlelle

Mesés mediterrán környezetre vágysz a Balaton déli partján? Akkor a Hegyi Borterasz épp neked való! A Kishegyen található, ‘98 óta üzemelő csárda 60 fős beltéri és 40 fős kültéri férőhellyel várja a vendégeket, akik sem az étel-, sem az italkínálatban nem szoktak csalódni, sőt a borkóstoló is mindig telitalálat.

Merülj el a Káli-medence és a Badacsony vonulatainak látványában, a szikrázó napsütésben vagy romantikus naplementében, és kapcsolódj ki finom balatoni borok kíséretében! Az épület présház jellegű megjelenése csak úgy belesimul a környékbeli szőlőbirtokok látványába. Ha egy tippet adhatunk: ne hagyd otthon a fényképezőgépedet!

7 balatoni pincészet mesés panorámával - Hegyi Borterasz/ Fotó: Ittjartam.hu7 balatoni pincészet mesés panorámával - Hegyi Borterasz/ Fotó: Ittjartam.hu

 

 

Homola Pincészet, Paloznak

A paloznaki domboldal szintén hibátlan választás, ha panorámás, bormámoros programravágysz. A Homola Pincészet 15 hektárnyi területen, méghozzá a balatonfüred-csopaki borvidék legkiválóbb dűlőin gazdálkodik, Tihanytól egészen Alsóörsig.

Az ott rejlő ízvilágot teljes elhivatottsággal mutatják meg, mind palackjaikon, mind pedig a borteraszon vagy épp a Sáfránkert Vendéglőben szerzett élményeken keresztül. Előbbi tökéletes helyszín, ha elmerülnél a kilátásban és a nedűk mellé termelői finomságokból készült hidegtálakról csipegetnél. Emellett olyan programokat is elcsíphetsz ott, mint a DJ a szőlőben eseménysorozat.

A Sáfránkert Vendéglőben szintén minőségi alapanyagokból megalkotott fogásokkal várnak, sőt mindezt grill hangsúllyal teszik. Irány tehát Paloznak, a Jazzpiknik idején, és azon túl is!  Szállástippek Paloznak környékén>>

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ahogy „nincs karácsony Kevin nélkül”, úgy bátran mondhatjuk azt is, hogy nincs nyár lángos nélkül! Gomolygó fokhagymaillat, só, tejföl, trappista sajt – talán ez a legkedveltebb variáció, de a lángos különlegességeknek csak a fantázia szabhat határt. Hát kíváncsiak voltunk, hogy az ittjartam.hu olvasói hol ették a legfinomabbat. A Facebook-oldalunkon feltett kérdésre izgalmas válaszok érkeztek – szemezgess most belőlük te is!
Itt az igazi kánikula, így már a lelkiismeretünket sem kell nyugtatnunk, ha akár minden nap engedünk a fagylalt kísértésének. A szokásos csoki-citrom-eper kombináció helyett azonban próbáljunk ki idén valami mást, hiszen piemonti mogyoró, brontei pisztácia és szicíliai granita is szerepel cikkünk listáján.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!