Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

3+1 bakancslistás, világörökségi helyszín Magyarországról

Mi a közös a Kínai nagy falban vagy az egyiptomi Holtak városában? Ugyanaz, ami összeköti a csodás Hollókőt, vagy épp a Tokaji borvidéket… azaz mind a UNESCO Világörökségi helyszínek közé tartoznak.

Most ízelítőt adunk a listán szereplő vidéki úti célokból!


Illatfelhő és gyógynövénykert övezi a Pannonhalmi Bencés Főapátságot

A Kisalföld szívében emelkedő Szent Márton-hegy tetején magasodik a Pannonhalmi Bencés Főapátság épülete, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik a környező településekre. Ám érdemes betérni az itt található bazilikába, kerengőbe, galériába, és a 400.000 kötetet számláló, freskókkal díszített különleges könyvtárba is. Az apátság körül varázslatos arborétumot és gyógynövénykertet hoztak létre, mely kacskaringós labirintust és mámorító illatmúzeumot is rejt. A fejedelmi kilátást pedig további két mesebeli helyszínen is élvezheted: egyrészt a 20 méter magas Boldog Mór kilátóból, másrészt a hal formájú, 80 méter hosszú lombkorona tanösvényről.

Szállásajánlataink a környéken>>
Vendéglátóhelyek Pannonhalmán>>

A Szent Márton-hegy tetején lévő Főapátságból kivételsen szép kilátás tárul elénk.A Szent Márton-hegy tetején lévő Főapátságból kivételsen szép kilátás tárul elénk.


Terülj, terülj asztalkám a csodás Tokaji borvidéken

Mézédes fürtök alatt roskadozó szőlőtőkék között sétálhatsz a Tokaji borvidék mediterrán hangulatú táján, ami már önmagában is nagy élmény. Főleg akkor, ha a környék kiváló borospincéit is felkeresed. A LaBor Bistróban nem csak fantasztikus italokat, hanem finom ételeket is találsz majd. Nézd meg közelebbről a Világörökségi Bormúzeumot, egy frissítő kikapcsolódásért pedig ragadj evezőt a Kajak-kenu Ponton, hogy a Tisza folyót is meghódíthasd.

Szuper vendéglátóhelyek várják, hogy felfedezzétek őket>>
Szállásajánlatunk Tokajban: Hotel Kelep>>

A méltán világhírű tokaji borok kóstolása mellett érdemes időt szakítani a Világörökségi Bormúzeum meglátogatására is.A méltán világhírű tokaji borok kóstolása mellett érdemes időt szakítani a Világörökségi Bormúzeum meglátogatására is.

 

Hollókő, ahol életre kel a múlt

A vadregényes északon fekvő Hollókő az egyetlen olyan falu hazánkban, mely kiérdemelte a világörökségi kitüntetést. Nem is csoda: a település segítségével visszautazhatsz a múltba. Látogasd meg a varázslatos Ófalut, a Falu- és Postamúzeumot vagy az ikonikus Szent Márton-templomot is! A pazar látványt kínáló Hollókői várat azonban 2021-ben sajnos csak kívülről csodálhatod meg, ugyanis az épület épp renoválják.

Étteremajánlatunk Hollókőn: Mikszáth Étterem>>
Szállásajánlatok a környéken>>

A hollókői Ófalu ésa Hollókői vár hazánk legnépszerűbb turisztikai látnivalói között tartják számon.A hollókői Ófalu ésa Hollókői vár hazánk legnépszerűbb turisztikai látnivalói között tartják számon.

 

A Hortobágy végtelen rónái

Az igéző puszta, azaz a Hortobágyi Nemzeti Park szintén szerepel a Világ Kulturális és Természeti Örökségének listáján. A Hortobágy folyón átívelő, jellegzetes, közel 170 méter hosszú Kilenclyukú hídról pedig mindenkinek a hamisítatlan Alföld képe ugrik be. Pattanj lovaskocsira a Mátai Ménesnél, szafarizz a Hortobágyi Vadasparkban vagy térj be felejthetetlen élményekért az  interaktív kiállítást tartogató Hortobágyi Nemzeti Parkba!

Szállásajánlatok Hortobágy környékén>>
Fantasztikus éttermek várnak a Hortobágyon>>

A Hortobágyra legalább egyszer feltétlenül érdemes ellátogani, temérdek élmény vár rátok. A Hortobágyra legalább egyszer feltétlenül érdemes ellátogani, temérdek élmény vár rátok.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Amennyiben kedvelitek a mediterrán hangulatot, a városnézés az egyik kedvenc hobbitok és emellett szívesen is turáztok, akkor Pécs tökéletes úti cél lesz számotokra. Ajánlónkban Pécs kihagyhatatlan látnivalóit gyűjtöttük nektek egy csokorba. Ismerjétek meg a 2010-es év Európa Kulturális Fővárosát.
Nyáron általában több időnk van felfedezőutakra indulni, de a nagy kánikulában sokszor nehéz rávenni magunkat, hogy kimerészkedjünk a hűvös lakásból. Irány a föld alá, lássuk Magyarország legérdekesebb barlangjait!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Kicsiben a világ – miniatűr kiállítások
Amilyen kicsik, annyira érdekesek ezek a kiállítások, mert itt a szemünk előtt elevenednek meg gépek, városok, mozdonyok, falvak vagy éppen könyvek. A miniatűr kiállítások különlegessége, hogy méretarányosan, kicsinyített formában gyönyörködhetünk bennük. Mutatunk néhány mini kiállítást, amit érdemes megtekintenetek.
10 kihagyhatatlan látnivaló, ha az Észak-Alföldön jársz
Észak-Alföld mind természeti, mind kulturális adottságai miatt kiemelkedik a magyarországi tájegységek közül. A hazai reformáció központjaként jelentős vallási értékekkel és műemlékekkel rendelkezik, míg élővilágát nemzeti parkok védik, így kompromisszum nélkül mindenki biztosan talál magának programlehetőséget, ha ezt a térséget választja célpontjául.
Pécs látnivalói – Minden, amit vétek lenne kihagyni a pécsi kiruccanásból
Pécs az ország ötödik legnagyobb városa, mérete azonban egyáltalán nem von le mediterrán sármjából. Időtlenül andalogni a Király utcán, felfedezni a Széchenyi tér legszebb szegleteit, magunkba szívni az egymásra rakódott kulturális rétegek sokféleségét – ebből áll a dél-dunántúli központ varázsa, ahová lehetetlen nem visszavágyni.
6 kihagyhatatlan látnivaló Pannonhalmán
Győr szomszédságában fekszik Pannonhalma, mely a Világörökség részét képező Bencés Főapátság otthona. Nyugodtan tervezzünk egész napos programmal, ha ezt a várost választjuk kirándulásunk célpontjául, hiszen az épületek és múzeumok bebarangolása, a gyógynövénykert megismerése, valamint az itt készült ételek és italok kóstolása közben biztosan nem fogunk hazasietni.
Székesegyházak nyomában - bazilikák Magyarországon
A szigorúan vett definíció szerint a bazilika egy három- vagy többhajós templom, mely bazilikális elrendezéssel épült. De mivel nem művészettörténet órán vagyunk ezért ugorjuk is át a tudományos leírást, és nézzük meg Magyarország leghíresebb bazilikáit!