Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul

Erdők rejtekében bújnak meg Magyarország csodás vízesései, melyek minden kirándulást bearanyoznak, és különleges hangulatot kölcsönöznek a túrázásoknak. Kezdjétek az új évet egy szuper barangolással a természetben, és fedezzétek fel hazánk vízeséseit, ahol úgy érzitek majd, hogy még a lelketek is megtisztul.

 

Csurgó-kút (Kislőd)

A Bakony vadregényes vidékének egyik legszebb vízesése Kislődön található. A szűk sziklafolyosón lezúduló Csurgó-kút a Köves-patak partján, Farkasgyepű és Magyarpolány között helyezkedik el. A turistalátványosság mindkét irányból kellemes sétával megközelíthető, amihez nagyjából 4-4,5 kilométert kell teljesíteni. Üljetek le a tűzrakóval ellátott, kellemes pihenőhelyen, hallgassátok a víz zubogását és merüljetek el a kanyargó patak látványában ezen a mesebeli helyen, mely egész évben szabadon látogatható!

Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul - Csurgó-kút (Kislőd)Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul - Csurgó-kút (Kislőd)

Szállástippek Kislőd környékén>>

 

 

Jegenye-völgyi vízesés (Solymár)

Ha kifejezetten gyermekbarát túrát kerestek a főváros közelében, akkor célozzátok meg a Jegenye-völgyi vízesést Solymáron, melyhez 5,6 kilométeres út vezet! Ezt a távot akár babakocsival is letudhatjátok közel másfél óra alatt, ha nem tartotok pihenőket, miközben a szintkülönbség is elhanyagolható lesz. A Budapest és Solymár határán induló út ráadásul igazán látványos és a sárga sáv, valamint a Kék Mária jelzéseket követve egészen a solymári várig fut – érintve természetesen a Budai-hegység legnagyobb vízesését, a Jegenye-völgyi vízesést.

Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul - Jegenye-völgyi vízesés (Solymár)Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul - Jegenye-völgyi vízesés (Solymár)

Szállástippek Solymár környékén>>

 

 

Ilona-völgyi vízesés (Parádfürdő)

Gesztenyefasorok és tündérszép erdők törnek az ég felé a Mátrában, hazánk legmagasabb természetes vízesése felé vezető úton. A 10 méter magas Ilona-völgyi vízeséshez változatos ösvényeken juthattok el. Az egyik személyes kedvencünk Parádfürdőről kezdődő, 6,5 kilométer hosszú Ilona-völgyi Geológiai Tanösvény, mely séta közben megismertet a Keleti-Mátra földtani értékeivel, valamint betekintést enged a hajdani ércbányászat emlékeibe is.

Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul - Ilona-völgyi vízesés (Parádfürdő)Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul - Ilona-völgyi vízesés (Parádfürdő)

Szállástippek Parádfürdő és környékén>>

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Prémium feltöltődés: TOP 10 négycsillagos wellness szálloda
Nem úri huncutság néha-néha elmerülni a 4 csillagos wellness hotelek kényeztetésében. A prémium szálláshelyek minőségi feltöltődést garantálnak, így ha a következő szállodákat választjátok, biztosan nem ér majd csalódás. Nézzétek meg a listánkat, amin felnőtt- és gyermekbarát wellness hotelek is helyet kaptak!

 

 

Római-fürdő vízesés (Bakonynána)

Bakonynána és Jásd között, kizárólag a saját erőtökre támaszkodva merészkedhettek be a hangulatos Gaja-szurdokba, melyet az Országos Kéktúra útvonala is mutat. A legendás Római-fürdő vízeséshez ennek megfelelően a kék sáv jelzés szolgál útmutatóul. Amint elhagyjátok a falut, máris egy esőerdőben érzitek majd magatokat. Az óriási gyökerű fáknak búcsút intve meredek sziklafolyosóhoz érkeztek, melyben akadálytalanul tör előre a Gaja.

Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul - Római-fürdő vízesés (Bakonynána)Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul - Római-fürdő vízesés (Bakonynána)

 

 

Dömörkapu vízesés (Szentendre)

A Holdvilág árok, a Spartacus ösvény vagy a Rám-szakadék is csupán egy karnyújtásnyira fekszik a szentendrei Dömörkapu vízeséstől, mely a Dunakanyar egyik legkáprázatosabb úti célja is egyben. A Visegrádi-hegység völgykatlanának mai formáját a természet és az ember közös munkája során nyerte el. Keressétek a zöld háromszög jelzést Szentendre felől, és egy közepesen nehéz túra után, máris gyönyörködhettek a vízesés magával ragadó látványában!

Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul - Dömörkapu vízesés (Szentendre)Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul - Dömörkapu vízesés (Szentendre)

Szállástippek Szentendre és környékén>>

 

 

Fátyol-vízesés (Szilvásvárad)

A karsztforrások táplálta Fátyol-vízesés Magyarország egyik legkedveltebb kirándulópontján fekszik, a Bükk-vidéken. Ott, ahol a magas hegyek körbeölelik a festői Gloriett-tisztást, mesés természeti látnivaló fogadja a lelkes felfedezőket. A sziklalépcsőkön sebesen igyekvő vízesés nevét állítólag a vízpermet jellegzetes, fehér fátyláról kapta. Egy másik vélekedés szerint azonban a csipkéhez hasonló mésztufa után keresztelték el a zúgót. A 17 méter hosszú zuhatag 18 lépcsőből épül fel, ami csapadékos időjáráskor még szebb arcát mutatja.

Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul - Fátyol-vízesés (Szilvásvárad)Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul - Fátyol-vízesés (Szilvásvárad)

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 kirándulástipp a következő meseszép kiruccanásaidhoz
Egyedülálló sziklaformák, páratlan panorámás kilátók, csörgedező vízesések, eldugott erdei útvonalak, rejtélyes pincesorok, kápolnák, templom- és kastélyromok – csak hogy néhányat említsünk arról a legújabb listánkról, amin te is biztosan találsz kedvedre valót! Szemezgess, inspirálódj és vedd nyakadba az országot!

 

 

Ördögmalom-vízesés (Visegrád)

A Malomkerti-völgyben bukkanhattok rá Visegrád egyik rejtett értékére, a körülbelül másfél méter magas Ördögmalom-vízesésre. Az idilli szépséggel megáldott völgyben rengeteg szebbnél szebb látnivaló akad, amivel kibővíthetitek a zuhatag meglátogatását, melyhez a település központjából egy könnyed, 2,5 kilométeres sétával juthattok el. A közelben számos padot találtok, ahol természeti környezetben uzsonnázhattok meg. Bár maga a vízesés nem túl nagy, mégis annál látványosabb lesz.

Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul - Ördögmalom-vízesés (Visegrád)Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul - Ördögmalom-vízesés (Visegrád)

 

 

Lillafüredi-vízesés (Miskolc)

A Lillafüredi Palotaszálló építésekor alakították ki Magyarország legmagasabb függőleges esésű vízesését, a 20 méter magas Lillafüredi-vízesést, melynek minden turista a csodájára jár. A Függőkért teraszáról – némi vízpermet kíséretében – varázslatos rálátás nyílik a Szinva patak által táplált zuhatagra, ami kifejezetten száraz nyarakon épp csak csordogál, de a csapadékos időjáráskor ereje teljében vágódik az alatta elterülő sziklákra.

Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul - Lillafüredi-vízesés (Miskolc)Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul - Lillafüredi-vízesés (Miskolc)

 

 

 

Most már minden adott a 2024-es túrázáshoz. Válasszatok úti célt, és barangoljátok be Magyarország ámulatba ejtő vízeséseit!

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Van annál jobb dolog ebben a jeges időben, mint egy meleg medencében üldögélve nézni a fejünk felett a csillagokat? A cikkünkben összegyűjtött szállodák nem csupán pihenést, hanem élményt is kínálnak, amely ötvözi a gyógyító vizet, a kényelmet és a lenyűgöző környezetet. Legyen szó romantikus hétvégéről, családi vakációról vagy egyszerűen a mindennapi stressz elkerüléséről, ezek a hotelek garantáltan emlékezetessé teszik az ott-tartózkodást.
Az idei húsvét lezárja a márciust és elkezdni az áprilist: a négynapos hosszú hétvége alatt még emlékezetesebbé tehetjük az ünnepet, ha valamelyik hazai wellnesshotelben foglalunk szállást. Olyan vidéki szállodákat gyűjtöttünk össze, ahol a felnőtteknek sem kell lemondaniuk a pihenésről, és a gyerekek számára is változatos programokkal készülnek.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.