Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5+1 csillagporos kirándulás meteorit simogatással és sasszemű távcsövekkel - csillagvizsgálók Magyarországon

Ez alkalommal elkalauzolunk benneteket Magyarország nagyszerű csillagvizsgálóiba! Kövessétek a kanyargó Tejutat, érintsétek meg a Holdról érkező meteoritokat vagy egy különleges VR túrán fedezzétek fel a Mars kanyonjait! A futurisztikus kiállításoktól, óriási távcsövektől és szuper előadásotoktól pedig tuti csillagokat láttok majd!

 

Pannon Csillagda - Bakonybél

Gondoltátok volna, hogy a remek túraútvonalakat rejtő Bakonybélen még az univerzum titkait is kifürkészhetitek? Pedig így van! A lenyűgöző Pannon Csillagda falai között 400 négyzetméternyi csillagászattörténeti kiállítás vár rátok, mely Galileitől a Mars expedíciókig mutatja be nektek ezt az izgalmas világot. Tudjatok meg többet az Apolló-programról vagy a Holdra szállásról, simogassatok meteoritot és nézzétek meg testközelből a szkafander ruhát!
Ezt követően üljetek be Magyarország egyik legmodernebb digitális planetáriumába, mely hihetetlen hang- és fényeffektek kíséretében invitál titeket felejthetetlen, kozmikus utazásra. A távcsőpark pedig végre lehetőséget kínál számotokra ahhoz, hogy a Napot vagy az éjszakai égbolt csodáit is közelebbről tanulmányozhassátok végig.

Mesés bakonybéli szállásajánlatok>>

5+1 csillagporos kirándulás Magyarországon/ Kép: Pannon Csillagda5+1 csillagporos kirándulás Magyarországon/ Kép: Pannon Csillagda

5+1 csillagporos kirándulás Magyarországon/ Kép: Pannon Csillagda5+1 csillagporos kirándulás Magyarországon/ Kép: Pannon Csillagda

 

Mutatjuk, hogy hol tudtok egy finomat enni, ha megéheznétek Bakonybélben>>

 

 

Bükki Csillagda - Répáshuta

Barangoljatok a Tejúton és ejtsétek útba a ragyogó csillagképeket, a fényes bolygókat, melyek a Répáshután található Bükki Csillagda varázslatos kiállításán lapulnak! A különleges, interaktív tárlat a holografikus kijelzők és a kiterjesztett valóság közreműködésével teszi megfoghatóvá a hő érzékelését vagy épp a láthatatlan sugárzást. Tegyetek egy sétát a páratlan hazai meteoritgyűjtemény között, melyeket megtapinthattok és a speciális mikroszkóp segítségével még közelebbről is megtekinthettek! A 3D filmvetítésen túl akár játékos küldetéseken is részt vehettek egy VR túra keretein belül, ahol a vörös Marsi kanyonba vagy Űrsiklóval a Holdra is eljuthattok. Az esti belépők igénylésével pedig a távcsöves csillagászati bemutatókra válthattok jegyet.

Mesés szállásajánlatok Répáshuta környékén>>

5+1 csillagporos kirándulás Magyarországon/ Kép: Bükki Csillagda5+1 csillagporos kirándulás Magyarországon/ Kép: Bükki Csillagda

5+1 csillagporos kirándulás Magyarországon/ Kép: Bükki Csillagda5+1 csillagporos kirándulás Magyarországon/ Kép: Bükki Csillagda

 

 

Balaton Csillagvizsgáló Tudományos és Kulturális Központ - Balatonfűzfő

Látványos kikapcsolódást kerestek Balatonfűzfőn? Akkor ugorjatok be a magyar tenger partján álló Balaton Csillagvizsgáló Tudományos és Kulturális Központba! Az 1967 óta működő épületben rengeteg színes programra akadhatnak a csillagászat témája iránt fogékonyak. Kerüljetek közelebb a fantasztikus előadások során a világegyetem csodáihoz, melyeket csillagász tart nektek! Ne maradjatok le ezekről a szenzációs, esti eseményekről!

Mesés balatoni szállásajánlatok>>

5+1 csillagporos kirándulás Magyarországon/ Kép: Balaton Csillagvizsgáló Tudományos és Kulturális Központ5+1 csillagporos kirándulás Magyarországon/ Kép: Balaton Csillagvizsgáló Tudományos és Kulturális Központ

5+1 csillagporos kirándulás Magyarországon/ Kép: Balaton Csillagvizsgáló Tudományos és Kulturális Központ5+1 csillagporos kirándulás Magyarországon/ Kép: Balaton Csillagvizsgáló Tudományos és Kulturális Központ

 

Megújulva vár a Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádiban!
A Hunguest Hotel Bál Resort 2022 nyarától megújult wellnessrészleggel, tetőbárral, modern belsőépítészeti megoldásokkal és dizájnnal, illetve saját partszakasszal várja a Balatonalmádiba érkezőket.

 

 

Zselici Csillagpark - Zselickisfalud

Az alacsony fényszennyezésű Zselici Tájvédelmi Körzet szívében lelt otthonra a népszerű Zselici Csillagpark, mely igazi élményt kínál az ide látogatóknak kül- és beltéren egyaránt. Az erdőben megbújó épület környékét is érdemes alaposan szemügyre venni, mely a 25 méter magas, fából ácsolt kilátón túl 5 érdekes információs pontot is tartogat nektek, ahol - többek között - a fontosabb csillagászati eseményeket is megismerhetitek. Nevezzetek be egy esti távcsöves programra vagy egy éjszakai csillagnéző túrára, de azt tartsátok észben, hogy a csillagvizsgáló csak az előre meghirdetett programok során látogatható!

Szállástipp Zselickisfaludon: Hotel Kardosfa

5+1 csillagporos kirándulás Magyarországon/ Kép: Zselici Csillagpark5+1 csillagporos kirándulás Magyarországon/ Kép: Zselici Csillagpark

5+1 csillagporos kirándulás Magyarországon/ Kép: Zselici Csillagpark5+1 csillagporos kirándulás Magyarországon/ Kép: Zselici Csillagpark

 

 

Svábhegyi Csillagvizsgáló - Budapest

Naná, hogy a fővárosban is lesz lehetőségetek arra, hogy „kilépjetek néhány pillanatra a világűrbe”. Ehhez csupán a Svábhegyi Csillagvizsgálót kell felkeresnetek, mely romantikus utazás során nyit ablakot nektek az univerzum rejtélyeire. Legendás történetek elevenednek majd meg előttetek, amit izgalmas magyarázatokkal fűszereznek, miközben a csodálatos kupolaépületekbe található távcsövekhez is közel kerülhettek.

Mesés budapesti szállásajánlatok>>

5+1 csillagporos kirándulás Magyarországon/ Kép: Svábhegyi Csillagvizsgáló5+1 csillagporos kirándulás Magyarországon/ Kép: Svábhegyi Csillagvizsgáló

5+1 csillagporos kirándulás Magyarországon/ Kép: Svábhegyi Csillagvizsgáló5+1 csillagporos kirándulás Magyarországon/ Kép: Svábhegyi Csillagvizsgáló

 

 

Piszkéstetői csillagvizsgáló - Mátraszentimre

Az eldugott helyen lévő Piszkéstetői Obszervatórium hetente hat alkalommal nyitja meg kapuit a látogatók előtt, akik így betekintést nyerhetnek hazánk legnagyobb és legjobban felszerelt csillagvizsgálójába. A három lenyűgöző méretű távcső kupolától biztosan elakad majd a lélegzetetek. Hát még akkor, ha karnyújtásnyi közelségbe kerülhettek ahhoz a Schmidt-távcsőhöz, aminek eddig körülbelül 2000 új kisbolygó, 5 új üstökös és több mint 50 új szupernóva felfedezését köszönheti a világ. Az 1-1,5 órás programon Magyarország legnagyobb csillagászati távcsövét, az RCC-teleszkópot is szemügyre vehetitek.

Mesés szállásajánlatok Mátraszentimrén>>

 

Kémleljük együtt az eget! Íme a legnépszerűbb csillagvizsgálók Magyarországon
Egy évben 80-120 napon tiszta az ég, amikor jól kémlelhetjük az eget és aligha fogadhat a csillagoknál és bolygóknál szebb látvány egy-egy hazai csillagvizsgáló kupolájában, éppen ezért összeszedtük nektek ötöt Magyarország legnépszerűbb csillagvizsgálói közül.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Simontornya – avagy a "bor és a bőr" városa – Tolna megye kilencedik legnépesebb települése, a környékével együtt pedig érdekes látnivalók otthona. Szőlőtermesztési kultúrája már a római kortól eredeztethető, így nem meglepő, hogy a 21.század elején már több mint 400 gazda művelt szőlőt a környéken. De a borkóstoláson kívül is van mivel elütni az időt a városban, és a környéke is rengeteg izgalmat rejt.
Kalandozzatok velünk a kies Észak-Magyarország csodaszép helyszíneihez! Célba vesszük a Parádfürdő látnivalóit, az Ilona-völgyi-vízesést, a legendás Rákóczi-fát, valamint a mutatós Cifra Istálló és Kocsimúzeumot, de itt még nem állunk meg. Helyette felderítjük a mesés környéket is, mely fényűző kastélyt, bámulatos várat, sudár kilátót és csúcskövet is tartogat.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Szenzáció a budapesti Lánchíd felújításánál: több százezer LEGO-ból készült az új oroszlán
2022.10.27 | 4 perc | Szuper látnivalók | Legnépszerűbb
2022. október 27. különleges nap a budapesti Lánchíd felújításának folyamatában, ugyanis reggel egy titokzatos oroszlán jelent meg a hídon. A műemlék oroszlánoknál egy LEGO-ból épült társuk tett látogatást, aki ezt követően a Clark Ádám téren foglalta el őrhelyét.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
10 eldugott vidéki wellnes szálloda távol a világ zajától
Időről időre mindenkiben előtör a vágy, hogy milyen jó lenne egy kis időre kiszakadni a mindennapos mókuskerékből, és kicsit félrevonulni egy csendes helyre, ahol a telefoncsörgést a madárcsicsergés váltja fel, a számítógép kijelzője helyett pedig a panorámát lehet nézni. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szállást, ahol kellemes környezetben tudtok elvonulni a világ elől.
10 különleges kilátó Magyarországon, amit megéri felkeresni
Hazánk legkülönlegesebb kilátói közül megismerhetitek több között a 150 méteres magasságban lebegő Ballon-kilátót, az 1000 méteres magasságban épült körpanorámás TV-tornyot, de azt a kilátópontot is, ami egyszerre két ország területén fekszik.