Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

7 látnivaló, amiért el kell utaznod Győrbe

Készülj fel, mert ezúttal Győrbe kalauzolunk el, ahol lehetetlen unatkozni, hiszen rengeteg látnivaló vár. Szegődj velünk a legendák nyomába, kóstold meg a legfinomabb falatokat, nézz körül a Püspökvár mesés kilátójából és less be a dzsungelbe a barokk belváros közepén! Mehetünk?

Szállásajánlatok Győrben>>

 

Ikonikus helyek, amiket látni kell

A Kisalföld szívében, ahol a Mosoni-Duna, a Rába és a Rábca összeér egymással, ott egy gyönyörű barokk város bújik meg, mely a Győr nevet viseli. Belemelegítésnek tegyél egy könnyű sétát a lenyűgöző Városházán, ahol a díszterem és torony is látogatható (amennyiben előzetesen bejelentkezel)! Az építészeti remekművel szemben találod majd a győriek egyik kedvenc találkozási pontját, azt a szökőkutat, mely zenés fényjátékkal örvendezteti meg a látogatókat naponta több alkalommal is. Ne maradj le róla!

Győr látnivalók - VárosházaGyőr látnivalók - Városháza

TIPP! Győr egyik legkeresettebb vendéglátó és szabadidőközpontja a Golden Ball Club Hotel, amely a történelmi belváros szomszédságában, a sétálóutcától 200 méterre található. Ha megpihennétek az egésznapos városnézés után, a szálloda wellnessrészlegében garantáltan feltöltődtök majd - nézzétek meg a részleteket>>

 


Andalgás „a folyók városában”

Ezt követően érdemes bejárni a város híres sétálóutcáját, a Baross utat, ahonnan már csak pár lépés a Bécsi kapu tér. Itt kapott helyet Kisfaludy Károly szobra, illetve a Kármelita Templom és Rendház is, valamint erről a pontról kanyarodhatsz rá a térkővel borított Várfal sétányra, melynek bejáratát különleges díszágyúk őrzik. A gyerekek legnagyobb örömére ráadásul szuper játszótér is rejtőzik a parton!

Győr látnivalók - Győr a folyók városa, a Mosoni-Duna, a Rába és Rábca torkolatánál fekszik.Győr látnivalók - Győr a folyók városa, a Mosoni-Duna, a Rába és Rábca torkolatánál fekszik.


Mediterrán hangulat, páratlan ízekkel

A folyó menti barangolást követően feltétlen ejtsd útba a Széchenyi- és a Dunakapu-teret is! A mediterrán hangulatú helyeket csobogók, kitűnő éttermek és bárok szegélyezik, amik igazi gasztrotúrát kínálnak a fáradt vándoroknak. Semmiképp ne hagyd ki a hatalmas fagyikelyheket, az ízletes ételeket, a szuper kávézókat és a remek kézműves söröket!

Nézd meg a vendéglátóhelyeket Győrben>>

 

Hívogató legendák és modern titkok

Dunakapu téren álló Vaskakas-szoborhoz kötődik Győr egyik leghíresebb legendája, mely egészen a török időkig nyúlik vissza. Ezt a történetet is megismerheted, ha a Gyere Győrbe Tematikus városnéző sétáit választod. Az óriási, lencse alakú Pulzus-szobornál is érdemes pár fotót készíteni. A 360 fokban körbeforgatható modern műalkotás ugyanis titkos feliratot rejt, melyet csak azt fejthet meg, aki a gigantikus tükröt körbeforgatva elolvassa a vésetek.

A Kisfaludy Károly szobor a helyiek fantáziáját is megmozgatja, ennek köszönhetően kering az a legenda, miszerint,  ha nem vigyázunk és tilosban parkolunk, felkerülünk a kezében tartott jegyzetekre.

Győr látnivalók - Kisfaludy Károly szobra 1892-ben eredetileg a Radó-szigeten állt, 1921-ben került át a Bécsi kapu térre.Győr látnivalók - Kisfaludy Károly szobra 1892-ben eredetileg a Radó-szigeten állt, 1921-ben került át a Bécsi kapu térre.

 

Fantasztikus panoráma

A Káptalandombot beborító macskaköveken is megéri felkaptatni, ugyanis így juthatsz el például a Püspökvárban magasodó, 38 méter magas Toronykilátóba, melynek tetejéről egész Győrt megcsodálhatod.

A csodás kilátás a Püspökvár tornyából. A csodás kilátás a Püspökvár tornyából.

 


Állati kalandok a láthatáron

Természetesen nem csak pazar látnivalókban, hanem kiváló élményekben is erős Győr. Az itt található Xantus János Állatkertben tengerimalac vonatozáson és zoo show-n is részt vehetsz. A belváros XVI. századi végvári bástyája pedig a Füles Bástya kiállításnak ad otthont, ahol Dél-Amerika páratlan élővilágát tekintheted meg testközelből. Kísérd végig 40 méter hosszan a levélvágó hangyák útját vagy simogasd meg a királypitont, ha elég bátor vagy!


Játékos tudomány, amit mindenki szeret

Látványos kísérleti bemutatókkal, valamint 70 interaktív játékkal vár a Mobilis is, mely nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is több órás szórakozást ígér. Lépj be a tükörlabirintusba és próbáld ki a szélcsatornát is!

 

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A hegyek és völgyek találkozásában, a természet lágy ölén számtalan olyan természetes és az emberi kéz által alkotott látnivaló van, amiért érdemes túracipőt húzni.
Napfény, frissítő csobbanások, nagy nevetések, izgalmas kalandok… Mindezekben részed lehet, ha felkeresed az ország legklasszabb vízi élményparkjait, ahol a kicsik és a nagyok egyszerre merülhetnek el a szórakozásban!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Interaktív kiállítások gyerekeknek
2024.01.24 | 10 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gyermekekkel
Télen sem unatkozhatunk, így irány az ország számos fantasztikus kiállítótere, ahol interaktív játékokon keresztül ismerhetjük meg a tudományos világ megannyi rejtélyét. A gyerekek, ha kedvük tartja, egy rövid időre kipróbálhatjuk magunkat „felnőttként”, vagy tesztelhetik bátorságukat és ügyességüket a természettudományok különös világában.
Hólepte úti célok a wellness bűvöletében − 10 mesés szálláshely télre
Pihenésre vágysz? Akkor tervezd meg a következő téli kikapcsolódásodat, amibe kényeztető wellness élmények is lesznek! Töltsd a szabadság napjait gyönyörű települések elragadó szálláshelyein, melyeket az igazán szerencsések hóköntösbe bújva is megcsodálhatnak!
Az élet ízei: vegán éttermek vidéken
2024.04.05 | 7 perc | Gasztronómia
Húsmentesen étkezel és mellőzöd az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását is, mint a tojás vagy a tej? Kedveled a növényi, tiszta étkezéseket vagy csak kipróbálnál valami újat? Esetleg az a nemes cél vezérel, hogy csökkentsd az ökológiai lábnyomodat és óvd a környezeted? Ha legalább az egyik kérdésre igennel felelsz, akkor feltétlen látogasd meg Magyarország fantasztikus vegán, vidéki éttermeit!
Igyatok egy jó kávét, bármerre is jártok - 15 újhullámos specialty kávézó vidéken
2022.05.27 | 11 perc | Gasztronómia
Legjobb pörkölőgépek, kézműves kávék, speciális ízjegyek. Budapesten túl a vidéki városok is bővelkednek specialty kávézókban, ahol megtaláljátok a kimagasló minőségű kávékülönlegességeket. Bemutatunk 15 vidéki specialty kávézót, ahol a mennyei kávé garantáltan szebbé varázsolja a napotokat!
Látnivalók, kirándulási- és programlehetőségek Szigetközben
Szigetköz hazánk azon vidékei közé tartozik, ahol számtalan látnivaló, kirándulási- és programlehetőség adott, és eközben még a legszebb vidékek egyike is. Városnézés, vízi- és biciklitúra, fürdőzési lehetőség és még megannyi más lehetőség vár ránk, ha Szigetközbe látogatunk. Ezekből a lehetőségekből szemezgetünk, gyertek tartsatok velünk!