Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Elbűvölő magyar városok és kivételes látnivalóik

Titkot rejtő felirat a győri Pulzus szobornál? Kanyargós Macskalépcső az Esztergomi Bazilikáig? Vajon milyen gyönyörűséges helyek felé érdemes még indulni, ha városnézésről van szó? Csatlakozzatok hozzánk és megtudhatjátok!

 

Esztergom

A turistacsalogató Dunakanyar legfelső városát, a bájos Esztergomot mindenkinek látnia kell. A könnyed séták szerelmesei nyomban a szívükbe zárják a romantikus Kis-Duna sétányt, a földöntúli panorámát kínáló Szent Tamás-hegyet és az avatatlan szemek elől rejtettebb Szigetcsúcsot. A Macskalépcső szűkös sikátorán át megcélozhatjátok az Esztergomi Bazilikát, amitől nincs messze a MNM Esztergomi Vármúzeum sem.

A természetbarátoknak megéri kirándulást tenni a Strázsa-hegy kilátójához vagy a Sátorkőpusztai-barlanghoz is. Aki viszont inkább a pancsolna egyet, annak a Palatinus Tófürdőt, a Szent István Strandfürdőt vagy az Aquasziget Esztergomot javasoljuk. 

Elbűvölő magyar városok és kivételes látnivalóik - EsztergomElbűvölő magyar városok és kivételes látnivalóik - Esztergom

 

Szállástipp: Hotel Adalbert - Szent Tamás ház***

Friss, modern szobákat, apartmanokat és lakosztályokat foglalhattok le a Várhegy lábánál lévő Hotel Adalbert - Szent Tamás házban, ahol a szuper elhelyezkedés mellett a büféreggeli is igazán bőséges lesz. Tovább a szálláshely ajánlataihoz>>

Hotel Adalbert - Szent Tamás ház*** (Esztergom)Hotel Adalbert - Szent Tamás ház*** (Esztergom)

 

 

Győr

Győr természeti adottságaival nem sok hazai település vetekedhet. „A folyók városa” mentén ugyanis több helyen tehettek vízparti sétát. Miközben a varázslatos Radó-szigeten, a Várfal sétányon vagy a Püspökerdőnél haladtok el, lesz időtök elmerülni a festői tájban.

Keressétek fel a Széchenyi térről nyíló Esterházy-palotát, a Káptalandombon álló Nagyboldogasszony-székesegyházat, a Püspökvárat, illetve a Bécsi kapu térnél magasodó Karmelita-templomot!

A csodás épületek közül a Zsinagóga és a Loyolai Szent Ignác Bencés templom is hamar megragadja majd a figyelmeteket. A győri látogatás viszont nem lehet teljes a PULZUS forgatható tükör felkutatása nélkül, mely titkos üzenetet őriz…

Elbűvölő magyar városok és kivételes látnivalóik - GyőrElbűvölő magyar városok és kivételes látnivalóik - Győr

 

Szállástipp: Hotel Kálvária****

Igény szerint 4 vagy 3 csillagos épületben is éjszakázhattok a könnyen megközelíthető Hotel Kálváriában. Lazítsatok a wellnessben megbújó jakuzziban és szaunában, majd az étterem kiváló vacsorája után ugorjatok be egy italra a drink bárba! Tovább a szálláshely ajánlataihoz>>

Hotel Kálvária**** (Győr)Hotel Kálvária**** (Győr)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
8+1 kihagyhatatlan szállásajánlat minden pénztárcához
Elutaznátok egy felejthetetlen belföldi kikapcsolódásra Magyarországon, de a pénztárcátok makacsul ellenáll a kísértésnek? Megértjük a helyzetet, de van megoldás! Összegyűjtöttünk 10 wellness hotelt szuper szállásajánlatokkal, amik a családi kasszát is kevésbé terhelik meg. Töltsétek meg fürdőzéssel, szaunázással, pihenéssel az utazást!

 

 

Szekszárd

Szőlőkkel benőtt domboldalak, túrára csábító parkerdő és idilli pincesorok szövik be a Szekszárd központján túli területet. Ha azonban a Bati-kereszt kilátó vagy a Kálvária Kilátó felkeresése helyett inkább a városnézésre összpontosítanátok, ne mulasszátok el megtekinteni a Wosinsky Mór Múzeumot, a Babits Mihály Emlékházat, a Városházát és az édesszájúak kedvencét, a Mézeskalács Múzeumot!

A képzőművészeti alkotásokat sem lehet csupán egy vállrándítással elintézni, hiszen a Vármegyeháza külső udvarán bukkanhattok rá a legendás Borkútra, melynek csapjából jeles ünnepekkor valódi bor csordogál.

Elbűvölő magyar városok és kivételes látnivalóik - SzekszárdElbűvölő magyar városok és kivételes látnivalóik - Szekszárd

 

Szállástipp: Takler Kúria

Bújjatok el a szekszárdi szőlőhegy szívébe, az elegáns Takler Kúriába! A lenyűgöző környezet, a fantasztikus szobakínálat, illetve a frissítő wellnessoázis mellett a szenzációs éttermet is értékelni fogjátok. Tovább a szálláshely ajánlataihoz>>

Takler Kúria (Szekszárd)Takler Kúria (Szekszárd)

 

 

Tapolca

Jellegzetes formájú bazalthegyek övezik a csodálatos Tapolcát, melyet rengeteg utazó keres fel a híres Tapolcai-tavasbarlang miatt. Az izgalmas látogatóközpont után egyből csónakba pattanhattok, hogy a földalatti mészkőbarlang vizén evezzetek végig.

Ám a színes koi pontyok lakta Malom-tónál is hasznos ötlet szétnézni, melyet a Halas lépcsőn át szintén megközelíthettek. Az elbűvölő vízimalom, a szökőkút, a víz menti sétány nagyon hangulatossá teszi majd a városnézést. 

Elbűvölő magyar városok és kivételes látnivalóik - TapolcaElbűvölő magyar városok és kivételes látnivalóik - Tapolca

 

 

Szállástipp: Hunguest Hotel Pelion***

A páratlan gyógybarlanggal közvetlen összeköttetésben álló Hunguest Hotel Pelionban lenyűgöző wellness- és kulináris kalandokba csöppenhettek. A családbarát szolgáltatásokon túl azonban a remek szabadidős programkínálatból is megéri szemezgetni. Tovább a szálláshely ajánlataihoz>>

Hunguest Hotel Pelion*** (Tapolca)Hunguest Hotel Pelion*** (Tapolca)

 

 

Szeged

A Tisza és a Maros találkozásánál bújik meg a Dél-Alföld legnagyobb települése, Szeged. Az épített örökségeket olyan ízléses épületek képviselik, mint a Szegedi Dóm, a Dömötör-torony, valamint a Gróf-palota, de a Szent István téri víztorony is egyedi látnivalót ígér.

A szegedi városnézésen feltétlen tervezzétek be a Vármúzeum és Kőtár, a Szegedi Hadipark, a Móra Ferenc Múzeum, valamint az Alsóvárosi Napsugaras Tájház megtekintését is. A nagyszerű Vadasparkban, illetve a Napfényfürdő Aquapolisban pedig minden korosztály tartalmas kikapcsolódásra lel majd.

Elbűvölő magyar városok és kivételes látnivalóik - SzegedElbűvölő magyar városok és kivételes látnivalóik - Szeged

 

Szállástipp: Art Hotel****

A belvárosi Art Hotel exkluzív, légkondicionált szobáiban alapfelszereltségnek tekinthetitek a szűrt víz, a kávé, valamint a tea bekészítését. A szenzációs étterem kiváló étlapjáról pedig különleges ízkombinációk kacsintanak vissza rátok. Tovább a szálláshely ajánlataihoz>>

Art Hotel**** (Szeged)Art Hotel**** (Szeged)

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Kreinbacher Birtok Brut Classic Magnum 2018 aranyérmet, míg a Brut Classic NV és a Prestige Brut NV ezüstérmet vihetett haza a rangos versenyről. 2023. szeptember 18-án, hétfőn tették közzé az idei Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC), a champagne-ok és pezsgők legnagyobb nemzetközi versenyének eredményeit. A megmérettetésen a Kreinbacher Birtok lett a legeredményesebb magyar termelő, induló tételeivel egy arany- és két ezüstérmet szerzett.
Ha Hollókő felé veszed az irányt, az idő szárnyán talán többet utazol vissza, mint amennyit földrajzilag meg kell tenned. A község mesébe illő képe ugyanis hűen őrzi a 20. századi mezőgazdasági forradalom előtti vidéki élet miliőjét. Merülj el a régi falusi hétköznapokban és a népi építészet természetközeli hangulatában! Mindeközben amely elnyerte az UNESCO világörökségi címét.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.