Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

7 mesés épület, ami izgalmas kalandokat rejt - különleges épületek Magyarországon

Mártózzatok meg a makói Hagymatikumban, andalogjatok a fényűző Bory-várban, lépjetek be a tudomány kapuján Celldömölkön vagy Debrecenben, mert ezúttal olyan lenyűgöző épületek következnek, amelyek felkeresését egyenesen bűn lenne kihagyni!

 

Egy életen át tartó szerelem margójára: Bory-vár (Székesfehérvár)

A hitvesi szerelem egyik legszebb kézzel fogható bizonyítéka az a Székesfehérváron álló Bory-vár, mely több, mint 40 évig épült. A híres szobrászművész és építészmérnök, Bory Jenő saját tervei alapján kezdte el az első világháború után felépíteni feleségének, Komócsin Ilonának azt a páratlan szépségű, cizellált várat, aminek romantikus tornyokat, csodálatos alsókertet, elefánt- és százoszlopos udvart is álmodott. Amennyiben gyerekkel a fedélzeten vágnátok neki a felfedezésnek, indulás előtt keressétek fel az úti cél weboldalát, ahonnan izgalmas nyomozós és keresgélős játékokat tudtok letölteni!

Fantasztikus szállásajánlatok Székesfehérváron>>

A székesfehérvári Bory-várA székesfehérvári Bory-vár

A székesfehérvári Bory-várA székesfehérvári Bory-vár

 

 

Az érzékek útján: Kreinbacher Birtok (Somlóvásárhely)

Szívesen összekötnétek az élvezeteket egy kis nézelődéssel? Akkor feltétlen látogassátok meg a Somló legendás borvidékén megbújó Kreinbacher Birtokot, ahol Ekler Dezső épületegyüttesének kortárs látványvilága fogad majd titeket - a kitűnő ízek mellett! Az itt található bazaltorgonák alatti dűlőkön teremnek ugyanis azok a kiváló szőlőszemek, melyekből aztán juhfark, furmint, olaszrizling, syrah és hárslevelű kerül végül a poharatokba! Itt - a kóstolgatás mellett - a XXI. századi technológiával készített borok születésének minden apró fázisába is bepillantást nyerhettek, miközben olyan hihetetlen panorámapontokat járhattok be, mint a Kőkonyha, a Taposó-kút és Somló kápolnái (Szent Ilona kápolna, Szent Margit kápolna, Szent Márton kápolna) . Ha pedig ezt sem lenne elég, akkor a felújított vincellér házban szőlő- és bortörténeti kiállításra is benevezhettek.

Étterem tipp! Ha  megéheznétek, a Kreinbacher Bistro konyhájára számíthattok, garantáltan nem fogtok csalódni!

Szállásajánlatok a környéken>>

Kreinbacher Birtok (Somlóvásárhely)Kreinbacher Birtok (Somlóvásárhely)

 

 

A dallamok szárnyain: Magyar Zene Háza (Budapest)

A dallamok és a természet inspirálta a Magyar Zene Házát, melyet a japán sztárépítész, Sou Fujimoto szakértelme hívott életre. A grandiózus alkotás a Városliget varázslatos környezetében kapott helyett – karnyújtásnyira Vajdahunyad várától és a Műjégpályától. A 3000 négyzetméteres zenei komplexum átadása után nem csupán élettel telik meg, hanem rengeteg dallammal is, hiszen a háromszintes épület izgalmas koncerteket, kiállításokat és zenepedagógiai foglalkozásokat biztosít majd. Az említetteken kívül, egy lenyűgözően szép emeleti könyvtár segítségével, az érdeklődőknek lehetősége lesz még jobban elmélyülni a zenei világ titkaiban. Egy biztos: a futurisztikus épület mellett biztosan nem lehet majd szó nélkül elmenni!

Csodás szállásajánlatok Budapesten>>

Fotó:Palkó György, zenehaza.comFotó:Palkó György, zenehaza.com

Fotó:Palkó György, zenehaza.comFotó:Palkó György, zenehaza.com

 

 

Szemrevaló panoráma: Bence-hegyi kilátó (Velence)

Ti is rajongtok a mesés panorámákért és a legjobb helyről gyönyörködnétek a lenyugvó Nap utolsó sugaraiban? Ez esetben ideje felkeresnetek a Velencei-tó partján magasodó, Bence-hegyi kilátót, ami minden évszakban szolgál majd meglepetésekkel. Szép időben megcsodálhatjátok a Budai-hegységet, a Vértest és még a távoli Bakony csúcsait is szemügyre vehetitek. Ehhez azonban előtte meg kell másznotok a csaknem 20 méter magas épületet, ahová összesen 118 lépcsőfok vezet fel.

Szállásajánlatok a környéken>>

Bence-hegyi kilátó (Velence)Bence-hegyi kilátó (Velence)

 

 

Egyedülálló, interaktív kiállítás: Kemenes Vulkánpark (Celldömölk)

Válasszatok egy olyan egyedülálló programot, melyet az egész család garantáltan élvezni fog, és vendégeskedjetek a Kemenes Vulkánparkban, ahol Magyarország egyetlen vulkanológiai kiállítását tekinthetitek meg! Ismerjétek meg testközelből a tűzhányók működését, és a helyi nevezetességeket is egy lebilincselő, interaktív kiállítás során! A tárlat ráadásul egy elképesztően modern épületben lelt otthonra, mely külsőleg és belsőleg is kiemelkedik a környezetéből. A szürke beton és a vörös corten acél találkozása utal a vulkánok színvilágára, az ajtón belépve pedig egy életre kelt tűzhányó belsejében érezhetitek majd magatokat a sejtelmes fényeknek és folyosóknak köszönhetően.

Mesés szállásajánlatok Celldömölkön>>

Kemenes Vulkánpark (Celldömölk)Kemenes Vulkánpark (Celldömölk)

Kemenes Vulkánpark (Celldömölk)Kemenes Vulkánpark (Celldömölk)

 

 

Ahol játék a tudomány: Agóra Tudományos Élményközpont (Debrecen)

A rohanó hétköznapjaink minden pillanatát átszövi a tudomány, de csak ritkán állunk meg, hogy közelebbről is megvizsgáljuk a minket körülvevő csodákat. Debrecenben járva azonban megéri megtorpanni és kifürkészni az élet titkait az Agóra Tudományos Élményközpontban. A meghökkentő formákba bújtatott építészeti remek már első ránézésre is azt sugallja a kalandoroknak, hogy nem mindennapi helyen járnak. Az épületbe lépve azonban mindez bizonyítást is nyer. Tekintsétek meg az izgalmas kísérleteket és fedezzétek fel a több, mint 40 tudományos játékot, amit az Agóra falai lepleznek. Keltsetek víztornádót vagy földrengést, biciklizzetek a magasban, tegyétek próbára a reflexeiteket, találjatok ki a tükörlabirintusból, csapjátok be az érzékszerveiteket és érezzétek magatokat nagyon jól ezen az egész napos programon!

Kihagyhatatlan szállásajánlatok Debrecenben>>

Agóra Tudományos Élményközpont (Debrecen)Agóra Tudományos Élményközpont (Debrecen)

Agóra Tudományos Élményközpont (Debrecen)Agóra Tudományos Élményközpont (Debrecen)

 

 

Hazánk egyik leggyönyörűbb fürdője: Hagymatikum (Makó)

A Maros jobb partján elhelyezkedő, Makón nem csak egy épület viseli Makovecz Imre keze nyomát. A Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész tervezte a figyelemre méltó Hagymaházat és az éltető termálvizet rejtő Hagymatikum Gyógyfürdő legnagyobb részét is. Az utóbbi létesítményben tehát nem csak a fantasztikus élménymedencéket, a varázslatos szauna kínálatot, a lehengerlő wellness- és gyógyászati részleget élvezhetitek ki, hanem az igéző látványt is, amit – többek között - a fürdő belsejében emelkedő, organikus életfa-oszlop nyújt. Eredjetek a nyomába a Barlang-medence misztikus fényeinek, utazzatok a sodrófolyó vizén fekve, míg a legkisebbek új élményekre lelnek a Tocsogó- és a Sherwoodi medence hullámai között!

Egyedülálló szállásajánlat a makói Grand Hotel Gloriustól>>

Hagymatikum Gyógyfürdő, MakóHagymatikum Gyógyfürdő, Makó

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Amióta a Csokoládé című film napvilágot látott, a csokoládéról alkotott fogalmunk nagyban megváltozott. Nemcsak egy egyszerű édességről van szó, hanem egy olyan finomságról, ami képes megváltoztatni a hangulatunkat. Ha pedig valami ilyen ízletes, akkor érdemes azt is tudni, hol lehet megkóstolni őket!
Mesés vendégházakról, elbűvölő panziókról és magával ragadó természeti környezetről ábrándoztok, ahol ezer kaland vesz körül titeket? Akkor kapaszkodjatok, mert elrepítünk benneteket, és mutatunk 7 szédítően jó vidéki vendégházat szaunával.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.