Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Bringázz az őszbe! Ezeket a helyeket imádni fogod

Szépen megtisztítva már a szögre is akasztottad a bringádat? Akkor kapd le onnan gyorsan, ne hagyd még pihenni, addig semmiképp, amíg tart ez a gyönyörű ősz!

Te csak biciklizz a napsütésben, mi meg megmutatjuk, merre érdemes! Ezek a gyönyörű, verőfényes napsütésben úszó napok éppen tökéletesek arra, hogy ne a négy fal között üldögélj. Szóval, ha már az aktív kikapcsolódásnak kedvez az időjárás is, akkor pattanj bringára és fedezd fel a kedvenc hazai helyeidet, akárhol is van az! 

 

Ne feledd a közelgő hosszú hétvégéket, tehát, ha tervezel, mindenképp vedd számításba, hogy több időd van szép környezetben jól érezni magad! Ami pedig a szállásokat illeti, bízd ránk magad, mutatunk néhány klassz bringabarát helyet! 

 

Irány a Dunakanyar!

A Duna Budapest és Esztergom közötti szakaszának környezetét nevezhetnénk a sportolók paradicsomának is, de a természetimádó bringásokénak mindenképpen. A Börzsöny és a Visegrádi-hegység között kanyargó folyó mentén ezernyi csodát találsz, úgyhogy érdemes két keréken felfedezni a vidéket.

TIPP! Ha többnapos kirándulást tervezel, Esztergomot ki ne hagyd! Szállás ajánlataink Esztergomban és környékén>>

 

Hegyaljai ősz

Ha Hegyalja, akkor ott nemcsak finom szőlő és bor van, hanem rengeteg felfedezni való is! Északkelet-Magyarország e vidékén olyan helyeken vihet a biciklid, amilyeneken Magyarországon máshol nemigen.

Szállás ajánlatunk: tekerj a Bodrogköz síkján, bringázz a Zemplén lankáin és szállj meg a Hotel Kelep Tokajban! E 23 szobás és lakosztályokkal is rendelkező szálloda nemcsak azért különleges, mert egy a kéményén fészkelő gólyapárról kapta a nevét, hanem azért is, mert wellnessrészlegében aztán tényleg ki lehet pihenni a kirándulás fáradalmait. Ellazulhatsz a jakuzziban, de érted van a finn- és az infraszauna is, ahogyan a legkorszerűbb gépekkel felszerelt fitneszterem is.

További szállás ajánlatok Tokajon és környékén>>

 

Nem csak a nyáré a Balaton

Még hogy vége a balatoni szezonnak! Noha fürdeni már valóban nem lehet a tóban, bringázni annál inkább! Szóval, az időjárásnak hála, még most is körbetekerheted a magyar tengert. 

 

Velencei túrák

Ha neked még ősszel is fontos, hogy víz közelében légy, akkor irány a Velencei-tó környéke! Jártál már például a Velencei-tavi madárrezervátumnál? A tó délnyugati részén lévő, 1958 óta védett területének nádasaiban láthatsz akár gémet és búbosvöcsököt is. A Velencei-tó bármelyik részén is kirándulsz, a Velence Resort & Spa mindenhonnan könnyen elérhető.

 

Napsütés a Fertő-tónál

A Fertő-tó és környéke sem maradhat ki az őszi biciklis túrák listájából. Magyarország e szeglete ugyanis tele különleges pihenőhelyekkel és bájos kisvárosokkal. Kitűnő terep azoknak is, akik nem szeretnének fárasztó bringás kirándulásokat tenni, a keleti oldalon ugyanis síkságon tekerhetnek. Érdemes több napot is eltöltened hazánk északnyugati csücskében, és érdemes a pihenéshez egy jól feltöltős helyet választanod. Ott van például a soproni Hotel Szieszta, amelynek ablakából lélegzetelállító kiállítás nyílik a környező erdőkre. Szép időben sétálhatsz a szálloda gyönyörű, fákkal övezett parkjában, de akkor is boldog leszel, ha ki sem dugod az orrod a négy fal közül: a hotel úszómedencés, finn szaunás, sókabinos, pezsgő-, gőz- és aromafürdős, fitnesztermes wellness-részlegében ugyanis alaposan ellazulhatsz. 

Szállás ajánlataink Sopronban>>

 

Kitűnő úti cél a Tisza-tó

Kényelmes tempóban, nem nehéz terepen, csodaszép környezetben, ráadásul 65 kilométernyi bicikliúton tekerhetsz a Tisza-tó környékén is. Pattanj nyeregbe Poroszlón, bringázz el Kiskörére, a nap végén pedig szállj meg a tiszafüredi Tisza Balneum Hotelben, ahol egyébként biciklit is bérelhetsz! A vízparton lévő szállodában biztos, hogy nem fogsz unatkozni: amellett, hogy biliárdozhatsz, társasjátékozhatsz, kártyázhatsz kedvedre, az aktív pihenésre vágyókat többek között a Kalandsziget is várja. És persze ott van még a két fedett, egy nyitott és egy átjáró medence, a pezsgőfürdő, a gőzfürdő, a fitneszterem és a pihentető-frissítő spa-kezelések. Nézd meg a szálloda ajánlatait itt>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Érezted már magad annyira stresszesnek, hogy legszívesebben kiszaladtál volna a világból?
Tudtad, hogy a foglalásoddal most tartósan beteg gyermekek kívánságát teljesítheted? Légy te az, aki boldog mosolyt varázsol az arcukra! Mutatjuk, mit kell tenned.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.
Kicsiben a világ – miniatűr kiállítások
Amilyen kicsik, annyira érdekesek ezek a kiállítások, mert itt a szemünk előtt elevenednek meg gépek, városok, mozdonyok, falvak vagy éppen könyvek. A miniatűr kiállítások különlegessége, hogy méretarányosan, kicsinyített formában gyönyörködhetünk bennük. Mutatunk néhány mini kiállítást, amit érdemes megtekintenetek.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
Tavaszi kirándulásra termett városok - szállásajánlóval
A napfényes tavaszi időben nincs is jobb egy szuper kirándulásnál. Ajánló cikkünkben olyan településekről olvashattok, ahol a wellness pihenés mellett számtalan érdekes látnivaló, izgalmas programok és meseszép környezet vár rátok. Így hát elő a bőröndökkel és kezdjetek csomagolni!