Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ősszel se üljünk otthon! – Szállás- és kirándulástippek hűvösebb napokra

Az ősz beköszöntével mindenkinek megjön a kedve, hogy hétvégén kicsit kiszakadjon a mindennapokból, és akár aktívan, akár passzívan, de feltöltődjön a sok feladatot követően. Cikkünkben 8 olyan szállást mutatunk, ahol ki sem kell mozdulnunk a kitűnő ellátást biztosító hotelek falai közül, de a környék izgalmas látnivalói biztosan kicsábítanak majd néhány órára.

 

Hunguest Hotel Gyula****

Gyula pezsgő városában a négycsillagos Hunguest Hotel Gyula oázisként várja a kikapcsolódni vágyókat: wellnessrészlege mellett a közvetlen átjárással elérhető 5000 négyzetméteres Várfürdő az egész család számára felejthetetlen élménnyel szolgál. Tovább a Hunguest Hotel Gyula szállásajánlataihoz>>

Kirándulástipp: miután ellazultunk a város fürdőjének megannyi szolgáltatása által, ismerjük meg a híres Almásy-kastély történetét interaktív kiállításainak keretében!

Szállás- és kirándulástippek az őszi napokra - Hunguest Hotel Gyula****Szállás- és kirándulástippek az őszi napokra - Hunguest Hotel Gyula****

 

 

Hotel Narád**** (Mátraszentimre)

Az aktív pihenés szerelmeseinek tökéletes őszi célpont lehet a Mátraszentimrén található Hotel Narád, ahol a kényeztető spa relaxáció mellett biciklivel, nordic walkinggal vagy gyalog fedezhetjük fel a környék lenyűgöző túraútvonalait. Tovább a Hotel Narád szállásajánlataihoz>>

Kirándulástipp: sétáljunk el a különleges terméskőből épült Szent István király-templomhoz, vagy gyönyörködjünk a Mátra elképesztő panorámájában a Vörös-kő kilátó tornyáról, míg a tudomány rajongói a Piszkéstetői Csillagvizsgálóban élvezhetik a bemutatókat.

Szállás- és kirándulástippek az őszi napokra - Hotel Narád**** (Mátraszentimre)Szállás- és kirándulástippek az őszi napokra - Hotel Narád**** (Mátraszentimre)

 

 

Szent István Hotel*** (Eger)

Az egri vár történelemmel átitatott épülete felett csendes, fákkal körülölelt környezetben, hatalmas élménymedencékkel, szaunavilággal és gyermekpancsolókkal felszerelt wellnessvilággal vár mindenkit a Szent István Hotel. Tovább a Szent István Hotel szállásajánlataihoz>>

Kirándulástipp: ha megismertük a vár minden szegletét, merüljünk el a Dobó tér forgatagában, vagy vizsgálódjunk az Esterházy Károly Főiskola Tudományos Élményközpontjában, persze csak ha már végigkóstoltuk a környék borait a Szépasszonyvölgy pincészeteinek valamelyikében.

Szállás- és kirándulástippek az őszi napokra - Szent István Hotel*** (Eger)Szállás- és kirándulástippek az őszi napokra - Szent István Hotel*** (Eger)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
5 látványos kirándulóhely az őszi barangolásokhoz
Nyújtózkodó égerligetet átszelő, fapallós tanösvény és vulkánokról regélő bazaltoszlopok keresztezik az utunkat Magyarország csodálatos tájain barangolva, melyek mind tökéletes helyszínei lehetnek az őszi kirándulásoknak. Ezeken a szép panorámákat sem nélkülöző túrákon ráadásul a Cserhát mennyei Kéz-kilátóját, egy ritkán látott, rejtőzködő kápolnát, valamint egy Árpád-kori plébániatemplom romjait is felkutatjuk. Eljössz velünk?

 

 

Puchner Kastélyszálló**** (Bikal)

Kipróbálnád milyen lehetett egy középkori városban lakni, vagy inkább egy reneszánsz palota egyik szobájában képzeled el magad? A Pucher Kastélyszállóban hétféle szállástípus közül választhatunk, igényeinknek megfelelően. Tovább a Puchner Kastélyszálló szállásajánlataihoz>>

Kirándulástipp: vegyünk részt egy lovagi tornán a bikali Élménybirtok küzdőterén, vagy ismerkedjünk meg a játszóteret őrző jámbor Fanyűvő óriással.

Szállás- és kirándulástippek az őszi napokra - Puchner Kastélyszálló**** (Bikal)Szállás- és kirándulástippek az őszi napokra - Puchner Kastélyszálló**** (Bikal)

 

 

Hotel Lövér***sup (Sopron)

Meseszerű környezetben, hatalmas spa világgal és kiépített túrázási lehetőségekkel tölthetünk el egy őszi hétvégét Sopron kedvelt szállodájában, a Hotel Lövérben, ahonnan még a szomszédos Ausztriába is átruccanhatunk pár perc alatt. Tovább a Hotel Lövér szállásajánlataihoz>>

Kirándulástipp: csodáljuk meg a Lövérek gyönyörű villaépületeit, vagy látogassunk el a Soproni-hegység kedvenc kirándulóhelyéhez, a Károly-kilátóhoz, de Sopron jelképe, a Tűztorony is kihagyhatatlan látnivaló, ha a belvárosban bóklászunk.

Szállás- és kirándulástippek az őszi napokra - Hotel Lövér***sup (Sopron)Szállás- és kirándulástippek az őszi napokra - Hotel Lövér***sup (Sopron)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Napsütötte Toszkána a hazai dűlőkön ‒ Kirándulj borozgatás közben!
Takaros rendben ültetett szőlősorok hullámzanak a szemed előtt Magyarország legszebb borvidékein, amit por fedte ösvények szeletelnek fel. Ezek a kiváló helyek időnként megnyitják kapuikat az utazók előtt, így betekintést nyerhetsz hazánk ragyogó pincesétáiba és dűlőtúráiba, méghozzá felejthetetlen módon! Cikkünkben ráadásul hasznos tippeket is adunk, amiket jobb elkerülni egy borkóstoló alkalmával…

 

 

Fried Kastély Hotel*** (Simontornya)

Valódi főúri birtokká nőtte ki magát a Balaton környéki Simontornyán fekvő Fried Kastély Hotel, ahol egy vadászház családias légkörét nyújtó szobában, vagy akár szecessziós stílusú pompában is eltölthetjük szabadnapjainkat. Tovább a Fried Kastély Hotel szállásajánlataihoz>>

Kirándulástipp: az egész napos pihenés közben szuper program lehet a simontornyai várban található galéria megtekintése, de ha távolabb is elmerészkednénk, akkor az ozorai Pipo Várkastéllyal, vagy az ország legnagyobb angolparkjával körbevett dégi Festetics-kastéllyal biztosan nem lőhetünk mellé.

Szállás- és kirándulástippek az őszi napokra - Fried Kastély Hotel*** (Simontornya)Szállás- és kirándulástippek az őszi napokra - Fried Kastély Hotel*** (Simontornya)

 

 

CE Plaza Hotel**** (Siófok)

A családosok nagy kedvence a siófoki CE Plaza Hotel, melyet a hatalmas gyermekjátszóház és élménymedencék tesznek a legkisebbek számára is népszerűvé, de természetesen nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is feltöltődhetnek a wellness világ speciális masszázsainak segítségével. Tovább a CE Plaza Hotel szállásajánlataihoz>>

Kirándulástipp:Siófok népszerűsége az ősz beköszöntével is töretlen, hiszen a főtéren álló emblematikus víztorony, a fél óránként muzsikáló zenepavilon vagy a különleges állatokat bemutató Bella Állatpark csemetéink szórakozásáról is garantáltan gondoskodik.

Szállás- és kirándulástippek az őszi napokra - CE Plaza Hotel**** (Siófok)Szállás- és kirándulástippek az őszi napokra - CE Plaza Hotel**** (Siófok)

 

 

Hunguest Hotel Helios**** (Hévíz)

Az öthektáros parkban helyet kapott, megújult Hunguest Hotel Helios a lánc méltán prominens tagja, hiszen a Hévízi-tó közelsége és belső kiúszós élménymedencével rendelkező spa oázis egész évben a vendégek feltöltődését biztosítja. Tovább a Hunguest Hotel Helios szállásajánlataihoz>>

Kirándulástipp:Hévízre látogatva időnk nagy részét valószínűleg a termálvize miatt világhíressé vált tóban fogjuk eltölteni, de érdemes kicsit körülnézni a településen is, hiszen a Római kori romkert, vagy a festői lombkoronasétányban végződő Tavirózsa tanösvény csak fokozni fogja lelkesedésünket a környék iránt.

Szállás- és kirándulástippek az őszi napokra - Hunguest Hotel Helios**** (Hévíz)Szállás- és kirándulástippek az őszi napokra - Hunguest Hotel Helios**** (Hévíz)

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Hol az érintetlen zöld vadon látványába, hol a tengerként hullámzó rétekbe, dombokba ütközik a tekintet Magyarország legszebb kilátóiban állva, miközben a varázslatos tájakon mesebeli, pöttöm falvak fel-felsejlő körvonalai rajzolódnak ki. Jöjjön a Jenga formájú, a faragott és a többi különleges kilátó!
Húsz izgalmas cukrászati műremek versenyzett a Budapest hivatalos születésnapi tortája címért, melyet a Belvárosi Auguszt Cukrászda Natalis fantázianevű alkotása, Müller Csilla kreációja nyert el. Öt döntős torta közül választotta ki a szakmai zsűri a Budapest 150 Tortát, ami november 17-től kapható a cukrászdákban.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.