Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csodás őszi program a magasban - libegők Magyarországon

Különleges varázsa van annak, amikor az ember a magasból tekint le az alatta elterülő tájra. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Magyarország több részén is van lehetőségünk libegőzni, ami az abszolút tökéletes program szép idő esetén! Utazzunk libegővel!

 

Mátra Libegő

Kezdjük is egyből a lista egyik „legfiatalabb” tagjával, a Mátra Libegővel, mely 2019-ben kezdte meg működését. A felvonó a Sástót, hazánk legmagasabban fekvő tavát köti össze az Oxygen Adrenalin Parkkal 500 méteres útvonalán. A 7 perces úton a mátrai panorámában gyönyörködhetünk, és ezalatt az idő alatt 50 méteres szintkülönbséget teszünk meg.

Szállás tippünk: Mátraházán, a hegyek között vár titeket a  Lifestyle Hotel Mátra. Az 1200 négyzetméteres, kétszintes Amethyst Spa-nál kevés ideálisabb környezetet tudunk elképzelni a pihenéshez, hiszen két élménymedence, szauna világ, élményzuhanyok és gőzkamra is szerepel szolgáltatásaik között, ráadásul profi szakembereiktől egyedülálló masszázsokat és arckezeléseket is kérhettek. További részletek>>

További szállásajánlatok a Mátrában>>

Mátra LibegőMátra Libegő

 

Eplényi Libegő

Veszprémtől nem messze, a Bakony csodaszép tájai között nyaranta libegőként, telente fűtött sífelvonóként üzemel az Eplényi Libegő. A felvonóval nyáron 20-25 perc alatt érünk fel az Ámos-hegyre, ahol a kilátóból jó idő esetén még a Balatont is láthatjuk. De nem csak a tóra és a gyönyörű zöld tájra érdemes figyelni, mert kis szerencsével szarvasokat, őzeket, nyulakat, vaddisznókat vagy akár muflonokat is láthatunk, de a madarak szerelmesei sem fognak csalódni. Eplénybe már csak azért is érdemes ellátogatni, mert fantasztikusakat lehet túrázni, és egy szuper kirándulásnak kiváló kiegészítése lehet a libegőzés.

Szállásajánlatok a környéken>>

Eplényi LibegőEplényi Libegő

 

Zugligeti Libegő

Valószínűleg ez a legismertebb felvonó az egész listán a zugligeti libegő, hiszen ezt fővárosunk szívében, a János-hegyen találjuk meg. A közel negyedórás út vége Budapest legmagasabb pontja, az Erzsébet-kilátó, ahonnan csodás panoráma nyílik az egész városra. Nagyszerű helyszín, ha szeretnénk kicsit kiszakadni a nyüzsgésből, és közben élvezni a tájat. Bár a Libegő a BKV-hoz tartozik, de használatához külön jegyet kell váltanunk akkor is, ha egyébként van vonaljegyünk vagy bérletünk.

Budapesti szállásajánlatok>>

Zugligeti LibegőZugligeti Libegő

 

Lillafüredi Libegőpark

Ha Miskolcban járunk szép idő esetén ne hagyjuk ki a Jávorhegy felett közlekedő Lillafüredi Libegőt, melyet 2015-ben adtak át. A 11-12 perces menetidő alatt 333 méterről egészen 606 méter magasra emelkedünk a bő egy kilométer hosszú úton, miközben az elképesztő kilátásban gyönyörködhetünk. A környéken található túraútvonalakon megismerhetjük a Bükk növény- és állatvilágát, miközben a sportolni vágyók és a kényelmes sétálást preferálók is jól érezhetik magukat.

Szállás tippünk: A Hunguest Hotel Palotát a késői 1400-as évek stílusában tervezte Lux Kálmán, így a vendégek Mátyás király korát idéző pompában tölthetnek el egy vagy akár több fantasztikus napot. A wellness részlegén a feszített víztükrű és az élményelemekkel ellátott medence mellett finn szauna, sókamra és gőzfürdő is található. Az alagsorban pedig 2 biliárdasztal, léghoki, autós szimulátorok és kosárlabda gép várja a szórakozni vágyókat. Persze kérdés, ki szeretne lemenni oda, amikor a festői szépségű Lillafüreden pihen? További részletek>>

Lillafüredi LibegőparkLillafüredi Libegőpark

Lillafüredi LibegőparkLillafüredi Libegőpark

 

Magas-hegyi Libegő

Aki megpillantja a Magas-hegyi Libegőt egyből megérti, hogy miért kapta a Dongó becenevet. Az ország első zárt felvonója sárga külsejével és fekete csíkjaival valóban úgy néz ki, mint egy dongó, amint a fák felett repül. Sátoraljaújhelyen, a Zemplén Kalandparkban tudunk utazni ezekben a hatszemélyes, üvegpanorámás kabinokban, melyek a Magas-hegy és a Szár-hegy közötti 1036 méteres távolságot hidalják át. Utóbbi hegyen megtekinthetjük a Szent István Kápolnát, a Magyar Kálváriát, valamint az 100. Országzászlót, de a kalandparkban kipróbálhatjuk a Sólyom elnevezésű kötélpályát is, amivel akár 80 km/órás sebességet is elérhetünk.

Sátoraljaújhelyi szállásajánlatok>>

Magas-hegyi LibegőMagas-hegyi Libegő

 

Mátraszentistváni Libegő

Bár a mátrai libegőtől nem messze található mátraszentistváni felvonó nem üzemel folyamatosan a Mátraszentistváni síparkban, a négy személyes ülőliftet a különböző rendezvényeken, például a Libegők éjszakáján kipróbálhatjuk, ahol az 500 méteres távon 150 méteres szintkülönbséget teszünk meg vele.

Szállás tippünk: A négycsillagos Hotel Narád & Park csodálatos erdei környezetben, 810 méter magasan áll Mátraszentimrén. A környék páratlan lehetőségeket nyújt az aktív pihenésre és mi is esne jobban egy kirándulással töltött nap után, mint fáradt izmainkat vízben pihentetni. Ehhez minden adott, hiszen a hotel 350 négyzetméteres wellnessrészleggel rendelkezik, ahol úszó-, élmény- és gyermekmedence is van, de finn- és infra szauna, gőzkabin, sószoba és tepidárium is várja a vendégeket. További részletek>>


Ha kicsit elfáradtunk a sétában, ha túl meleg van a hegymászáshoz, ha randiötletet keresünk, vagy egyszerűen csak üldögélni van kedvünk a magasban, akkor a libegőzés ideális program őszi napokra.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A borkóstolás az elmúlt éveknek köszönhetően a megérdemelt helyére került, és hogy még kifinomultabb tudással rendelkezzünk a magyar borokról, hogy megismerhessük a legújabb tételeket, felfedezhessünk a kis, családi pincészetek kiváló borait, vagy épp elmerülhessünk a top borászatok emlékezetes nedűiben, érdemes borbárakban kóstolni, hiszen itt naprakész információkkal és óriási merítéssel várják a borkedvelőket.
Vadregényes erdők, ínycsiklandó vadételek és harmóniára csábító wellness-oázisok is vannak a tarsolyunkban, ha szeretnétek nyugodt környezetben, a természetben lazítani. Ezúttal ugyanis Észak-Magyarország kiváló szállásaiból nyújtunk ízelítőt nektek.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul
Erdők rejtekében bújnak meg Magyarország csodás vízesései, melyek minden kirándulást bearanyoznak, és különleges hangulatot kölcsönöznek a túrázásoknak. Kezdjétek az új évet egy szuper barangolással a természetben, és fedezzétek fel hazánk vízeséseit, ahol úgy érzitek majd, hogy még a lelketek is megtisztul.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!