Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Engedd el magad! - Korhatár nélküli szórakozás izgalmas múzeumokban

Az ősz beköszöntével sem kell elkeserednünk, ugyanis a fővárosban számos izgalmas kaland vár ránk. Rendkívül érdekes, és mondhatnánk korszerű szolgáltatások várnak, csak meg kell találnunk a tökéletes helyszíneket hozzá. Ráadásul ezek olyan ajánlatok, ahol tetszőleges összetételben lehet szórakozni, egyedül is, de családdal vagy barátokkal együtt feledhetetlen emlékeket szerezhettek magatoknak.

 

Az okostelefonok egyik természetes használati módja az úgynevezett selfie készítése, amit magyarul bevett módon írhatunk akár szelfinek is. Garantáljuk, hogy az alábbi helyszíneken igazán emlékezetes fotókat készíthettek magatokról, és miközben felhőtlenül szórakoztok elkápráztathatjátok ismerőseiteket is! 

Van Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky út 17. szám alatt egy úgynevezett 3D Galéria, aminek a működése arra épül, hogy a betévedt érdeklődő mindenféle térhatású háttérben mókás képeket készíthessen saját magáról, azaz a boltban dolgozók szívesen vesznek részt a műveletben, lefotóznak a hátterek előtt, már csak rajtad áll, vagy a társaságodon, hogy mennyit akartok ebből kihasználni, mennyire élvezitek a különleges képekben való pózolást. Saját tapasztalatból mondom, remek időtöltés, ajánlom is mindenkinek.

Kalandos budapesti múzeumok - 3D Galéria/ Fotó: ittjartam.huKalandos budapesti múzeumok - 3D Galéria/ Fotó: ittjartam.hu

 

Egy viszonylag új lehetőség járul ehhez, és nincs is olyan messze az előbb említett helyszíntől, az úgynevezett Szelfiúzeum (Museum of Sweets & Selfies), ahol elképesztő háttereket, szobákat alakítottak ki a hely kitalálói, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Annyira népszerű bizonyos esetekben, hogy várni kell, mire az előtted szórakozó család vagy csapat kiélvezte az attrakciót, de a tapasztalat az, hogy a legtöbben előzékenyen figyelnek egymásra is, mindenkinek engedve, hogy kiélhesse a benne szunnyadó vágyakat. Állítom, hogy az itt készült fotókkal is nagyon meg fogod lepni a környezetedet!

Kalandos budapesti múzeumok - Museum of Sweets & Selfies/ Fotó: ittjartam.huKalandos budapesti múzeumok - Museum of Sweets & Selfies/ Fotó: ittjartam.hu

 

De ha ez még nem lenne elég, ugyanennek a múzeumnak a Rákóczi úton is nyílt egy újabb egysége, az un. Szelfimúzeum 2.0, ahol több szinten elszabadulhatnak a fantáziák, és fergeteges szórakozás ígérkezik! A mókázás igénye vagy képessége kortól független. E sorok írója 70 éves elmúlt, többszörös komoly nagyapa is, de önfeledten „pancsoltam” meglett korom dacára a műanyag golyókkal teli medencében, ahová egy lejtőn is bele lehet csúszni. Az egyik legbizarrabb móka meg a színes festékkel való kötetlen játék, amikor tombolhatsz, fröcskölhetsz bármit kedvedre, kapsz hozzá védőruhát, szemüveget, festéket, mindent! Melyik ismerősödnek volt már ilyen szelfije? De nem érdemes mindent előre elárulni, olyan ez, amit személyesen megtapasztalni jobb, és a többi különleges élmény legyen inkább meglepetés!

Kalandos budapesti múzeumok - Museum of Sweets & Selfies 2.0/ Fotó: ittjartam.huKalandos budapesti múzeumok - Museum of Sweets & Selfies 2.0/ Fotó: ittjartam.hu

 

Lehet, hogy ehhez a kalandsorozathoz kapcsolható az úgynevezett Illúziók Múzeuma is, ahol fényképezni, szelfizni szinte kötelező! De megemlíthetjük akár a nemrég nyílt IKONO-t is, ahol a művészet az önfeledt szórakozással találkozik és egy hatalmas kalandot alkot együtt. 

Jó szórakozást hozzá mindenkinek!

Kalandos budapesti múzeumok - IKONO Budapest/ Fotó: ittjartam.huKalandos budapesti múzeumok - IKONO Budapest/ Fotó: ittjartam.hu

 

Szerző: az ittjartam.hu Gyémántfokozatú top értkelője, Ugor

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha Hollókő felé veszed az irányt, az idő szárnyán talán többet utazol vissza, mint amennyit földrajzilag meg kell tenned. A község mesébe illő képe ugyanis hűen őrzi a 20. századi mezőgazdasági forradalom előtti vidéki élet miliőjét. Merülj el a régi falusi hétköznapokban és a népi építészet természetközeli hangulatában! Mindeközben amely elnyerte az UNESCO világörökségi címét.
Magyarország északnyugati csücskében, az osztrák és szlovák határhoz közel fekszik hazánk egyik gyöngyszeme, Mosonmagyaróvár. Gyönyörű épületei, kulturális értékei és természeti adottságai miatt kiváló célpont egy őszi hosszú hétvégére, úgyhogy összegyűjtöttük nektek a város nevezetességeit, hogy semmi se maradjon ki a látogatás során.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Ötletek belföldi nyaraláshoz - 10 szálloda közvetlen átjárással a fürdőbe
Szuper belföldi családi nyaralás vár rátok, ha olyan szállodát választotok az ide vakáció helyszínéül, ahonnan közvetlen átjárással megközelíthető az éményfürdő. Az elsőosztályú kulináris élmények és szórakozási lehetőségek mellett ezernyi közös élményt szerezhettek az alábbi 10 hazai hotelben. Hozzátok ki a maximumot az idei nyaralásból!