Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Jöhetnek Mosonmagyaróvár legizgalmasabb látnivalói?

Magyarország északnyugati csücskében, az osztrák és szlovák határhoz közel fekszik hazánk egyik gyöngyszeme, Mosonmagyaróvár. Gyönyörű épületei, kulturális értékei és természeti adottságai miatt kiváló célpont egy őszi hosszú hétvégére, úgyhogy összegyűjtöttük nektek a város nevezetességeit, hogy semmi se maradjon ki a látogatás során.

 

Flexum Thermal & Spa

A több mint 50 éves múlttal rendelkező gyógyfürdő egész évben várja a pihenni és gyógyulni vágyókat Mosonmagyaróvár központjában. A 2000 méter mélységből feltörő termálvízzel feltöltött medencék mellett a szaunavilág is a kikapcsolódást szolgálja, és a gyerekek sem fognak unatkozni, ugyanis a pancsolók, a spray park vagy a színes csúszdák a legkisebbeket is egész napra a vízben marasztalják.

Jöhetnek Mosonmagyaróvár legizgalmasabb látnivalói? - Fotó: Flexum Thermal & SpaJöhetnek Mosonmagyaróvár legizgalmasabb látnivalói? - Fotó: Flexum Thermal & Spa

 

 

FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont

Tudományos mesevilág kapott helyet egy közel 300 éves magtárépületben, ahol a legkomolyabb felnőttekből is újra gyermeket varázsolnak majd. A tűz, víz, levegő és föld elemekkel kapcsolatos szabadulószobákon, nyomozós játékokon, virtuális űrutazáson és látványos kísérleti bemutatókon keresztül tesztelhetjük bátorságunkat és képességeinket, sőt még a Szigetköz állatvilágát is játékos formában fedezhetjük fel.

Jöhetnek Mosonmagyaróvár legizgalmasabb látnivalói? - Fotó: FUTURA Interaktív Természettudományi ÉlményközpontJöhetnek Mosonmagyaróvár legizgalmasabb látnivalói? - Fotó: FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont

 

 

 

Mosonmagyaróvári vár és a Vár-tó

A mosonmagyaróvári vár hazai viszonylatban is különleges, ugyanis ez az ország egyetlen olyan várépülete, ahol felsőoktatási intézmény működik. A Széchenyi István Egyetem Mezőgazdasági Karán kívül a földszinten kiállítótér kapott helyet, mely több nyelven mutatja be a kastély történetét. Ha végeztünk az épület körbejárásával semmiképpen ne hagyjuk ki a hozzá kapcsolódó tavat, vagy sétáljunk le a Lajta-partra gyönyörködni a hatalmas fákkal övezett sétányban.

Jöhetnek Mosonmagyaróvár legizgalmasabb látnivalói? - mosonmagyaróvári várJöhetnek Mosonmagyaróvár legizgalmasabb látnivalói? - mosonmagyaróvári vár

 Hansági Múzeum, Cselley-ház, Tűzoltó Múzeum

A Hansági Múzeum az egyik legtöbb ideje működő kiállítótér Magyarországon; már 1882 óta fogadja a régészet és néprajz rajongóit. 100 évvel később az intézmény a Cselley-házzal bővült, ahol iparművészeti kiállítás, római kori kőtár és Gyurkovich Tibor festőművész életműve látható állandó tárlatok keretében. Igazi érdekességként egy Tűzoltó Múzeum is felkereshető Mosonmagyaróváron, mely Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóságának történetét dolgozza fel a múlt századtól napjainkig.

Jöhetnek Mosonmagyaróvár legizgalmasabb látnivalói? - Cselley-ház/ Fotó: ittjartam.huJöhetnek Mosonmagyaróvár legizgalmasabb látnivalói? - Cselley-ház/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

Óvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd templom, Lucsonyi Szent Anna-kápolna

Mosonmagyaróváron templomokban sincs hiány: a főtéren található Óvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd templom a XVIII. századi barokk építészeti stílus egyik kiváló példája. Ha meghittebb vallási élményre vágynánk, a Lucsonyi-kápolnának is nevezett Szent Anna-templom fa harangtornyával mindenkit megbabonáz majd.

Jöhetnek Mosonmagyaróvár legizgalmasabb látnivalói? - Óvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthhárd templomJöhetnek Mosonmagyaróvár legizgalmasabb látnivalói? - Óvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthhárd templom

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Ismerd meg a só gyógyító erejét ebben a 10 csodás wellness hotelben!
Allergiás tünetek és légúti problémák enyhítésére, immunerősítésre, bőrproblémák kezelésére, valamint a stressz csökkentésére is megoldást kínálnak a sóbarlangok, amik remekül kiegészítenek egy frissítő wellnessezést. Lélegezz fel, és lépj a harmónia útjára a felhőtlen pihenés közben!

 

 

Bárka

Az 1990-es évek elején Rieger Tibor szobrászművész az aldunai hajósok és német telepesek bejövetelének emlékére készítette el Bárka fantázianevű szobrát, melyet a Régi Vámház téren állítottak ki. A mészkőből faragott alkotás öt alakot formál, a szabadságot szimbolizáló galambbal a közepén. Az évek alatt a terület folyamatos megújuláson esett át, ezért 2020-ban egy városi kezdeményezés hatására az emlékművön is korrekciós munkákat végeztek, mely így már újra régi fényében díszeleg Mosonmagyaróvár központjában.

Jöhetnek Mosonmagyaróvár legizgalmasabb látnivalói? - Bárka-szobor/ Fotó: ittjartam.huJöhetnek Mosonmagyaróvár legizgalmasabb látnivalói? - Bárka-szobor/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

Szigetköz Kalandpark

80 akadályos drótkötélpálya, a Mosoni-Dunán átívelő csúszópálya, mászófalak, trambulin és pingpong gondoskodik arról, hogy a Szigetközi Kalandparkban eltöltött napunk felejthetetlen legyen. A másfél hektáros létesítményt úgy alakították ki, hogy a kevesebb tapasztalattal rendelkezők is bátran nekivághassanak a nagy kalandnak, így a bébipályáktól kezdve különböző szinteken tehetjük próbára bátorságunkat.

 

 

Wittmann Park

Az egyetemi negyedben található a Wittmann Antal tudós és mezőgazdász nevét viselő park, mely manapság leginkább kollégiumok helyszíneként szolgál, így elsősorban a fiatalok és különböző sporteseményeknek kedvelt központja.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Az ősz beköszöntével sem kell elkeserednünk, ugyanis a fővárosban számos izgalmas kaland vár ránk. Rendkívül érdekes, és mondhatnánk korszerű szolgáltatások várnak, csak meg kell találnunk a tökéletes helyszíneket hozzá. Ráadásul ezek olyan ajánlatok, ahol tetszőleges összetételben lehet szórakozni, egyedül is, de családdal vagy barátokkal együtt feledhetetlen emlékeket szerezhettek magatoknak.
Fedezd fel a legszebb látnivalókat Sopron környékén! Csalogasson téged is a 8 nevezetességet és 5 kilátó túrát bemutató cikkünk a leghűségesebb város szomszédságába! Kulturális kincsek, történelmi emlékhelyek, építészeti remekek, természeti csodák, ámulatba ejtő panorámák – itt bizony egy percet sem lehet unatkozni, élmények sora vár!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Mesés kirándulóhelyek a Bakony lankáin
A Cuha gázlóin át a patakcsobogástól hangos szurdokvölgyekig igyekeztünk felkutatni számotokra a Bakony legszebb részeit. A látnivalók között szerepel a romániai Gyilkos-tó kistestvére, egy szél által ostromolt vár, illetve Magyarország egyik legkülönlegesebb természeti kincse is. Mutatjuk, melyek a mi szívünknek kedves helyek e túrára hívogató vidéken!
10 magyarországi kastély, ahol elveszhetsz a történelemben
2023.09.29 | 8 perc | Szuper látnivalók | Legnépszerűbb
Az ország településeit járva számos impozáns kastélyra bukkanhatunk, melyek élő példái gazdag történelmünknek és lenyűgöző építészeti örökségünknek. Betekinthetünk a mindennapi nemesi életbe, miközben családtörténeti kiállítások és festői kertek várnak, úgyhogy érdemes a nyakunkba venni Magyarországot, és felkeresni a cikkünkben szereplő kúriákat.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
5+1 gyönyörű helyszín Magyarországon, ahol külföldön érezheted magad
Földalatti pincelabirintusok, romantikus romtemplomok, szőlőkkel betakart domboldalak... Nem, ez nem a franciaországi borvidék – pedig épp az is lehetne. Hazánkban járva ugyanis több olyan csodálatos helyszín akad, ahol az egyedi hangulat vagy épp a festői látvány miatt szinte külföldön érezheted magad. Ezekből hoztunk ízelítőt.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.