Eszem-iszom, dínom-dánom tele a november izgalmas programokkal!

2019.11.07 | 4 perc

Ide nekünk a hideget, pláne, ha testet-lelket melengető programokat ígér a november! Az utolsó őszi hónapban sem lesz időd unatkozni, telis-tele az ország ugyanis izgalmas eseményekkel. Már mutatjuk is!

Libadalom, Siófok

Ha november, akkor liba jól tudják ezt Siófokon is, ahol minden e kecses szárnyasokról szól majd november 15-17-i hétvégén! A Balaton fővárosának Fő terén ezernyi libás falatot kóstolhatsz, és persze ezúttal sem maradhat el a finomságok ízletes kísérője, a magyar pálinka és az újbor. A tavaly debütált fesztiválon a gasztronómiai élmények mellett izgalmas családi programokkal, szuper koncertekkel, bemutatókkal és színes kulturális eseményekkel várnak.

Siófoki szállásokat ITT találsz.

18. Tihanyi Gardália

Hallottál már a gardáról? A látott hal Tihany egyik nevezetessége, ami még a település címerére is rákerült. És miután évszázadok óta az ősz a szüret mellett a gardahalászat évszaka is a Balaton-felvidéken, ezt most jól meg is ünneplik a november 15-én kezdődő, háromnapos Garda Fesztiválon. A páratlan eseményen felelevenednek a régi halászati hagyományok, no és a különleges hal elkészítésének szokásai. A finomságok mellett természetesen lesz megannyi szórakoztató családi program, sok-sok zene és tánc, valamint izgalmas játékok és vásár.

Szállások Tihanyban IDE kattintva.A hal Tihany egyik nevezetessége, ami még a település címerére is rákerült.A hal Tihany egyik nevezetessége, ami még a település címerére is rákerült.

Földtudományos forgatag, Budapest

Igazi izgalmakkal várnak november 9-10-én a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol tényleg lesz minden, ami tudományos. A földtudományos forgatagon ott a helye kicsiknek és nagyoknak is, hiszen mindenkit ezernyi csoda vár: interaktív programok, játszóház, utazó planetárium, geosütisütő verseny, no és sok-sok ásvány és kőzet. Az eseményen megismerkedhetsz többek között a Földet vizsgáló geofizikusok különleges eszközeivel, a szénhidrogén kutatás érdekessé­geivel, valamint az idei és a jövő év ősmaradványával és ásványával.

Budapesti szállás ajánlatainkért kattints>>

9. Bócsai Böllértalálkozó

Ha idén semmiképp sem szeretnél kimaradni egy jó kis disznóvágásról és -torról, akkor neked bizony november 9-én Bócsán a helyed! A Bócsatoron a bölléreké, aztán az ügyes kezű szakácsoké és háziasszonyoké lesz a főszerep, akik bőszen kínálják majd a sült vért, töltik a hurkát és a kolbászt, főzik a töltött káposztát, sütögetik a pecsenyéjüket meg a töpörtyűt. Ezeket persze mind-mind te is megkóstolhatod, az itt felszedett pluszkilókat pedig még a helyszínen le is táncolhatod, hiszen jó kis zenekarok húzzák majd a talpalávalót.

Szálláshelyek Bócsa közelében ITT.

Szent Márton Újborfesztivál és Libator, Szentendre

Márton napja bizony fontos esemény volt, ekkor fejeződtek be ugyanis a mezőgazdasági munkák és ezen a napon zárult le a gazdasági év, ilyenkor pedig illik libát enni és újborral koccintani. A Szent Márton-napi hagyományoknak ezúttal te is részese lehetsz a Szentendrei Skanzenben: november 9-én begyújtják a kemencéket, a pattogó tűz mellett tollat fosztanak, mesét hallgatnak és sült finomságokat kóstolnak.

Szentendrei szállásokat ITT találsz.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Budapesttől egyórányira is annyi a látnivaló, hogy még azt is nehéz kitalálni, merre is érdemes indulni. 5 izgalmas úti tippel most segítünk neked.
Téved, aki azt hiszi, hogy karácsonykor megáll az élet. Bármerre is indulsz az országban, december 25-én és 26-án is érdekes, izgalmas és vidám programok várnak. Egy apró csokornyit most mi is összeállítottunk neked.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Csúszdás élményekre vágytok? Top10 aquapark Magyarországon a felejthetetlen nyári pillanatokért
Összegyűjtöttünk 10 aquaparkot az országból, amit az egész család imádni fog. A csúszdaparkok nem csak a gyerekeknek, de felnőtteknek is felejthetetlen élményt nyújtanak.
Az ország legjobb vízi élményparkjai a nyári kalandokhoz
Mi lehet jobb egy kellemes fürdőzésnél a nagy nyári melegben? Nos, egy kihívásokkal teli vízi akadálypálya, ahol a kalandokat nevetés és önfeledt játék teszi még emlékezetesebbé.