Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hollywoodi produkciók magyar helyszínekkel

2021.07.07 | 5 perc

Szinte mindennapos hír, hogy valamelyik világhírű színésszel összefuthat az ember egy gyanútlan séta során, hiszen a filmstúdiók egyre gyakrabban választják Magyarországot forgatási helyszínnek.

Lássunk néhány helyet, ami talán nem véletlenül volt ismerős neked kedvenc sorozatod nézése közben!

Vaják (The Witcher)

A Netflix egyik nagy dobása 2019-ben a Henry Cavill főszereplésével készült Vaják volt, aminek jelentős részét kis hazánkban forgatták. Eredetileg csak a várak miatt jött volna a stáb, de végül annyira beleszerettek az országba, hogy szerepet kapott többek között a gánti bauxitbánya, a Kiscelli Múzeum, az Egri Vár másolata a Pilisben, vagy épp a szentendrei Skanzen. Nemsokára érkezik a második évad is, ezt sajnos már nem nálunk vették fel.

A Kiscelli Múzeum filmes díszletbe öltözött a The Witcher kedvéért.A Kiscelli Múzeum filmes díszletbe öltözött a The Witcher kedvéért.

 

Árnyék és csont (Shadow and Bone)

Ha már Skanzen és Netflix: idén hatalmas népszerűséggel futott az Árnyék és csont című sorozat, amit szinte teljes egészében Magyarországon forgattak. Szentendre utcáit könnyen ki lehet szúrni a jelenetekben, de a Budai Vár is sokszor szerepel, a keszthelyi Festetics-kastély pedig az uralkodó palotáját volt hivatott „eljátszani”. Külön érdekesség, hogy a forgatás után nem csak az épületeink, hanem kecskéink is népszerűvé váltak, hiszen a sorozat egyik sztárja Milo volt, akit két kecske, Ugri és Bugri alakított felváltva.

A méltán népszerű sorozat szinte teljes egészét itthon forgatták, így bármelyik pillanatban ráismerhetsz egy hazai helyszínre.A méltán népszerű sorozat szinte teljes egészét itthon forgatták, így bármelyik pillanatban ráismerhetsz egy hazai helyszínre.

 

A korona (The Crown)

Minden idők egyik legdrágább sorozatában több magyarországi helyszín is feltűnik, az egyik ilyen Sopron belvárosa, ami a történetben Darmstadtot, egy németországi várost jelenít meg. Akik ismerősek arrafelé, könnyen kiszúrják a Gambrinus-házat, a Bencés templomot vagy a Fő teret, miközben Cecília hercegnő temetését mutatják be. Az Esterházy-kastély ugyancsak egy másik palotaként szerepel: a sztori szerint a Wolfsgarten kastélyban történnek az izgalmak.

Nézd meg személyesen a helyszíneket - szállásajánlataink Sopronban>>

Aki járt már Sopronban, egyértelműen felismerhette a Fő teret és a Tűztornyot a The Crown című zseniális sorozatban.Aki járt már Sopronban, egyértelműen felismerhette a Fő teret és a Tűztornyot a The Crown című zseniális sorozatban.

 

A kém (Spy)

Természetesen nem csak sorozatokat, hanem filmeket is forgattak nálunk szép számmal. Többek között a 2015-ben készült A kém című akcióvígjátékot, aminek a végén Jason Statham beszáll egy motorcsónakba a Balatonon, és azt mondja Olaszországig és Görögországig meg sem áll. Reméljük azóta azért már szólt neki valaki, hogy körbe-körbe megy.

Balaton szállásajánlatok>>

A The Spy egyes jeleneteit a Balatonon forgatták.A The Spy egyes jeleneteit a Balatonon forgatták.

 

Herkules (Hercules)

Javarészt Pátyon forgatták a görög mitológia hősének történetét, akit Dwayne Johnson játszott. A község mellett felhúzott díszletfaluban 500 magyar statiszta alakította a hadsereget, és az eredmény abszolút hiteles lett, a jeleneteket nézve az ember elhiszi, hogy a trák hadsereget látja. A forgatáson részt vett Palvin Barbi is, ő volt a Joseph Fiennes által alakított király felesége.

Hercules-t, azaz Dwayne Johnson-t egy 500 fős magyar statiszta hadseger támogatta.Hercules-t, azaz Dwayne Johnson-t egy 500 fős magyar statiszta hadseger támogatta.

 

Budapest, a kifogyhatatlan lehetőségek tárháza

Biztos sokszor láttad már te is a Parlamentet a mozivásznon, és talán nem értetted miért írják oda, hogy Moszkva. Budapest az elmúlt évben nagyon sok filmben szerepelt, de csak ritkán alakította saját magát. Ellenben volt orosz főváros például a Die Hard 5-ben és a Z világháborúban, Buenos Aires az Evitában, vagy Berlin az Atomszőkében. Persze, azért néha a dicsőségből is kijut neki, így a Mission: Impossible negyedik részében, vagy a legújabb Marvel filmben, a Fekete Özvegyben Budapest végre tényleg Budapest.

Szállásajánlataink Budapesten>>

Budapest ritkán alakíthatja önmagát a filmekben.Budapest ritkán alakíthatja önmagát a filmekben.

Reméljük a jövőben is hasonlóan sok neves hollywoodi produkció jön Magyarországra, hátha egy esti kocogás közben szembejön velünk az utcán Brad Pitt, Christopher Hemsworth vagy Jennifer Lawrence.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Élvezd hátradőlve a lenyűgöző balatoni látképet, miközben hazánk legfinomabb borait kortyolgatod! Kapaszkodj, most eláruljuk, hol rejtőznek a legklasszabb borászatok és borbisztrók, melyek panorámás terasszal várnak.
Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy kis hazánk telis tele van élmény-, gyógy- és strandfürdőkkel. Most a családbarát élményfürdőket vesszük górcső alá.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
7 varázslatos kastély Magyarországon, amitől elámulsz
Részt vennél egy mesebeli kalandon? Akkor kövess minket, mert legfrissebb cikkünkben 7 varázslatos kastélyba látogatunk el! Ezek a különleges, történelmi építmények nemcsak Magyarország múltjába engednek bepillantást, hanem páratlan szépségükkel és bámulatos atmoszférájukkal minden kirándulót elbűvölnek. Sőt, még a megújult és nemrég nyitott Andrássy-kastélyba is bekukucskálhatsz! Kezdődjön a kastélytúra!