Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hollywoodi produkciók magyar helyszínekkel

Szinte mindennapos hír, hogy valamelyik világhírű színésszel összefuthat az ember egy gyanútlan séta során, hiszen a filmstúdiók egyre gyakrabban választják Magyarországot forgatási helyszínnek.

Lássunk néhány helyet, ami talán nem véletlenül volt ismerős neked kedvenc sorozatod nézése közben!

Vaják (The Witcher)

A Netflix egyik nagy dobása 2019-ben a Henry Cavill főszereplésével készült Vaják volt, aminek jelentős részét kis hazánkban forgatták. Eredetileg csak a várak miatt jött volna a stáb, de végül annyira beleszerettek az országba, hogy szerepet kapott többek között a gánti bauxitbánya, a Kiscelli Múzeum, az Egri Vár másolata a Pilisben, vagy épp a szentendrei Skanzen. Nemsokára érkezik a második évad is, ezt sajnos már nem nálunk vették fel.

A Kiscelli Múzeum filmes díszletbe öltözött a The Witcher kedvéért.A Kiscelli Múzeum filmes díszletbe öltözött a The Witcher kedvéért.

 

Árnyék és csont (Shadow and Bone)

Ha már Skanzen és Netflix: idén hatalmas népszerűséggel futott az Árnyék és csont című sorozat, amit szinte teljes egészében Magyarországon forgattak. Szentendre utcáit könnyen ki lehet szúrni a jelenetekben, de a Budai Vár is sokszor szerepel, a keszthelyi Festetics-kastély pedig az uralkodó palotáját volt hivatott „eljátszani”. Külön érdekesség, hogy a forgatás után nem csak az épületeink, hanem kecskéink is népszerűvé váltak, hiszen a sorozat egyik sztárja Milo volt, akit két kecske, Ugri és Bugri alakított felváltva.

A méltán népszerű sorozat szinte teljes egészét itthon forgatták, így bármelyik pillanatban ráismerhetsz egy hazai helyszínre.A méltán népszerű sorozat szinte teljes egészét itthon forgatták, így bármelyik pillanatban ráismerhetsz egy hazai helyszínre.

 

A korona (The Crown)

Minden idők egyik legdrágább sorozatában több magyarországi helyszín is feltűnik, az egyik ilyen Sopron belvárosa, ami a történetben Darmstadtot, egy németországi várost jelenít meg. Akik ismerősek arrafelé, könnyen kiszúrják a Gambrinus-házat, a Bencés templomot vagy a Fő teret, miközben Cecília hercegnő temetését mutatják be. Az Esterházy-kastély ugyancsak egy másik palotaként szerepel: a sztori szerint a Wolfsgarten kastélyban történnek az izgalmak.

Nézd meg személyesen a helyszíneket - szállásajánlataink Sopronban>>

Aki járt már Sopronban, egyértelműen felismerhette a Fő teret és a Tűztornyot a The Crown című zseniális sorozatban.Aki járt már Sopronban, egyértelműen felismerhette a Fő teret és a Tűztornyot a The Crown című zseniális sorozatban.

 

A kém (Spy)

Természetesen nem csak sorozatokat, hanem filmeket is forgattak nálunk szép számmal. Többek között a 2015-ben készült A kém című akcióvígjátékot, aminek a végén Jason Statham beszáll egy motorcsónakba a Balatonon, és azt mondja Olaszországig és Görögországig meg sem áll. Reméljük azóta azért már szólt neki valaki, hogy körbe-körbe megy.

Balaton szállásajánlatok>>

A The Spy egyes jeleneteit a Balatonon forgatták.A The Spy egyes jeleneteit a Balatonon forgatták.

 

Herkules (Hercules)

Javarészt Pátyon forgatták a görög mitológia hősének történetét, akit Dwayne Johnson játszott. A község mellett felhúzott díszletfaluban 500 magyar statiszta alakította a hadsereget, és az eredmény abszolút hiteles lett, a jeleneteket nézve az ember elhiszi, hogy a trák hadsereget látja. A forgatáson részt vett Palvin Barbi is, ő volt a Joseph Fiennes által alakított király felesége.

Hercules-t, azaz Dwayne Johnson-t egy 500 fős magyar statiszta hadseger támogatta.Hercules-t, azaz Dwayne Johnson-t egy 500 fős magyar statiszta hadseger támogatta.

 

Budapest, a kifogyhatatlan lehetőségek tárháza

Biztos sokszor láttad már te is a Parlamentet a mozivásznon, és talán nem értetted miért írják oda, hogy Moszkva. Budapest az elmúlt évben nagyon sok filmben szerepelt, de csak ritkán alakította saját magát. Ellenben volt orosz főváros például a Die Hard 5-ben és a Z világháborúban, Buenos Aires az Evitában, vagy Berlin az Atomszőkében. Persze, azért néha a dicsőségből is kijut neki, így a Mission: Impossible negyedik részében, vagy a legújabb Marvel filmben, a Fekete Özvegyben Budapest végre tényleg Budapest.

Szállásajánlataink Budapesten>>

Budapest ritkán alakíthatja önmagát a filmekben.Budapest ritkán alakíthatja önmagát a filmekben.

Reméljük a jövőben is hasonlóan sok neves hollywoodi produkció jön Magyarországra, hátha egy esti kocogás közben szembejön velünk az utcán Brad Pitt, Christopher Hemsworth vagy Jennifer Lawrence.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Élvezd hátradőlve a lenyűgöző balatoni látképet, miközben hazánk legfinomabb borait kortyolgatod! Kapaszkodj, most eláruljuk, hol rejtőznek a legklasszabb borászatok és borbisztrók, melyek panorámás terasszal várnak.
Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy kis hazánk telis tele van élmény-, gyógy- és strandfürdőkkel. Most a családbarát élményfürdőket vesszük górcső alá.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
A legnépszerűbb hazai várak
„Vár állott, most kőhalom” – olvashatjuk a Himnuszban, de szerencsére elég sok várunk maradt meg szép állapotban, nem csak romként. Ebben a cikkben összegyűjtünk neked néhány olyan várat, amit érdemes meglátogatni.
Ismerd meg Budapest Világörökség helyszíneit!
Ezen a nyáron találni sem lehetne jobb időpontot arra, hogy felfedezd Budapest legszebb pontjait, amik miatt turisták ezrei érkeznek évről-évre a fővárosunkba. Fedezd fel a legszebb Világörökségi helyszínek!
4 kihagyhatatlan kilátópont, ahonnan álomszép panorámát láthatsz
Mesés panoráma vár rád, ha megfogadod legfrissebb úti tippünket, ugyanis ezúttal a Dunántúl legszebb kilátópontjaihoz kalauzolunk el. Gyönyörködj a környezetben a Balaton-felvidék vagy a Mecsek vadregényes vidékén!
TOP5 hazai állatkert, ha hív a vadon szava…
A dzsungel mélyétől a forróságban úszó szavannákon át, az örök jég birodalmáig állati jó kalandokkal készültünk neked. Nincs más dolgod, mint velünk tartani és követni a vadon hívószavát a legjobb hazai állatkertekbe.
Fedezd fel Magyarországot kisvasúttal!
Gyerekek és felnőttek is imádják a kisvasutat, ami hangulatos választás Magyarország gyönyörű vidékeinek megismerésére. Szerencsére bármerre is indulnánk, szinte minden régióban találkozunk ezzel a közlekedési eszközzel.