Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Légy te is egy napra a filmsztár! - Filmparkok Magyarországon

Mindig is nagy filmes nemzet voltunk, elég csak a második világháború előtti magyar filmek hihetetlen sikerére gondolni, vagy azokra a filmgyártó cégek alapítóira, akik hazánkból vándoroltak az új világba.

George Cukor, a Paramount Pictures vagy William Fox, a 20th Centuries Fox alapítójának neve senkinek sem ismeretlen, és az is köztudott, hogy számos, magyar gyökerekkel rendelkező világsztár óriási karriert futott be, távol az óhazától. A 20. századra újra Magyarország került a reflektorfénybe, köszönhetően azoknak a nagy stúdióknak, akik úgy döntöttek, hogy hazánkat választják nemzetközi produkciójuk forgatási helyszínéül. Többek között a Borgiák, a Katedrális, a Die Hard 5, az Evita, a Gemini Man egyes részeit Budapesten, és azokban a fővároshoz közeli stúdiókban vették fel, melyek tökéletesen alkalmasak a nemzetközileg elismert filmek gyártására. Bár személyesen a filmekben nem vehetünk részt, könnyen részesei lehetünk ezeknek a felemelő kalandoknak, elegendő csak elmenni hazánk valamely filmtörténeti parkjában, ahol hol játékos, hol kalandos körülmények között tekinthetünk a kulisszák mögé.

 

Korda Filmpark, Etyek

Az etyeki  Korda Filmparkban nemcsak a díszleteket tekinthetjük meg, de a 2,5 órás vezetett túra során megismerhetjük a filmkészítés fontosabb állomásait, megtudhatjuk kik és hogyan vesznek részt az amerikai, brit szuperprodukciók gyártásában. A Filmgyártás-élménytúra programok lehetőséget adnak arra, hogy leforgassuk saját filmünket, kipróbáljuk magunkat a kamera előtt és még a Korda Filmpark élménytúráján is részt vehetünk.

Szállás tipp: A filmparktól nem messze, Zsámbékon található a  Szépia Bio és Art Hotel****.  A szálloda falait a tulajdonos család festményei díszitik, ennek köszönhetően pedig igazán egyedi hangulat uralkodik az épületben. A wellnessrészleg élménymedencével, finn szaunával, gőzkabinnal, hang- és színterápiás infrakabinnal valamint egy sószobával gondoskodik a vendégek tökéletes pihenéséről. A sportolni vágyókat pedig a gyönyörű környezet mellett squash terem várja. További részletek>>

Kósoljatok bele az Etyek-Budai borvidék italaiba a helyi borpincékben>>

Korda Filmpark, EtyekKorda Filmpark, Etyek

Korda Filmpark, EtyekKorda Filmpark, Etyek

 

Tordasi Élményfalu, Tordas

A Tordasi Élményfalu többféle attrakcióval várja a Tordasra érkezőket, ám ami talán a legérdekesebb, az a Western Falu látványa és az ott zajló izgalmas események sokasága. A rusztikus épületek, a korhű jelmezbe bújt cowboyok és indiánok, a hihetetlen kaszkadőr-show egy pillanat alatt visszarepít minket a westernfilmek világába. A faluban számos játék, produkció és attrakció szórakoztatja a vendégeket, így egy napra garantáltan a vadnyugaton érezhetjük magunkat.

Szállás tipp: A közeli Gárdonyban fekszik egy hajó formájú szálloda, ahová nem csak nyáron érdemes elutazni! A Vital Hotel Nautis****sup  kicsiket és nagyokat is vár a fedélzetére. A Vitalitáriumban a szaunákon kívül sókamra, napfényfürdő, relax szoba, Jégkút és trópusi élményzuhany található. Beltéri és kültéri medencéiben csobbanhat az egész család, a hangulatot pedig a világítótoronyból induló csúszda alapozza meg. További részletek>>

Ha igazán magyaros élményre vágytok, a Tordasi Csárdában a helyetek>>

Tordasi Élményfalu, TordasTordasi Élményfalu, Tordas

Tordasi Élményfalu, TordasTordasi Élményfalu, Tordas

 

Cinemaqua Film és Naturpark, Kisvárda

Kisvárdán a Cinemaqua Film és Naturpark egészen különleges programokkal készül mindazoknak, akik szeretnének belekóstolni a filmek világába. A Cinema Palace-ban például részesei lehetünk egy vérbeli VR élménynek, míg az Amerikai Korzón az amerikai életérzés egy-egy aspektusát ismerhetjük meg. A Motelben a horrorfilmek igazi borzongását élhetjük meg a rémisztő díszletek között, és egész biztos, hogy a kalózkaland vagy a Varázslótér is elbűvölően izgalmas lesz. A Cinemaqua 24 tematikus helyszínen összesen 30 hektáron ötvözi a kalandparkok és a filmek világát, ami egy egész napra beszippantja a kíváncsi filmrajongókat.

Szállás tipp: A parki kiruccanást megfontolandó összekapcsolni egy nyíregyházi kikapcsolódással a Hunguest Hotel Sóstó****-ban. A város  legújabb és legkomplexebb szolgáltatást nyújtó szállodájában közvetlen átjárást biztosítanak az Aquarius Élmény - és Parkfürdőbe, ahol  22 medencével és számos szolgáltatással, élménnyel várják a vendégeket a 10 hektáros fenséges zöld környezetben. További részletek>>

Édesszájúak figyelem! Isteni gofrik várnak titeket a kisvárdai Ms Bubi és Mr Gelato-ban!>>

Cinemaqua, KisvárdaCinemaqua, Kisvárda

Cinemaqua, KisvárdaCinemaqua, Kisvárda

 

Nemzeti Filmtörténeti Élménypark

A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark több helyszínnel várja a film iránt érdeklődőket Ózdon, ahol a magyar filmezés elmúlt 100 éve elevenedik meg interaktív formában. Megtudhatjuk például, hogyan néz ki az ismert Orient Express vonat belseje, de egy mini filmstúdióban arra is lehetőség adódik, hogy kipróbáljuk magunkat egy-egy nevezetes film jelenetében. A viselettörténeti kiállításon bóklászva felismerhetjük a filmek hőseinek viseletét, a plakátkiállításon pedig eltűnődhetünk a kiállított 53 magyar film plakátja előtt, mekkora múltja és ismertsége volt és van a magyar filmművészetnek. Az adrenalin rajongók sem fognak unatkozni, erről egy 80 méteres drótkötél lecsúszó pálya gondoskodik.

Szállás tipp: A Szent István Hotel az egri vár fölött, egy hatezer négyzetméteres parkosított zöld területen várja a pihenésre vágyókat. A  fenyőbútorokkal berendezett szobák több épületben vannak, ezeket pedig alagútrendszer köti össze. A wellness élményt itt sem kell nélkülözni, ugyanis úszó-,  pihenő-, élmény- és masszázsmedence, pezsgőfürdő, gyermekmedence; finn szauna, tradicionális gőzfürdő, sóterápiás bioszauna, aromakabin, oxigénnel dúsított só barlang és dézsazuhany is rendelkezésre áll. További részletek>>

Ha megéheznétek, érdemes betérni az ózdi Acapella étterembe>>

Nemzeti Filmtörténeti Élménypark, ÓzdNemzeti Filmtörténeti Élménypark, Ózd

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Mi az első, ami eszetekbe jut például Hévízről, Gyuláról, Egerről vagy Visegrádról? Mostani összeállításunkban a 10 legnépszerűbb városunk ikonikus épületeit, emlékműveit szeretnénk megmutatni, amiket, ha a városba látogattok, mindenképpen érdemes felkeresni.
A barlangokat különleges atmoszférájuk miatt sokan keresik fel, napjainkban egyre többen és többen. A madarak csicsergésétől hangos erdőkben és hegyvidékekben megtett kirándulások alkalmával különösen jól esik megpihenni bennük. Éppen ezért összeszedtünk nektek az ország különböző pontjairól olyan barlangokat, ahol élvezhetitek a természet által kínált nyugalmat.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!