Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hűtsd le magad a legjobb fagyikkal a Balaton körül!

2023.08.22 | 7 perc

A hűsítő nyalánkságoknak őrült nehéz ellenállni, amikor egyre feljebb kúszik a hőmérséklet. Nyáron sokunk hűtőjében üldögél egy jókora görögdinnye, a fagyasztóban pedig fagylaltok, jégkrémek ígérik a pillanatnyi lehűlés reményét. Fagyizni viszont nemcsak az otthonunk árnyékában, hanem a bámulatos balatoni kiruccanások során is érdemes. Mutatunk most 7 helyet, ahol garantáltan nem fogsz csalódni a fagylaltkínálatban.

Csodás balatoni szállástippek>>

 

Kő fagyi?, Mindszentkálla

Talán nem túlzás, hogy a Kő fagyi? egyfajta zarándokhellyé vált a fagyikedvelők körében. A Káli-medence egyik legnépszerűbb kézműves fagyizója egy felújított parasztház udvarán található, autentikus, hangulatos környezetben. Igazi családi vállalkozásként mérik a hűsítő gombócokat, amelyekhez a legtöbb alapanyagot a környéken szerzik be, legyen szó tejről, gyümölcsökről, vagy épp a híres roséfagyihoz használt borról. A mesterséget olasz fagyimesterektől lesték el, az alapanyagokkal pedig sosem spórolnak. 

Szállástippek Mindszentkálla környékén>>

Hűtsd le magad a legjobb fagyikkal a Balaton körül! - Kő fagyi? (Mindeszentkálla)/ Fotó: ittjartam.huHűtsd le magad a legjobb fagyikkal a Balaton körül! - Kő fagyi? (Mindeszentkálla)/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

 

Szigligeti Fagylaltozó

A híres Szigligeti Vár tövében csodás terasszal és isteni fagyikkal hódítja meg a vendégek szívét a Szigligeti Fagylaltozó. Reggelizni vagy sütizni is érdemes ide betérni, de fagyikóstolás nélkül kár lenne hazaindulni. A minőségi hozzávalók náluk is alapnak bizonyulnak: a pisztáciát például Szicíliából, a mogyorót pedig Piemontból szerzik be. Kíváncsi vagy a tejmentes kínálatra is? Itt a sorbet-k sora szintén kitűnő, lehetetlen egynél megállni.

Szállástippek Szigliget környékén>>

Hűtsd le magad a legjobb fagyikkal a Balaton körül! - Szigligeti FagylaltozóHűtsd le magad a legjobb fagyikkal a Balaton körül! - Szigligeti Fagylaltozó

 

 

Sissi Fagylalt, Balatonakarattya

Az ország több pontján üzemelő Sissi Fagylalt többek között Balatonakarattyán is kiszolgálja a fagyira éhes közönséget. Nem is akármilyen fagylaltcsodákkal: a hagyományostól a cukormentesen át a mindenmentes variációkig – több mint 40 íz közül választhatunk a balatoni üzletben. Az egyik specialitásuk, hogy számos süteményt megidéznek fagylalt formájában is, legyen szó Rákóczi túrósról, lúdlábról, vagy különböző ország tortája ízvilágokról. Az előbbivel 2018-ban be is zsebelték az Év Fagylaltja verseny fődíját.

Szállástippek Balatonakarattya környékén>>

Hűtsd le magad a legjobb fagyikkal a Balaton körül! - Sissi Fagylalt (Balatonakarattya)/ Fotó: ittjartam.huHűtsd le magad a legjobb fagyikkal a Balaton körül! - Sissi Fagylalt (Balatonakarattya)/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 csodás balatoni szálláshely, aminek nem tudsz majd ellenállni
A legjobb balatoni szálláshelyre vadászol mesés kültéri medencével, panorámás kilátással, pezsgőfürdős wellnesszel vagy kiváló étteremmel? Az sem hátrány, ha egyből a parton van a hotel, a panzió vagy az apartman? Csekkold le, melyik balatoni szállások kerültek fel TOP10-es listánkra!

 

 

 

Füredi Korzó Fagyizó, Balatonfüred

Immár 2007 óta várja a hűsítő édességek kedvelőit a jól ismert Füredi Korzó Fagyizó, ahol friss és minőségi alapanyagokból alkotják meg natúr fagylaltjaikat. A Zákonyi Ferenc sétányon található ikonikus helyszínen kígyózó, ám gyorsan fogyó sorok várják a helyieket, a nyaralókat és az átutazókat. A közel 30 fagylaltíz közül nehéz is válogatni, hiszen olyan ínycsiklandó kombinációkat találnak ki, mint a levendulás fehércsokis málna, a bazsalikomos túrókrém őszibaracklekvárral, és az epres rosé.

Hűtsd le magad a legjobb fagyikkal a Balaton körül! - Füredi Korzó Fagyizó (Balatonfüred)/ Fotó: ittjartam.huHűtsd le magad a legjobb fagyikkal a Balaton körül! - Füredi Korzó Fagyizó (Balatonfüred)/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

 

Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred

Balatonfüred másik meghatározó és egyben kihagyhatatlan fagyi pontja a Bagaméri Fagylaltozó, ahol olyan gombócoknak veselkedhetünk neki, mint a grillázstortás, a homoktövises, a – magyar túróból készült – Rákóczi túrós, a bazsalikomos málnás (csakis hazai málnából) és természetesen a kapros túrós pités, amelyet 2014-ben a Balaton Ízének választottak. A remek ízvilág mellett élvezd a teraszukról nyíló panorámát is, amely a Vaszary-villára és a Kisfaludy Galériára nyílik!

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A Balaton-felvidék tányérra varázsolt kincsei
Bár kirándulásainkat sokszor épp az otthon elkészített elemózsiák piknikezős elfogyasztása koronázza meg, a Balaton-felvidék annyi-annyi gasztroélménnyel kecsegtet, hogy kár lenne kihagyni a helybéli finomságokat!

 

 

 

Vitorlás Fagyizó, Balatonmáriafürdő

2023 nyári szezonja izgalmas fordulatokat hozott a Balatonmáriafürdő központjában található Vitorlás Fagyizónak: a Balaton Fagyija verseny különdíjasa és az Év Fagylaltja megmérettetés közönségdíjasa lett. Extrém, bátor ízekkel söpörték be mindezt: előbbit sajtos- tejfölös lángosos, utóbbit pedig mentás uborkás fagyijukkal érték el. Az egyedülálló ízújítások mellett bőséges a többi választék is – legyen szó málnás sajttortás, kesudiós datolyás, különböző gyümölcsös ízekről, vagy épp paleo kínálatukról (tejcsokoládés, fahéjas almatortás, áfonyás…).

 

 

Móló Cukrászda, Révfülöp

Hűsítő gombócokat keresel a vízparttól karnyújtásnyira? A Móló Cukrászda az északi part szuper cukrászdáinak sorát erősíti, nemcsak házias, helyben készült süteményeivel és olasz kávéspecialitásaival, hanem kézműves fagylaltjaival is. A tágas teraszon jóízűen elfogyaszthatjuk a kért (akár cukormentes) fagyikat, sőt isteni gin tonikot is kortyolhatunk mellé. A révfülöpi cukrászda tehát nem csoda, hogy már többször is szerepelt a Magyar konyha balatoni gasztrokalauz című top 10-es listáján.

Szállástippek Révfülöp és környékén>>

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Gondtalan csobbanás, halk relaxálás, harmónia, énidő, befelé figyelés és egymásra hangolódás – pontosan ilyen, amikor valamelyik csodás felnőttbarát szálláslehetőségre esik a választásod. Pihenjetek, töltődjetek, szerezzetek magatoknak és egymásnak romantikus, meglepetésekkel teli napokat! Így, amikor őszbe fordul a nyár, lesz miből erőt meríteni a következő közös kikapcsolódás elérkeztéig.
Magyarország legrégibb városát mindenkinek látnia kell… Barokk főterével, izgalmas építészeti remekeivel, szép szökőkútjaival, szobraival, országszerte jól ismert rendezvényeivel, és még sok-sok varázslatos részlettel az egykori borostyánút mellett fekvő Szombathely messzire viszi a nyugat-dunántúli régió hírnevét. Vas megye székhelye kiváló kiindulópont a környék felfedezéséhez is, ám ha csak a városon belüli látnivalókért érkezel, akkor sem fogsz csalódni!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!