Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

10+2 szuper fagyizó a Balaton déli partján

2022.07.01 | 7 perc

Nincs balatoni nyaralás ínycsiklandó fagyi nélkül! Még előttetek a nyár, hogy megkóstoljátok a klasszikusokon kívül az olyan fagylaltkülönlegességeket is, mint a mandarinos kefir. Bemutatunk 12 balatoni fagyizót a déli parton, a retrótól a kézművesig.

Balatoni szállásajánlatok>>

 

Margaréta Fagyizó, Balatonszemes

Minőségi alapanyagok, valódi gyümölcsök, színezékek hozzáadása nélkül. Így készülnek a Margaréta Fagyizó remekművei és mivel szezonálisan tartanak nyitva, ha a környéken jártok és nem akartok lemaradni, mindenképp ugorjatok be 1-2 gombócra. Kiemelendő, hogy 2021-ben a tökmagos-fehérkávés finomságukkal elnyerték a Balaton Fagyija versenyen a Régió kiváló fagylaltja díjat is.

Balatonszemesi szállásajánlatok>>

Fotó: Margaréta Fagyizó, BalatonszemesFotó: Margaréta Fagyizó, Balatonszemes

Fotó: Margaréta Fagyizó, BalatonszemesFotó: Margaréta Fagyizó, Balatonszemes

 

 

Tutti Frutti Fagyizó, Balatonfűzfő

A Balaton északi partján fekvő Tutti Frutti Fagyizóban olyan különlegesen krémes és hűs fagylaltokat is megkóstolhattok, mint a mandarinos kefir, a bodza és a rágógumi. Mindig igyekeznek előrukkolni valami újdonsággal, amivel máshol nem valószínű, hogy találkozhattok.

Szállásajánlatok a környéken>>

Fotó: Tutti Frutti Fagyizó, BalatonfűzfőFotó: Tutti Frutti Fagyizó, Balatonfűzfő

Fotó: Tutti Frutti Fagyizó, BalatonfűzfőFotó: Tutti Frutti Fagyizó, Balatonfűzfő

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Nagy balatoni fagyizó körkép - északi-part
A fagylalt története az ókori Kínában kezdődött, s azóta is sokunk kedvence ez az édes, hűvös desszert. A nyárral szétválaszthatatlan párost alkotnak, különösen igaz ez a Balaton partjánál. Ebben az északi parti ajánlónkban 14 olyan fagyizót ismerhettek meg, ahol igazán krémes finomságokkal várnak benneteket.

 

 

Tóparti Fagyizó, Zamárdi Felső

Szinte Zamárdi szívében finomabbnál finomabb ínyencségekkel kényeztethejük magunkat, ha betérünk a Tóparti Fagyizóba. A hangulatos fagyizó a Kalandparkkal szemben található, így aki a kalandok után megfáradva valami finomságra vágyik, több mint 30 fagylalt közül válogathat.

Szállásajánlatok Zamárdin>>

Fotó: Tóparti Fagyizó, Zamárdi FelsőFotó: Tóparti Fagyizó, Zamárdi Felső

Fotó: Tóparti Fagyizó, Zamárdi FelsőFotó: Tóparti Fagyizó, Zamárdi Felső

 

 

 

Várkávézó Fagylaltozó, Szigliget

A szigligeti vár tövében a természetesség és egyszerűség jegyében készülnek a Várkávézó híres, helyben készült fagylaltjai. A fagylaltjaik mind sorbet-k és bár nem akarnak cukrászda lenni, van pár házi süteményük is, amik szintén mennyeiek.

Szállásajánlatok a környéken>>

Fotó: Várkávézó Fagylaltozó, SzigligetFotó: Várkávézó Fagylaltozó, Szigliget

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
6 kiváló balatoni kemping meseszép saját stranddal és sok programmal!
Vízi csúszdák, sportpályák, medencék, saját strand, pompás éttermek és természetesen kényelmes és jól felszerelt szálláshelyek rejtőznek abban a 6 kitűnő balatoni kempingben, ahol minden adott lesz a felejthetetlen családi nyaraláshoz. Csapjatok le rájuk most!

 

 

Florida Fagyizó, Balatonmáriafürdő

A szezonálisan nyitva tartó fagyizóban márciustól októberig, állati tejszínnel, olasz alapanyagokból és az ottani iskola szabályai szerint készült fagylattal várja vendégeit a Florida Fagyizó. 2021-ben harmadik alkalommal nyerték el a Balaton fagyija címet, legutóbb a csupa természetes anyagokból megálmodott MÉZESEM névre keresztelt fagylaltukkal.

Balatonmáriafürdői szállásajánlatok>>

Fotó: Florida Fagyizó, BalatonmáriafürdőFotó: Florida Fagyizó, Balatonmáriafürdő

 

 

Márton Cukrászda, Balatonlelle

A Márton cukrászda története egészen 1979-ig nyúlik vissza és az édességek minőségére garancia, hogy Márton Lajos cukrászmester a Cukrászrend lovagja. Ezek után ne csodálkozzatok, ha kígyózó sorok fogadnak titeket Balatonlellén.

Balatonlellei szállásajánlatok>>

Márton Cukrászda, BalatonlelleMárton Cukrászda, Balatonlelle

 

 

Léda Cukrászda, Balatonszárszó

A Balaton partjától alig 100 méterre található Balatonszárszó legjobb cukrászdájának tartott Léda Cukrászda. A cukrászdában javarészt a hagyományos süteményeket találjuk, de azokat kifogástalan minőségben. A pazar kilátás pedig szinte garantáltan meghozza a kedvetek egy kis strandoláshoz is.

Balatonszárszói szállásajánlatok>>

Léda Cukrászda, BalatonszárszóLéda Cukrászda, Balatonszárszó

 

 

Café Melba, Siófok

Eredeti kézműves olasz fagylalttal és francia jellegű, hagyományos süteményekkel várja vendégeit Siófok szívében a Café Melba. A fagylaltokban szóba sem jönnek a természetellenes aromák, mellettük pedig nemzetközi díjat nyert Pascucci kávét is kóstolhattok.

Siófoki szállásajánlatok>>

Fotó: Café Melba, SiófokFotó: Café Melba, Siófok

Fotó: Café Melba, SiófokFotó: Café Melba, Siófok

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Siófok ezer arca - látnivalók, programok a Balaton egyik legnépszerűbb városában
Hatalmas éjszakai élet jellemzi nyáron, de ennél sokkal többet is ajánl a város. A strandokon, az óriáskerékén és az ikonikus víztornyon túl is sok látnivalót és érdekességet tartogat. Megmutatjuk, miket nem érdemes kihagyni, ha Siófokon jártok!

 

 

Nosztalgia Fagyizó, Fonyód

1954 óta töretlenül, ráadásul ugyanott várja vendégeit a Nosztalgia Fagyizó. Kínálatát inkább a hagyományos, régi ízek adják, de minden év szezonjában új ízzel rukkolnak elő számunkra. A helyiség berendezéseiből a fagyizó több évtizedre visszatekintő történetét is megismerhetjük.

Fonyódi szállásajánlatok>>

Nosztalgia Fagyizó, FonyódNosztalgia Fagyizó, Fonyód

 

 

Sulák Cukrászda, Zamárdi

Szintén a Balaton déli-partján található családi cukrászda házias süteményeivel és krémes fagylaltjaival a helyiek egyik kedvence. Nyugodtan bízhattok a  ízlésükben, így ha Zamárdiban jártok és hűs édességre vágytok, tegyétek próbára a helyben készült fagylaltokat a Sulák Cukrászdában is. A gyerekek pedig akár fagyis kakaót is kérhetnek.

Szállásajánlatok Zamárdin>>

Sulák Cukrászda, Zamárdi / A kép illusztráció.Sulák Cukrászda, Zamárdi / A kép illusztráció.

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Szállástipp a tökéletes nyaraláshoz: balatoni panziók és vendégházak kültéri medencével
A Balaton a Riviéra? Akkor tartsatok velünk és megmutatjuk, hol rejtőznek a legszebb panziók és vendégházak a magyar tenger mellett, ahol akár kültéri medencében is lubickolhattok! Persze panorámás reggelizésekből, wellnessből és programokból sem lesz hiány!

 

Dinasztia Cukrászda és Fagyizó, Siófok

Kellemes, parkosított környezetben, valamint 3 generációra visszanyúló cukrász-vendéglátós tapasztalattal és szakértelemmel készült fagylaltokkal vár a Dinasztia Cukrászda és Fagyizó. A 30 féle fagylalt között, valamint a különleges sütemények és minőségi kávék háromszögében biztosan mindenki megtalálja a leginkább kedvére valót.

Siófoki szállásajánlatok>>

Dinasztia Cukrászda és Fagyizó, Siófok / A kép illusztráció.Dinasztia Cukrászda és Fagyizó, Siófok / A kép illusztráció.

 

 

Kőröshegyi Fagyizó, Kőröshegy

A 80-as évek közepe óta ugyanott találjuk a Balaton régiójának, sőt lehet az egész ország legretróbb fagyizóját, ami a klasszikus főzött fagylalt kedvelőinek kihagyhatatlan állomás, ha a Balatonnál jár. A név nélküli retro bódét a Völgyhíd közelében keressétek. (A "köznyelv" Kőröshegyi Fagyizó néven emlegeti.)

Szállásajánlatok a környéken>>

Kőröshegyi Fagyizó, Kőröshegy / A kép illusztráció.Kőröshegyi Fagyizó, Kőröshegy / A kép illusztráció.

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 különleges látnivaló a Balatonon
Nézzétek meg a tatárjárás előtt épült magánvárat, gyönyörködjetek a panorámában az árbóc alakú kilátóból, zarándokoljatok el a bányászalakások romjaiból épített kápolnához - a magyar tenger partján mindig akad újabb felfedezésre váró látnivaló. A legjobb balatoni kirándulóhelyekből és látványosságokból gyűjtöttünk most össze néhányat.

 

 

Balatoni szállásajánlatok>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Egy esküvőre voltam hivatalos Egerbe, és ha már arra jártam, akkor beiktattam egy plusz 1,5 napos gasztro túrát is. Kipróbáltam egy vacsora erejéig a Macok Bisztrót.
Tombol a nyár, hatalmas a hőség, és valami olyan családi programot kerestek, ami túlmutat a vízparton üldögélésen? Úgy gondoljuk, hogy Sukorón a Pákozdi Pagony Arborétum és Vadasparkot imádni fogjátok – legalábbis mi így voltunk vele! Tökéletes program kisebb- és nagyobb gyerekekkel is.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.