Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Jégkori a Balaton körül? – Nem kell megvárnunk, míg befagy a tó

Néhány hóeséses, kuckózós (aztán latyakos) napot leszámítva igazi enyhe telünk van. Talán te is emlékszel, hogy jó pár éve, 2017 januárjában ez másképp volt: még a Balaton is jéggé dermedt, olyan alacsonyra kúszott a hőmérő higanyszála… Nem sokáig hezitáltak a korcsolyázás szerelmesei: korit húztak és rótták a köröket jobbra-balra a Balaton csillogó jegén. Bár ebben az élményben ritkán lehet részünk, kárpótolhatnak minket a jobbnál jobb jégpályák. Ehhez mutatunk most néhány ötletet.

Bakancslista helyett ezúttal tehát „korcsolyalistát” hoztunk: olyan Balaton környéki jégpályákról, ahol élmény jégre pattanni és hódolni a téli sportolásnak.

 

Veszprém

Két izgalmas helyszínen is felhúzhatod a jégkorcsolyádat Veszprémben: a Tüzér utcai Jégcsarnokban és a Gyárkertben is várják a korizás kedvelőit. Előbbi a Facebookon ad részletes tájékoztatást, hiszen olykor jégdiszkót is szerveznek, ám a mérkőzések időpontjai miatt változhat a nyitva tartás. Ami pedig az emlékezetes nyári koncertekről ismeretes Gyárkertet illeti: 2024. január 28-ig téli csodavilágba öltöztetik, több mint 500 négyzetméteres jégkorcsolyapályával és 50 méteres hófánkpályával. Csúszásra fel!

Jégkori a Balaton körül - Fotó: Jégcsarnok Veszprém Facebook oldalaJégkori a Balaton körül - Fotó: Jégcsarnok Veszprém Facebook oldala

 

 

Balatonfüred

Tudtad, hogy Balatonfüreden található a Balaton legnagyobb jégpályarendszere? A Zákonyi Ferenc utca és a Vitorlás tér ölelésében kialakított 3600 négyzetméteres jégpálya és az 1 kilométer hosszú, fapalánkokkal védett jégfolyosó lenyűgöző téli pillanatokkal, jéghokihálókkal és jégtekeszettekkel várja a profi, valamint a tanuló korizókat (állatfigurákat is segítségül hívhatunk az egyensúlyozáshoz).

Jégkori a Balaton körül - Fotó: Balatonfüredi Jégpálya Facebook oldalaJégkori a Balaton körül - Fotó: Balatonfüredi Jégpálya Facebook oldala

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A feltöltődés fellegvárai – Mutatunk TOP 10 balatoni wellness szállodát
A sűrű, akár monotonnak érződő hétköznapok forgatagát talán nem is lehetne jobb helyen kipihenni, mint egy hibátlan, balatoni wellness szállodában. Az északi és a déli partról egyaránt hoztunk most inspirációt, ha olyan helyet keresel, ahol a wellnessrészleg, a kulináris élvezetek, a relaxáló atmoszféra, és a hotel kollégáinak kedvessége egyaránt topon van. Vedd hát elő hazai bakancslistádat, és véss fel rá néhányat a TOP 10 szálloda közül!

 

Siófok

A Balaton fővárosában ezúttal új helyszínen, a Petőfi sétány 3-as szám alatt, közvetlenül a tóparton várják a jeges élmények kedvelőit (korábban a hajóállomás adott otthont a jégpályának). Sőt, a 350 négyzetméternyi jégpályát most egy 100 négyzetméteres jégfolyosóval is bővítették. Ám ez még nem minden: a jövőbeni tervek között egy fedett jégcsarnok építése is szerepel, és ezzel együtt a jégkorongot és a műkorcsolyát, mint sportágat is szeretnék meghonosítani Siófokon.

Jégkori a Balaton körül - havas BalatonJégkori a Balaton körül - havas Balaton

 

 

Szigliget

Az egyik legszebb panoráma után kutatsz, amit téli sportolás közben élvezhetsz? Akkor Szigligetnél, pontosabban a vár tövében található Várudvarnál nem is kell tovább kutakodnod. Míg a nyári szezonban kellemes nyugágyakban „chillezhetünk”, a téli időszakban egy 500 négyzetméteres műjégpályán szerezhetünk felejthetetlen emlékeket. Mindeközben habos kakaóval és röviditalokkal melegíthetjük fel testünket-lelkünket.

Jégkori a Balaton körül - Fotó: Szigliget Várudvar Facebook oldalaJégkori a Balaton körül - Fotó: Szigliget Várudvar Facebook oldala

 

 

Balatonboglár

„Jégre mindenki” fantázianévvel a mostani téli szezonban is hódít a balatonboglári műjégpálya, amit a tópart legszebb fekvésű pályájaként is emlegetnek. A Széchényi utcában, a Boglárka Bisztrónál fellelhető koripályára jégdiszkón túl számos egyéb programot is szerveznek (ezekről a Facebook-oldalukon tájékozódhatsz), sőt a bisztróban isteni lángosokkal, fánkokkal, hamburgerekkel, forró csokoládéval és forralt borral is megfűszerezhetjük a jeges napokat.

Jégkori a Balaton körül - Fotó: Jégre Mindenki Facebook oldalaJégkori a Balaton körül - Fotó: Jégre Mindenki Facebook oldala

 

 

Salföld

A Káli-medence télen-nyáron jó ötlet, ha festményre illő kirándulóhelyekről ábrándozol. A téli élmények sorát azonban a Káli Fecske Étterem és Kulturális Központ koripályája is színesíti. A téli meleg italokon túl az étterem szezonális, ünnepi kínálatát is érdemes megkóstolni. Pótold te is fenomenális ételekkel a siklás közben elégetett kalóriákat!

Jégkori a Balaton körül - Fotó: Káli Fecske Facebook oldalaJégkori a Balaton körül - Fotó: Káli Fecske Facebook oldala

Szállástippek Salföld környékén>>

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját, emléket állítva legfontosabb dicsőítő énekünk, a Himnusz megírásának. Kölcsey Ferenc ugyanis 1823-ban pontosan ezen a napon fejezte be kéziratát Szatmárcsekén, ahol ma is számos nevezetesség árulkodik a jelentős irodalmi múltról. Mutatjuk, miket érdemes itt felfedezni – nem csak irodalomkedvelőknek.
Télen sem unatkozhatunk, így irány az ország számos fantasztikus kiállítótere, ahol interaktív játékokon keresztül ismerhetjük meg a tudományos világ megannyi rejtélyét. A gyerekek, ha kedvük tartja, egy rövid időre kipróbálhatjuk magunkat „felnőttként”, vagy tesztelhetik bátorságukat és ügyességüket a természettudományok különös világában.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
Tavaszi kirándulásra termett városok - szállásajánlóval
A napfényes tavaszi időben nincs is jobb egy szuper kirándulásnál. Ajánló cikkünkben olyan településekről olvashattok, ahol a wellness pihenés mellett számtalan érdekes látnivaló, izgalmas programok és meseszép környezet vár rátok. Így hát elő a bőröndökkel és kezdjetek csomagolni!
Balatonfüredi bakancslista 8 bámulatos látnivalóval
Az elmúlt hetekben több cikk is született Balatonfüredről a görög falu bontása kapcsán: az egykori bulinegyed teljes felszámolása, és az azt megelőző kudarc és elhagyatottság járta be a sajtót. Ám az, hogy a görög falu végül nem lett hosszú távú sikertörténet, még egyáltalán nem kell, hogy elkedvetlenítsen a következő füredi kiruccanásod megtervezésétől, sőt. Ehhez gyűjtöttünk most egy inspiráló listát. Böngéssz belőle kedvedre!
15 családbarát fedett élményfürdő a hideg téli hónapokra
2024.01.02 | 9 perc | Gyermekekkel | Wellness
Induljon az új év egy családi fürdőzéssel! Cikkünkben 15 olyan családbarát fedett élményfürdőt hozunk nektek, ahol a legkisebbek is a meleg vízben pancsolhatnak egész nap, de persze a szülőknek sem kell lemondaniuk a jól megérdemelt pihenésükről.