Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Igyatok egy jó kávét, bármerre is jártok - 15 újhullámos specialty kávézó vidéken

2022.05.27 | 11 perc

Legjobb pörkölőgépek, kézműves kávék, speciális ízjegyek. Budapesten túl a vidéki városok is bővelkednek specialty kávézókban, ahol megtaláljátok a kimagasló minőségű kávékülönlegességeket. Bemutatunk 15 vidéki specialty kávézót, ahol a mennyei kávé garantáltan szebbé varázsolja a napotokat!

 

A2 Gastro Caffé (Szeged, Dáni utca 4.)

A szegedi Dugonics tér melletti kis utcában, a Dáni utca 4. szám alatt térhetünk be az A2 Gastro Caffé-ba. A specialty kávézó étlapján egész nap reggeli ajánlatokból, illetve buggyantott tojások különböző variációiból válogathatunk. Emellett kiadós szendvicsek, friss pékáruk, ízgazdag saláták, tészták és különleges, japán serpenyős omlett illetve rántotta gazdagítják a brunch fogások sorát. Specialty kávézó révén sokféle kávét kipróbálhatunk, illetve különböző kávé alapú koktélok közül is válogathatunk, megízlelhetjük például az espresso-zöldtea vagy az espresso-gyömbér izgalmas kombinációját is.

Szállásajánlatok Szegeden>>

Specialty kávézók vidéken - A2 Gastro Caffé (Szeged, Dáni utca 4.)Specialty kávézók vidéken - A2 Gastro Caffé (Szeged, Dáni utca 4.)

 

 

Black Sheep Kávéház & Konyha (Debrecen, Csapó utca 23.)

A debreceni  Black Sheep Kávéházban olyan kimagasló minőségű kávékat próbálhatunk ki, amik fajtára és termőhelyre jellemző speciális ízjegyekkel bírnak, természetesen mindezt frissen pörkölve. Őrlőikben jelenleg Bárány Béla blendjét, ami 70/30 arányban tartalmaz Brazil Fazenda Serra és Guatemala robusta kávét, valamint Ethiop Kochere Gr.1 kávét kóstolhatunk. Étlapjuk kínálata szerteágazó, a hamburgerektől kezdve a kemencés nápolyi pizzán át kkülönböző brunch ételek és tészták közül is kedvünkre válogathatunk.

Szállásajánlatok Debrecenben>>

Specialty kávézók vidéken - Black Sheep kávé (Debrecen, Csapó utca 23.)Specialty kávézók vidéken - Black Sheep kávé (Debrecen, Csapó utca 23.)

 

 

Block Coffee Room (Pécs, Ifjúság út 9/A)

Bár a Block Coffee Room picike, a kávéjuk csúcsszuper. A hely nagyon ötletes dekorációval bír, ínycsiklandó süteményeket kínál és hangulatos az atmoszférája. A tulajdonosok szerették volna megosztani másokkal is kávé iránti szenvedélyüket és ez a kiszolgáláson illetve a kávé minőségén is visszatükröződik.

Szállásajánlatok Pécsen>>

Specialty kávézók vidéken - Block Coffee Room (Pécs, Ifjúság út 9/A)Specialty kávézók vidéken - Block Coffee Room (Pécs, Ifjúság út 9/A)

 

 

Bodoky Kávéműhely (Gyula, Városház utca 1.)

A kicsiny Bodoky Kávéműhely a belváros szívében, hangulatos környezetben vár bennünket. Kínálatukban a hideg és forró kávékülönlegességeken túl kiváló borok és kézműves sörök garantálják, hogy elégedetten távozzunk, majd újra visszatérjünk. Mellettük különböző teákból és forrócsokoládékból is válogathatunk.

Szállásajánlatok Gyulán>>

Specialty kávézók vidéken - Bodoky Kávéműhely (Gyula, Városház utca 1.)Specialty kávézók vidéken - Bodoky Kávéműhely (Gyula, Városház utca 1.)

 

 

Csendülő (Noszvaj, Deák Ferenc utca 46.)

A Csendülő egy egészen komplex hely: kávézó, étterem, színház és nyugalmi zóna egyben. Mediterrán jellegével csak úgy árasztja magából a nyugalmat. Hétvégente csak és kizárólag a kávéé a főszerep, míg hétköznapokon terápiás foglalkozások és önismereti tréningek helyszíne. A kávé és nyugalom mellett ínycsiklandó ételeket is kipróbálhatunk.

Szállásajánlatok Noszvajon>>

Specialty kávézók vidéken - Csendülő (Noszvaj, Deák Ferenc utca 46.)Specialty kávézók vidéken - Csendülő (Noszvaj, Deák Ferenc utca 46.)

 

 

Depresso (Eger, érsek utca 14.)

A Depresso több, mint kávézó, hiszen kávéházi jelleggel és éttermi kínálattal is rendelkezik. Az itt kapható saját márkájú, világos pörkölésű kávék kínálatát etikusan beszerzett, válogatott, területszelektált és egyedi kávékeverékek adják. Az étlapuk kínálatába és gasztronómiájába mindig igyekeznek belecsempészni egy kis kávéra épülő játékosságot, így született meg például sokak kedvenc desszertje, a kávés- kardamomos brownie is. Étlapjuk kínálata bőséges, a reggeli menüktől kezdve előételek, levesek, főételek és desszertek közül válogathatunk.

Szállásajánlatok Egerben>>

Specialty kávézók vidéken - Depresso (Eger, érsek utca 14.)Specialty kávézók vidéken - Depresso (Eger, érsek utca 14.)

 

 

Helyben Kávézó (Zebegény, Ország út 2.)

A Dunakanyarban található újhullámos kávézó és kávélabor bepillantást nyújt a magyarországi kávés közösség mindennapjaiba. A Helyben Kávézó állandó kínálata mellett változó kínálattal is rendelkezik, így vendégkávékat is kipróbálhatunk. Mellettük pedig forró italok, kóstoló tálak, szendvicsek várnak, sőt, ha szeretnénk lesétálni a Duna parta, piknikkosarat is kérhetünk!

Szállásajánlatok a környéken>>

Specialty kávézók vidéken - Helyben Kávézó (Zebegény, Ország út 2.)Specialty kávézók vidéken - Helyben Kávézó (Zebegény, Ország út 2.)

 

 

Kávélabor (Zalaegerszeg, Mérleg tér 4.)

Kiváló kávé, finom sütemények, egyszerre vibráló és relaxáló atmoszféra jellemzi ezt a minimalista, letisztult stílusban kialakított újhullámos kávézót. A kávékülönlegességeken túl finom szendvicsek és reggelik közül is válogathatunk a Kávélaborban, ami mellé kifogástalan kiszolgálás párosul. Aki szeretne, akár elvitelre is kérhet.

Szállásajánlatok Zalaegerszegen>>

Specialty kávézók vidéken - Kávélabor (Zalaegerszeg, Mérleg tér 4.)Specialty kávézók vidéken - Kávélabor (Zalaegerszeg, Mérleg tér 4.)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Újhullámos specialty kávézók Budapesten, ha gourmet kávéra vágytok!
A specialty kávék világa megosztó: egyesek rajonganak a világos pörkölésű kávébabokból készített, enyhén gyümölcsös kávékért, mások teljesen hitetlenkedve tekintenek a sorra nyíló kávézók népszerűségére. Egy biztos, Budapest bővelkedik belőlük, mutatunk is egy gyűjtést!

 

Kávébajusz (Győr, Bécsi kapu tér 4.)

A Kávébajuszban  Győr első specialty kávézóját tisztelhetjük meg a Rába partján. Újhullámos kávézóként természetesen minden megtalálható, ami egy ilyen helyen szinte kötelező: kávékülönlegességek és torta-mennyország, különlegesebbnél különlegesebb süteményekkel. Ezt még fokozni is tudják, hiszen olyan egyedi kombinációkat is kipróbálhatunk náluk, mint az eszpreszó-tonik. Garantáltan jó élményben lesz részünk a középkori, fél méter vastag, öt-hatszáz éves falak között.

Szállásajánlatok Győrben>>

Specialty kávézók vidéken - Kávébajusz (Győr, Bécsi kapu tér 4.)Specialty kávézók vidéken - Kávébajusz (Győr, Bécsi kapu tér 4.)

 

 

Kultúrpresszó (Sopron, Várkerület 96.)

Sopron várkerületének kellős közepén találjuk a város első specialty kávézóját, a Kultúrpresszót. A fantasztikus kávékülönlegességek mellett soproni sörök, ízletes borok és pálinkák közül is választhatunk. Az étlapon mindenféle finomságot találunk a vegán és hagyományos süteményektől kezdve a bageleken át az avokádós toast-ig. Érdekesség, hogy a kávézóban kedvünkre válogathatunk magyar tervezők különleges, egyedi termékei/darabjai között.

Szállásajánlatok Sopronban>>

Specialty kávézók vidéken - Kultúrpresszó (Sopron, Várkerület 96.)Specialty kávézók vidéken - Kultúrpresszó (Sopron, Várkerület 96.)

 

 

NANO Specialty Coffee (Kecskemét, Kossuth tér 6-7.)

Kecskemét központjában a Lordok átjáróban találjuk a NANO specialty kávézót, amely igazán egyedi jelzóvel büszkélkedhet: folyamatosan három kitűnő minőségű kávé közül választhatunk, amellyel felülmúlják a specialty kávézók többségét. Ha betérünk, a kávé mellett forró csokival és matcha latte-val is kényeztethetjük fáradt testünket.

Szállásajánlatok Kecskeméten>>

Specialty kávézók vidéken - NANO Specialty Coffee (Kecskemét, Kossuth tér 6-7.)Specialty kávézók vidéken - NANO Specialty Coffee (Kecskemét, Kossuth tér 6-7.)

 

 

No Sugar Café & Bar (Zalakaros, Szőlő utca 2.)

Zalakaros egyetlen újhullámos kávézójaként merész dizájn, kellemes hangulat és természetesen kávékülönlegességek várnak ránk. A kávék mellett sütik, fagylaltok és magyar kézműves sörök adják a No Sugar kávézó kínálatát. Küldetésük, hogy egy életre leszámoljanak a “kávé-kis tej-kis cukor” fogalommal.

Szállásajánlatok Zalakaroson>>

Specialty kávézók vidéken - No Sugar Café & Bar (Zalakaros, Szőlő utca 2.)Specialty kávézók vidéken - No Sugar Café & Bar (Zalakaros, Szőlő utca 2.)

 

 

Szifon Espresso Bar (Nyíregyháza, Kossuth tér 1.)

A Szifon Espresso Bar az a hely, ami egyszerre kávézó, bár, találkozóhely és ami az estébe mélyülve könnyed szórakozóhellyé lényegül. Étel- és italkínálatukat a különböző igények találkozása ihlette, így a reggeli szendvicsektől kezdve az erős eszpreszón át a rozéfröccsig mindent megtalálunk, ami a mi igényeinknek megfelel. Igyekeznek valami teljesen újat mutatni a nyíregyházi kávézó és bár kultúrában.

Szállásajánlatok Nyíregyházán>>

Specialty kávézók vidéken - Szifon Espresso Bar (Nyíregyháza, Kossuth tér 1.)Specialty kávézók vidéken - Szifon Espresso Bar (Nyíregyháza, Kossuth tér 1.)

 

 

Tokaji Kávépörkölő Manufaktúra és Kávéház (Tokaj, Bethlen Gábor út 10.)

A Tokaji Múzeum szomszédságában található Tokaji Kávépörkölő Manufaktúra és Kávéházban igazi különlegességeket kóstolhatunk meg. Kínálatuk leginkább az olasz kávéiskola specialitásaiból áll, melyeket akár otthonunkba is becsempészhetünk. Egyediségük, hogy a kávékat olyan módszer alapján pörkölik, amit csak ők ismernek. Biztosak lehetünk abban, hogy igazi kulináris élménynek lehetünk itt részesei.

Szállásajánlatok a környéken>>

Specialty kávézók vidéken - Tokaji Kávépörkölő Manufaktúra és Kávéház (Tokaj, Bethlen Gábor út 10.)Specialty kávézók vidéken - Tokaji Kávépörkölő Manufaktúra és Kávéház (Tokaj, Bethlen Gábor út 10.)

 

 

Tizen1 (Veszprém, Kossuth Lajos utca 6.)

Veszprém belvárosában a sétálóutcán vár bennünket házi készítésű sajttortával és első osztályú kávékülönlegességekkel a Tizen1 egy felettébb barátságos, otthonos környezetben. Kávézó mellett reggeliző helyként is funkcionál, hiszen házi kekszet és szendvicset is kérhetünk reggeli gyanánt. Ha egyedül tévednénk be, mindig akad egy jó olvasnivaló is.

Szállásajánlatok Veszprémben>>

Specialty kávézók vidéken - Tizen1 (Veszprém, Kossuth Lajos utca 6.)Specialty kávézók vidéken - Tizen1 (Veszprém, Kossuth Lajos utca 6.)

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Wellness és városnézés: 7 fantasztikus szálloda a Dunától keletre
Olyan helyek után ácsingóztok, ahol páratlan wellness kalandok, finom ízek, kényelmes szobák várnak rátok? Akkor megsúgjuk nektek, hová érdemes indulnotok, ha a tökéletes szálláshelyek mellé izgalmas programokat is szeretnétek.
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A nádasokkal átszőtt Velencei-tó hazánk harmadik legnagyobb tava, melynek varázslatos környéke ezer izgalmas látnivalót tartogat nektek. Kíváncsiak vagytok, hogy melyek ezek? Akkor nincs más dolgotok, mint tovább olvasni…
Etikus, és fenntartható módon beszerzett kávékülönlegességeket kínál Budapest legújabb specialty kávézója Óbudán, a Daisuke Café & Wine, amelynek megnyitóján Litkai Gergely humorista, a fenntarthatóság elkötelezett híve is részt vett.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.