Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Miniatűr várak, mesés kilátók és bámulatos vadasparkok: felfedezőúton a Velencei-tó körül

A nádasokkal átszőtt Velencei-tó hazánk harmadik legnagyobb tava, melynek varázslatos környéke ezer izgalmas látnivalót tartogat nektek. Kíváncsiak vagytok, hogy melyek ezek? Akkor nincs más dolgotok, mint tovább olvasni…

 

Történelmi séta: Várpark és Skanzen (Dinnyés)

Igazi mesevilágba csöppenhettek a dinnyési  Várpark és Skanzenben, mely a világ egyetlen, anyaghűen megépített vármakett parkja. Ezzel a teljesítménnyel a létesítmény kiérdemelte a Guinness világrekorder címet is. Haladjatok végig a történelmi Magyarország hajdani, 44 erődítménye között kanyargó sétányon és ismerjétek meg az épületek múltját, illetve az egykori uralkodók legfontosabb tetteit, melyeket a 90 emlékoszlop segítségével olvashattok el! A helyszínen egy varázslatos skanzen is helyet kapott, ahol az Árpád-kori települések életébe nyerhettek bepillantást, de a már említett látnivalókon túl egy honfoglalás kori szekérvárat és palánkvárat is megnézhetnek közelebbről.

Szállásajánlatok a környéken>>

Látnivalók a Velencei-tó körül - Várpark és Skanzen, DinnyésLátnivalók a Velencei-tó körül - Várpark és Skanzen, Dinnyés

 

 

Programok természetben: Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum (Pákozd)

Cserkésszétek be a Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum festői vidékén legelésző muflonokat, őzeket, vaddisznókat, dám- és gímszarvasokat, majd látogassátok meg a madár röpdék lakóit, melyekben kacagógerlék, szajkók és pávák díszelegnek! A nagyvadakon és tollas jószágokon kívül azonban fickándozó halakkal, napozó kétéltűekkel és fürge hüllőkkel is találkozhattok itt. A páratlan fauna megismerése mellett azonban érdemes továbbmenni és a gazdag növényvilágot rejtő Arborétumot is szemügyre venni. A természetrajongók számára a 9 állomásos erdészeti tanösvény bejárása is erősen ajánlott, melynek útvonala mentén egy 15 méter magas kilátó is helyet kapott, amit ha megmásztok, akkor elétek tárul az a lélegzetelállító panoráma, mely a Velencei-tóra nyílik.

Szállásajánlatok a környéken>>

Látnivalók a Velencei-tó körül - Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum, PákozdLátnivalók a Velencei-tó körül - Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum, Pákozd

 

 

Káprázatos panoráma: Bence-hegyi kilátó (Velence)

Rabjai vagytok a csodálatos kilátásnak és szívesen nézitek meg madártávlatból a környéket? Akkor ideje felkeresnetek Magyarország egyik legvagányabb megfigyelőhelyét, a magával ragadó és futurisztikus Bence-hegyi kilátót, ami Velence szívétől pár kilométerre magasodik. Az épület tetejére összesen 118 lépcsőfok vezet fel, ám közben csodálatos fotókiállításban gyönyörködhettek, hogy a csúcsra vezető út se legyen unalmas. A vádlipróbáló fokokat legyőzve már nem lesz más dolgotok, mint elmerülni abban a 360 fokos panorámában, ami a Velencei-tavon túl a Budai-hegységre, a Vértesre és szép időben még a Bakony kiszögelléseire is rálátást biztosít.

Szállásajánlatok a környéken>>

Látnivalók a Velencei-tó körül - Bence-hegyi kilátóLátnivalók a Velencei-tó körül - Bence-hegyi kilátó

Látnivalók a Velencei-tó körül - kilátás a Velencei-tóra a Bence-hegyi kilátóbólLátnivalók a Velencei-tó körül - kilátás a Velencei-tóra a Bence-hegyi kilátóból

Látnivalók a Velencei-tó körül - kilátás a Bence-hegyi kilátóbólLátnivalók a Velencei-tó körül - kilátás a Bence-hegyi kilátóból

 

 

Nem mindennapi kilátók Magyarországon
Magasról rálátni a világra mindig is hatalmas élmény, nem véletlen, hogy óriási sikerük van a kilátóknak, legyenek akár az égbe törőek, akár a fák felett húzódóak. Lássuk, melyek a leglátványosabb kilátóink!

 

Híres helyszínek nyomában: Halász-kastély és Vörösmarty Mihály Emlékház (Kápolnásnyék)

Az eredetileg 19. században épített Halász-kastély 1910-es átalakításának köszönhetően ma egy fényűző, klasszicista stílusban megálmodott kúria áll Kápolnásnyéken. Ismerjétek meg közelebbről a Halász-család történetét, melyben az állandó kiállításon otthonra lelt fotók, dokumentumok és bútorok lesznek a segítségetekre! Tegyetek egy sétát a mesés kertben, majd vegyétek célba a Vörösmarty Mihály Emlékházat is, ahol a Szózat költője lakott!

Szállásajánlatok a környéken>>

Látnivalók a Velencei-tó körül - Halász-kastély, KápolnásnyékLátnivalók a Velencei-tó körül - Halász-kastély, Kápolnásnyék

Látnivalók a Velencei-tó körül - Halász-kastély, KápolnásnyékLátnivalók a Velencei-tó körül - Halász-kastély, Kápolnásnyék

 

 

Chernel István Madárvárta és Gárdonyi Géza Emlékház (Agárd)

Tudtátok, hogy a Velencei-tó híres élővilága ihlette hazánk első madárvártáját a 20. század elején, Agárdon? Pedig így van! Látogassátok meg májustól októberig a nádasban megbújó, hangulatos kis házikót - a Chernel István Madárvárta a természet lágy ölelésében, a Velencei-tó partján elterülő apró öbölben található! Hódítsátok meg a víz fölé magasodó kilátót, ahonnan a gazdag madárvilágot távcsővel pásztázhatjátok végig, de érdemes bejárni a vadregényes tanösvényt is! Szintén ezen a településen áll az egyik híres magyar írónk, Gárdonyi Géza Emlékháza is. Lépjetek be az irodalomóriás szülőházába és barangoljátok be életének fontosabb állomásait!

Szállásajánlatok a környéken>>

 

Szállás tippek a Velencei-tó körül

Vital Hotel Nautis****superior Gárdony

Közvetlen vízparti elhelyezkedés, családbarát környezet, gyerekbarát szolgáltatások, minden igényt kielégítő wellnessrészleg, megannyi szórakozási és kikapcsolódási lehetőség - ezek, és még több is vár rátok a Vital Hotel Nautis-ban! További a gárdonyi wellness hotel ajánlataihoz>>

Hajó formájú wellness hotel a Velencei-tó partján - Vital Hotel Nautis, GárdonyHajó formájú wellness hotel a Velencei-tó partján - Vital Hotel Nautis, Gárdony

 

10 különleges látnivaló a Balatonon
Nézzétek meg a tatárjárás előtt épült magánvárat, gyönyörködjetek a panorámában az árbóc alakú kilátóból, zarándokoljatok el a bányászalakások romjaiból épített kápolnához - a magyar tenger partján mindig akad újabb felfedezésre váró látnivaló. A legjobb balatoni kirándulóhelyekből és látványosságokból gyűjtöttünk most össze néhányat.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Kelet-Magyarország igazi gyöngyszemeket tartogat azok számára, akik csak a kikapcsolódásra szeretnének koncentrálni. Lássuk hova érdemes utazni idén nyáron, ha az országon belül kívánjuk eltölteni jól megérdemelt pihenésünket. 10 családbarát wellness szállodát mutatunk be nektek, ahol közvetlen átjárás van az élményfürdőbe.
Legjobb pörkölőgépek, kézműves kávék, speciális ízjegyek. Budapesten túl a vidéki városok is bővelkednek specialty kávézókban, ahol megtaláljátok a kimagasló minőségű kávékülönlegességeket. Bemutatunk 15 vidéki specialty kávézót, ahol a mennyei kávé garantáltan szebbé varázsolja a napotokat!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
5 vadregényes Kéktúra útvonal a legszebb helyszínekkel – szurdokvölgyektől a kilátóteraszokig
Sárkány lakta barlang, mesebeli szurdokvölgy, valamint figyelemre méltó panorámák szegélyezik Magyarország talán legismertebb és egyik legkedveltebb turistaútját, az Országos Kéktúrát. Nézzétek meg, nekünk melyik az 5 kedvenc szakaszunk!
Magyarország rejtélyes kegyhelyeinek nyomában
A kegyhelyeket mindig nagy titokzatosság övezi, hihetetlen gyógyulások és csodás jelenések kísérik történetüket, ennek fényében nem meglepő, hogy sokan felkeresik ezeket a helyeket, hátha a saját szemükkel is meggyőződhetnek egy-egy itt történt csodáról. Ősszel különösen jó program lehet egy ilyen kiruccanás, hiszen nemcsak maga a szenthely miatt érdemes ellátogatni ide, hanem lenyűgöző környezetük miatt is.
8 varázslatos látnivaló az Őrségben
Fedezd fel az Őrség látnivalóit! Az Őrségbe látogatva garantáltan megtapasztaljuk a népi kultúrák varázsát, a régi épületek báját, a zamatos őrségi ételek ízeit és az élővilág sajátosságát. Akár családdal, akár egyedül vennéd hátadra a hátizsákot, tökéletes úti cél.
Egy magyar úti cél, ahol megérint a múlt szele – kirándulás „A leghősiesebb városban”
Büszke magyarként húzhatjátok ki magatokat, ha Szigetváron jártok, ahol ma is visszhangot vernek Zrínyi Miklós és daliás vitézeinek hőstettei. Keressétek fel a történelem velünk élő emlékeit: a szigetvári Zrínyi Várat, a dicső múltról regélő műemlékeket és a hódoltság korából az országban egyedülállóan ránk maradt Török Házat!