Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Keressük Budapest legjobb fagyizóját!

2023.08.09 | 7 perc

Itt az igazi kánikula, így már a lelkiismeretünket sem kell nyugtatnunk, ha akár minden nap engedünk a fagylalt kísértésének. A szokásos csoki-citrom-eper kombináció helyett azonban próbáljunk ki idén valami mást, hiszen piemonti mogyoró, brontei pisztácia és szicíliai granita is szerepel cikkünk listáján.

 

MAMO Gelato

A MAMO Gelato megszületését az inspirálta, hogy az olaszok által már-már művészi szintre emelt fagylaltkészítés hagyományát megismertessék a világgal. Termékeik – amellett, hogy elképesztően finomak – magas minőségű alapanyagokból készülnek, természetesen mesterséges színezék felhasználása nélkül. Fontos szempont volt, hogy azokra is gondoljanak, akik valamilyen allergiával élnek, vagy egyéb okokból nem fogyasztanak állati eredetű ételeket, így senkinek sem kell megtagadnia magától a fagyi édes csábítását. 10 évvel ezelőtt a Ráday utcában nyitották meg üzleteket, ma már a Tompa utcában is kipróbálhatunk néhány ízt széles választékukból.

Budapest legjobb fagyizói - MAMO Gelato/ Fotó: Ittjartam.huBudapest legjobb fagyizói - MAMO Gelato/ Fotó: Ittjartam.hu

Budapest legjobb fagyizói - MAMO Gelato/ Fotó: Ittjartam.huBudapest legjobb fagyizói - MAMO Gelato/ Fotó: Ittjartam.hu

 

 

Erdős és Fiai Cukrászda

2012-ben nyitotta meg a Kelenföldi Pályaudvarnál található cukrászdáját Erdős Norbert, miután Olaszországban kitanulta a mesterség minden csínját-bínját. Fagylaltjuk az egész városban híressé vált, mivel amellett, hogy télen sem kell náluk lemondanunk szenvedélyünkről, a naponta megújuló kínálat mellett több mint 40 féle íz közül választhatunk a nyári szezonban. Erdős fagylalt elnevezésű kreációjukra a legbüszkébbek, nem véletlenül, hiszen a 100% pisztácia alapban roppanós csokidarabokat, mandulapiskótát és pisztáciadarabokat találunk, mindez fagyasztott málna-falatokkal megszórva a tetején.

Budapest legjobb fagyizói - Erdős és Fiai Cukrászda/ Fotó: Ittjartam.huBudapest legjobb fagyizói - Erdős és Fiai Cukrászda/ Fotó: Ittjartam.hu

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Irány Pest megye! – Szuper hétvégi programok, látnivalók és kirándulóhelyek Budapest környékén
Javában benne vagyunk a nyárban, és ilyenkor még szívesebben mozdulunk ki a négy fal közül. Budapest határain túl, de még a megyehatáron belül számtalan olyan látnivaló akad, ami kellemes időtöltést biztosít ezekben a meleg napokban. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat, és ígérjük; egyikkel sem lehet mellélőni!

 

 

Kő fagyi? a Bartókon

Ha a Káli-medencében található Mindszentkállán ettünk a Kő fagyi? termékeiből, akkor jó hírünk van, hiszen már nem kell a Balatonig utaznunk, hogy csillapítsuk édesség iránti vágyunkat, elég csupán a pár éve nyílt Bartók Béla úti üzletüket felkeresnünk. Hazai gyümölcsökből, de olasz alapanyagokat felhasználva készülnek fagylaltjaik, melyeket helyben, budai főhadiszállásukon készít el az üzlet megálmodójának fővárosi nagykövete, Rékár Gábor. Az alapízek mellett kóstolhatunk prémium brontei pisztáciát, de különleges borfagyikkal is kísérletezhetünk náluk.

Budapest legjobb fagyizói - Kő fagyi? a Bartókon/ Fotó: Ittjartam.huBudapest legjobb fagyizói - Kő fagyi? a Bartókon/ Fotó: Ittjartam.hu

 

 

Bruno Gelateria

Igazi szicíliai hangulat fogad minket a Bruno Gelateria Kolosy téri cukrászdájában, ahol a megszokott krémes, tejjel készült finomságok mellett dél-olasz granitákat próbálhatunk ki. A granita nem fagylalt, nem sorbet vagy jégkása, hanem egy kicsit mindegyik, melyből egyszerre akár több ízt is megkóstolhatunk egyszerre. A fagylaltokat nem gombócban, hanem kenésre mérik, így fokozva az olaszos atmoszférát, de bármelyik típus mellett is döntünk, a piemonti mogyorót mindenképpen vegyük fel a listánkra.

Budapest legjobb fagyizói - Bruno Gelateria/ Fotó: Ittjartam.huBudapest legjobb fagyizói - Bruno Gelateria/ Fotó: Ittjartam.hu

 

 

Gelateria Vittorio

A Gelateria Vittorio nevű fagyizót már messziről észre fogjuk venni, köszönhetően az épület oldalán fagyit majszoló Bud Spencer képnek. Bent is hasonlóan barátságos a fogadtatás; sokszor a tulajdonos is jelen van, és örömmel szolgálja ki a betérő vendégeket. A fagylaltok hozzák az olasz életérzést, mi pedig választhatunk az ikonikus Bud Spencer – Terence Hill filmben is kapható vanília, csokoládé, eper, citrom és kávé ízek közül, sok egyéb másik mellett. Ha a fagylaltban lévő cukor kevésnek bizonyul ahhoz, hogy a nagy melegben kellőképpen magunkhoz térjünk, akkor érdemes megkóstolni a kávékat is.

Budapest legjobb fagyizói - Gelateria Vittorio/ Fotó: Ittjartam.huBudapest legjobb fagyizói - Gelateria Vittorio/ Fotó: Ittjartam.hu

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Hűsítő italok egy dzsungelben vagy a Duna mellett – gin tonic-lelőhelyek Budapesten
Szereted a kalandokat és nyitott vagy az újdonságokra? Akkor a forró nyarakon nem is kerülhetne jobb ital a poharadba, mint a csilingelő jégkockákkal bélelt gin tonic! A fanyar, mégis könnyed ízvilággal párosuló szomjoltót Budapest legjobb gin tonic-lelőhelyein is elkortyolgathatod, ráadásul páratlan környezetben! Cikkünkben 10 szuper bár mutatkozik be, amik tökéletesek lesznek a stílusos iszogatáshoz. Nem csupán gin tonic rajongóknak.

 

 

Gelateria Pomo d’Oro

Az első napsugarak megjelenésével, márciusban megnyitotta fagylaltteraszát a Gelateria Pomo d’Oro, ahol az eredeti olasz módszerrel készített krémes desszertek közül választhatunk. Cukrászatukban Uhrin Anna vezetésével nagy gondot fordítanak a folyamatos fejlődésre, így nem meglepő, hogy akár minden nap új aromákkal készülnek vendégeik számára. Az állandó palettában 12 fajtát találhatunk, így többek között bazsalikomos málnát, menta citromot, maracuját, valamint sztíviával édesített fagyikat próbálhatunk ki.

 

Budapest legjobb fagyizói - Gelateria Pomo d'Oro/ Fotó: Ittjartam.huBudapest legjobb fagyizói - Gelateria Pomo d'Oro/ Fotó: Ittjartam.hu

 

 

Dolcissima

Olasz gasztronómia rajongói, irány a Frankel Leo út! A Dolcissima itáliai cukrászda már 2015 óta várja a sütiimádókat, hiszen itt olyan specialitásokat ehetünk a Szicíliából érkező kávénk mellé, mint a cannolo, a pisztáciás croissant vagy a tiramisu. A hely főcukrásza, David Deligio a garancia arra, hogy itt valóban autentikus ízekkel találkozhatunk, hiszen a Bariból érkező szakember egész életében a szakma szenvedélyes megismerésének élt. Fagylaltjaik hatalmas felhozatalából is biztosan nehéz lesz választani, érdemes tehát személyesen ellátogatni hozzájuk, és mindent megkóstolni a menün.

Budapest legjobb fagyizói - Dolcissima/ Fotó: Ittjartam.huBudapest legjobb fagyizói - Dolcissima/ Fotó: Ittjartam.hu

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Mi kell még a zamatos, jókedvet varázsoló, balatoni borok mellé? Talán sokan vagyunk úgy vele, hogy semmi más, hiszen önmagukban is hibátlan élményt adnak. Ám, ha ráadásként csodás kilátás mellett élvezhetjük az ízeket, arra szerintünk senki sem mondana nemet. Válogass hát ezúttal 7 pincészet közül, ahol a poharad mellett a szívedet is teli töltheted!
Hazánk milliónyi kevésbé ismert látnivalót tartogat, melyeket akár egy rövidebb utazás keretében is meglátogathatunk, ha idén nyáron nem tervezünk hosszú kikapcsolódást. Cikkünkben 5 olyan felfedezésre váró helyet gyűjtöttünk össze, melyek biztosan önfeledté teszik majd a kánikulában töltött napokat.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.