Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Felfedezésre váró települések mesés látnivalói

Hazánk milliónyi kevésbé ismert látnivalót tartogat, melyeket akár egy rövidebb utazás keretében is meglátogathatunk, ha idén nyáron nem tervezünk hosszú kikapcsolódást. Cikkünkben 5 olyan felfedezésre váró helyet gyűjtöttünk össze, melyek biztosan önfeledté teszik majd a kánikulában töltött napokat.

 

Református Templom (Ócsa)

A Budapesttől csupán 25 kilométerre fekvő Ócsán egyedülálló történelmi emléket találhatunk, hiszen a város református templomának építése már a 12. század végén megkezdődhetett. A múlt nem kegyelmezett az egyházi központnak; a török hódoltság idején mecsetként funkcionált, de hiába engedélyezte Mária Terézia az épület felújítását, 1872-ben villámcsapás érte, majd 1884-ben tűzvész pusztította el. A század végén kezdődhetett meg a várva várt rekonstrukciója, mely teljes egészében 1995-re fejeződött be. A renoválás során a szentéllyel egyidős freskók kerültek a felszínre, melyek előzetes bejelentkezés alapján egyénileg vagy akár csoportosan is megtekinthetőek.

Kihagyhatatlan látnivalók Magyarországon - ócsai Református templomKihagyhatatlan látnivalók Magyarországon - ócsai Református templom

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.

 

 

Vadaspark és Szarvasfarm (Bőszénfa)

A bőszénfai Szarvasfarm Kaposvártól 18 kilométerre kapott helyett, azzal a nem titkolt céllal,hogy betekintést nyerjünk ezeknek a különleges állatoknak a világába. Az 1300 hektáros területen dámszarvasok, muflonok és őzek élnek, melyeket nemcsak távolról csodálhatunk, de részt vehetünk etetésükben, sőt még egy sétára is elmehetünk néhány agancsos példánnyal. Előre bejelentkezés esetén akár traktoron vagy lovaskocsin is gyönyörködhetünk a látványban, míg a legkisebbeket a kisállat-simogató fogja elvarázsolni a látogatás során.

Szuper program az egész családnak - bőszénfai Vadaspark és SzarvasfarmSzuper program az egész családnak - bőszénfai Vadaspark és Szarvasfarm

 

 

Cifrapalota (Kecskemét)

„Cifra palota, zöld az ablaka…” – mindenki ismeri a dalocskát, de vajon mi is az a Cifrapalota? A Márkus Géza által tervezett szecessziós stílusú épület kétségkívül Kecskemét egyik legkülönlegesebb műemléke, melynek külső homlokzata, belső termei és természetesen a díszterem mennyezetét díszítő nyolc páva ad összetéveszthetetlen atmoszférát. Az 1903-ban történt átadását követően bérházként, majd szakszervezeti székházként funkcionált, jelenleg kiállítóhelyként működik. Állandó tárlatai közül kiemelkedik a 20. században előkerült kunbábonyi avar vezéri sír tárgyai, de 19. századi képző- és ipargyűjteményük miatt is érdemes ellátogatni ide, ha a városban járunk.

Visszatérő látogatóiknak mindig megújuló időszakos bemutatóikat javasoljuk, jelenleg Benczúr Gyulára emlékeznek, mely októberig tekinthető meg.

Lenyűgöző látnivalók - Cifrapalota KecskemétLenyűgöző látnivalók - Cifrapalota Kecskemét

Még több látnivaló Kecskeméten>>

 

 

Mini Magyarország makettpark (Szarvas)

A szarvasi arborétum déli részén nem mindennapi látványosság kapott otthont. A Mini Magyarország makettparkban hazánk közel száz híres történelmi épületének kicsinyített mását tekinthetjük meg, rendkívül részletgazdag kivitelezésben, de emellett kipróbálhatjuk a Balatonon ringatózó hajók irányítást, dunai gőzhajók elindítását, vagy vezényelhetjük az ország leghosszabb szabadtéri modellvasút-hálózatát. A makettek között helyett kapott többek között a Szegedi Dóm, a Gyulai Vár, és természetesen Budapest nevezetességei is, 2015-ben pedig Erdély büszkeségeivel bővült a paletta, így láthatjuk a Kolozsvári Szent Mihály-templomnak vagy Déva Várának apró verzióját is.

Egyszerre izgalmas családi program és kihagyhatatlan látnivaló - Mini Magyarország makettpark SzarvasEgyszerre izgalmas családi program és kihagyhatatlan látnivaló - Mini Magyarország makettpark Szarvas

Szállások Szarvason és környékén>>

Még több látnivaló Szarvason>>

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Fedezd fel Magyarországot miniben - Mini Magyarország Szarvas - interjú
A szarvasi Mini Magyarország nem csupán egy makettpark, de olyan élménypark, amely garantáltan maradandó emlékeket kínál. Mivel a Makettpark folyamatosan fejlődik, így a Mini Magyarországba időről-időre mindenkinek érdemes visszatérnie, hogy felfedezze az újdonságokat, újabb területeket barangolhasson be miniben. Klemann Tímeával, a Mini Magyarország vezetőjével beszélgettünk.

 

 

 

Jurisics vár (Kőszeg)

Kis ékszerdobozként áll az Alpokalja lábánál Kőszeg városa, mely hangulatával mindenkit levesz a lábáról, aki egyszer is sétált szűk macskaköves utcáin. A városképet mégis a központban el nem téveszthető Jurisics vár határozza meg, mely mára ugyan jóval kisebb, mint fénykorában volt, de kiállításai miatt kihagyhatatlan látnivalója a községnek. A középkori épület alsó része a 13. században készült el, mely később reneszánsz stílusban bővítésre került, és uradalmi várkastélyként működött tovább. Manapság a vár termei különféle tárlatok otthona, ahol Kőszeg történelmét és az Esterházy család történetét ismerheti meg a nagyközönség, de 1982-óta várszínház is működik falai között, melynek könnyed, vígjátékokkal teli repertoárja az idei nyarat is színesíteni fogja.

Még több látnivaló Kőszegen>>

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Itt az igazi kánikula, így már a lelkiismeretünket sem kell nyugtatnunk, ha akár minden nap engedünk a fagylalt kísértésének. A szokásos csoki-citrom-eper kombináció helyett azonban próbáljunk ki idén valami mást, hiszen piemonti mogyoró, brontei pisztácia és szicíliai granita is szerepel cikkünk listáján.
Magyarország csodálatos tájain barangolva a hegyek uralta Bükk-vidék és a napáztatta Alföld összefonódásánál lelhettek rá arra a különleges tájegységre, melyet Matyóföldnek hívnak. Annak ellenére, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén peremén billegő területet mindössze három település − Mezőkövesd, Tard és Szentistván − alkotja, mégis olyan mélyen élő hagyományokkal, látnivalókkal rendelkezik, amik biztosan benneteket is ámulatba ejtenek majd! Úti célunk ezúttal Mezőkövesd, Matyóföld szíve lesz.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Izgalmas balatoni látnivalók, amiket nem érdemes kihagyni
A Balatonra nem csak nyáron érdemes menni, hiszen a környék települései, történelmi emlékei és természeti csodái kifogyhatatlan programlehetőséget tartogatnak. Ebben a gyűjtésben olyan látnivalókat válogattunk össze, amiket talán még a legelvetemültebb Balaton-rajongók sem ismernek, pedig egyértelműen érdemes felkeresni őket!
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Top szállodák közvetlen átjárással a fürdőbe - izgalom és pihenés egy helyen
Toplistás szállástippek családi nyaraláshoz! Olyan szállodákat hoztunk, ahonnan közvetlen átjárás van a városi élményfürdőbe, így el sem kell hagynotok a szállás területét egy adrenalinbomba csúszásért. Ezen a nyáron ne maradjatok le Magyarország csodás hoteleiről, melyekből egy csapásra valódi csúszdaparadicsomba csöppenhettek!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
Ma is tündöklő, régi magyar városaink
Magyarország legöregebb városainak pontos keletkezési dátumát - a legtöbb esetben - a mai napig a történelem homálya fedi. Ám ezeknek a településeknek a szépségéhez, mesés látnivalóihoz és ellenállhatatlan kisugárzásukhoz nem férhet kétség. Itt egy lenyűgöző amfiteátrum, ott egy csodálatos fürdő. Szedegessétek fel velünk a múlt morzsáit 5 elképesztő régi magyar városban, melyek ma épp úgy ámulatba ejtik a nézelődőket, mint több ezer évvel ezelőtt!