Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kutyás strandok - ezeken a strandokon pancsolhatsz a kutyáddal!

2022.08.11 | 7 perc

A kánikulában nem csak nekünk esik jól a felfrissülés a vízben, négylábú kedvenceink is örömmel ugranak a habokba. Szerencsére országszerte egyre több olyan strandot találni, ahol a kutyákat is szívesen látják, úgyhogy most egy helyen összegyűjtöttük nektek ezeket!

 

 

Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és Strand

2020 óta várja kétlábú és négylábú látogatóit a Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és Strand, mely a Balaton legnyugatibb ilyen típusú vízpartja. Minden nap reggel 9 és este 7 között vannak nyitva és napozóágyak, vip részek is bérelhetők a gazdik örömére, a kutyák pedig a kutyajátszótéren játszhatnak.  Nem csoda, hogy nem csak a környékről, hanem az ország egész területéről érkeznek ide a fürdőzni vágyók. A belépő díja kétlábúaknak 500 Ft, négylábúaknak 300 Ft.

Keszthelyi szállásajánlatok>>

Kutyás strandok, kutyabarát strandok Magyarországon / Fotó: Telkes Tamara, Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és StrandKutyás strandok, kutyabarát strandok Magyarországon / Fotó: Telkes Tamara, Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és Strand

Kutyás strandok, kutyabarát strandok Magyarországon / Fotó: Telkes Tamara, Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és StrandKutyás strandok, kutyabarát strandok Magyarországon / Fotó: Telkes Tamara, Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és Strand

 

Kutyajó Strand & Park 60

A korábbi példákkal ellentétben ez már egy mesterségesen kialakított vízfelület, amit kifejezetten a kutyák számára hoztak létre Hatvanban. Minden esetben előzetesen kell időpontot foglalni a Kutyajó Strand & Parkba lépéshez, de akár VIP bánásmód is kérhető, amikor senki más nincs ott, valamint rendezvények szervezését is vállalják.

Szállásajánlatok a környéken>>

Kutyás strandok, kutyabarát strandok Magyarországon / Kép: Kutyajó Strand & Park 60Kutyás strandok, kutyabarát strandok Magyarországon / Kép: Kutyajó Strand & Park 60

 

Tavirózsa Kemping

A fővárostól 30 kilométerre, Délegyházán találunk egy 8 tóból álló tórendszert. A Tavirózsa strandon fürdeni, horgászni és pihenni is tudunk, miközben a vízisportoknak is hódolhatunk. Ebben a kempingben örömmel fogadják a kutyákat is, akik számára külön strandot kerítettek el, és hetente van kutyaiskola is.

Szállásajánlatok a környéken>>

Kutyás strandok, kutyabarát strandok Magyarországon / Kép: Tavirózsa KempingKutyás strandok, kutyabarát strandok Magyarországon / Kép: Tavirózsa Kemping

Kutyás strandok, kutyabarát strandok Magyarországon / Kép: Tavirózsa KempingKutyás strandok, kutyabarát strandok Magyarországon / Kép: Tavirózsa Kemping

 

Kőszegi Kutyastrand

Vas megye első kutyastrandja Kőszegen található, 2019 nyarán nyitották meg a környéken élők nagy örömére. A díjmentesen látogatható kutyastrandon még arra is figyeltek, hogy a vízben a félénkebb kutyusok félrevonulhassanak, de a parton sem fognak unatkozni; az aktívabbakat akadálypálya várja. A megnyitóval együtt faültetés is volt, így évről évre nőni fog az árnyékos terület.

Kőszegi szállásajánlatok>>

Kutyás strandok, kutyabarát strandok Magyarországon / Kép: Kőszegi KutyastrandKutyás strandok, kutyabarát strandok Magyarországon / Kép: Kőszegi Kutyastrand

Kutyás strandok, kutyabarát strandok Magyarországon / Kép: Kőszegi KutyastrandKutyás strandok, kutyabarát strandok Magyarországon / Kép: Kőszegi Kutyastrand

 

Hirdi Kutyastrand

Pécs külső városrészén, Hirden egy korábbi horgásztóként üzemelő tónál alakítottak ki egy olyan részt 2019-ben, ahol a négylábúaknak is lehetőségük van a hűsölésre. A sekély partszakasznak hála mérettől függetlenül mindegyik kutyus könnyedén be tud menni a vízbe, míg a parton rengeteg árnyékos részt találni, ami nekik is, és a gazdiknak is kellemes menedék a meleg nyári napokon. A körbekerített partszakaszon padok, mobil WC és egy kisebb büfé is található. A belépő 1500 Ft / kutya a Hirdi kutyastrandra.

Pécsi szállásajánlatok>>

 

 

Tisza-tavi Mancsos Pancsoló

Már a neve is csábító a Tisza-tó partján lévő strandnak; a Mancsos Pancsoló közvetlen a tiszafüredi szabadstrand szomszédságában vár minket. Se hullámok, se vízijárművek, se emberek nincsenek a vízben, így a kutyák zavartalanul úszkálhatnak. Árnyékban és ivóvízben sem lesz hiány, de a közeli strandon a gazdik is feltankolhatnak lángosból vagy üdítőből.

Tiszafüredi szállásajánlatok>>

 

Kutyás strandok, kutyabarát strandok MagyarországonKutyás strandok, kutyabarát strandok Magyarországon

 

Borostyán-tó kutyastrand

2020 óta üzemel a kutyastrand a zalalövői Borostyán-tó keleti oldalán, ahol egy 70 méteres partszakaszt kerítettek el erre a célra. Ahogy a „hagyományos” strandokon nem mehetnek kutyák az emberek közé, úgy itt sem mehetnek emberek a kutyák közé, hogy még zavartalanabb legyen számukra a pancsolás.

Környéki szállásajánlatok>>

 

Gébárti-tavi kutyastrand

Aki Zalaegerszeg felé veszi az irányt nyugodtan vigye magával a kutyusát is, mert a Gébárti-tónál ők is beugorhatnak a vízbe. A táblákkal jelzett strand tökéletes arra, hogy a négylábúak kergetőzzenek egymással, miközben a gazdik az árnyékban hűsölhetnek a parton. Arra ügyeljünk, hogy a tó körül a póráznak fent kell lennie, csak a kijelölt szakaszon lehet levenni.

Zalaegerszegi szállásajánlatok>>



Dunakeszi Rév kutyabarát strand

Budapesttől nem messze is találunk hasonló placcot; Dunakeszin a révnél egy közel 2 kilométeres szakaszon, az evezősöktől biztonságos távolságban tudnak úszkálni a kutyák. Tökéletes helyszín, ha a fővároshoz közel szeretnénk lehűteni az állatokat, és amíg ők a vízben vannak, addig a gazdik a parton napozhatnak a kutyabarát strandon.

Szállásajánlatok a környékén>>

 

Fonyódi Kutyás Fürdetőhely

Nagy füves terület, sok árnyék, csodálatos kilátás a Badacsonyra, és még az ebek is fürödhetnek? Bizony ám, ezt mind megkapjuk egy helyen, a Fonyódi Kutyás Fürdetőhelynél. Ha erre járunk, akkor a vízirendőrség mögött, a kikötőnél keresgéljük, a környéken több tábla is van, ami segít eligazodni.

Fonyódi szállásajánlatok>>

 

Balatonföldvár Kutyabarát Fürdőhely

A magyar tengerben több helyen is tudnak fürdeni a kutyusok, például annál a 2016-ban megnyílt Kutyabarát Fürdőhelynél, amit a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület és Balatonföldvár Város Önkormányzata hozott tető alá. Arra is bőven lesz hely, hogy leterítsük a törölközőt, ugyanis egy 2500 négyzetméteres területet kerítettek el erre a célra Balatonföldváron.

Balatonföldvári szállásajánlatok>>

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 állatbarát szálláshely, amit kedvenceitek is imádni fognak
Miért hagynátok otthon kedvenceteket, ha nyaralni indultok, amikor el is vihetnétek magatokkal? A közös vakációhoz összegyűjtöttünk nektek 10 szuper állatbarát apartmant, ahol szívesen fogadják a négylábú családtagokat is!

 

 

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Hazánk legkülönlegesebb kilátói közül megismerhetitek több között a 150 méteres magasságban lebegő Ballon-kilátót, az 1000 méteres magasságban épült körpanorámás TV-tornyot, de azt a kilátópontot is, ami egyszerre két ország területén fekszik.
A Bükki Nemzeti Park ölelésében fekszik Szilvásvárad, ahol aztán tényleg minden van: érdekes látnivalók, elképesztő természeti kincsek, izzasztó kirándulóhelyek, figyelemfelkeltő épületek, különleges állatok és érdekes kiállítások. Ha azt sem tudod hol kezdenél neki a környék felfedezésének, akkor ez a cikk jó kiindulópont lesz számodra!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
5+1 panorámás wellnesshotel, hogy egy medencében ázva élvezhessétek a tél szépségét
Ha egy megbeszélésen ülve éppen arról álmodozol, hogy mennyivel jobb lenne egy medence partján vagy egy szaunában lazítani, és közben elmerülni az eléd táruló táj szépségében, akkor jó helyen jársz: összegyűjtöttünk 6 olyan hazai wellnessparadicsomot, ahol nemcsak az ellátás mesébe illő, hanem a kilátás is.
Pecázók paradicsoma: 5 mesés wellness szálloda saját horgásztóval és horgászati lehetőséggel
Néha legszívesebben fognátok magatokat és kisétálnátok a szürke hétköznapokból, hogy élményekkel színesítsétek meg az életet? Akkor vigyetek magatokkal pecabotot is, és lassuljatok le a most következő szállásokon, ahol még saját horgásztó is rejtőzik!
Gluténmentes pihenés - 7 belföldi szálloda gluténmentes étrenddel
2022.04.27 | 14 perc | Szállások | Gasztronómia | Utazási tippek
A különböző ételallergiákkal és intoleranciákkal élők számára hatalmas kihívást jelenhet a szállodai étkezés. Szerencsére azonban ezt egyre több hotel felismeri és mindent megtesz annak érdekében, hogy vendégeik fesztelenül pihenhessenek. Cikkünkben 7 olyan szállást is bemutatunk, ahol bátran fordulhatnak az étkezéssel kapcsolatos kéréseikkel és kérdéseikkel a konyhához.
Utazási tippek és szállásajánlatok húsvétra és a tavaszi szünetre
Az idei húsvét lezárja a márciust és elkezdni az áprilist: a négynapos hosszú hétvége alatt még emlékezetesebbé tehetjük az ünnepet, ha valamelyik hazai wellnesshotelben foglalunk szállást. Olyan vidéki szállodákat gyűjtöttünk össze, ahol a felnőtteknek sem kell lemondaniuk a pihenésről, és a gyerekek számára is változatos programokkal készülnek.