Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

10 különleges kilátó Magyarországon, amit megéri felkeresni

Hazánk legkülönlegesebb kilátói közül megismerhetitek több között a 150 méteres magasságban lebegő Ballon-kilátót, az 1000 méteres magasságban épült körpanorámás TV-tornyot, de azt a kilátópontot is, ami egyszerre két ország területén fekszik.

 

Fedezzétek fel Magyarország kilátóit>>

 

Kupolakilátó, Esztergom

Az esztergomi Bazilika felfedezésének kihagyhatatlan eleme a kupola körerkélyére tett látogatás. Nem könnyű megközelíteni, hiszen - lift híján - nagyjából 400 lépcsőfokot kell megmászni a kilátásért. A szűk csigalépcsőn felfelé haladva egyre szebb panoráma tárul elénk, a tetejére érve pedig kijutunk a kupolát körülölelő kilátóteraszra. A közel 80 méter magasan levő Kupolakilátóból tényleg egyedülálló a kilátás, tiszta időben a Tátra csúcsai is látszanak. Azt viszont érdemes észben tartani, hogy a Kupolakilátó rossz idő esetén zárva tart!

Szállásajánlatok Esztergomban>>

10 különleges kilátó Magyarországon - Kupolakilátó, Esztergom10 különleges kilátó Magyarországon - Kupolakilátó, Esztergom

 

 

Ballon-kilátó, Budapest

A Városligetben a Mimóza-dombként ismert parkrészen van lehetőségünk egy, a talajhoz rögzített, kilátópontként funkcionáló hőlégballonból végig kémlelnünk fővárosunkat. 150 méteres magasságból gyönyörködhetünk a naplementében és Budapest éjszakai fényeit is megcsodálhatjuk. A program 15 perces az emelkedéstől a földetérésig. Érdemes az időjárást is figyelni, mielőtt elindulnátok a Városliget felé, ugyanis szelesebb időben a ballon nem száll fel.

Budapesti szállásajánlatok>>

Ballon-kilátó, BudapestBallon-kilátó, Budapest

10 különleges kilátó Magyarországon - Ballon-kilátó, Budapest10 különleges kilátó Magyarországon - Ballon-kilátó, Budapest

 

 

Kékestető-kilátó és TV-torony

A Galya-kilátónál is magasabban lévő Kékestető-kiláltó és TV-torony több mint 1000 méteres magasságon épült, és 180 méter magasból csodálatos körpanoráma tárul a szemünk elé. Tiszta, szép időben észak felé tekintve akár a Tátra vonulatait is megcsodálhatjuk.

Szállásajánlatok a közelben>>

10 különleges kilátó Magyarországon - Kékestető-kilátó és TV-torony (mellette a Galya-kilátó)10 különleges kilátó Magyarországon - Kékestető-kilátó és TV-torony (mellette a Galya-kilátó)

 

 

Nagyerdei víztorony, Debrecen

A 34 méter magas Nagyerdei víztoronyból lélegzetelállító kilátásunk nyílik Debrecenre. Megfelelő időjárási körülmények között egy kis testmozgásért sem kell messzire mennünk, ugyanis az emeleti teraszról indul egy 13 méter magasra nyúló mászófal.

Debreceni szállásajánlatok>>

 

Víztornyok Magyarországon - magassági mámor és programok
Nagyobbat nem is tévedhetnétek, ha azt hiszitek, hogy unalmasak a Magyarországon sorakozó víztornyok. Miért? Azért, mert a földöntúli panoráma mellett, lenyűgöző kiállításokat, kávézókat, oxigénbárt és élményközpontot is rejtenek ezek a klassz helyek.

 

 

Millenniumi-kilátó, Cserépfalu

A nevéhez hűen 2000-ben épült kilátó szokatlan formája kaptárkövet idéz. A 240 méter magasságban álló kilátó ablakaiból – amelyek a Göncölszekér csillagképet formázzák meg - csodálatos kilátásban lehet részünk. Láthatjuk Cserépfalut, a Bükkalját és a Déli-Bükköt is.

Szállásajánlatok a közelben>>

10 különleges kilátó Magyarországon - Millenniumi-kilátó, Cserépfalu10 különleges kilátó Magyarországon - Millenniumi-kilátó, Cserépfalu

 

 

Naplás-tavi kilátó, Budapest

A Naplás tó melletti kiserdő dombtetőjén magasodik a Naplás-tavi kilátó, amelynek tetejéről, 22 méter magasból páratlan, 360 fokos panoráma tárul elénk. Ráláthatunk a tóra, sőt, még a Gödöllői-dombságra is. Népszerűségének egyik titka a látványos, fordított egyenesszárú háromszögekből összeillesztett, fagerendákból álló torony.

Budapesti szállásajánlatok>>

10 különleges kilátó Magyarországon - Naplás-tavi kilátó, Budapest, Fotó: Kovács Győző10 különleges kilátó Magyarországon - Naplás-tavi kilátó, Budapest, Fotó: Kovács Győző

 

 

Bence-hegyi kilátó, Velence

A Sukoró melletti Bence-hegyen álló, közel 20 méter magas, különleges formájú Bence-hegyi kilátó tetejére 113 lépcső vezet fel, de ezek leküzdése minden egyes lépést megér. Gyönyörködhetünk a tóban és a Velencei-hegységben, de távolabb láthatjuk a Bakony és a Vértes lankái is.

Szállásajánlatok a közelben>>

10 különleges kilátó Magyarországon - Bence-hegyi kilátó, Velence10 különleges kilátó Magyarországon - Bence-hegyi kilátó, Velence

10 különleges kilátó Magyarországon - Bence-hegyi kilátó, Velence10 különleges kilátó Magyarországon - Bence-hegyi kilátó, Velence

 

 

Tűztorony, Sopron

Sopron egyik jelképe a Várostorony (Tűztorony), melynek körerkélyéről csodálatos kilátás nyílik a belvárosra és a Sopront körülölelő Lővérekre. Tiszta időben az Alpok közeli vonulatai is kivehetőek, a szemközti oldalon pedig Fertőrákos házait fedezhetjük fel.

Soproni szállásajánlatok>>

10 különleges kilátó Magyarországon - Tűztorony, Sopron10 különleges kilátó Magyarországon - Tűztorony, Sopron

 

Bakancslistás helyek, látnivalók Sopronban
Ámulatba ejtő kilátók, boszorkányos tanösvények, vendégcsalogató éttermek, izgalmas kalandok – csak néhány dolog, ami felkerült arra a listára, ami egy tökéletes soproni kiruccanáshoz kell. Tuti tippek következnek városnézőknek és természetjáróknak!

 

 

Sasbérci-kilátó, Buják

A Sasbérci kilátót a Cserhát legmagasabb pontján, 466 méter magasan áll. Az egykor vadászkastélyként működő kőtorony különlegességét a tetejére épített lakórész adja. Nem klasszikus kilátó révén csak az épületen keresztül juthatunk be, ezért érdemes nyitvatartási időn belül meglátogatni, ami ünnepnapokra és a hétvégékre korlátozódik.

Szállásajánlatok a közelben>>

10 különleges kilátó Magyarországon - Sasbérci-kilátó, Buják10 különleges kilátó Magyarországon - Sasbérci-kilátó, Buják

 

 

Xantus János Gömbkilátó, Balatonboglár

A vulkanikus eredetű Várdomb csúcsán, 165 méter magasan álló, 15 méter átmérőjű, 240 háromszöglemez alkotta kilátó díszkivilágításának hála még az északi partról is látható. Innen pazar látvány tárul elénk, de a közelben egy élménypark is található, bobozással, íjászattal, különféle kalandpark elemekkel.

Szállásajánlatok a közelben>>

10 különleges kilátó Magyarországon - Xantus János Gömbkilátó, Balatonboglár10 különleges kilátó Magyarországon - Xantus János Gömbkilátó, Balatonboglár

 

 

Ranzinger Vince-kilátó, Tatabánya

A korábban Bányász-kilátó néven ismert, ma Ranzinger Vince-kilátóról csodálatos panoráma tárul elénk: Tatabánya és a környező települések, Környe, Oroszlány, de akár Komárom látványát is kémlelhetjük. Továbbá Tatabánya egyik leghíresebb pontja, a Turul emlékmű is mindössze negyed órányi sétára található tőle.

Tatabányai szállásajánlatok>>

10 különleges kilátó Magyarországon - Ranzinger Vince-kilátó, Tatabánya10 különleges kilátó Magyarországon - Ranzinger Vince-kilátó, Tatabánya

 

 

Írottkő-kilátó, Kőszeg

Ausztriával osztozunk a Dunántúl legmagasabb pontján, az Írottkőn. Az itt található kilátóról láthatjuk a környezettől elütő nyírfaerdőt, amely a hajdani „Vasfüggöny” nyomvonalait jelzi. Jó idő esetén a Fertő-tó, a Balaton és az osztrák Schneeberg-Rax csúcsokat is láthatjuk.

Kőszegi szállásajánlatok>>

10 különleges kilátó Magyarországon - Írottkő-kilátó, Kőszeg10 különleges kilátó Magyarországon - Írottkő-kilátó, Kőszeg

10 különleges kilátó Magyarországon - kilátás az Írottkő-kilátóból10 különleges kilátó Magyarországon - kilátás az Írottkő-kilátóból

 

A becsületkasszák városa - Kőszeg látnivalói
Kőszeg mind Magyarország, mind Ausztria történelmében jelentős fejezetet foglal el, de napjainkban is látnivalók sokaságával várja a látogatókat. Középkori vár, gyönyörű épületek, vagy kirándulás a közeli erdőkben? Kőszeg ezt mind tudja. Tartsatok velünk!

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Levendulamezők, nádasok, pompás látnivalók, valamint kiváló éttermek és fagyizók mellett vezet majd végig az utatok, ha hallgattok ránk, és bringára ülve vágtok neki a Balaton partjának felfedezéséhez. Ezek a különlegesen szép útvonalak ráadásul gyerkőccel is bejárhatók.
A kánikulában nem csak nekünk esik jól a felfrissülés a vízben, négylábú kedvenceink is örömmel ugranak a habokba. Szerencsére országszerte egyre több olyan strandot találni, ahol a kutyákat is szívesen látják, úgyhogy most egy helyen összegyűjtöttük nektek ezeket!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Bakancslistás kastély a Mátrában - Interjú Szélessy Andrással, a Kastélyhotel Sasvár igazgatójával
2022.08.16 | 11 perc | Szállások | Legnépszerűbb
Egy kastély, ahová egyszer mindenki el szeretne jutni. A Mátra szívében álló Kastélyhotel Sasvár nem csak szépsége és története miatt izgalmas bakancslistás szálloda, de szolgáltatásai tekintetében is egyedülálló. A szálloda igazgatójával, Szélessy Andrással beszélgettünk.
Tetőtéri medencétől a növényfallal bélelt wellnessig: 5+1 megújult szálloda Magyarországon
2022.08.17 | 7 perc | Szállások | Legnépszerűbb
Üvegfalú tetőtéri medence, élménydús szórakoztatóközpontok, felfrissített hotelszobák, zseniális szaunaattrakciók, kibővített, gyermekbarát szolgáltatások? Többek között ezekkel az újdonságokkal tért vissza az alábbi 5+1 káprázatos, belföldi szálloda.
5 vadregényes Kéktúra útvonal a legszebb helyszínekkel – szurdokvölgyektől a kilátóteraszokig
Sárkány lakta barlang, mesebeli szurdokvölgy, valamint figyelemre méltó panorámák szegélyezik Magyarország talán legismertebb és egyik legkedveltebb turistaútját, az Országos Kéktúrát. Nézzétek meg, nekünk melyik az 5 kedvenc szakaszunk!
Belföldi nyaralás vidéken - TOP5 szálloda festői zöldövezetben
Ha unjátok a Balatont és a mindig nyüzsgő fürdővárosokat, és szívesebben töltenétek nyáron is néhány napot csendes, nyugodt környezetben és festő zöldövezetben, akkor jó helyen jártok. Íme 5 wellness hotel vidéken a felhőtlen nyaralásért!
8 varázslatos látnivaló az Őrségben
Fedezd fel az Őrség látnivalóit! Az Őrségbe látogatva garantáltan megtapasztaljuk a népi kultúrák varázsát, a régi épületek báját, a zamatos őrségi ételek ízeit és az élővilág sajátosságát. Akár családdal, akár egyedül vennéd hátadra a hátizsákot, tökéletes úti cél.