Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nincs nyár bulik nélkül - 10 csúcsszuper fesztivál 2022-ben

2022.06.09 | 11 perc

2021 nem a fesztiválok éve volt, de 2022 már az lehet: szervezőik a kényszerszünet alatt izgalmasabbnál izgalmasabb programokat találtak ki és tehetséges fellépőkből sem lesz hiány! Ráadásul nincs olyan zenei műfaj, amely legalább az egyik fesztiválon nem képviselteti magát, szóval attól nem kell félnetek, hogy nem találtok a saját ízléseteknek megfelelőt. Inkább az lesz a kérdés, hogyan zsúfoltok be ennyi programot 3 hónapba?

 

SZIGET FESZTIVÁL 2022 – Budapest

Időpont: 2022. augusztus 10-15.

A 2022-es Sziget Fesztivál igazi világsztárokat, itthon még nem látott előadókat és izgalmas feltörekvő tehetségeket sorakoztat fel augusztus 10.-15. között a szabadság szigetén. A bejelentett fellépők között van a teljesség igénye nélkül Dua Lipa, az Arctic Monkeys, Kings of Leon, valamint Bastille, Stromae, a TikTokon népszerű Princess Nokia és a brit lemezlistákat első albumukkal meghódító banda, az Inhaler.

Jobbnál jobb budapesti szállás közül választhatsz>>

 

 

VOLT FESZTIVÁL 2022 - Sopron

Időpont: 2022. június 21-25.

A Telekom Volt Fesztivál június 21-25. között olyan neves előadókkal várja a bulizni vágyókat Sopronban, mint Muse, The Killers, Bring Me The Horizon, Sum 41, Yungblud, Skillet, Passenger, Scarlxrd, Borgore, Virtual Riot, FuntCase. Természetesen a magyar zene jeles képviselői sem hiányozhatnak az 1993 óta megrendezett fesztiválról, ott lesz például a Bagossy Brothers Company, a Blahalouisiana, a Paddy and the Rats, az Elefánt, az Irie Maffia és az Aurevoir zenekar is. A koncerteken kívül színházi előadások és sport programok is várhatóak a Soproni-hegység gyönyörű lankáinak árnyékában. 

Szállás ajánlataink Sopronban>>

 

 

BALATON SOUND 2022 - Zamárdi

Időpont: 2022. június 29-július 02.

A Festivalbeach 2022-ben június 29. – július 2. között újra együtt dübörög majd Zamárdival. Az első napon olyan lemezlovasok zenéi dübörögnek majd, mint Lost Frequencie,Martin Garrix és Sven Väth. A harmadik napon pedig Marshmello és Timmy Trumpet is fellép Európa egyik legnagyobb szabadtéri elektronikus zenei fesztiválján. Az utolsó napot többek közt Alesso svéd DJ és elektronikus zenei producer zárja. 

A Balaton Sound fesztivál neve magába foglalja a zenei kínálat mellett a másik legnagyobb erősségét is, ami maga a helyszín. Ugyanis amikor éppen nem egy koncerten szórakoztok, a Balatonban csobbanhattok egy hatalmasat. A tavon Boat Party is közelekedni fog, ahol a balatoni panorámában gyönyörködve külföldi sztár DJ-k ütemeit hallgathatjátok. 

Foglaljátok le minél előbb szállásotokat!>>

Indul a fesztivál szezon! BALATON SOUND / Fotó: Rockstar PhotographersIndul a fesztivál szezon! BALATON SOUND / Fotó: Rockstar Photographers

 

 

STRAND FESZTIVÁL 2022 - Zamárdi

Időpont: 2022. augusztus 18-21.

A Strand Fesztivál 2022-ben hazatér és újra a megszokott helyszínen, augusztus 18-19-20-21-én kerül megrendezésre Zamárdiban. A tizedszerre megrendezett rendezvény első napjának strandfellépője Parov Stelar, aki előtt a Carson Coma és a Bagossy Brothers Company fog játszani. Ezzel párhuzamosan a Foodpanda Színpadon a Margaret Island-al és a Welhello-val énekelhetitek együtt a legnagyobb slégereiket, de a Telekom Kraft színpad fellépői végig hazai zenészekből állnak. A következő nap a skót énekes-dalszerző, Tom Walker, szombaton pedig Sam Feldt holland DJ vagy Alvaro Soler spanyol énekes fellépésén adhatjátok át magatokat a nyárnak. Ha a 90-es és 2000-es évekbeli zenéit is szeretitek, akkor pedig az utolsó nap végső perceiben vegyetek részt a Necc Party-n is! Csapjatok le időben a jegyekre, melyeket akár részletekben is fizethettek, így biztosan nem maradtok le augusztus 20-án a  Balaton legnagyobb tűzijátékáról.

Szállás ajánlataink Zamárdiban>>

Indul a fesztivál szezon! Strand Fesztivál / Fotó: strandfesztival.comIndul a fesztivál szezon! Strand Fesztivál / Fotó: strandfesztival.com

 

 

MŰVÉSZETEK VÖLGYE 2022 – Kapolcs, Taliándörögd és Vigánpetend

Időpont: 2022. július 22-31.

Július 22. és július 31. között várja a művészetek rajongóit az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja,  amely a tavalyihoz hasonló módon saját színházi darabbal nyit, a Mr. and Mrs-szel. Ez egy két szereplőre, de összesen 10 szerepre íródott, izgalmas előadás, főszerepben Janza Katával és Szabó P. Szilveszterrel. A Völgyben a mainstream és alternatív színházi előadásokon túl a látogatók elmerülhetnek az újcirkusz, a kortárs tánc vagy akár az opera világában, vagy ellátogathatnak a Versudvarba. Összesen közel 2000 program közül szemezgethetnek majd.

A Művészetek Völgyén minden évben a  legnagyobb magyar zenészek fordulnak meg, s ez idén sem lesz másként. Csak hogy párat említsünk: a Bohemian Betyars, a Csík zenekar, a Budapest Bár, az Anna and The Barbies, a Hiperkarma, az Esti Kornél, a 30Y, Barkóczi Noémi szintén fellép majd. Sőt még Dés László, Básti Juli és Nagy Ervin is, a Parno Graszt pedig itt ünnepli 30. születésnapját. 

Szállás ajánlatok Kapolcs és környékén>>

Indul a fesztivál szezon! Művészetek Völgye / Fotó: muveszetekvolgye.huIndul a fesztivál szezon! Művészetek Völgye / Fotó: muveszetekvolgye.hu

 

 

PALOZNAKI JAZZPIKNIK 2022 - Paloznak

Időpont: 2022. augusztus 04-06.

A Balaton-felvidéki nyár legnagyobb szenzációval vár a 10. Jubileumi Paloznaki Jazzpiknik. A fesztivál eddig bejelentett headlinerei: Lisa Stansfield, Emeli Sandé, Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience és az MF Robots.  A Balatontól egy kőhajításnyira, a paloznaki szőlőhegyen - ahogyan a neve is ígéri-  igazi piknik-hangulatra számíthatnak a látogatók az egykor, a Tájház udvarán létrejött apró kis rendezvényből kitörő 4 színpados, 40 koncertes rendezvényen.

Családosok figyelem! A Nagyszínpad előtti réten, illetve a Lissé Gyermekudvarban idén is  színes programokkal készülünk a gyerekeknek, ezért akkor sem kell lemondanotok a gasztronómiai élményekkel teli rendezvényről, ha nem találtok bébiszittert.

Paloznak környéki szállások>>

Indul a fesztivál szezon! Paloznaki Jazzpiknik / Fotó: Mónus Márton, Mohai BalázsIndul a fesztivál szezon! Paloznaki Jazzpiknik / Fotó: Mónus Márton, Mohai Balázs

 

 

O.Z.O.R.A. FESZTIVÁL 2022 – Ozora

Időpont: 2022. augusztus 01-07.

Az egyhetes pszichedelikus zenei, összművészeti rendezvény augusztus 1. és 7. között kerül megrendezésre a dádpusztai völgyben. Bár a többi fesztiválon is fel-feltűnnek kevésbé ismert előadók, az Ozora Fesztivál leginkább az övék. A minőségre persze ez nincsen hatással,  sőt. Különleges hangulátát éppen ez adja. A látogatók 7 helyszínen adhatják át magukat a psy, a chill, a goa trance és ambient zenéknek. Itt sem maradnak el a gasztronómiai kalandok, és természetesen bőven válogathattok majd a kézműves vásár termékei közül. 

Szállások a környéken>>

Indul a fesztivál szezon! O.Z.O.R.A. Fesztivál / Fotó: ozorafestival.euIndul a fesztivál szezon! O.Z.O.R.A. Fesztivál / Fotó: ozorafestival.eu

 

 

WILD EAST ROCK FESZTIVÁL 2022 – Tokaj-Hegyalja, Rakamaz

Időpont: 2022. augusztus 12-13.

2 napon keresztül újra dübörög majd a Wild East Rock fesztivál Hegyalján, méghozzá augusztus 12-13. között. Az első napon a Potatopatch, a Drow, az I'm Dorothy és a Tortuga energikus koncertjén tombolhatunk, szombaton pedig a New Snake Revival, az NFR, a the Grenma és az Alvin és a Mókusok fellépését élvezhetjük. Felkészültetek a pogózásra?

Szállásajánlatok Rakamaz környékén>>

/ A kép illusztráció // A kép illusztráció /

 

 

SZ.I.N. - SZEGEDI IFJÚSÁGI NAPOK 2022 – Szeged

Időpont: augusztus 24-27.

Napfény, fergeteges koncertek és fantasztikus atmoszféra várja a fesztiválrajongókat a Tisza partján, a világ egyik legszeretnivalóbb városában, Szegeden augusztus 24. és 27. között. Találkozhattok többek között a helyiek nagy kedvencével, a Margaret Island-el, de több hazai favorit is várható a SZ.I.N.-en, úgymint a Magna Cum Laude, Paulina, Nemazalány x Sofi és a The Biebers, a Follow the Flow, illetve a Lóci játszik is.

Szállások Szegeden>>

Indul a fesztivál szezon! Szegedi Ifjúsági Napok - Fotó: szin.orgIndul a fesztivál szezon! Szegedi Ifjúsági Napok - Fotó: szin.org

 

 

BEACH FESZTIVÁL 2022 - Balatonfűzfő

Időpont: 2022. augusztus 04-07.

2022-ben a Beach Fesztivál augusztus 4. és 7. között ígér igazi balatoni fesztiválélményt a zene szerelmeseinek. További információkért figyeljétek a hivatalos csatornáikat.

Szálláshelyek a közelben>>

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Elvarázsolt helyszínek, izgalmas feladatok – íme a legjobb szabadulószobák Budapesten!
Néhány éve kezdtek igazán betörni a köztudatba a szabadulószobák, és azóta is töretlen népszerűségnek örvendenek, nem véletlenül, hiszen kitűnő program esős napokra vagy randihelyszínnek. Ahány szoba annyi tematika, úgyhogy ebben a cikkben megmutatunk néhányat, hogy legyen miből válogatni!

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Nagy örömünkre a levendula egyre nagyobb népszerűségnek örvend, s a domboldalakon pompázó lila virágoknak köszönhetően a nyár meleg hónapjait csodás illat lengi körbe. Ki tudna ellenállni ennyi szépségnek? Szerencsére nem is kell, sőt, irány a levendulaszüret! Mutatjuk a legkedveltebb levendulamezőket, hogy megtölthessétek velük a kosarad.
Lépjetek be Magyarországon a Jurassic Park kapuján, mert Budakeszin vagy épp Rezin könnyedén az őslények birodalmában találhatjátok magatokat! Élethű őshüllők, régészeti feltárások és izgalmas játékok – ezek lapulnak a hazai dinó parkokban! A gyerekek garantáltan imádni fogják!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!