Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Pazar önálló házak és szállások, ha a barátaiddal elvonulnátok a világ elől

Ha szeretnél elutazni a barátaiddal, hogy néhány napra kiszakadjatok a mindennapi rohanásból, akkor itt a megoldás! Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan vendégházat, ahol tiétek az egész hely, sokan elfértek, senki sem zavarja meg a nyugalmatokat, és még kirándulni is tudtok a környéken, ha ahhoz van kedvetek.

 

Helén Panzió***, Hercegkút 

Hercegkutat és környékét bátran választhatjuk télen és nyáron is egy pár napos kiruccanás állomásaként, hiszen szuper programlehetőségek közül válaszhatunk. Ha nagyobb baráti társasággal érkezünk nem maradhatnak ki a Gombos-hegyi pincesor hobbitlak-szerű hegybe vájt pincéi, ahol Tokaj-Hegyalja legjobb borait kóstolhatjuk meg, de érdemes egy sétát tenni a helyi kálvária 24 stációjához is, melynek tetejéről lenyűgöző panoráma tárul elénk.

A településen található Helén Panzió 6 szobája tökéletes választás lesz pihenésünk helyszínéül, ahova akár házi kedvencünket is vihetjük. A kirándulásokat követően van lehetőség bográcsozásra, grillezésre, de ha a napot inkább lustálkodással indítanánk, a helyszínen minden nap bőséges és finom reggelivel készülnek. Tovább a Helén Panzió szállásajánlataihoz>>

Önálló házak és szállások - Helén Panzió*** (Hercegkút)Önálló házak és szállások - Helén Panzió*** (Hercegkút)

Önálló házak és szállások - Helén Panzió*** (Hercegkút)Önálló házak és szállások - Helén Panzió*** (Hercegkút)

 

 

Fűzfa Vendégház, Demjén

A Demjéni Termálfürdőtől pár száz méterre épült Fűzfa Vendégház önállósága és elhelyezkedése miatt nagy kedvenccé vált azok számára, akik elvonulnának kicsit a városi nyüzsgés elől, és többedmagukkal élveznék a vidéki csendet és a fürdő nyújtotta szolgáltatásokat. A szállás férőhelye 4 fő, de megbeszélés szerint a nagy amerikai konyhás nappaliban még 1-2 fő elhelyezhető. Ha szeretnénk kiegészíteni a barlang spa élményét más szabadidős tevékenységekkel is, akkor barangoljunk el a Laskó-patak mellékvölgyének oldalába faragott sziklahelyiségeibe, az úgynevezett Remete-lakba, vagy nézzük meg a titokzatos kaptárköveket a település felé magasodó Hegyeskő-tetőn. Tovább a Fűzfa Vendégház szállásajánlataihoz>>

Önálló házak és szállások - Fűzfa Vendégház (Demjén)Önálló házak és szállások - Fűzfa Vendégház (Demjén)

Önálló házak és szállások - Fűzfa Vendégház (Demjén)Önálló házak és szállások - Fűzfa Vendégház (Demjén)

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
7 tündéri szálláshely, amely titeket is elvarázsol - vidéki vendégházak szaunával
Mesés vendégházakról, elbűvölő panziókról és magával ragadó természeti környezetről ábrándoztok, ahol ezer kaland vesz körül titeket? Akkor kapaszkodjatok, mert elrepítünk benneteket, és mutatunk 7 szédítően jó vidéki vendégházat szaunával.

 

 

Babaház, Bodajk

A Bakony és a Vértes között Bodajk szívében, a Kálvária-domb oldalán áll a hangulatos kúria épülete, a Babaház. A Hochburg-Lamberg Vadászkastély közvetlen szomszédságában fellelhető rózsaszínűre festett pihenőhelyen 8 fő számára tudják a teljes kikapcsolódást garantálni. A gyermekkel érkezőket játszósarok, a legkisebbeket bababarát szolgáltatások várják, valamint többnyelvű könyvtárral, DVD gyűjteménnyel és társasjátékokkal teszik még változatosabbá az ott töltött időt. Ha a társaság úgy döntene, hogy felfedezi a környéket, akkor a Vértes déli lejtőjének egyik kis sziklaszirtjén álló gótikus Csókakő vára kiváló célpontnak fog bizonyulni. Tovább a Babaház szállásajánlataihoz>>

Önálló házak és szállások - Babaház (Bodajk)Önálló házak és szállások - Babaház (Bodajk)

Önálló házak és szállások - Babaház (Bodajk)Önálló házak és szállások - Babaház (Bodajk)

 

 

Halháza Vendégház, Sirok

A Mátra lankái között, Sirokon az erdő szélén egy teljesen új koncepciót álmodtak meg a Halháza tulajdonosai 10 évvel ezelőtt. Apartmanjaik atmoszférája még valóban abba az időbe repít vissza, amikor az emberek sokkal inkább természetközelibb életet éltek, mint manapság. Erdészlak fantázianevű vendégházukban akár nyolcan is elférnek, felújított dísztárgyaik és fatüzelésű kandallójuk a múltat idézi, de természetesen minden megtalálható itt, ami a modern korban nélkülözhetetlen. Elhagyva a szállásunkat érdemes körbenézni a településen is, vagy szép időben felsétálni a Várhegyen álló Siroki Várhoz, mely már az Árpád-kor óta őrzi a tájat. Tovább a Halháza Vendégház szállásajánlataihoz>>

Önálló házak és szállások - Halháza Vendégház (Sirok)Önálló házak és szállások - Halháza Vendégház (Sirok)

Önálló házak és szállások - Halháza Vendégház (Sirok)Önálló házak és szállások - Halháza Vendégház (Sirok)

 

 

Padláskincsek Vendégház, Nagybörzsöny 

Nagybörzsöny központjában, de mégis az egyik csendes mellékutcában egy igazi kis ékszerdobozra bukkanhatunk. A teljeskörűen felújított Padláskincsek Vendégház egy udvaron belül két külön épülettel áll az utazók rendelkezésére, melyek azonban csak egyben bérelhetőek, így a nagy társasággal érkezők számára javasolt a lefoglalása. A teljes lakóterület nagysága így nagyjából 100 négyzetméter, mely akár 10 fő kényelmes vendégül látását is lehetővé teszi. A kertben rossz idő esetén is tudunk főzni és enni, míg a fürdődézsa a téli hidegben az egyik legjobb időtöltés lehet napnyugta után. Tovább a Padláskincsek Vendégház szállásajánlataihoz>>

Önálló házak és szállások - Padláskincsek Vendégház (Nagybörzsöny)Önálló házak és szállások - Padláskincsek Vendégház (Nagybörzsöny)

Önálló házak és szállások - Padláskincsek Vendégház (Nagybörzsöny)Önálló házak és szállások - Padláskincsek Vendégház (Nagybörzsöny)

 

(A nyitókép illusztráció)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
7 magyar mesefalu, ami rabul ejti a szíveteket
Fedezd fel az ország legszebb településeit! Még a határt sem kell átlépnünk ahhoz, hogy varázslatos kirándulóhelyeket találjunk, mert Magyarország legszebb falvaival úton-útfélen találkozhatunk. Ezek a bájos települések önmagukban is csodálatosak, de ezen kívül mesés programokat és látnivalókat is rejtenek. Gyertek velünk a Bakony lankáira, egy vadregényes völgykatlanba, különleges várakba és a Gerecse hangulatos lombkorona sétányára!

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Hidak alatt csobogó patak, takaros porták és interaktív látogatóközpont bújik meg a bűbájos Regécen. Az idilli kis falu peremén ráadásul Magyarország egyik legszebb erődítménye magasodik, amit védelmezően karol át a mesés MondtaTúrát tartogató erdő. Szegődjetek a nyomunkba, és ne hagyjátok ki legfrissebb élménybeszámolónkat a Zempléni túránkról!
Télen sem kell lemondanotok a szabadtéri fürdőzés öröméről, mert a most következő TOP5 wellness hotelben a leghidegebb időben is nyakig merülhettek a kültéri medence kellemes meleg vízében – és persze a jobbnál jobb élményekben!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.