Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tavaszi élménytippek - helyek, amik újra megtelnek élettel márciustól

Tavasszal nem csak a természet kezd el éledezni a hosszú téli álom után, hanem számos felfedezésre váró hely is. Hoztunk nektek 5+1 tippet, hogy hová érdemes ellátogatni márciusban, ahol felejthetetlen élményekkel töltődhettek fel!

 

 

Budakeszi Dinó Park

Március 4-én újra megnyitotta kapuit a Budakeszi Vadaspark területén található Dinó Park. A közel 2 hektáros parkban elterülő tanösvényen 25 élethű dinoszaurusszal ismerkedhettek meg információs táblák segítségével. A dinók földjén a legkisebbek igazi interaktív szórakozásba csöppenhetnek, miközben tudásukat is bővítik az őslények világáról. Az önfeledt szórakozást szolgálja a - természetesen - dinó témájú játszótér és a Játék-völgy is, ahol különféle interaktív játékokkal játszhatnak a legapróbb dinó-rajngók.

Tipp: Kössétek össze a Dinó Park meglátogatását egy kellemes kirándulással! Szálljatok fel a Hűvösvölgyből induló Széchenyi-hegyi Gyermekvasútra és robogjatok el egészen a Jánoshegy megállóhoz. Az Erzsébet-kilátótól egy könnyű, 3,3 kilométeres sétával éritek el a vadaspark bejáratát, miközben érintitek a Csacsi-rétet. A pontos útvonalat itt találjátok.

Tavaszi élménytippek - Budakeszi DinóparkTavaszi élménytippek - Budakeszi Dinópark

 

 

Akácliget Gyógy- és Strandfürdő - Karcag

Március 1-jén ismét megnyitotta kapuit a szolgáltatások teljes palettájával az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő. A karcagi fürdőben 3 fedett és 5 nyitott - melyből 3 gyógyvizes - medence várja a gyógyulni és kikapcsolódni vágyókat. A wellnessrészlegen természetesen a szaunázás szerelmeseinek is kedveznek, ugyanis ők a finn- és infraszaunában töltődhetnek fel. A fürdőben a legkisebbekeknek is felhőtlen szórakozásban lehet részük, a gyermekmedencében 2 fóka, 2 teknős, 1 bébi vízilófej, 1 kiselefánt és 1csúszda várja őket.

 

 

 

 

Kalandváros - Szombathely

Az 1 hektáros területelen elhelyezkedő Kalandváros játszópark március 16-án nyitja meg kapuit ismét a családosok számára. A kilenc tornyú favár csúszdákkal és kötéllétrákkal invitálja a gyermekeket az önfeledt mókára. A parkban számos vizes játszóhely és dombcsúszda is található elszórtan, valamint hintapark, drótkötélpálya, továbbá hagyományos játszóterek rugós játékokkal, mászókákkal, körhintákkal, homokozókkal. Ami biztos, hogy a gyerkőcöket alig lehet majd hazacsalogatni a játékparból és az esti elalvással sem lesz gond!

Tavaszi élménytippek - Kalandváros (Szombathely)Tavaszi élménytippek - Kalandváros (Szombathely)

 

 

Thermal Spa Siklós

A kéthónapos műszaki leállást követően március 10-től ismét nagy szeretettel vár titeket a Thermal Spa Siklós! A Siklósi Vár közelében található 5000 négyzetméteres, háromszintes fürdő különféle medencékkel, szaunákkal és sportpályákkal biztosítja a felhőtlen kikapcsolódást. A 6 felnőtt- és 3 gyermekmedencének, az élményelemeknek, csúszdának és vízi játékoknak köszönhetően a család minden tagja feltöltődve távozhat nap végén.

Tipp: Ha a hónap végén érkeztek a városba, akkor mindenképpen ünnepeljetek együtt a várossal, a Siklósi Városnapokon! 2023. március 31. és április 1. között színes programokkal és fergeteges hangulattal várnak mindenkit Siklós születésnapján.

Tavaszi élménytippek - Thermal Spa SiklósTavaszi élménytippek - Thermal Spa Siklós

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
7 skanzen Magyarországon, amit érdemes meglátogatnod tavasszal
Lassan újra itt a tavasz, és a jó idő érkeztével lehet tervezgetni a szabadtéri programokat. Ha szeretnétek betekintést nyerni abba, hogy miként éltek őseink Magyarországon a korábbi évszázadokban, akkor a skanzeneknél tökéletesebb helyet nem találtok, ezért összegyűjtöttük nektek a legjobb falumúzeumokat!

 

 

 

Tisza-tavi Ökocentrum - Poroszló

Az éves karbantartás után március 11-től ismét látogatható a Tisza-tavi Ökocentrum. A poroszlói egységben egész napos interaktív szórakozás vár titeket. Az állandó- és időszaki kiállítások mellett 3 dimenziós mozi, játszószoba és kilátótorony is épült. Nem utolsó sorban itt található Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszerere, mely által megismerhetitek a Tisza-tó varázslatos élővilágát.

Tavaszi élménytippek - Tisza-tavi Ökocentrum (Poroszló)Tavaszi élménytippek - Tisza-tavi Ökocentrum (Poroszló)

 

 

+1 programtipp: Medveébresztő a veresegyházi Medveotthonban

A Veresegyházi Medveotthonban március 19-én élményekkel teli programokkal várnak titeket egész nap! Vegyetek részt a Kangoo reggeli tornán, a MaciZoo Kuckó szórakoztató foglalkozásain, arcfestésen, pecsétkereső játékban, valamint az elmaradhatatlan hétvégi Predator programon a farkasokkal és a ragadozó madár bemutatón, hogy felejthetetlen élményekkel távozzatok! A részletes programleírást itt találjátok.

Tavaszi élménytippek - Veresegyházi MedveotthonTavaszi élménytippek - Veresegyházi Medveotthon

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Hétvégi kirándulásokhoz, városnéző kalandokhoz és idilli borozgatásokhoz is tökéletes választás a látnivalókban gazdag Szekszárd. Kutassátok fel velünk a panorámás kilátókat, a hangulatos tereket, a látványos múzeumokat és a kiváló túraútvonalakat!
Március 8. nemzetközi nőnap. Tudtad, hogy az első, akkor még nemzeti nőnapot 1909. februárjában tartották az Egyesült Államokban? De vajon mikor és hol ünnepelték meg a világon először a nemzetközi nőnapot? Milyen esemény emlékére tartották meg eredetileg, és miért pont március 8-án ünnepeljük?
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!