Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

TOP 5+1 kilátó Magyarországon, ahonnan minden évszakban pazar a kilátás

A kilátók igazán népszerű látnivalónak számítanak. Ennek talán az a fő oka, hogy miközben a természet szépségében gyönyörködünk a magasból, sokkal könnyebb elfeledkezni a mindennapok problémáiról. Ráadásul a kirándulók minden évszakban más és más arcát fedezhetik fel a környéknek. Ősszel különösen változatos és színes látványban lehet részetek, így csak biztatni tudunk titeket arra, hogy keljetek útra és fedezzétek fel Magyarország kilátóit, melyek közül ismét bemutatunk egy párat.

 

Prónay-kilátó, Alsópetény

A Romhányi-hegy tetejére, a Kecske-kő csúcsra épített 26 méteres Prónay-kilátón teljeskörű panoráma vár ránk. Az Országos Kéktúra útvonaláról rövid kitérővel elérhető kilátóról szemünk elé tárul a Badacsony, a Szandavár, a Selmeci-hegység a Szitnya csúccsal, a távolban pedig a Karancs, a Mátra vonulatai, a lankás Gödöllői dombvidék és a Naszály, a Pilis és a Visegrádi-hegység csúcsai is kémlelhetőek.

Egyetek egy jót a Hármashatár Fogadóban>>

Szállásajánlatok Alsópetény környékén>>

Prónay-kilátó, AlsópetényPrónay-kilátó, Alsópetény

Kilátás a Prónay-kilátóbólKilátás a Prónay-kilátóból

 

Kéz-kilátó, Felsőtold

A világörökség részét képező Hollókő és Felsőtold között, a Cserhát szívében találjuk a Kéz-kilátónak nevezett kilátóteraszt. A kilátóról csodás panoráma nyílik a Cserhát lankáira és Farkaskútvölgy vidékére is. A kilátón egyszerre élvezhetjük a mesés kilátást és a nyugodt, csendes pihenést.

Szállásajánlatok Felsőtold környékén>>

Kéz-kilátó, FelsőtoldKéz-kilátó, Felsőtold

 

Guckler Károly-kilátó, Budapest

A Hármashatár-hegy fővárosunk egyik kedvelt kirándulópontja és a 495 méter magas csúcsára épített, csodás panorámát nyújtó Guckler Károly kilátóról az összes Dunán átívelő híd, tiszta időben még a Mátra, a Cserhát és a Pilis vonulatai is szemünk elé tárulnak. Érdekessége, hogy egy korábbi katonai objektum újrahasznosításával létesült.

Fedezzétek fel Budapest gasztronómiai kínálatát>>

Szállásajánlatok a fővárosban>>

Guckler Károly-kilátó, BudapestGuckler Károly-kilátó, Budapest



Ranzinger Vince-kilátó, Tatabánya

A korábban Bányász-kilátó néven ismert, egykoron bányászati akna felvonóként üzemelő, ma Ranzinger Vince-kilátón csodálatos panoráma tárul elénk: Tatabánya és a környező települések, Környe, Oroszlány, de akár Komárom látványát is kémlelhetjük. Továbbá Tatabánya egyik leghíresebb pontja, a Turul emlékmű is mindössze negyed órányi sétára található tőle.

Kóstoljátok bele a helyi vendéglátóhelyek kínálatába>>

Szállásajánlatok a közeli Tatán>>

Ranzinger Vince-kilátó, TatabányaRanzinger Vince-kilátó, Tatabánya

Ranzinger Vince--kilátóRanzinger Vince--kilátó

 

Avasi-kilátó, Miskolc

A miskolci Avason az 1900-as években több kilátó is állt, a ma is álló tévétornyot 1963-ban építették. 234 méter magason, a 72 méter magas Avasi-kilátón 10 méteres magasságban van a nyitott kilátó-terasz, ahonnan 180 fokos panoráma nyílik a Sajó-völgy, a Cserehát és Tokaj, a Bükk és az Alföld irányába.

Kiváló éttermek várnak titeket>>

Szállásajánlatok Miskolcon>>

Avasi-kilátó, MiskolcAvasi-kilátó, Miskolc


Vajda Péter kilátó, Bakonyszücs

A Bakony legmagasabb pontján, a 709 méteres Kőris-hegyen magasodik a háromszintes Vajda Péter kilátó. Mondanunk sem kell, ahogy az összes kilátóról, innen is csodás panoráma tárul elénk, a Balaton, a Bakony, a Kab-hegy, a Somló, a Bakonyalja és a Sokorói (Pannonhalmi) – dombság falvainak látványával. A távolban a Pannonhalmi Bencés Apátság is látható, szép tiszta időben pedig akár az Alpok csúcsait is kémlelhetjük.

Ismerjétek meg a Bakony gasztronómiai világát>> 

Szállásajánlatok Bakonyszücs környékén>>

A Bakony talán ősszel a legszebbA Bakony talán ősszel a legszebb

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ragyogó panoráma, erdei környezet, központi elhelyezkedés, meseszép wellness… ugye, hogy nehéz lenne nemet mondani minderre? Szerencsére, nem is kell, mert legfrissebb ajánlatunkban olyan hazai hoteleket mutatunk, amikben biztosan nem csalódtok majd!
Kóstoljatok kemencében sült finomságokat, ízletes borokat egy fejedelmi panorámát nyújtó kilátó lábánál, vagy derítsétek fel a lebilincselő tanösvényeket, a különleges termáltavat, a remek fürdőt és a többi élményt, amit Zalakaros városa kínál nektek…
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.