Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nem mindennapi kilátók Magyarországon

Magasról rálátni a világra mindig is hatalmas élmény, nem véletlen, hogy óriási sikerük van a kilátóknak, legyenek akár az égbe törőek, akár a fák felett húzódóak. Lássuk, melyek a leglátványosabb kilátóink!

 

Pannonhalmi lombkilátó

Hal alakú tanösvény

A Pannonhalmi lombkilátó méltán az egyik legszebb kilátópontja hazánknak. A közel 80 méter hosszú építmény egy hal formájú hurkot képezve ékeli be magát a fák közé, hogy a csúcspontján, közel 20 méteres magasságból nézhessünk körbe a tetejéről. Innen a Sukorói dombságra, Pannonhalmára és a Pannonhalmi medencére látunk rá, de tiszta időben a Bakony vonulatai is megmutatkoznak.

Étterem tippünk: A VIATOR Apátsági Étterem és Borbár kínálata egyszerre tradicionális és modern. Az elegáns környezetben elképesztő borokat kóstolhatnak a vendégek, de ez enm véletlen. A vendéglátóhely a Pannonhalmi Apátsági Pincészet referenciaéttermeként működik a pannonhalmi Kosaras-dombon, a Pannonhalmi Főapátság tőszomszédságában.

Nézz szét a közeli szálláshelyeken is>>


Sasbérci kilátó

Mesebeli torony

A Sasbérci kilátótBujákon, a Cserhát legmagasabb pontjánál keressük, 466 méter magasan áll. Az egykor vadászkastélyként működő achwerk stílusú kőtorony különlegességét a tetejére épített lakórész adja. Mivel nem klasszikus kilátóról van szó, hanem csak az épületen keresztül lehet bejutni, ezért érdemes nyitvatartási időn belül meglátogatni, ami ünnepnapokra és a hétvégékre korlátozódik.

Válogass a legjobb Buják környéki hotelek között >>


Millenniumi-kilátó, Cserépfalu

Kaptárkövek hangulata

A Hór-patak völgyében fekvő Cserépfalun találjuk a Millenniumi-kilátót, amit Csete György Kossuth-díjas építész hozott létre 2000-ben. A csigalépcsős, dácittufa tömbökből álló épület az egykori cserépfalvi kőfaragók emléke előtt tiszteleg. A 240 méter magasan álló kilátó formája kaptárkőre emlékeztet, amin az ablakok képezik a fülkéket, melyek elrendezése a Göncölszekér csillagképet formázza. Az ablakokon kitekintve csodálatos látvány tárul elénk, a falura, a Bükkaljára és a Bükk déli vonulatára látunk rá.

Cserépfalu közelében érdemes megpihenni>>

Millenniumi-kilátó, CserépfaluMillenniumi-kilátó, Cserépfalu


Naplás-tavi kilátó

Budapest új kilátója

Budapest főváros 2021 júniusban új kilátót vehetett birtokba. A XVI. kerületben található Szilas-pataki víztározó közelében magasodik a fák fölé a Naplás-tavi kilátó, amelynek tetejéről, 22 méter magasból páratlan, 360 fokos panoráma tárul elénk. Ráláthatunk a tóra, sőt, még a Gödöllői-dombságra is. A kilátó a nemzetközileg elismert Robert Gutowski Architects tervezőiroda nevéhez kapcsolódik, és sikerének egyik titka a látványos, fordított egyenesszárú háromszögekből összeillesztett, fagerendákból álló torony, amit már az első hónapokban sokan kerestek fel.

Nézd meg a csodás budapesti szállásajánlatokat>>
A fővárosban jobbnál-jobb éttermeket találhatsz>>

Panoráma a Naplás-tavi kilátóból.Panoráma a Naplás-tavi kilátóból.



Gömbkilátó a Balatonnál

Eredetileg a magyar alumíniumipar jelképeként mutatták be a BNV-n, majd a hatvanas évek végén került a Balatonboglár közepén található Várdombra. A 15 méter átmérőjű, 240 háromszöglemez alkotta Xantus János Gömbkilátó Zics László építész javaslatára díszkivilágítást kapott, így a 165 méter magasan álló építményt még az északi partról is látni lehet. A kilátóból pazar látvány tárul elénk, de érdemes a környező attrakciókat is kipróbálni: a közelben egy élménypark található, bobozással, íjászattal, különféle kalandpark elemekkel.

A Balatonboglár környéki szállások rátok várnak>>

De előtte egyetek egy jót>>

 

Krisztina-kilátó

Nem dőlt ki

Unalmasnak egyáltalán nem mondható a dozmati Krisztina-kilátó, ami különleges, fából készült formájával megbontja a vas-megyei község mellett húzódó erdő látképét. A 311 méter magasságban felállított kilátópontról szép időben akár Ausztriáig elláthatunk, de a Kőszegi-hegység és az Arany-patak völgy minden esetben szép panorámát ad.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha kedvetek támadna eltölteni néhány napot egy Budapesthez környékén egy wellness hotelben, ami nincs túl messze a fővárostól, de mégis ki tudtok szakadni nyüzsgésből, akkor van egy jó hírünk! Bármelyik irányba is indultok, biztosan találtok olyan helyet, ami megfelel az elképzeléseiteknek. Mutatunk most 8 wellness szállodát, ami nem fog csalódást okozni.
Senkinek nem kell bemutatni Hévíz fő nevezetességét, a Hévízi-gyógytavat, azonban az is kellemesen el tudja tölteni az időt a városban, aki esetleg kicsit már megunta a fürdőzést. Akár intellektuális, akár gasztronómiai programot keresünk, itt biztosan megtaláljuk a nekünk tetsző elfoglaltságot.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.