Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nem mindennapi kilátók Magyarországon

Magasról rálátni a világra mindig is hatalmas élmény, nem véletlen, hogy óriási sikerük van a kilátóknak, legyenek akár az égbe törőek, akár a fák felett húzódóak. Lássuk, melyek a leglátványosabb kilátóink!

 

Pannonhalmi lombkilátó

Hal alakú tanösvény

A Pannonhalmi lombkilátó méltán az egyik legszebb kilátópontja hazánknak. A közel 80 méter hosszú építmény egy hal formájú hurkot képezve ékeli be magát a fák közé, hogy a csúcspontján, közel 20 méteres magasságból nézhessünk körbe a tetejéről. Innen a Sukorói dombságra, Pannonhalmára és a Pannonhalmi medencére látunk rá, de tiszta időben a Bakony vonulatai is megmutatkoznak.

Étterem tippünk: A VIATOR Apátsági Étterem és Borbár kínálata egyszerre tradicionális és modern. Az elegáns környezetben elképesztő borokat kóstolhatnak a vendégek, de ez enm véletlen. A vendéglátóhely a Pannonhalmi Apátsági Pincészet referenciaéttermeként működik a pannonhalmi Kosaras-dombon, a Pannonhalmi Főapátság tőszomszédságában.

Nézz szét a közeli szálláshelyeken is>>


Sasbérci kilátó

Mesebeli torony

A Sasbérci kilátótBujákon, a Cserhát legmagasabb pontjánál keressük, 466 méter magasan áll. Az egykor vadászkastélyként működő achwerk stílusú kőtorony különlegességét a tetejére épített lakórész adja. Mivel nem klasszikus kilátóról van szó, hanem csak az épületen keresztül lehet bejutni, ezért érdemes nyitvatartási időn belül meglátogatni, ami ünnepnapokra és a hétvégékre korlátozódik.

Válogass a legjobb Buják környéki hotelek között >>


Millenniumi-kilátó, Cserépfalu

Kaptárkövek hangulata

A Hór-patak völgyében fekvő Cserépfalun találjuk a Millenniumi-kilátót, amit Csete György Kossuth-díjas építész hozott létre 2000-ben. A csigalépcsős, dácittufa tömbökből álló épület az egykori cserépfalvi kőfaragók emléke előtt tiszteleg. A 240 méter magasan álló kilátó formája kaptárkőre emlékeztet, amin az ablakok képezik a fülkéket, melyek elrendezése a Göncölszekér csillagképet formázza. Az ablakokon kitekintve csodálatos látvány tárul elénk, a falura, a Bükkaljára és a Bükk déli vonulatára látunk rá.

Cserépfalu közelében érdemes megpihenni>>

Millenniumi-kilátó, CserépfaluMillenniumi-kilátó, Cserépfalu


Naplás-tavi kilátó

Budapest új kilátója

Budapest főváros 2021 júniusban új kilátót vehetett birtokba. A XVI. kerületben található Szilas-pataki víztározó közelében magasodik a fák fölé a Naplás-tavi kilátó, amelynek tetejéről, 22 méter magasból páratlan, 360 fokos panoráma tárul elénk. Ráláthatunk a tóra, sőt, még a Gödöllői-dombságra is. A kilátó a nemzetközileg elismert Robert Gutowski Architects tervezőiroda nevéhez kapcsolódik, és sikerének egyik titka a látványos, fordított egyenesszárú háromszögekből összeillesztett, fagerendákból álló torony, amit már az első hónapokban sokan kerestek fel.

Nézd meg a csodás budapesti szállásajánlatokat>>
A fővárosban jobbnál-jobb éttermeket találhatsz>>

Panoráma a Naplás-tavi kilátóból.Panoráma a Naplás-tavi kilátóból.Gömbkilátó a Balatonnál

Eredetileg a magyar alumíniumipar jelképeként mutatták be a BNV-n, majd a hatvanas évek végén került a Balatonboglár közepén található Várdombra. A 15 méter átmérőjű, 240 háromszöglemez alkotta Xantus János Gömbkilátó Zics László építész javaslatára díszkivilágítást kapott, így a 165 méter magasan álló építményt még az északi partról is látni lehet. A kilátóból pazar látvány tárul elénk, de érdemes a környező attrakciókat is kipróbálni: a közelben egy élménypark található, bobozással, íjászattal, különféle kalandpark elemekkel.

A Balatonboglár környéki szállások rátok várnak>>

De előtte egyetek egy jót>>

 

Krisztina-kilátó

Nem dőlt ki

Unalmasnak egyáltalán nem mondható a dozmati Krisztina-kilátó, ami különleges, fából készült formájával megbontja a vas-megyei község mellett húzódó erdő látképét. A 311 méter magasságban felállított kilátópontról szép időben akár Ausztriáig elláthatunk, de a Kőszegi-hegység és az Arany-patak völgy minden esetben szép panorámát ad.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha kedvetek támadna eltölteni néhány napot egy Budapesthez környékén egy wellness hotelben, ami nincs túl messze a fővárostól, de mégis ki tudtok szakadni nyüzsgésből, akkor van egy jó hírünk! Bármelyik irányba is indultok, biztosan találtok olyan helyet, ami megfelel az elképzeléseiteknek. Mutatunk most 8 wellness szállodát, ami nem fog csalódást okozni.
Senkinek nem kell bemutatni Hévíz fő nevezetességét, a Hévízi-gyógytavat, azonban az is kellemesen el tudja tölteni az időt a városban, aki esetleg kicsit már megunta a fürdőzést. Akár intellektuális, akár gasztronómiai programot keresünk, itt biztosan megtaláljuk a nekünk tetsző elfoglaltságot.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 különleges látnivaló a Balatonon
Nézzétek meg a tatárjárás előtt épült magánvárat, gyönyörködjetek a panorámában az árbóc alakú kilátóból, zarándokoljatok el a bányászalakások romjaiból épített kápolnához - a magyar tenger partján mindig akad újabb felfedezésre váró látnivaló. A legjobb balatoni kirándulóhelyekből és látványosságokból gyűjtöttünk most össze néhányat.
10+2 legszebb természeti látnivaló Magyarországon - Mars-expedíció, Holdra lépés és rejtőzködő csodák a természetben
Sétáljatok vörös lankákon, másszatok fel a szélfútta fennsíkokra, utazzatok vissza a múltba, mert ezúttal a természetben lapuló, 12 különleges kincs nyomába eredünk. Magyarország legszebb természeti kincsei és látnivalói közül muatunk most párat.
Lélegzetelállító várak és várromok szerte az országban
A várak a történelem élő lenyomatai, jó pár közülük túlélt viharos évszázadokat, és ma ugyanazon falak között sétálhatunk, ahol a középkorban nemesek és harcosok rótták a folyosókat. Megmutatunk néhány várat illetve várromot Magyarországon, ha a kirándulást egy kis történelemórával kevernétek.
Pecázók paradicsoma: 5 mesés wellness szálloda saját horgásztóval és horgászati lehetőséggel
Néha legszívesebben fognátok magatokat és kisétálnátok a szürke hétköznapokból, hogy élményekkel színesítsétek meg az életet? Akkor vigyetek magatokkal pecabotot is, és lassuljatok le a most következő szállásokon, ahol még saját horgásztó is rejtőzik!
Álomszép japánkertek és cseresznyefa-virágzás Magyarországon
A Kelet varázslatos világa akár Magyarországon is megérintheti az embert, köszönhetően azoknak a titokzatos japánkerteknek, melyekbe elkalauzolunk benneteket. Ha pedig már elindultok, akkor a bámulatos cseresznyefa-virágzást is érdemes megnézni - mutatjuk, hogy hol.