Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Összegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait!

Hazánk északi része bővelkedik a látnivalókban, de mi a helyzet azokkal a programlehetőségekkel, melyeket az egész család élvez, kortól függetlenül? Ebben a cikkünkben 10 ilyen alternatívát válogattunk össze, hogy a családi kiruccanás valóban szórakoztató legyen a gyerekek és a felnőttek számára is.

 

Lillafüredi Libegőpark

2016 óta libegőből is megcsodálhatjuk Lillafüredet Miskolc egyik legnépszerűbb látványosságának köszönhetően. Az alsó végállomást a Szinva patak völgyében, a Jávorhegynél találjuk, innen egy 1100 méteres út vezet a Jávorhegyi rétre. A felvonón egyszerre 180 fő tud utazni, és jó időben ki is használják a maximális kapacitást, hiszen rengetegen kíváncsiak arra a látványra, ami menet közben elénk tárul, ráadásul a környéken rengeteg túraútvonal közül is válogathatunk.

Összegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Lillafüredi Libegőpark Facebook oldalaÖsszegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Lillafüredi Libegőpark Facebook oldala

Szállástippek Miskolcon>>

 

 

Ellipsum Élmény- és Strandfürdő

Miskolctapolcát nem tudjuk elégszer ajánlani – elég csak a barlangfürdőre gondolni –, és most hoztunk egy újabb érvet a település mellett. Az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő ötcsillagos minősítésére rászolgálva számos medencével, csúszdaparkkal, szaunavilággal és sportpályákkal várja azokat, akik hűsölnének egyet a nagy melegben. Ami biztos, hogy a nap végére nem csak a gyerekek, de a felnőttek is kellőképpen le fognak fáradni, és az egész család a következő látogatást fogja tervezni.

Összegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Facebook oldalaÖsszegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Facebook oldala

 

 

Miskolctapolcai Kalandtúrapark

Maradjunk is Miskolctapolcánál, de most a pancsolás helyett koncentráljunk az adrenalindús programokra! Közel 3000 négyzetméteren és több mint 30 platformon tehetjük próbára tudásunkat a könnyű vonalaktól a kihívást jelentő extrém pályákig, úgyhogy kicsik és nagyok is megtalálják a nekik való próbatételt. A kalandtúrapark állatbarát, így négylábú kedvenceinket is magunkkal vihetjük, és akkor tényleg az egész család együtt vesz rész a programon.

Összegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Miskolctapolcai Kalandtúrapark Facebook oldalaÖsszegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Miskolctapolcai Kalandtúrapark Facebook oldala

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Családi utazás mesterfokon - top10 gyermekbarát wellness szálloda belföldön
Mindenkit csak bátorítani tudunk arra, hogy télen se féljen gyerekkel utazni, hiszen jobbnál jobb gyerekbarát wellness szállodák várják a családokat. Beltéri pancsoló, gyerekmedence, jól felszerelt játszóház és szakképzett animátorok biztosítják, hogy a legkisebbeknek is élményteli legyen a közös utazás.

 

 

Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpont

Eger kis hazánk egyik legnépszerűbb városa, hiszen a várlátogatáson és a bikavér kóstoláson túl is bőven van mit csinálni. A Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpontban már a váróteremben leesik az állunk; egyből a Naprendszerrel és az első Holdra szálló egységgel találkozunk. De nem érdemes itt megállni, hiszen bent kiálltás, csillagásztorony, tudományos játszótér és Eger egyik legkülönlegesebb panorámája fogad minket.

Összegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: egri Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpont Facebook oldalaÖsszegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: egri Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpont Facebook oldala

 

 

Zemplén Kalandpark

A Sátoraljaújhelyen található Zemplén Kalandparkban annyi különleges programlehetőség fogad minket, hogy már az is fejfájást okoz, hogy egyáltalán mivel kezdjünk. A bobpályától kezdve a magas-hegyi libegőn és a mászófalon keresztül a kötélpályáig mindent találunk, és akkor nem is említettük a játszóteret vagy a tanösvényt. Ide tényleg érdemes minél korábban jönni, hogy biztosan jusson idő mindenre, de ha mégsem férünk bele egy napba, akkor a Turistaszállóban megszállhatunk éjszakára.

Összegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Zemplén KalandparkÖsszegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Zemplén Kalandpark

Szállástippek Sátoraljaújhelyen>>

 

 

Szilvásváradi Kisvasút

szilvásváradi kisvasút már 1908 óta koptatja a síneket azon a közel 5 kilométeres szakaszon, ami a Szalajka-völgy bejáratánál lévő Fatelep állomásról indul, és 15 perccel később a Gloriett-tisztásnál ér véget, ahol a népszerű Fátyol-vízesést is találjuk. Külön érdekesség, hogy ez a legmeredekebb vonalvezetésű hazai kisvasút, valamint a legforgalmasabb is, évente nagyjából 200 ezer utasa van – ennyi ember nem tévedhet, így ha eddig nem próbáltátok, akkor most itt a tökéletes alkalom!

Összegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Szilvásváradi KisvasútÖsszegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Szilvásváradi Kisvasút

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Interaktív kiállítások gyerekeknek
Télen sem unatkozhatunk, így irány az ország számos fantasztikus kiállítótere, ahol interaktív játékokon keresztül ismerhetjük meg a tudományos világ megannyi rejtélyét. A gyerekek, ha kedvük tartja, egy rövid időre kipróbálhatjuk magunkat „felnőttként”, vagy tesztelhetik bátorságukat és ügyességüket a természettudományok különös világában.

 

 

Bükki Csillagda

2022 márciusában nyitotta meg kapuit Répáshuta mellett a Bükki Csillagda, ahol akár a Napot is megfigyelhetjük világszínvonalú távcsövükkel, de planetárium, meteoritok és egy izgalmas tanösvény is vár minket. Amatőr csillagászoknak ajánljuk az éjszakai távcsöves bemutatót, amit a gyerekek is élvezni fognak, miközben rengeteget tanulhatnak a minket körülvevő világról. Érdemes a honlapjukon tájékozódni a legújabb eseményekről, ugyanis rendkívül izgalmas és változatos programokkal szoktak készülni.

Összegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Bükki CsillagdaÖsszegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Bükki Csillagda

 

 

Nagyrédei Kecskefarm

A Mátra déli lábánál, a Mátrai Történelmi Borvidék ölelésében született meg a Nagyrédei Kecskefarm, mely egy ökogazdaság, azaz az állatok tartása és takarmányozása mentes a mesterséges anyagoktól. Elsődleges portékájuk a kecskehús és -sajt, utóbbit nemzetközi versenyeken is díjazták már. A farmon rengeteg eseményt szerveznek gyerekek és felnőttek számára is, és egy napra akár mi is sajtkészítővé válhatunk.

Összegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Nagyrédei Kecskefarm Facebook oldalaÖsszegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Nagyrédei Kecskefarm Facebook oldala

 

 

Hatvani Vadaspark

Ha valami sosem lehet unalmas gyerekekkel, az a vasaspark, úgyhogy ha Hatvanban járunk, akkor ezt is iktassuk be a látnivalók közé. A legtöbb hazai nagyvadfajt láthatjuk itt, tehát őzeket, gím- és dámszarvast, valamint muflont is, de mellettük találkozhatunk még vadászgörénnyel, mosómedvével és emukkal is. A vadasparkban külön figyelmet fordítanak a családi programokra; részt vehetünk nyuszisimogatáson, nyomkeresésen vagy élményetetésen, nyáron pedig bográcsozásra is van lehetőség.

Összegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Hatvani Vadaspark Facebook oldalaÖsszegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Hatvani Vadaspark Facebook oldala

 

 

Lipicai Ménesudvar

Fenséges állatokat csodálhatunk meg testközelből Szilvásváradon; az Állami Ménesgazdaság gondozása alatt álló intézmény elsődleges feladata, hogy fenntartsák a lipicai törzstenyészetet az országban, mely olyannyira fontos, hogy 2022-ben a lipicai lótenyésztés a UNESCO kulturális örökség része lett. De nem csak nézelődni lehet: részt vehetünk lovastúrán és a  Hajtókocsi Kiállítást is megtekinthetjük, ahol olyan díszes hintót is láthatunk, amilyen eddig legfeljebb Disney-mesékben jött velünk szembe.

Összegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Állami Ménesgazdaság Facebook oldalaÖsszegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Állami Ménesgazdaság Facebook oldala

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Új kalandokra vágysz? Akkor feltétlenül böngészd át friss bakancslistánkat, melyre a legjobb programok kerültek fel! Eredj templomromok nyomába a Balaton-felvidéken, kutasd fel a legjobb kilátókat, szépséges tanösvényeket és ellenállhatatlan vendéglátóhelyeket, fürdőket is!
Nyaranta minden gyermek álma, hogy a szünidő nagy részét pancsolással töltse. Mutatjuk, melyik hazai élményfürdők tartogatják a legtöbb kalandot – ahol azért a felnőttek sem fognak unatkozni! Szabadtéri medencék élményelemekkel, bébipancsoló, gyerekmedence, csúszdák, vízi attrakciók, sportolási lehetőségek, gyógymedence - ezekben a fürdőkben a család minden tagja megtalálja a kikapcsolódási lehetőségeket.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Honnan nézzük a tűzijátékot Budapesten augusztus 20-án?
2024.07.24 | 4 perc | Események | Legnépszerűbb
Örök dilemma, hogy honnan látszik a legtökéletesebben a budapesti tűzijáték. Ha nem a képernyő előtt szeretnétek részesei lenni az élménynek, akkor adunk néhány tippet: 6 helyszín és kilátópont Budapesten, ahonnan jól látszódik a tűzijáték.
Kívánságteljesítő forrás és szulejmán lábnyomai – legendás kirándulóhelyek Kőszeg környékén
Azt az erdő mélyén megbújó, titokzatos forrást keresitek, ami teljesíti a szívetek vágyát? Tegyetek egy próbát a Kőszeg környéki kirándulóhelyekkel! Nézzétek meg, hol lelhettek rá a legendás Hétforrásra vagy túrázzatok ahhoz a panorámaponthoz, ahonnan a szóbeszéd szerint I. Szulejmán szultán figyelte az 1532-es kőszegi ostromot!
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
5 rejtett vidéki szálláshely wellnesszel, amit ki kell próbálnod!
Termelői reggelik, kristálytiszta levegő, fenyőillatú kuckó. Ugye, hogy milyen jól hangzik? Ha már telítődtél a város zajával, akkor ideje kicsit elvonulni. Ehhez tökéletes alapot adnak azok a bájos vidéki szálláshelyek, amelyeket most listába szedtünk neked. A választás nem lesz egyszerű, mert mind az 5 szállás minőségi kikapcsolódást ígér – sok-sok wellnesszel!