Érdekes
2026. március 2.a párjával járt itt 452006-ban szentelték fel a templomot, 20 éves modern épület.
Sajnos, a belső teret még nem sikerült megnézni, amikor erre jártunk, zárva volt.
A templom egy szép, gondozott parkban áll, átellenben a Szilágyi cukrászdával.
Érdemes körbesétálni és az egyik oldalán a parkban a stációkat is megnézni.
2026. március 1.gyerekekkel járt itt 55Ha Zalakaros, akkor meg kell látogatni Tőzike tündért.
Az Égererdő tanösvényen helyreállították a sétány fa pallóit, a tájékoztató táblákat.
Jó lenne, ha Tőzike tündér ruháját, haját is újra festenék, kissé lekopott évek alatt.
Február végén körülötte mindenfelé virágzott a tőzike a fák alatt, csodás látvány.
2026. március 1.családjával járt itt 45 Kerestünk egy cukrászdát, ezt találtuk meg Martonvásáron. Vasárnap délután elég nagy választék volt, a pultban lévő sütemények inkább a klasszikus vonulatot képviselik. De legalább frissek voltak. A gyümölcsös tortaszelet 1. 200 Ft, a házi krémes 880 Ft, a többi termék is hasonló árfekvésben.
Tisztességes méretben és tisztességes minőségben voltak a vásárolt sütemények. A belső térben néhány asztal van, a tavaszi napsütés többeket kicsalt és a cukrászda előtti asztaloknál fogyasztottak el a süteményeket. Nekem a kávé nem ízlett.
Érdekes
2026. március 1.családjával járt itt 45 Március 1-én, napsütéses tavaszi időben látogattuk meg. Ami miatt másoknak is ajánlom, az a rengeteg hóvirág mindenfele. Nagyon szép. Hosszú sorban álltak a látogatók a pénztárhoz, az arborétumban már eloszlott a tömeg, nem volt zavaró. Negatív, hogy aznap nem lehetett bankkártyával fizetni, csak kézzel írt nyugtát kaptunk, így minden igyekezetük ellenére lassan jutottunk be.
A belépő 2. 500 Ft, a kedvezményes belépő 1. 800 Ft. Szintén negatív, hogy a mosdóban nem volt wc papír. Pozitív, hogy a parkolóhelyet keresőket biztonsági személyzet próbálta irányítani, így a parkolás nem volt káoszos. Összességében kellemes kirándulás volt, egyszer látni kell a hóvirágtengert.
2025. november 14.a párjával járt itt 55 2025-ben ismét megnyitott a Fénykert a gödöllői kastély parkjában. Sok új látványosság mellett Sissi hatalmas fényszobra ismét látható. Szép, igényes installaciók vannak. Idén van egy óriáskerék is a park közepén, ezt is érdemes kipróbálni.
A parkból elérhető és nyitva van a növényház is, ahol karácsonyi dekorációkat lehet vásárolni, feldíszített karácsonyfák is vannak, hasonló, mint a Karácsonyház. Érdemes idén is meglátogatni a fénykertet.
Érdekes
2025. november 11.gyerekekkel járt itt 45A Duna-korzón, a sétány déli végén, Duna-parti részén áll és fogadja a városba járművön Budapest irányából érkezőket a festett betonból készült Köszöntő szobor.
A szobor Farkas Ádám műve, és 1980-ban készült el.
Olyan, mint egy hatalmas felkiáltójel és a leírás szerint a modern ember jele a természetben.
Érdemes megnézni.
2025. november 11.gyerekekkel járt itt 55Szentendre fő sétálóutcájában, a Dumtsa Jenő utcában, a Bükkös patak felőli oldalon található ez a plasztika.
A Braille írásos bronz térkép a történelmi belvárost ábrázolja. 2012-ben készült a Rotary Club támogatásával, azzal a céllal, hogy a gyengénlátókat segítse a város nevezetességeinek megismerésében.
Nagyon tetszett a gyerekeknek is ez a térkép.
2025. november 11.gyerekekkel járt itt 55 Brunszvik Teréz (1775-1861) bronz szobra a Martonvásári Brunszvik kastély kertjében található. Brunszvik Teréz nevéhez kötődik az első magyarországi óvoda, vagyis korabeli nevén kisdedóvó megnyitása, amit 1828-ban Angyalkert néven nyitottak meg Budapesten. A szobron két kisgyerek, egy nagyobbacska kislány és egy kisfiú néz fel Teréz grófnőre, aki szeretettel az arcán néz a kislány felé.
A szobor felirata:
"Elfogadom az összes rászoruló gyermeket, akit a Gondviselés nekem szán. "
Kedves szobor, ne hagyjuk ki, ha a kastélyparkban sétálunk.
2025. november 11.gyerekekkel járt itt 55 Mindig csodáltam a vékony üvegből készült csillogó és törékeny karácsonyfadíszeket. A Szabó Üveg Kft-nél évtizedek óta készítik ezeket, és aki szeretné, karácsony előtt megvásárolhatja a gyári mintaboltjukban, Tárnokon. Az M7-es autópályáról a Tárnoki kihajtónál lehajtva kb. 1 perc alatt érjük el az üzemet.
Belépve feldíszített karácsonyfák, szebbnél-szebb díszek és kedves házigazdák fogadnak. Házigazdák, mert látszik, milyen szeretettel várják a látogatókat ebben a családias üzlet-bemutatóteremben. És még a véletlenül levert díszért sem haragudtak meg. . . (nem kellett kifizetni). Csoportoknak (előzetes bejelentkezés) tartanak bemutatót arról, hogy készülnek ezek a kézműves csodák és a bemutató végén ki lehet próbálni a díszek festését. Sőt, a saját magunk által festett díszt emlékbe is elvihetjük! Itt készült karácsonyfa díszeket tudunk vásárolni, kedvező áron. Figyelmeztetés: a bőség zavarában nehezen tudunk választani! Szín és formavilágban is változatos, hagyományos és trendi díszek is vannak. Minden elismerésem a Szabó családnak!
2025. november 8.gyerekekkel járt itt 35A martonvásári kastély parkjában találunk egy tavat és a tó közepén egy szigetet.
Ezen a szigeten van Beethoven szobra.
Hatalmas, komor, szürke szobor, nekem nem tetszett különösebben.
Ha már a kastély parkjában sétálunk, érdemes megnézni a sok egyéb látnivaló mellett.