2025. november 3.a párjával járt itt 55 Szentendre gyönyörű város, ajánlom akár egy vasárnap délutáni kirándulásra is. Szentendre főtere városképi és műemléki szempontból is a legfontosabb látnivaló. Az épületek legtöbbje barokk stílusjegyeket mutat és jelenleg üzletként vagy vendéglátó helyként működnek. Bár van olyan is, ami éppen nem működik.
A háromszög alakú tér közepén találjuk a Pestiskeresztet, más néven Kalmárkeresztet, melyet az 1700-as évek második felében állítottak. A téren mindig nagy a nyüzsi, sok turistát vonz. Sok a környéken a szuvenír bolt, főleg külföldi turistákat céloznak meg.
2025. november 3.a párjával járt itt 55 A szentendrei Duna korzóról csodálatos kilátás nyílik a Dunára. Az egyik végén le lehet menni közvetlenül a sekély partra, ide előszeretettel mennek a kutyások és sok kacsa is úszkál. Két szinten lehet sétálni, közelebb a Dunához és egy másik sétány pedig az utcaszinten van. Az út túloldalán, a belváros irányába számtalan étterem, kávézó várja a vendégeit.
Ami nekem érdekesség volt, néhány fura oszlop sétány szélén. Kiderült, ezek a 2013-ban telepített mobilgát elemei, az egyik oszlopon rá volt írva. Remélem, a közeljövőben nem lesz rá szükség! És még egy megjegyzés autósoknak: a parkolás Szentendrén vasárnap is díjköteles!
2025. november 2.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Szentendre egy kis utcájában, a Bercsényi utcában találjuk meg ezeket a vidám, szines esernyőket. Ha az ember erre jár, rögtön jobb kedve lesz.
A Duna korzón vagy a Bogdányi úton sétálva könnyen megtalálható az utcácska, mely e kettőt köti össze.
Másnak is tetszik, sokan megállnak fotózni.
Érdemes megkeresni.
2025. november 2.a párjával járt itt 55 Legalábbis Szentendrén, a Hubay házban, Karácsony múzeumban. Ugyanis nem csak karácsony előtt, hanem egész évben nyitva vannak és a belépés díjtalan. A kiállítás egy részében régi karácsonyfa díszek kaptak helyet a tárolókban, nem csak üvegből, hanem különböző anyagokból. Volt olyan, ami gyerekkoromból ismerős volt, és megcsodálhatunk régi képeslapokat is.
A helyiség másik része üzlet, vásárolhatunk díszeket, dekorációs tárgyakat. Némelyiknek elég borsos az ára.
Érdekes
2025. november 2.a párjával járt itt 45 Ha már a Szamos cukrászdában voltunk, a marcipán kiállítást is megnéztük. Egységes belépőjegy 1. 300 Ft. Mesefigurák mellett van marcipán Parlament, jászol, rózsacsokor, portrék. A bejáratnál üveg mögött egy idősebb úr marcipán rózsákat készít, a kijáratnál pedig Szamos desszerteket, szaloncukrot (akár 1 db-ot ízenként) lehet vásárolni.
A marcipán szobrok mellett találunk leírást, ki készítette és hány munkaórán keresztül készült.
2025. november 2.a párjával járt itt 55A Szamos cukrászdába tértünk be egy jó kávét inni vasárnap délután.
Nem voltak sokan.
A kávé valóban jó volt. Bár nem olcsó, szervíz díjjal együtt a 2 presszó kávé 1. 909 Ft.
A pultban sokféle süteményből lehetett választani, illetve már szaloncukor is kapható.
Érdemes megcsodálni a cukrászdában a Zsolnay kerámia fali dekorációt.
Szentendrei sétánk során találtunk rá a Centrum fagylaltozóra.
Tisztességes méretű adagot kaptunk, a jellemző ár 650 Ft, de néhány íz drágább.
A fagyizó előtt van néhány asztal, le lehet ülni, de a belső térben is vannak asztalok.
A választott fagylaltok jók voltak, a kiszolgálás is megfelelő volt.
2025. november 2.a párjával járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A táblán azt hirdetik, házi rétesük van, ezért tértünk be. A rétes nem volt még kint a pultban, így előzetesen nem tudtam megnézni. A hölgy a beső helyiségből hozta ki nekünk, azt mondta, még forró. Nem tudom mi volt a baj vele, sületlen volt talán, vagy a töltelék áztatta el, de a tésztája nyersnek, vizesnek tűnt, így nem ettük meg.
Az almatorta rendben volt, a pogácsa kifejezetten finom. A hölgynek nem tetszett, mikor jeleztem, hogy a rétes nem a legjobb. Látom, mások pozitív véleményeket írtak róluk, nekem most nem jött be. Az almatorta, pogácsa miatt ajánlom.
2025. november 2.a párjával járt itt 55 Sok olyan dolgot szedtek össze a Retro Design Centerbe, ami gyerekkorunkra emlékeztet. Egyik szobában régi játékok vannak, köztük a nosztalgikus lemez játékok, másikban régi műszaki cikkek. Van elemes bútor, piros-fekete műbőr puff, bárszekrény, egy konyha Szaratov hűtőszekrénnyel, és hasonló csodák.
Az udvaron pedig autók: Trabant, Skoda, kis Polski és korabeli társaik. Némelyikbe be is lehet ülni. Minden elismerésem, aki összegyűjtötte ezeket a relikviákat. Érdemes meglátogatni. Mi élveztük ezt az időutazást. És időnként emlékeztünk: ilyenünk is volt. . .
2025. november 2.a párjával járt itt 55Az Erzsébet sétány az ország leghosszabb kiépített Duna korzója Visitvác kiadványa szerint.
Az őszi napsütésben kellemes sétát tettünk és közben megcsodáltuk a Dunát.
Sokan pihentek a padokon, a gyerekes szülők, nagyszülők a játszótéren voltak, többen futottak.
Az egyik végén egy zenepavilont látunk, míg a komphoz közel Árpádházi Szent Erzsébet érdekes szobrát.
Szép, gondozott hely, váci sétánk során ezt se hagyjuk ki!