Népszerű író még 185 hasznos szavazat kell
Érdekes
2024. május 24.egyedül járt itt 45 Bevallom, szerencsém volt, senkivel semmiféle egyeztetést nem folytattam, a harangláb megtekintése miatt álltam meg és sétáltam át a téren, de az ember rutinosan minden templomba benyit, hátha. . . és lám, az Úr meghallgatta kívánságom, nyitott templomot állított elém.
Senki nem járt a környéken, hát kiélveztem a vallásszabadságot, alaposan végigjártam, felmásztam mindenhová, és tetszett is, Nem egy ősi építmény, a falunak valaha csak fatemploma volt, aztán azt lelakták meg kinőtték alaposan, és 1826-ban kaptak támogatást meg új kőtemplomot. Vigyáztak rá, hát íme, itt van!
Érdekes
2024. május 24.egyedül járt itt 45 Nos, elhatároztam, hogy miután a szerencsi vár és a szerencsi múzeum két külön tétel, bár egy épületben vannak, így a várról szóló külső képek a váré. a múzeumról szól belsők meg a múzeumé. Amúgy jogos, mert nem biztos, hogy aki bejut a várba, az bejut a múzeumba is.
(Az is egy szempont, hogy a várban lévő mosdó, mellékhelyiség másképp áll rendelkezésre a fogyasztó, múzeumba látogató vendégnek, mint a többinek. ) Szóval, ahogy írták is alant, a múzeum háromosztatú, feltehetően az anyag hiányában valamivel ki lehetett tölteni a nagyobb belső részt is, hogy azért mégis múzeumnak hasson, meg hát a városnak vannak más nevezetességei is, nem csak a vár meg a Rákócziak. Egy részt foglal el a történelmi múlt, a várnak nem volt nagy hadászati szerepe, de valami azért mégis került ide is. Egy másik dolog a posta, hírközlés, levelezőlapok, meg egy harmadik terület a híres szerencsi csokoládéval kapcsolatos termek, azt is érdemes megtekinteni. Ha szánsz rá időt, nem csak átszaladsz rajta, akkor azért lehet figyelemre méltó érdekeségeket is találni.
Érdekes
2024. május 24.a párjával járt itt 45Ő itt Telki első köztéri szobra, és Antal Malvina művésznőnek is ő az első köztéri alkotása. Valahol séta közben akadtam rá Telki központjában, amikor jót ettünk a Csehülünk nevű étteremben. A kislány mandulával játszik és nem bírod ki, hogy oda ne menj megnézni közelebbről.
Érdekes
2024. május 23.egyedül járt itt 45 Ezt ma annak köszönhetem, hogy van az a bizony Budapest Nagyregény, amelynek minden egyes kerületről szóló fejezetét más és más neves író írta. A III. kerület éppen Vámos Miklósnak jutott, ő ír avatottan az itteni múltról, történetekről. és közben emlegette a Goldberger gyárat, meg a Goldberger múzeumot is.
Na, erre kinyílt a könyv (szája is) és vádlón nekem szegezte a kérdést, hogy voltál te már a Goldberger múzeumba? Nem? Micsoda magyar vagy te, idegenszívű, rút szibarita váz, szégyelld magad! Pfú, letöröltek a szégyen pírját egy vizes törölközővel az arcomról, és rohantam a villamoshoz, majd a HÉV-hez, hogy odaérjek még nyitvatartási időben, és 17 óra körül ez sikerült is. Múzeumban általában egyedül vagyok a legtöbbször, most is. Kószáltam a termekben, abban a házban, ahol a Goldberger gyár vezérkara volt egykor és ittam a falakról a szavakat, meg gyönyörködtem a történetben. Hogy az egyik kékfestő sátorban kezdődött és 200 éven át tartott ez a sikersztori. Hogyan gyarapodott nemzedékről nemzedékre a gyár, úgy, hogy közben jót tett mindig a környezetének, meg a hazának is. Már az 1848-as szabadságharcban is a honvédők között találjuk őket. Később a világhír is eljött, a csodás textíliák gyártása, meg még Ferenc József is, személyesen! Horthynak is a barátai voltak a Goldbergerek, rangot is nyertek, címerük is itt látható. Aztán a haláltáborba való elhurcolás, és a halál éppen a felszabadulás idején. . . de még a gyár élt és állt, a szocializmusban is termelt, csak más szerkezetben. Hát erről szól a múzeum, a mi történetünk, magyaroké, a tetteink súlya, következménye minden téglában benne van. Mély gondolatokat szánt fel, és nagyon informatív kiállítás, csak ajánlani tudom bárkinek!
2024. május 23.egyedül járt itt 35 Kovácsvágásnál már leírtam a véleményem, ott is van egy ilyen nyomorult vezér-csoport, nos, került Bodrogkeresztúrra is. . . mondjuk, ezek itt fekete fából vannak, amazok meg ott valami világosabb anyagból készültek. És míg Kovácsvágáson inkább pozsgás parasztok álltak vezérnek, itt úgy tűnik, hogy sanyarú sorsú, gyomorbajos, keserves, vagy mit tudom én milyenek.
Persze, nehéz ezt leírni, meg lehet, hogy nem is illik, mert ez valami irtózatosan szent nemzeti dolog, de nem tehetek róla, hát ha egyszer ilyen benyomást keltenek, az oldal szándéka meg az, hogy élmények első kézből, hát itt éppen tőlem, és nekem ez az élmény adatott.
2024. május 23.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ma megnéztem a helyet, és nekem volt olyan lesújtó, mint a kolléganőnek. Igen, hát leválasztottak az ingatlanos irodából, és nem világos a viszony, mert ajtó van a két intézmény között. Hát az, hogy mentes. . . a környéken elég sok ilyen-olyan "mentes" van, általában nem vagyok oda értük, de egy-egy helyre szívesen odajárok, az ember miatt vagy a hangulat miatt.
Ez itt most abszolút családias volt, a nő a pult mögött velem is kedves volt, de például bejött egy anyuka egy kisfiúval, aki lelkesen elkezdte magyarázni a boltos néninek, hogy milyen jó dolgozatot írt matekból, erre a boltos néni a pult mögül kijött, leguggolt, boldogan gratulált és ölelgetni kezdte a gyereket. Mintha csak rokonok lennének, pedig nem. Csak vevő volt és eladó. Én valami snickers szeletet ettem, csak úgy kinézésre választottam, mert azért volt választék bőven, meg egy kis dobozos üdítővel könnyítettem meg az útját. Ezért fizettem 1910 forintot. (1590+320). Hogy ez nagyon drága vagy nem, nem tudom annyira megítélni, bevallom egy jóideje már mindenhol 1000 forint feletti sütiszeleteket látok, a mindenféle-mentesek meg még drágábbak is sokszor. Szóval, nem borzadtam el. A mellettem lévő asztalnál egy fiatal pasi annyira belefeledkezett a helyi sütikbe, hogy valami hármat-négyet is megevett sorba és igen mohón.
Érdekes
Meggyőződésem, hogy a sárospataki Rákóczi várat szinte mindenki ismeri, a szerencsit meg alig-alig. Pedig sok Rákóczi vár volt, és ez csak kettő közülük. Későn épült, hadászati jelentősége nem volt túl nagy, mondjuk, hogy akkor ez itt inkább egy amolyan díszvár.
Besétálható, hangulatos parkja van, lehet ágyúkon lovagolni itt is a gyerekeknek, de sokkal érdekesebb, hogy magába foglalja a Zempléni múzeumot, ami viszont egy másik szócikk ezen a lapon. Valamennyire jogos is, mert a kettő nem feltétlenül fedi egymást, besétálhatsz a várba bármikor anélkül, hogy jegyet vennél és megnéznéd a múzeumot.
2024. május 23.a párjával járt itt 55 Csak azért, hogy ne félj tovább. . . hétfőn kint voltunk e gyönyörű romoknál, és érdekes, hogy sokan jutottak ugyanerre a gondolatra, hogy menjünk ki, nézzük meg utoljára, mert jönnek a barbár "rendbehozók", és ezt is tönkreteszik nekünk örökre, mint annyi más helyet is az országban, de, a bejáratnál, és úgy látszik, hogy már sokan kérdezték, a bennfentes rutinosan megnyugtatott mindenkit, hogy nem lesz itt semmiféle újjáépítés, mesterséges múltmúzeum, mert letettek róla, nincs rá pénz, hál'Istennek.
Így aztán miénk volt még az eredetiségének érzületével, a megcsodálhatóságának valóságával, és tovább élvezhetjük e monumentális váz szakrális esztétikáját.
2024. május 23.egyedül járt itt 45 Fűződtek ehhez a helyhez jó és nem annyira jó élményeim is, általában szinte megkerülhetetlen, mert nyilván erre jársz, ez a parkoló a Magyar nyelv Múzeumának meg a Kazinczy emlékcsarnoknak, parknak, mindennek a parkolója, Innen indulsz, ide érkezel és legközelebbi étterem meg csak Pálházán van északra.
Szóval, amikor nagyobb társasággal voltam itt, akkor hideg volt, nyirkos volt, nagyon soká hozták az ételt és senki sem volt megelégedve. Családi kiránduláson is közepesen rosszemlékű hely. De most bementem megint, a múlt héten, az ember bátor, amikor éhes, és sokkal jobb kedvvel jöttem ki, mint amire számítottam. Nagyüzem ez, sok része működik párhuzamosam, kint is, bent is, esteledett már, hát inkább beültem. Valami hivatali buli lehetett két nagy kerek asztal körül, pont úgy viselkedtek az emberek, mint valami kisvárosi. , falusi kollégák egymással. néha átszólogattak a szomszéd asztalhoz, ostoba poénokat sütöttek el, láthatólag volt, aki szervilis beosztott volt, és volt, aki jóságos, alkalmilag leereszkedő főnök. Én meg beültem egy bokszba és más dolgom nem lévén, figyeltem őket fél szemmel. Kiszolgálás elfogadhatóan barátságos, tisztelettudó, az étel sem jött soká. Májgaluska levessel kezdtem, jó volt, inkább a jobbak közül való. Pacalperkeltem szintén ugyanez a kategória, nem egy csúcsminőségű, de messze a jobbak közé sorolható. A savanyúságos pult ingyen a rendelkezésedre áll, onnan vettem magamnak gyöngyhagymát, ami nem ízlett, viszont az ecetes almapaprika nagyon jól szolgálta a vacsorát. Ezeket fel sem számolták külön. Számlám így néz ki, hogy májgaluskaleves 1550, pacalpörkölt 3300, sós burgonya 800, Cappy őszibarack 550, szervízdíj 620. Semmi bajom az ár/érték aránnyal.
2024. május 23.egyedül járt itt 55 Az ötös azt jelenti, hogy "kihagyhatatlan". Ez meg csak egy nem túl szép kő egy nem túl szép parkoló közepén. Na, de mi ebben a kihagyhatatlan? Hát a jelentősége. Emlékezzünk a Másfélmillió lépés Magyarországon című csodálatos sorozatra és Rockenbauer Pálra. . .
meg, hogy ebből a filmsorozatból meg ezek miatt az emberek miatt derült ki sokak számára, hogy milyen gyönyörű ez az ország valójában. Innen indult ki, erről a pontról. Na, hát ezért ötös!