Gyémánt 500
Népszerű író még 184 hasznos szavazat kell
Érdekes
2022. október 17.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ez a bizonyos zenepavilon a Millenniumi parkban van, a vasútállomás előtt. Ez így nem volna még annyira érdekes, de benne ül egy öregúr, bizonyos Kálmán Imre, és így azért már egészen másképp hangzik, nem? A működés lényege pedig, hogy a régi dallamok a mai világhoz csatlakozhassanak, hogy van benne egy WiFi, okostelefonnal kapcsolatot lehet teremteni vele, és egy listából megszólaltatható a dal is.
Ha arra járnál és nem volna más dolgod, csak rajta! Mi minden meglepetést tartogat még ez a város a gyanútlan sétálónak. . .
Érdekes
Na, és akkor sétáljunk tovább, milyen "tételek" vannak még itt Siófokon? Petőfi sétány. . ez aztán nagy falat! azaz elég hosszú. De ha az ember emlegetni akarja, akkor csak neki kell állni végigsétálni. . . mert most éppen -majdnem -zavartalanul lehet. A hajóállomásnál kezdődik, párhuzamos a parttal, megy a távoli szállodasor felé.
. . A legelején volt a Napfény szálló, úgy emlékszem, és az egész földszintje egy hatalmas, bűvös könyvesbolt volt egykor. . . de hát ki olvas ma már könyveket? Mindenféle vackeráj kapott itt most helyet. Majd a Kodolányi Főiskola épülete, ami most Gábor Dénes Főiskola, és hát de sokszor tettem a tiszteletemet egykor itt, szóval, ezt is elhagyjuk, aztán jönnek a strandok, büfésorok. . . A helyi maffiózók, akik a szezon után talán unatkoznak, most azzal szórakoznak, hogy száguldó bömböldét csinálnak az autójukból. A fehér porschés gyerek többször megcsinálta, hogy beállt az út elején lévő parkolóba, babrált kicsit a mobiljával, aztán ablakokat le, ezerrel bömböltetni kezdett valami tuc tuc zenét, dörögve bőgette a motort, csikorgott és kilőtt, és 200-al kavarta az avart végig a Petőfi sétányon, ahol azért néha kocsit toló anyukák, tipegő öregek, szaladgáló gyerekek és kutyák is jártak, de egy lilás Audi szívesen beszállt ebbe a produkcióba és ő is megmutatta. . . de ezt az antiszociális performance-ot már máskor is láttam ugyanitt, más szereplőkkel. Ez mondjuk ellentmond a ősz csendjének, békéjének, amiről az előbb szóltam. De ezek az emberek is a táj részei, ahogy a beteg platánok is, amik mindenféle kidudorodással, görbülettel, lyukakkal varázsolnak egyedi színt a helynek.
2022. október 17.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Tulajdonképpen jogos, hogy ez is egy külön tétel, hiszen nem egy egyszerű állomás ez, hanem a balatoni hajózás egyik fellegvára. No, és mivel ma is láttam, hát bátran szólok róla. A vízreszállás gyönyörűsége itt adatik meg a legtöbb embernek, innen indul tülkölve a robosztus fémhajó, hogy beússzon veled a messzi kékségbe.
Kamaszkorom legjobb útjai közé tartozott, hogy váltottam egy jegyet Siófokon, és elmentem meglátogatni a nagymamámat Ábrahámhegyen, egy olyan járattal, ami cikk-cakkban ment végig a Balatonon, egészen Badacsonyig. . . és mindezt szinte fillérekért. Ma meg azért kicsit más a helyzet, ahogy látom. . . Bahart van, nem Mahart, minden második oszlopra ki van írva, hogy magánkikötő, és a jegyárak is inkább az 1000 forintokhoz vannak közel, semmit a 10-hez. De ha állok a kikötő korlátjánál, hát sok minden ugyanaz. Az öböl, a télire beálló hajók, a kacsák, a sirályok. . . kicsit taszít már a nyüzsgő, ordibáló, forró nyár meg a tömeg, de ilyenkor ősszel csupa mesebeli béke a part, meg ez a kikötő is. A benne alvó legendáért meg jár az ötös erre a helyre!
Érdekes
Ezt a kertet nyilván mindig mindenki látja, aki Siófokon jár, csak nem gondol rá úgy, mint külön létesítményre. Itt találtam érintetlenül, hát kitöltöm. Ma átsétáltam rajta párszor, de nyílnak még a virágok, de most nem mutatja azt a képet amit máskor szokott.
Láttam, hogy most is gondozzák, gazolják, szóval, karban van ez tartva, amikor meg ereje teljében van és a rózsák felfutnak a farécsokra, tényleg nagyon szélép. , hangulatos andalgóhely. Most egy picit visszafogottabbnak látszott, talán aludni készül már a jövő tavaszig. De így is szeretjük.
Érdekes
Gondolom, itt ez a csókok parkja. . A vasútállomás előtt van éppen, itt lehet kiszállni autóból aztán vonatra fel, vonatból meg ki a városba, búcsúzkodni meg örömmel megérkezni tárt karokkal. Van benne néhány műtárgy, úgy is mint zenepavilon szoborral, zuhanyozó női szobor, 56-os emlékmű, II. világháborús emlékmű. .
. azt amúgy nem gondoltam volna, hogy Siófokon is sok az ilyen fura életmódú család, parkba piáló, szemetelő banda, de látom, hogy van. . . nos, hát ők is a park, a táj részei. Egyébként meg és ettől függetlenül látszik, hogy igyekeznek gondozni is a környéket. Kertészet, köztisztaság igyekezetének nyoma azért jelen van.
Érdekes
Félszáz ember járt erre, de még egy fotó sincs róla. Hát most lesz. Ahogy fejlődött ez élet, meg a kereskedelmi szokások, hát a balatoni nagyobb városokba is kellett pláza. . . ide is épült egy. A víztorony mellett van a Fő téren, és elég sok üzlete van, most is aktív.
Turisták over, de azért Siófoknak elég sok állandó lakosa is van, azok jönnek-mennek a mozgólépcsőkön a szinteken. Ahogy szokás máshol is, a legfelső szinten vannak az éttermek, meg a mozi. . . a két étterem, a kis kínai, meg a nagyobb Penthouse nem nagyon szívlelheti egymást, ki van írva, hogy a kínai kaját nem szabad a Penthouse területén enni. De nem csábultam el sem a kínaiba sem a Penthouse-ba. A WC-t viszont örömmel igénybe vettem, pénzbedobós, nem ám úgy van, hogy csak úgy bemegy a szükségét érző, de előttem egy jóember éppen bedobta a 200 forintját, aztán intett nekem, hogy nyitva az ajtó, jöjjek csak bátran, megköszöntre szépen. Másrészről az üzletek rendben vannak, épp olyanok, mint máshol. , Nem nagy pláza ez, de a célnak éppen megfelel.
2022. október 17.egyedül járt itt 55 Nahát, 40 értékelés, aztán nem értékelte még senki. Pedig milyen szép! Különösen így ősszel! Sok éven át október második felében voltak a nevezetes Krúdy-napok a helyi szakközépiskolában, ilyenkor gasztronómiai versenyek is voltak három napon át, én meg itt imádtam az őszt a Jókai parkban, miután a Park hotelben voltam a legtöbbször elszállásolva.
Ma is megnéztem ugyanezt. Gyönyörű idő van, egy vonat röppen Kelenföldtől csak egy székesfehérvári megállással Siófokra, hát séta az ősi vasúti átjárón keresztül Kálmán Imre házától a másik oldalra, és éppen a Jókai park bejáratánál jutunk le. Parkszínpad oldalt. . . valaha Illés, Koncz Zsuzsa, és a kor neves zenekarai adták egymásnak a helyet, mi meg csak ámultunk itt. . . a park, mintha megvárt volna, Sok éve ugyanolyan. A japánkert is megvan, a kis zenepavilon is, szépen nyírt gyep, olykor babakocsit tologató anyukák. . turista nincs, béke van. Térültem, fordultam néhányat a kacskaringós utakon, nagyon jólesett, már ezért megérte ideutazni.
2022. október 14.a párjával járt itt 45 World Press Fotó kiállítás van éppen a Nemzeti Múzeumban, szinte mindig megnézzük, sok év óta tulajdonképpen kötelező program. Most nem volt olyan brutális, véres, de mély és elgondolkodtató dolog akadt elég. Ilyenkor kiszellőzteti magát az ember, kis séta a múzeumkertben, és persze az Auguszt megkeresése, ez benne volt a tervben.
Hátul, a kerítés mellett. . . de hiszen ezt már leírták előttem. . . szóval, bementünk, egy-egy sütit választottunk, egy Muranot, én meg egy K. O. -t, mellé egy kis kávé, meg én kértem egy aperolt is. Kihozták, szépen tálalva, rendben, hely nagyon hangulatos, kellemes, csendes beszélgetésre alkalmas, sütemények a hely színvonalához képest nem drágák, minőségi kínálat. Ajánlanám is mindenkinek szívesen!
2022. október 14.egyedül járt itt 35 Egy valamilyen politikai szándék a nemzeti érzelmek felkorbácsolása érdekében tulajdonképpen minden településre telepített egy-egy Trianon-emlékművet. A legtöbbször az Európai Unió pénzéből. Törökbálint sem kivétel, jelvényként viselt madarunk itt is kitárja a szárnyát, kardot markol, és az ország régi és új térképe egymásra rajzolódik az oszlopon.
Külön a megtekintését nem ajánlom, mert nincs olyan esztétikai értéke, de ha valaki erre járna, hát vessen erre is egy pillantást a parkban.
Érdekes
2022. október 14.egyedül járt itt 45 De hogyan került ide egy amerikai tábornok? Második világháború? Nem. Az első világháború után? De hát ők voltak mindig az ellenség, nem? Szóval. . . Harry Hill Bandholtz érdemei 1919-ben bontakoztak ki, amikor már nem volt háború, zűrzavaros idők jártak, az ország váltogatta a társadalmi berendezkedését meg a vezetőit is, mint más a gatyát, és egyszer csak fennállt a veszély, hogy a románok bevonultak, elfoglalták az ország jelentős részét.
Simán. Meg az a veszély is, hogy itt aztán olyan rablás lesz kérem, mint az ősmagyarok szokása volt a kalandozások korában, szóval, a románok elviszik a nemzet múzeumának kincseit. És ez a hős ellenséges tábornok megakadályozta ezt. Aztán telt-múlt az idő, és egyszer csak jól nem szerettük megint az amerikaiakat, mert gaz imperialisták. Ekkor a tábornokot eltávolított, elpucolták, aztán jött a Bush elnök és sürgősen visszapakoltuk a helyére, mert mi ilyen gerincesek vagyunk, kérem! Szóval, ha megnézed a szobrot, akkor gondold hozzá ezt is. Na, de két amerikai elnök, meg még egy amerikai tábonok is egy téren, mikor valami médiasuttyó éppen hadat akar üzenni a USA-nak! A történelem néha szórakoztató is!