Népszerű író még 185 hasznos szavazat kell
2022. július 11.egyedül járt itt 35Meleg volt, kértem három gombóc fagylaltot, vörös áfonyát, citromot és szedres almát, nem is volt rossz, különösebben jó sem, a citrom volt a leggyengébb láncszem, mindezért 1200 forint felett fizettem, súlyra megy, de leülhettem egy árnyékos helyre egy parkban. Szubjektív véleményem: a szemben lévő cukrászda fagylaltjai jobbak.
2022. július 11.barátokkal járt itt 35 Véletlenül kerültünk ide. Igyunk Monoron egy kávét, ez volt a cél, aztán vagy pékség lesz, vagy cukrászda, vagy kávézó, mindegy. És ezt találtuk. Hely volt parkolni, bementünk és sütit is kértünk meg a kávét is. Mondjuk képviselőfánkot kértem, mert hirtelen megtetszett, nem volt igazán jó, igaz, szombat délután volt és talán már szárazabb is volt a kelleténél.
ismerősöm kiment a női WC-re, azt mondta, koszos, áll a tócsa. . . az asztalon, ahová leültünk, mindenféle morzsák voltak, amik előttünk ott maradtak. 2260 forintot hagytunk ott két sütiért, és két kávéért.
2022. július 7.a párjával járt itt 55 A Csiga változatlanul kiváló hely, és nem sokszor csináltam ilyent még, hogy egy nap alatt bejártam volna egy sorozat kávézót, bisztrót, hogy egy jó ügyhöz csatlakozzak. De a feleségem és én is nagyon élveztük, ezeken a helyeken, akik erre a felhívásra csatasorba álltak, csupa jó arcot, jó embert látni, A Csiga hasonló okokból már régen is kapható volt ilyesmire.
Itt mindig jót ettem, jót ittam, a hely is bűbájos, a személyzet kedves, barátságos, mit mondhatnék még. . . köszönjük, maradjanak is meg ilyennek.
2022. július 7.a párjával járt itt 55 Ahogy a korábbi értékelést elnézem, nagyon régen jártam én hivatalosan az Aurórában, ami a valóságban egyáltalán nem igaz, azért ilyen helyre eljár az ember máskor is, legfeljebb nem írja ide be. De ma jó cél túrát tartottunk a nejemmel, az Auróra volt az egyik hely, ahol kávét lehetet inni az Átriumért, hát ittuk is a kávékat rendületlenül.
Itt például éppen jegeskávét. Kiültünk a kerthelyiségbe és ott. De sokat nem heverésztünk, a Csigából jöttünk és a Kőlevesbe mentünk, csak megmártóztuk az Auróra összehasonlíthatatlan hangulatába egy kicsit. A jó régi arcok, az a szabad, szerethető társaság most is ott volt. . .
2022. július 7.a párjával járt itt 35 A Kőleves volt az egyik hely, ahol ma lehetett inni egy kávét az Átrium fennmaradásáért. De kivételnek is számított a többihez képest, mert itt limonádét kellett inni ugyanezért, szemben a többi kávézóval, hogy a színházat támogasd. Nem is baj, az ember nem ihat annyi kávét, jó lesz a limonádé is.
Délután csak kerthelyiség volt nyitva, 15 és 18 óra között a belső tér szünetel a nagyközönség szempontjából. Ami pozitív, hogy nem volt nagyon meleg, jó volt kint is ülni a színes asztaloknál, a limonádé is finom volt és az ára jó helyre ment. Ami nagyon nyomasztóan negatív volt az a pultos srác hozzáállása, hangnem. Olyan hangulatromboló volt, hogy ott is hagytam volna az egész helyet, ha éppen nem egy nemes cél vezérel. és ez nagyon furcsa tapasztalat volt, idáig mindig nagyon udvarias, nagyon kedves lányokkal, fiúkkal találkoztam itt a személyzetből.
2022. július 7., kollégákkal járt itt 45 Itt nőttem fel, majd dolgoztam a környéken, nekem ez a hely tulajdonképpen a Lepke büfé marad még egy darabig. Volt története, a BNV pavilonjaként kezdte, aztán egy viszonylag lepusztult büfévé vált, biztos van megszépítő emlékezet, de különösebben nem volt nagyon menő hely, csak talán érzelmi jelentősége volt.
Ide jártak a vakok, meg a mozgássérültek is. Most nagyon nagy trendi hely lett, kiterjedt széltében-hosszában, régen bent volt a kiszolgálás, ma már egy nagy színes kiülős. Ma itt tartottunk egy "munkaértekezletet" öten, hamburgerek és sörök kíséretében. Én a tépett disznó tálra szavaztam, meg a csapolt Pilsnerre, ami a hely nagy erénye. Amúgy meg hát a ligeti kutyások vannak többségben az asztaloknál, egyre több ilyen kutyasétáltatóhoz kapcsolható hely működik, ebből az következeik hogy egyre több kutya nem szaladgál meg sétál, hanem a kimenője alatta egy kocsmai asztal alatt hever. Én az elemózsiával meg voltam elégedve, a sörrel is, pedig három adagot is kóstoltam, közben folyton lógott az esőnek a lába, de mégsem eredt el, de viszont apránként beesteledett, és akkor meg már megint más hangulata volt a helynek. A társaság elég vegyes, de nagyon népszerű a hely, láthatóan,
Érdekes
2022. július 7.a párjával járt itt 45 A Lövölde tér sarkánál, a Városligeti fasoron áll, pontosabban ül Kösztler Artúr, aki később Arthur Koestler néven lett világhírű író. Ez a szobor, vagy inkább emlékmű születésének 100. évfordulója után négy évvel került ide Varga Imrétől, egy olyan szobrásztól, aki életében ismerte őt. És hát amin ül. . .
a kettétört idő, az óra, ami ilyen abszurd módon lett talapzat, jelképes dolog. Az író 1983-ban feleségével együtt öngyilkosságot követett el. A Sötétség délben viszont megmaradt nekünk.
2022. július 6.egyedül járt itt 35 Ma újra találkoztam ezzel a Belfrit-vagonnal az Allee mögött, nem volt egy örömünnep. Ritkán szolgálnak ki ennyire visszataszítóan, unottam. . . ritka nyegle egy lánykát találtak munkatársnak, de nyilván nyár van, nem nagyon van miből válogatni. Amúgy szép volt a honleány, de talán ez volt minden jótulajdonsága.
A kellemetlenség dacára eltökéltem, hogy eszem egy Dirty Fries-t, de aztán körülnéztem, megszűnt az egykori állapot, már nincs hová leülni itt. . . hová ülhetnék? - kérdeztem. Nem kellett volna. . szóval, ahová akarok. Hát nem, így nem, akkor inkább hazaviszem. minden szokásom ellenére. . . . így került végül haza a kaja, nem volt egyáltalán rossz, de kár a hozzátapadt körülményekért.
2022. július 6.a párjával járt itt 55 Azért a Sziklakórházat meg kell látogatni. Ha semmi más okod nem lenne rá, hát akkor az, hogy kánikulában is 15-18 fok van odalent. De ez csak felszínes ok. Persze, hogy belül van még a barlangban ezer más gondolat is például, hogy ez egy elképesztően kiemelkedő példája az emberi helytállásnak.
Odalent, a járatokban döbbenetes munka folyt, magyar, német, orosz katonák feküdtek itt, már ahogy történelem hozta őket sorban, az orvosok meg gyógyítottak, amivel tudtak, Amikor nem volt mivel, akkor is. Zsidó munkaszolgálatos orvosok dolgoztak és bujkáltak itt a németek, nyilasok elől. Idekényszerül kislányokból lett szakadatlanul dolgozó betegápoló nővér hihetetlen történetek: ez a kórház a vár alatt van, Budapest ostroma meg iszonyatosan sokáig tartott, addig csak folyt, folyt lefelé a soknemzetségű vér, és temették a környéken tömegsírba a halottakat. Fantasztikusan van berendezve a kórház, majd az atombunker is, vizsgálókból, műtőkből, kórteremből kórterembe járhatsz, a fürdőbe, konyhába, a WC-be is, mindenhol ott ülnek, fekszenek, dolgoznak, halnak a kor nyomorult szereplői. Civilek, katonák, bűnösök és ártatlanok. Fényképezni nem lehet, ez talán érthető is. Beég a tudatodba így is. 1945 1956 atombunker Hiroshima majd látod az ezerszer nagyobb, jelenlegi orosz Sátán nevű bomba lehetséges hatását vér, sebek, betegség, halál mindenütt
Épp a napokban jelentette be a magyar hadügyér, hogy katonának lenni jó, hazafias, pompás és fickós dolog! Valamennyi nemzet valamennyi tagjának el kellene mennie egy ilyen sziklakórházba, és utána az összes diktátort begyömöszölni a pokol angyalának fenekébe
2022. július 5.egyedül járt itt 35 Bent ültem ma a Gondolában, és azon tanakodtam, hogy mióta ilyen nyomasztóan meleg van, majdnem minden harmadik-negyedik napon eszem itt valami tölcséres fagylaltot. . . aztán le is eszem vele magam sokszor. De nem azért járok ide, mert itt milyen jó a fagylalt, hanem azért, mert útba esik, egy megállóban van éppen. Hát ma beültem.
. . talán évek óta nem fordult ez elő. De nem akartam leenni magam olvadó tölcsérrel, kértem három gombócot pohárba. Kettő cukormentes, meg egy cukros. . . de más és más az ára, a cukormentes 40 forinttal többe kerül. Odaadtam a nagy pénzt. Hú, volt ám zavar. . . talán nem túlzok. , két percig számolgatta a kislány, hogy akkor most fel kell váltani, és akkor az egyik gombóc ennyi volt, a másik kettő meg annyi, az nem ugyanannyi. . . és még konzultációt is kért. De nem akarom bántani, meleg van, tudjuk be ennek. Én is lelassultam rendesen. A fagylalt nem volt sem jobb, sem rosszabb, mint máskor, a hely népszerű, folyamatos üzem van, és mióta az eszemet tudom, fenntartja magát.